Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 06/03/2018 : 12:13:34
|
quote: Originally posted by tex2
quote: Originally posted by KRAS
Meni je najbolji od jabuke, a da postoji samo mesni je bosanska umotvorina, postoje svi u Turskoj, pa bi valjda trebali i svuda drugdje!
Burek sa sirom isto ko da kazes daj mi kebab sa sirom ili hot dog sa sirom
totalno kriva usporedba
Zna se sta je kebab.mozes birati sa kakvim ces mesom al nemozes traziti kebab sa sirom.isto je sa burekom.podrazumeva se da je sa mesom..al jbg za svabe sve je to strudl il za vas burek sa ovim onim
pa kad je tako, burek nije samo sa mesom, čista logika: razvučeš tijesto i napuniš mesom (burek s mesom), razvučeš tijesto napuniš sirom (burek sa sirom), pa tako je i u Turskoj, samo u BiH je to samo burek s mesom.
Pa isto kao da kazes daj mi kebab sa mesom.ili hot dog sa hrenovkom Uglavnom.ovo je burek
 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7069 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 06/03/2018 : 12:18:47
|
Normalno se kaze Daj mi burek sa jogurtom Sve ostalo je za turiste
Bosance na privremenom radu u Sloveniji kao i u Hrvatskoj koji su preuzeli tursko jelo i onda uče ostali narod da je burek samo sa sir... ovaj mesom a da ne postoji od sira, jabuke,...    |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 06/03/2018 : 12:21:23
|
quote: Originally posted by Spiderman
Normalno se kaze Daj mi burek sa jogurtom Sve ostalo je za turiste
Bosance na privremenom radu u Sloveniji kao i u Hrvatskoj koji su preuzeli tursko jelo i onda uče ostali narod da je burek samo sa sir... ovaj mesom a da ne postoji od sira, jabuke,...   
Ma sta turci znaju.burek.kebab.turska kafa..sve su to grci izmislili |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 06/03/2018 : 12:33:52
|
quote: Originally posted by Poli
Znaci ti Krase jedes grcki burek? Đe se to kupi? ;P
Doduse nisam to jos nigdje vidio..al ima giros i grcka kafa |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33019 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 06/03/2018 : 12:43:43
|
Ova slika kaj je Spiderman stavio pita od sira, pita od sira mi je finija od bureka od mesa i bureka od sira, to mi je jedan od najfinijih kolača, kad smo kod sira još štrukli dolaze u obzir, a kad smo kod štrudli, najfinija mi je od trešanja, dobro još se pita od sira zna naći u kojoj pekari... |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15832 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/03/2018 : 13:06:10
|
Meni je najbolji od jabuke, a da postoji samo mesni je bosanska umotvorina, postoje svi u Turskoj, pa bi valjda trebali i svuda drugdje!
Burek sa sirom isto ko da kazes daj mi kebab sa sirom ili hot dog sa sirom
U najmanju ruku...tocno. Al ne da mi se raspravljat... zna se sta je burek. Ostali/ostalo, pa to je samo ostalo... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33019 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 06/03/2018 : 13:22:50
|
U Bosni postoji samo burek sa mesom. Ostalo su sirnica, zeljanicam, krompiruša itd. Kod nas se kaže :" sve su pite pite a burek je pitac " |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17891 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/03/2018 : 13:57:06
|
burek je s mesom
sve ostalo su laži i pogrešna tumačenja
je li pršut od kobile?
je li KFC od teletine?
je li mekdonalds od pačetine?
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 06/03/2018 : 14:03:16
|
Objasni Turcima. ;P
Bosanci si nesto utuvili u glavi i to je kraj. Ili je tako ili... :DD
A što je najgore, na jug Srbije je burek pre došao iz Turske nego li tamo. Dakle, u redu je reći u BiH burek i misliti da je s mesom. Ali to ne znači da se treba popovati drugima, jer nisu Bosanci izmislili burek (šta god oni mislili). Što ne znači da njihov burek odnosno burek s mesom po naški nije neprikosnoven. Naprotiv.
