po meni zapravo sa ovim brojevima je i krenuo vrh Zagora, najbolja priča je tu, a vrhunske priče će tek doći.
Ja sam stigao kronološki sa čitanjem do "Tigra" (Extra 143-145), sve su vrhunske priče od Extre 93 pa do tuda, a vjerujem da će ih sigurno još biti, a i ove što si spomenuo što nas još očekuju
po meni zapravo sa ovim brojevima je i krenuo vrh Zagora, najbolja priča je tu, a vrhunske priče će tek doći.
Ja sam stigao kronološki sa čitanjem do "Tigra" (Extra 143-145), sve su vrhunske priče od Extre 93 pa do tuda, a vjerujem da će ih sigurno još biti, a i ove što si spomenuo što nas još očekuju
Po meni, taj period što si upravo pročitao, počevši od "Odiseje", a zaključno s "Tigrom" je vrh Zagora. Bilo je poslije vrhunskih epizoda, ali nikad toliko odličnih u seriji. Vrhunac majstorstva majstora Nolitte. Svaka čast Boselliju,Castelliju i Sclaviju, ali nitko ne pripovjeda kao Nolitta.
Zagor extra će ići dalje i nakon što dosegne 'Lov na vuka' i one prethodno od SD preskočene lošnjikave epizode, jer je izvjesno da će se i tad solidno prodavati. Pa sad se u Klasiku repriziraju priče koje su u extri izašle 2010., o čemu onda pričamo.
@Spock - aha, odličan je ovaj period koji sam prošao, ali vjerujem da će biti još dobrih priča znam da mi je recimo onaj "Ludi Hakaram" prije bio super (kod nas Extra 199: Skidači glava), Extra 271: Noć potopa itd., extre koje nam trebaju još izaći, a čitao prije "Zeleno blato" i "Ljudi žabe", bit će tu još odličnih priča.
Najbitnije je da sa Extrom doguramo do SD, pa da imamo nekakvu cjelinu Zagora, da imamo sve priče. Vjerojatno ste vidjeli i možda pročitali u onoj temi "Voajeri.." na forumu, ja sam svoju kolekciju Zagora složio kronološki sa ubačenim onim specijalima u boji (jubilarci) na odgovarajuća mjesta.
Ako Extra nastavi i sa "Vukom", mislim da nema smisla smanjivati na svaka 2 mjeseca ili sl., pošto sa redovnim ne možeš ubrzati više nego kako je. A i svjesni ste da kad se nešto prodaje, onda im nema smisla to "smanjivati" sa ritmom ili recimo "gasiti" ediciju.
Razumijem kolegu DODSFERDa i wolfa što su pisali, popravio bi se otisak i kronologija, iako jasno je da od samog početka je kronologija u banani, ali bar onda da isprave ovaj period od "Vuka". Jer ako se ne varam, tim preslagivanjem u SD redovnom se izgubila i jedna naslovnica, te 12 stanica stripova - sjećam se da se tako pisalo.
Pitao bih vas samo na kraju, ako Extra i ponovi taj SD period, što ćete napraviti sa svojom kolekcijom SD redovni? Hoćete ih zadržati ili će ići u prodaju..
@Spock - aha, odličan je ovaj period koji sam prošao, ali vjerujem da će biti još dobrih priča znam da mi je recimo onaj "Ludi Hakaram" prije bio super (kod nas Extra 199: Skidači glava), Extra 271: Noć potopa itd., extre koje nam trebaju još izaći, a čitao prije "Zeleno blato" i "Ljudi žabe", bit će tu još odličnih priča.
Pitao bih vas samo na kraju, ako Extra i ponovi taj SD period, što ćete napraviti sa svojom kolekcijom SD redovni? Hoćete ih zadržati ili će ići u prodaju..
