Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/03/2018 : 15:18:01
|
Ne samo to, ima i "strudl burek", sa jabukama. Pa onda sa kranjskom klobasom. :D Mozda ima jos toga, ne pratim. :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 06/03/2018 15:19:50 |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/03/2018 : 15:54:25
|
quote: Originally posted by Poli
Ili sta dobije ako u Sloveniji naruci "sirnicu". :DD
A jbg. Sirnica je vise kolac nego kruh...najcesce koristen,(ili bolje reci masovno koristen), za vrijeme bozica. Ali i inace. Ali u ovoj temi, sirnica jest; pita sa sirom. Nekome je savijaca, strudel, pita,(sa sirom jel...), zavisi gdje u "regionu"... ali njegovo vekicanstvo burek, jest; s mesom. Mastan, mokar, topao u "karti", takoder masnoj...trokutast, rolan...al s mesom. Opjevan na kraju Balaseviceve pjesme, al se nekad dobro jelo bas... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ROJ RENK
Average Member

556 Posts
Member since 03/03/2011 |
Posted - 06/03/2018 : 15:57:49
|
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom. I viršlu neko ptoglašava kobasicom, a ona to nije.
|
 |
|
osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 06/03/2018 : 16:00:19
|
Odeš u Bosnu i naručiš " Burek sa sirom " ali pazi da te niko ne čuje jer bi ti se svi smijali :) Dobit ćeš sirnicu naravno :) |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/03/2018 : 16:28:20
|
Imam neki dojam da se o ovome već raspravljalo koji put. Uglavnom, druga kultura drugi nazivi... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 06/03/2018 : 17:12:26
|
quote: Originally posted by ROJ RENK
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom.

ti očito ne čitaš s razmijevanjem ili tjeraš svoju. za mene u HR postoji i burek sa sirom te jabukom... i fala bogu na tome... |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12933 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
Posted - 06/03/2018 : 17:41:06
|
quote: Originally posted by Spiderman
Burek je sa mesom sve ostalo su pite. Druga je stvar što se svuda u bivsoj Jugi to proglašava burekom.

ti očito ne čitaš s razmijevanjem ili tjeraš svoju. za mene u HR postoji i burek sa sirom te jabukom... i fala bogu na tome...
Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
Posted - 06/03/2018 : 17:44:10
|
quote: Originally posted by osmo
Odeš u Bosnu i naručiš " Burek sa sirom " ali pazi da te niko ne čuje jer bi ti se svi smijali :) Dobit ćeš sirnicu naravno :)
Apsolutno druze!  |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:08:51
|
quote: Originally posted by ivanl

ti očito ne čitaš s razmijevanjem ili tjeraš svoju. za mene u HR postoji i burek sa sirom te jabukom... i fala bogu na tome...
Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
A šta tražiš ako hoćeš sa sirom u Splitu? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:11:50
|
quote: Originally posted by ivanl Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
misliš ćevape s lukom?   |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 06/03/2018 : 18:14:04
|
quote: Originally posted by Obi-wan

Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
A šta tražiš ako hoćeš sa sirom u Splitu?
Burek sa sirom 
Nisam daleko od Splita i kod nas kad kažeš daj burek dobiješ "ono nešto" sa sirom. S mesom ima samo na nekoliko mjesta i to spada pod "rizičnu" kupovinu. Pravi je jedino kad ga baka spremi, razvuče tijesto preko stola i zarola s mesom ili sirom 
Nego što je onda ovo? Ako je burek sa sirom = pita sa sirom.
 |
Edited by - stripofil on 06/03/2018 18:16:44 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:14:22
|
edit: Jao, smanjiti ovu gornju sliku, molim ljepo. Eto, moze ovaj link za zamjenu: http://i66.tinypic.com/ja9qw8.jpg
Sta je "sh" u naslovu linka? Jel to srpskohrvatski? Kako god, izgleda to nisu pisali strucnjaci, jer su napisali: https://sh.wikipedia.org/wiki/Burek
Burek (turski börek albanski byrek, grčki μπουρέκι ili μπουρεκάκι, hebrejski בורקס) je predjelo ili slatka pita ili pecivo koje se može pronaći u mnogim zemljama koje su nekad bile u sastavu Otomanskog carstva. Pravi se od lisnatog testa ili kiselog testa, i uglavnom se puni sa sirom (najčešće feta), mlevenim mesom ili povrćem (najčešće spanać).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 06/03/2018 18:21:42 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:18:46
|
Mislim da on to ne jede.
Ili pokaze prstom. :P
Toćno druže!
Nemoj se sada izvlačiti nego objasni kako kupuješ sa sirom - tražiš li sirnicu možda? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:19:00
|
quote: Originally posted by ivanl Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
misliš ćevape s lukom?  
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15833 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:20:24
|
Mislim da on to ne jede.
Toćno druže!
Nemoj se sada izvlačiti nego objasni kako kupuješ sa sirom - tražiš li sirnicu možda?
Ne jin ti ja to. Za sirnicu san već obrazložio... |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:20:40
|
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk...
je-o ga ti... luk oliti crveni luk... češnjak je bijeli luk  |
Moj strip Moje aukcije |
Edited by - Spiderman on 06/03/2018 18:21:14 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:22:12
|
Mislim da on to ne jede.
Toćno druže!
Nemoj se sada izvlačiti nego objasni kako kupuješ sa sirom - tražiš li sirnicu možda?
Ne jin ti ja to. Za sirnicu san već obrazložio...
Normalo da ne jedeš kada ne znaš ni kako se zove... U Osijeku koji je inače centar poznatog svemira, moraš reći sa čim hoćeš burek ko normalan svijet, a ne tu neke gluparije hoću burek - a ti mi teta prodavačice pročitaj misli da hoću sa keretinom baš. Moraš reći burek sa jajima, burek sa glivom, burek sa šljivom, inače te strpaju u lunibin pa ti onda njima objasni da je burek samo sa mesom... |
Edited by - Obi-wan on 06/03/2018 18:24:48 |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 06/03/2018 : 18:23:01
|
misliš ćevape s lukom?  
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk...
e tu se slažemo 
ćevapi s kapulom, a riba s lukom  |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
|
Topic  |
|