Zato je sa sirom najbolji na jugu. |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 06/03/2018 : 14:07:19
|
He, he... Vječita dilema za raspravu, ali besmislena i nepotrebna. Svakome je jasno da je burek samo od mesa jedino u BIH, odnosno, kod njezinih državljana, ma gdje bili, dok je, primjerice, kod nas u Hrvatskoj, burek svaka na isti način napravljena savijača, bilo da je od mesa, sira, jabuka li bilo čega drugoga. Svi mislimo na isto, ali se prepiremo tvrdoglavo, ne poštujući pravo na leksiku jednoga ili drugoga naroda ili države. Kada se u Hrvatskoj veselo društvo napije, zažele se stavit jedno odojče (mlado prase) na ražanj. U Srbiji bi se osupnuli, jer bi mislili da ćemo na ražanj staviti malo dijete koje još doji! Jer je tamo odojče ono što je u Hrvatskoj - dojenče. Isto tako, sirnica u većem dijelu Hrvatske nije pita sa sirom, nego kruh sa jajima, posut šećerom, koji se konzumira u uskrsnom razdoblju (upravo su ga diljem Hrvatske pune sve pekarnice!). A, još davnih godina je Rječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića, definirao burek kao pitu turskog (orijentalnog) porijekla nadjevenu mesom, sirom, ili nečim drugim (moja slobodna interpretacija, da sada ne citiram ). Stoga je ova tema, vječito zgodna za verbalno nadmudrivanje i prepucavanje, ali nikada neće polučiti većega učinka u "priznavanju" jednih drugima na točnosti i ispravnosti. Svatko neka ima svoj burek! Ja sam, u Hrvatskoj, cijeloga života jeo svoj, isključivo od sira, ponekad od jabuka, a od mesa nisam mogao niti probati - sve bih povratio. I da, kupovao sam ga od Bosanaca ili Albanaca, koji su ga tradicijski pravili u mojem gradu, i zvali ga, kao što su i na cjeniku isticali - burek sa: mesom, sirom, jabukama i.t.d. Ljudi su se prilagođavali tržištu, a ne cjepidlačili. Živjeli svi bureci! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12932 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/03/2018 : 14:10:13
|
quote: Originally posted by Spiderman
... sa sirom bi mi sad tako legao ako ne i dva uf...
Jedino mozes samog sira posto bureka sa sirom nema
Kras legenda  
Kako objasniti Hrvatima što je burek kad ne kuže bosanski humor. |
Have mercy |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2018 : 14:13:16
|
A svi znamo da je Spiderman samo zelio da nam cure sline... ili je samo on bio tako strasno gladan. 
Kako god, upravo se dobro najeo, pa sam miran.  I nije bio burek. Ni sirnica. Uz "bučkinu kremna juhu" su bili i "skutini štruklji z drobtinami" te kompot.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Kum Ruzvelt
Junior Member

358 Posts
Member since 03/09/2011 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 06/03/2018 : 14:33:51
|
Vječna rasprava 
Baš sam prije par dana pravio burek sa sirom i špinatom ili ti ga zeljanicu i na receptu u komentarima identična rasprava ovoj.
Bosancima je burek gotov proizvod, tijesto i meso, a kod nas je burek način pripreme koji se može puniti sa svim i svačim, mesom, sirom, povrćem...
Ono što je njima pita nama je nešto potpuno drugačije, ali rasprave su uzaludne, kad si u bosni naručiš sirnicu ako hoćeš burek sa sirom i problem riješen.
Ne znam samo kako Bosanac reagira kad kod nas naruči burek, a dobije sirnicu  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 06/03/2018 : 14:59:36
|
Ili sta dobije ako u Sloveniji naruci "sirnicu". :DD
Dobijes sirnicu..al posecerenu Nego malogradjanstina se i inace voli pravit pametna.pa tako ne rijetko cujem kako narucuju makijato sa malo mlijeka |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 06/03/2018 : 15:13:54
|
Ili sta dobije ako u Sloveniji naruci "sirnicu". :DD
Dobijes sirnicu..al posecerenu Nego malogradjanstina se i inace voli pravit pametna.pa tako ne rijetko cujem kako narucuju makijato sa malo mlijeka
Kod nas bi dobio nekakvo slano dizano tijesto sa 3-4 zrna svježeg sira unutra. To nam je često bila marenda u školi jer je koštalo jednu kunu, jeftinije od krafne. 
Makijato izvorno i je kratka kava sa kap hladnog mlijeka, ali talijani to srknu u sekundu, a naši ljudi vole sjediti satima na kavi pa se taj makijato pretvorio u bijelu kavu. 
Inače kod nas je sad "hit" pizza kebab  |
 |
|
Topic  |
|