Od Zagora je skoro sve recenzirano, pa je lako provjeriti. Ja sam kronološki odradio Zagora. Istina, trebalo mi je nekoliko godina, ali pravo me impresionirao samo Nolitta i taj period. Kao dijete sam gutao Bosellijevu sjeverno-američku odiseju, a ovo sam pročitao tek prije par godina. Unatoč nostalgiji koja me veže za Bosellija, pa i Toninellija, taj Nolittin period je uvjerljivo najbolji. Sclavi je O.K. u Zagoru, a dobio sam dojam da se Castelli sprdao s Zagorom i njegove priče su sprdnja.
Kada dođemo do "Lova na vuka", prestajem s kupovinom Zagora u potpunosti!
I meni će sigurno trebati nekoliko godina dok sve prođem, a sad kako čitam Extru, pomalo je doziram sa čitanjem dr.junaka, jer računam da ćemo Extru spojiti sa "Vukom" negdje za manje od 3 godine, pa kako čitam kronološki želim da ostanem u tom kontinuitetu priča
Tako da kad se izda taj zadnji "službeni" Extra 321, da odmah nastavim kronološki čitanje sa "Vukom".
Ako Ludens ponovi SD period vjerojatno ću uzimati, a ovisno o količini prostora (kojeg je sve manje) odlučiti što napraviti sa starim brojevima. Što se tiče Castellija on meni ima 3 odlične priče, ali mu je zato ostatak većinom teški krš, puno bolji dojam je ostavio na Mister Nou.
Ako Ludens ponovi SD period vjerojatno ću uzimati, a ovisno o količini prostora (kojeg je sve manje) odlučiti što napraviti sa starim brojevima.
Da, ni ja još ne znam u tom slučaju što ću sa svojima, jer sam si baš fino složio posebnu policu gdje mi je samo Zagor. Vidjet ćemo, imamo vremena još dosta za razmislit
Baš tako. Neka se spoje sa SD, a onda ćemo da vidimo šta i kako dalje. Hronologija je ionako u klincu od samog početka.
Kako rekoh - neka dođu do Nestalog istraživača pa poslije ako će ići i 4 godišnje mi je svejedno.
Ovo s preskokom 31 epizode nije do Ludensa, ali 21 epizodu su sprčkali u SD. Kad već nema prilike za ispravak početka, barem da isprave u ovom dijelu. Ovim tenmpom to bi bilo manje od dvije godine, nije strašno.
I doista ne vidim na koji bi način usporavanje extra izdanja ubrzalo ritam redovne serije, kako neki sugeriraju.
Originally posted by wolf I doista ne vidim na koji bi način usporavanje extra izdanja ubrzalo ritam redovne serije, kako neki sugeriraju.
Ja isto ne vidim kako bi se redovni ubrzali u slučaju usporavanje Extre
Pošto je neki minimum da strip bude 3 tjedna na kiosku, a kad dođe novi, stari se miče sa kioska.
Možda jedino kad bi u tom slučaju tada Extra išla svaka 2 mjeseca, a u mjesecu kad nema Extre, da izađu 2 redovna. Iako sumnjam da će si Ludens to ići tako komplicirati, a ako se ne varam, Mladjo je bio nešto govorio da smije samo u jednom trenutku biti jedan strip izložen od neke edicije.
Tako je. Te dvije edicije su zasebne i nisu ovisne jedna o drugoj. Ukoliko neko želi Zagora hronološki, onda najbolje uzeti Libellus. Sve po redu, tvrde korice za vječnost. Čista perfekcija.
Istina, trebalo mi je nekoliko godina, ali pravo me impresionirao samo Nolitta i taj period. Kao dijete sam gutao Bosellijevu sjeverno-američku odiseju, a ovo sam pročitao tek prije par godina. Unatoč nostalgiji koja me veže za Bosellija, pa i Toninellija, taj Nolittin period je uvjerljivo najbolji.
Post godine! Fino je vidjeti da ima još uvijek ljudi sa dobrim ukusom.