Originally posted by ivanl Cita on itekako s razumijevanjem. I burek je burek, samo jedan. Vise nije ni potrebno navoditi, da je to s mesom. Ja u Splitu kazem daj mi burek, i zna se sto je to. Burek s mesom. Kao u pjesmi Zivog blata - burek s mesom, cevape s kapulom volim jest...
misliš ćevape s lukom?
U pjesmi je kapula. A i kapula ti je ovde svakodnevno prisutna. Sve je brale, na kapuli i maslinovom uju, a lukom se lagano posipa, al nije ti to tvoj luk...
e tu se slažemo
ćevapi s kapulom, a riba s lukom
Što je kapula?
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Nemoj se sada izvlačiti nego objasni kako kupuješ sa sirom - tražiš li sirnicu možda?
Ne jin ti ja to. Za sirnicu san već obrazložio...
Normalo da ne jedeš kada ne znaš ni kako se zove... U Osijeku koji je inače centar poznatog svemira, moraš reći sa čim hoćeš burek ko normalan svijet, a ne tu neke gluparije hoću burek - a ti mi teta prodavačice pročitaj misli da hoću sa keretinom baš. Moraš reći burek sa jajima, burek sa glivom, burek sa šljivom, inače te strpaju u lunibin pa ti onda njima objasni da je burek samo sa mesom...
Kako ne znam? Pa burek. To ti je ono s mesom, može trokutasto, rolano itd...
Mda, da se vratimo na temu. Burek! Ono lipo nešto , s mesom unutra...
Lipo malo sutra, kod nas stavljaju keretinu. Al ne smiješ reći sa keretinom jer će te sumnjivo gledati. Moraš reći sa mesom - neodređeno... Bude i kapluka unutra. Uglavnom podriguje sa jedno 2 dana nakon toga na krepano nešto...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Lipo malo sutra, kod nas stavljaju keretinu. Al ne smiješ reći sa keretinom jer će te sumnjivo gledati. Moraš reći sa mesom - neodređeno... Bude i kapluka unutra.
Mi smo se spredali cili život da su u bureku cipli iz porta, maške iz Geta i galebovi iz sjeverne luke, al isto je još uvik lipo. Lipo i masno, kupi na sebe cilu cugu od prethodne noći...
Lipo malo sutra, kod nas stavljaju keretinu. Al ne smiješ reći sa keretinom jer će te sumnjivo gledati. Moraš reći sa mesom - neodređeno... Bude i kapluka unutra.
Mi smo se spredali cili život da su u bureku cipli iz porta, maške iz Geta i galebovi iz sjeverne luke, al isto je još uvik lipo. Lipo i masno, kupi na sebe cilu cugu od prethodne noći...
Mi nemamo ciple, maške i galubove, samo vau-vau zalutao u strojček za mljevenje... Ali što kažeš, masno jest.