Author |
Topic  |
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 02/03/2018 : 16:07:33
|
Stvarno ne vidim zašto bi netko imao za kukati. Osim ako nije pohlepni preprodavač. Ako je postojao taj neki ugovor o određenom broju primjeraka onda je očito da je potražnja tolika da su veseljaci spremni potpisati novi ili izmijeniti stari. To mogu biti samo dobre vijesti za strip na ovim prostorima.
Žuta traka je bitna i meni premda sam Nagorova generacija i takoreći SD djete.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 16:11:40
|
quote: Originally posted by Cromwell
Stvarno ne vidim zašto bi netko imao za kukati. Osim ako nije pohlepni preprodavač. Ako je postojao taj neki ugovor o određenom broju primjeraka onda je očito da je potražnja tolika da su veseljaci spremni potpisati novi ili izmijeniti stari. To mogu biti samo dobre vijesti za strip na ovim prostorima.
Žuta traka je bitna i meni premda sam Nagorova generacija i takoreći SD djete. 
Cernobil generacija |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/03/2018 : 16:13:28
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
ma to je samo prica, ili ti ga, marketing...znaju oni u vc da ce ovo planuti, i da ce se stvoriti zbrka...znaju to i ove striparnice koje su kao ''ostale'' bez svojih primjeraka i onda sad kao prozivaju vc..znaju to ova 2-3 placenika sta vrijedjaju po forumu, sve je to u cilju da se proda sto vise primjeraka...sad ce se to odjednom pojaviti jos par hiljada primjeraka, tek ce sad da se proda hrpa stripova..
Nijedna tema nije kompletna bez neke smiješne teorije zavjere. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 16:18:33
|
quote: Originally posted by ivanl
Čekajte, ako će udariti novu turu, reprint, pa gdje je sad problem? Samo da bude dosta komada, jedno 1000 još...
....od kojih će 90-ak preprodavača brže-bolje maznuti po 10 komada, al’ nema veze, ostaje ih još 100 na tržištu. ;) |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 02/03/2018 : 16:26:00
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Sta je to zuta traka, jel se to stavlja u kosu, pustija sam nesto duzu, ono ka ivan santini iz sm caena trenutno, ali vise volim crne trake
Pa curicama duža kosa svakako bolje stoji, da ne bi bio ono ful maskulin look. Kako god, bitno da si nam se i ti na temu oglasila. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 16:30:40
|
quote: Originally posted by Dukidule
Sta je to zuta traka, jel se to stavlja u kosu, pustija sam nesto duzu, ono ka ivan santini iz sm caena trenutno, ali vise volim crne trake
Pa curicama duža kosa svakako bolje stoji, da ne bi bio ono ful maskulin look. Kako god, bitno da si nam se i ti na temu oglasila.
Vidija sam tebe na fejsbuku. Nasa sam ti prezime na forumu. Samo sam poveza sa dusanom iz istre i lupio se po glavi iz prilozenog  |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 02/03/2018 : 17:07:13
|
quote: Originally posted by solar
quote: Da, stvarno mi nije jasna fama oko ovog izdanja. Zamislite da je sve isto, ali da nema te žute trakice... Zar je ta žuta trakica toliko moćna?
Jest.
Nagor nije uhvatio baš pravu suštinu mog posta, mada ga razumem u potpunosti.
Ja nisam akcenat bacio na žutu traku već na domaće crtače.Jasno mi je za žutu traku (mada se pitam gde je u celoj ovoj priči LMS,to je takođe bila jako popularna edicija). Nekada smo svi prevrtali očima kada bi oni crtali naslovnice Dnevnikovih izdanja, a sada praktično imaju svaki broj jednu vrstu naslovnica da crtaju i za tom vrstom vlada prava pomama. Ostaje pitanje šta bi bilo da postoji treća varijanta naslovnice ili da je ta treća varijanta u stvari i jedina (što bi po meni i bio najbolji potez).Ta varijanta je originalna naslovnica sa žutom trakom.Tu problema oko tiraža i prava ne bi bilo, a nostalgičari bi bili zadovoljeni time.No, toga nema, a logičan odgovor na ovo pitanje ne vidim. U svakom slučaju, najzadovoljniji u celoj priči su domaći crtači koji su posle godina reprintovanja skoro svakog njihovog stripa (na većini su ujedno i crtači i scenaristi što je opet u ozbiljnom stripovskom svetu retkost), obilaženja svih mogućih festivala i tu i tamo crtuckanja ponekad za Bonnelli ili neku drugu izdavačku kuću nekog pojedinačnog stripa, dočekali da imaju jednu svoju ozbiljnu ediciju.Praktično, vaskrsli su iz mrtvih može se tako reći, a dobili i priliku da ponešto zarade ljudski.No, neka ih, dobri su to ljudi, zaslužili su.No, to je jedna stvar, a stepen umeća crtanja stripova druga. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7150 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 18:04:39
|
Što se tiče Villinih naslovnica, ova je možda jedna od najgorih. Još dizajn VČ-a, kreše je gore, kreše dolje. S druge strane, Kerčeva je dinamičnija a kad se doda žuta traka svi padaju u nesvijest... evo umalo i ja iako nemam veze s tim vremenom. I mislim da se ne može usporediti s prijašnjim vremenom. Prije su umjesto naslovnica Talijana išle naslovnice domaćih autora dok sad imaš, valjda bi trebao imati, mogućnost izbora. Problem bi bio jedino ako Kerčeva naslovnica nema veze ni s jednom od ove dvije priče. Villina je univerzalna. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 02/03/2018 18:08:10 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 02/03/2018 : 18:15:27
|
quote: Originally posted by VALTER
"...nemir iz srca mnogih zabrinutih čitalaca." 
