Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/02/2018 : 16:42:06
|
quote: Originally posted by anto
ček,ček bre kaspere - šta sad dobra? pa zar mi ne reče pre neki dan da je ta trodelna epizoda suština Teksa?
yasta, samo malo tu preteruju u ... da ne spojlujem. videces i sam kad procitas. cudna epizoda, meni bas dobra, al razumem sto neke ljude i odbija. al ovde je teks...hm, teks medju zvezdama
procitaj pa da pricamo
mada, opet kakav mi je i to spojler, indijance mlate na veliko ko da su muve |
Edited by - kasper on 26/02/2018 18:34:09 |
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 26/02/2018 : 18:38:02
|
quote: Originally posted by kasper
ček,ček bre kaspere - šta sad dobra? pa zar mi ne reče pre neki dan da je ta trodelna epizoda suština Teksa?
yasta, samo malo tu preteruju u ... da ne spojlujem. videces i sam kad procitas. cudna epizoda, meni bas dobra, al razumem sto neke ljude i odbija. al ovde je teks...hm, teks medju zvezdama
procitaj pa da pricamo
Vec vidim dati ce joj Anto 4,5,samo zato sto nema krimi elemenata u prici.Usporedbe radi,Patagonija mi je odlicna ali ova mi je draza. |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/02/2018 : 19:49:20
|
procitaj pa da pricamo
mada, opet kakav mi je i to spojler, indijance mlate na veliko ko da su muve
rezervisao sam je kod ortaka,pa se čita u kompletu sa Čovekom bez prošlosti.
quote: Originally posted by MaTex
Vec vidim dati ce joj Anto 4,5,samo zato sto nema krimi elemenata u prici.Usporedbe radi,Patagonija mi je odlicna ali ova mi je draza.
ako nema krimi e-ta,i 4.5/5 je mnogo. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 26/02/2018 19:51:50 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 26/02/2018 : 20:34:43
|
sa je takodje unistio i kubanski pobunjenike, koji je inace dobar gigant, i to na isti nacin kao patagoniju. samo je to kod frisende uocljivije. a kubace ce jos jedino ll da izda |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 26/02/2018 : 20:46:32
|
Bosseli&Suarez:Tex-Kubanski pobunjenici (Strip-Agent,Tex Gigant 23)
Nakon Džeka i Patagonije,još jedan hvalevredan Teksov Gigant koji sam pročitao u zadnjih nekoliko meseci.Verovatno zahvaljujući činjenici da ga ne potpisuje Nici.Da se razumemo - poštujem ovog autora,ima podosta sjajnih epizoda koje nam je podario na Teksu,volim ga i na Nik Rajderu,ali odavno je ušao u neku učmalost i uglavnom izbacuje prosečne priče. A Pobunjenici sa Kube nisu nikako prosečni.Nije sad da je Bozeli tu nešto razvalio,ima scenario po meni i par primetnih padova u kvalitetu,ali kad se sve zbroji,pa još sabere sa jako dobrim Suarezom ispadne to za jednu,iz mog ugla, 4.5/5.
Ne bi li došao do oružja,a samim tim i do moći,kubanski crni mag santerije (kubanske religije slične vuduu) preko posednika kidnapuje sina Henrija Pikarda,političara i bogatog zemljoposednika,tražeći da mu dostavi otkupninu na Kubu,na kojoj trenutno vlada rat između španske vlasti i pobunjenika.Na njegovu nesreću Pikardov prijatelj je Montales,koji angažuje svog prijatelja a našeg junaka Vilera Teksa,da mu do'aka.Te Teks i Montales,kao nekad,kreću na Kubu u ludu avanturu. Suarez ima taj tipičan crtački stil sa dosta crnila i pravih linija poput mnogih poznatih autora španskih korena,ali nekako mi deluje da mu je rad mnogo efektniji na manjem formatu. |
Edited by - anto on 26/02/2018 20:46:49 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 26/02/2018 : 21:32:25
|
hmmm;možda ima malo i toga,ali ne verujem da je to presudno - definitivno mu je crtež efektniji u formatu boneli svezaka. |
Edited by - anto on 26/02/2018 21:32:39 |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Posted - 26/02/2018 : 23:53:44
|
procitaj pa da pricamo
mada, opet kakav mi je i to spojler, indijance mlate na veliko ko da su muve
pa je suština texa,od broja 1 nadalje. pojavi se,razvali i ide doma :) srećom stvar izvlači originalan kraj,tako nešto u westernu nismo još vidjeli :)) |
Till I Collapse |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 27/02/2018 : 06:07:47
|
quote: [i]Originally posted by darkwodaxe
pa je suština texa,od broja 1 nadalje. pojavi se,razvali i ide doma :) srećom stvar izvlači originalan kraj,tako nešto u westernu nismo još vidjeli :)) [/quote]
sve je to ok, al preterase ga ovde, ona zadnja gomila je bas prevelika. do tada sve super.
a kod vc teksa, smanjena akcija na minimum, sve se svelo na brbljanje beskonacno, znacu suprotnost sustine pa ipak i kao takav ima ljubitelje |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Posted - 27/02/2018 : 10:10:35
|
moramo priznati da je i stari bonelli znao udaviti s pričom, još kod onog drvenijeg crteža iz ranijih faza. ovdje boselli nije dobro razradio osnovnu ideju, faza nadolazeće opasnosti je bila dobra, no od prvog ozbiljnijeg kontakta s indijancima sve ide kao u video igrici, mada tex kao rambo i nije novitet :).
