Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Ili sta dobije ako u Sloveniji naruci "sirnicu". :DD
A jbg. Sirnica je vise kolac nego kruh...najcesce koristen,(ili bolje reci masovno koristen), za vrijeme bozica. Ali i inace. Ali u ovoj temi, sirnica jest; pita sa sirom. Nekome je savijaca, strudel, pita,(sa sirom jel...), zavisi gdje u "regionu"... ali njegovo vekicanstvo burek, jest; s mesom. Mastan, mokar, topao u "karti", takoder masnoj...trokutast, rolan...al s mesom. Opjevan na kraju Balaseviceve pjesme, al se nekad dobro jelo bas...
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom. I viršlu neko ptoglašava kobasicom, a ona to nije.
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom.
ti očito ne čitaš s razmijevanjem ili tjeraš svoju. za mene u HR postoji i burek sa sirom te jabukom... i fala bogu na tome...
Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom.
ti očito ne čitaš s razmijevanjem ili tjeraš svoju. za mene u HR postoji i burek sa sirom te jabukom... i fala bogu na tome...
Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
A šta tražiš ako hoćeš sa sirom u Splitu?
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom. I viršlu neko ptoglašava kobasicom, a ona to nije.
Originally posted by ivanl Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
A šta tražiš ako hoćeš sa sirom u Splitu?
Burek sa sirom
Nisam daleko od Splita i kod nas kad kažeš daj burek dobiješ "ono nešto" sa sirom. S mesom ima samo na nekoliko mjesta i to spada pod "rizičnu" kupovinu. Pravi je jedino kad ga baka spremi, razvuče tijesto preko stola i zarola s mesom ili sirom
Nego što je onda ovo? Ako je burek sa sirom = pita sa sirom.
Sta je "sh" u naslovu linka? Jel to srpskohrvatski? Kako god, izgleda to nisu pisali strucnjaci, jer su napisali: https://sh.wikipedia.org/wiki/Burek
Burek (turski börek albanski byrek, grčki μπουρέκι ili μπουρεκάκι, hebrejski בורקס) je predjelo ili slatka pita ili pecivo koje se može pronaći u mnogim zemljama koje su nekad bile u sastavu Otomanskog carstva. Pravi se od lisnatog testa ili kiselog testa, i uglavnom se puni sa sirom (najčešće feta), mlevenim mesom ili povrćem (najčešće spanać).
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Originally posted by ivanl Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
misliš ćevape s lukom?
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk...
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk...
je-o ga ti... luk oliti crveni luk... češnjak je bijeli luk
Nemoj se sada izvlačiti nego objasni kako kupuješ sa sirom - tražiš li sirnicu možda?
Ne jin ti ja to. Za sirnicu san već obrazložio...
Normalo da ne jedeš kada ne znaš ni kako se zove... U Osijeku koji je inače centar poznatog svemira, moraš reći sa čim hoćeš burek ko normalan svijet, a ne tu neke gluparije hoću burek - a ti mi teta prodavačice pročitaj misli da hoću sa keretinom baš. Moraš reći burek sa jajima, burek sa glivom, burek sa šljivom, inače te strpaju u lunibin pa ti onda njima objasni da je burek samo sa mesom...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
misliš ćevape s lukom?