Nije to ništa, jesi skužio ovaj dio ...ovog fenomenalnog izdanja... |
Go kneel and weep
|
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 02/03/2018 : 19:16:17
|
Pa curicama duža kosa svakako bolje stoji, da ne bi bio ono ful maskulin look. Kako god, bitno da si nam se i ti na temu oglasila.
Vidija sam tebe na fejsbuku. Nasa sam ti prezime na forumu. Samo sam poveza sa dusanom iz istre i lupio se po glavi iz prilozenog 
Da ti Bog da si našla pravog, bar bi vidila muškarca.  Al’ sve mi se čini, ostaje ti san.  |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 02/03/2018 : 19:26:25
|
@ VC objava na facebook Odlicna vest! Dobro sto ste postovali ovde. Nemam facebook, pa i ne pratim... Jos kada bi moglo nekako da se rezervise, da ne jurcamo za svaki sledeci broj, |
Pozdrav!!! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 02/03/2018 : 20:43:22
|
quote: Originally posted by srleb
@ VC objava na facebook Odlicna vest! Dobro sto ste postovali ovde. Nemam facebook, pa i ne pratim... Jos kada bi moglo nekako da se rezervise, da ne jurcamo za svaki sledeci broj,
Uvek možeš da rezervišeš u Alan Ford knjižari, sigurno je, i uvek vrhunski pakovano i na vreme poslato...
PS. i ranije sam ti sugerisao da otvoriš FB nalog, mnogo je lakše za komunikaciju, i dostupnost pravovremenih informacija  |
Edited by - Bruce Springsteen on 02/03/2018 20:49:44 |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 02/03/2018 : 21:09:09
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
PS. i ranije sam ti sugerisao da otvoriš FB nalog, mnogo je lakše za komunikaciju, i dostupnost pravovremenih informacija 
Baš tako. 👍🏼 Eto i ja ga otvorih, pa i u nadi da će me moja curica konačno kontaktirati pa da zakažemo kakav prajvet hot dejt, al‘ ćorak, ništa od toga, fula me i fula samo tako... |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 02/03/2018 : 21:33:46
|
quote: Originally posted by srleb
Nisam znao da mogu da rezervisem. Inace kod Marka sam kupio sve 1-200 AF HC klasik. Sigurno me se seca :)
Zato ti i kažem za fb, lepo proćaskaš na privatne poruke, informišeš se, pošalješ spisak šta bi uzeo i gotovo... mnogo manje komplikovano nego preko mobilnog... |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts
Member since 10/04/2011 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/03/2018 : 01:15:26
|
Čekajte, ako će udariti novu turu, reprint, pa gdje je sad problem? Samo da bude dosta komada, jedno 1000 još...
....od kojih će 90-ak preprodavača brže-bolje maznuti po 10 komada, al’ nema veze, ostaje ih još 100 na tržištu. ;)
Pa smo do toga dosli? |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 03/03/2018 : 12:00:04
|
....od kojih će 90-ak preprodavača brže-bolje maznuti po 10 komada, al’ nema veze, ostaje ih još 100 na tržištu. ;)
Pa smo do toga dosli?
Pa tu negdje, onako gruba procjena. Sad su još više raspalili vatru, uzburkali strasti i probudili ideju lukrativnog biznisa.
P.S. Ukoliko stvarno izbace samo nekih 1.000 naknadnih primjeraka (u šta ja osobno ne vjerujem), budi siguran da njih ni 50-ak neće niti doći do HR, ako i toliko, sjeti se mojih riječi... |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/03/2018 : 13:10:36
|
quote: Originally posted by Dukidule P.S. Ukoliko stvarno izbace samo nekih 1.000 naknadnih primjeraka (u šta ja osobno ne vjerujem), budi siguran da njih ni 50-ak neće niti doći do HR, ako i toliko, sjeti se mojih riječi...
Zašto ne bi došlo do HR? Na temelju čega takva procjena? |
Bok, kako si.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21844 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
dcopic