SPOILER!
konjica koja tataratata na kraju spašava stvar je kliše na razini ironije da je neki gostujući scenarist u pitanju, vjerujem da je boselli radio više paralelnih stvari i pomalo ofrljio ovaj scenarij. |
Till I Collapse |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/02/2018 : 19:33:35
|
Ova Disova črčkarija je kriminal prema čitateljima i svojoj profesiji. Sramotno isto kao i predzadnji maxi. Ludens nek slobodno preskoči ovakve poluproizvode. |
Bok, kako si.
|
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Posted - 28/02/2018 : 22:49:20
|
Mislio sam da od Cossua ne moze gore,ali eto svako malo nesto me razuvjeri..Diso legendo,vrati se na mladog MNo-a ili ,jos bolje,objesi olovku o'klin. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 28/02/2018 : 22:54:08
|
Polako čituckam KI Tex 3, gde se pojavljuju (po prvi put) Veliki Žan i Brendon iz konjičke policije. I nije tako loše - za početne, prastare priče. Ono što je bio manir ranog Bonelija seniora je - smandrljani obračun velikih razmera, na samo par kadrova, dok su neke manje bitne scene prikazane do u detalje. Naivnih scena (da ne kažem glupih) ima dosta, ali ima i toga da Teks 'ladno ucmeka šerifa (zato što je korumpiran) i to javno. U današnjim, politički korektnim storijama - to je nezamislivo. Sem toga, Teks vrlo često nije u stanju da otkrije kuda će neko otići, pa tako napušta poteru, vrlo često ne stiže da spase nekog, nema ideju šta je najpametnije uraditi u nekoj situaciji, ili se ispostavi da to što mu padne na pamet i nije najpametnije,... Za razliku od Bozelijevog Teksa, koji samo što nije Supermen - sve nepogrešivo zna unapred, retko ko može da ga zarobi, svuda stiže u pravom trenutku, sve spasava, sve zna, sve prati,.... Priče su mu zanimljive, ali nekada u ovom nabrojanom zaista pretera. |
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 04/03/2018 : 18:29:59
|
Manfredi&Gomez:Tex-Prema Oregonu (Strip-Agent,Tex Gigant 24)
Još jedno prijatno iznenađenje u ediciji Teksovih Giganata - nije ni čudo kad scenarista nije Nici,i kad opet imamo latinskog crtača - ovog puta,meni nepoznatog,Karlosa Gomeza.Veoma,veoma dobar strip,koji bi mi verovatno bio i odličan da je imao razrađeniju završnicu.
Teks i Karson jure ubicu svog kolege,mladog Flečera,koji iza sebe ima već 18 žrtava,svaku ubijenu iz nepoznatih pobuda.Put im se ukršta sa malim karavanom sastavljenim od 6 žena,čvrsto rešenih da iz Jute dođu u Oregon,gde ih čekaju mladoženje.Rendžeri odlučuju da se pridruže devojkama,kako bi im se našli pri ruci u tom teškom poduhvatu.
Ovo bi bio punokrvni vestern - sa svim potrebnim elementima - razbojnicima,revolveraškim obračunima,indijancima,napadom na karavan,muškoženskim odnosima na divljem zapadu... - i sve je to Manfredi lepo sklopio,zaista odavno nisam osetio tu staru dobru kaubojsko&indijansku atmosferu.Rekoh već da mi je najslabija karika kraj,koja je prebrza u odnosu na ritam prethodnih 200-ak stranica. Gomez - jako detaljan,sa krupnim kadrovima,čini mi se da katkad u crtanju likova kao uzor ima Hoze Luisa Salinasa (Cisko Kid) - sve u svemu,sjajan crtač.
4.5/5 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 05/03/2018 : 16:49:17
|
Nizzi&Seijas:Tex-Hijene iz Lamonta (Strip-Agent,Tex Gigant 25)
Počeo je ovaj Texone sjajno;i gurao bogami tako prilično dugo.A onda je Nici,kako to samo on majstorski ume,odradio zadnji kvoter u svom prepoznatljivom stilu - trivijalno do koske - i po ko zna koji put zajebao stvar.Mislim,nije strip loš;naprotiv,jako mi je dobar kad se sve zbroji i oduzme;ali malo je falilo (nekih 45 stranica) da nam podari odličan Gigant. Veliku zaslugu za veoma dobar Grande Tex ima Seijas - ovaj crtač me je kupio još na Negru Blanku;nije sad da Ernesto ima neki neznamkakav kvalitet,ali definitivno mu stil odiše žešćom pozitivom - lica su nasmejana,dekoltei duboki,život je lep!
Radnja je prilično prosta,nepretenciozna,ali jako šarmantna i idealna za jedno savršeno nedeljno opuštanje uz starog dobrog Vilera Teksa - prateći trag dvojice razbojnika, T&K stižu u maleni Lamont,gde susreću starog znanca,Martina.Bivšeg vojnika,a danas radnika na velikom ranču.I baš on upoznaje junake sa nelagodnom situacijom u kojoj se našla njegova mlada gazdarica,koju su lokalne glavonje na perfidan način ostavile (u stvari,tek će je ostaviti) bez nasledstva,a usvoj toj pri;i,niko nema snage da im se suprostavi.Te se Teksu pali lampica zaštitnika nejakih, i kreće u sprovođenje pravde. Tematika viđena xyz puta,ali rekoh,ispričana (te nacrtana) šarmantno i jako čitljivo (te gledljivo) - i da Nici nije bio Nici,moglo je to ispasti još bolje.
4/5
edit:interesantna je scena kad se biju Teks i jedan tip obučen po modi iz 70-ih/80-ih,ali XX veka - zajebancija ili omaška? |
Edited by - anto on 18/03/2018 15:25:48 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|