forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 349

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/03/2018 : 20:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

Jebo vas Dilan i ZS, vi izgleda prizvaste pravi rat, kako stvari trenutno stoje...

Nemoj... samo, nemoj...

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 26/03/2018 : 21:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
@Moderatorima

Umirite nekako ovog što političari ili ću biti prinuđen da ovim njegovim glumcima na čelu sa Baronom Minhauzenom ... sve po spisku!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2018 : 21:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ajmo mir.
Sljedeći post koji samo primiriši na politiku rezultirati će udaljavanjem sa foruma.
POsebno upozorenje onome koji je i počeo tj. Vronskome.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 26/03/2018 : 21:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ovoliki broj stranica, ovolika prica, pa rasprodana izdanja, i sve sta ide uz to, je i vise nego dovoljan signal da je vrijeme za ubrzanje, barem na jednom mjesecno...
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 26/03/2018 : 21:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ajmo mir.
Sljedeći post koji samo primiriši na politiku rezultirati će udaljavanjem sa foruma.
POsebno upozorenje onome koji je i počeo tj. Vronskome.

A ko je pominjao politiku?
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 26/03/2018 : 21:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

quote:
Originally posted by vronski 3

Jebo vas Dilan i ZS, vi izgleda prizvaste pravi rat, kako stvari trenutno stoje...

Nemoj... samo, nemoj...

Nemoj šta?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2018 : 21:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vronski - 48 sati. Kazna nije redovna jer bi trebala biti godinu pa ajde.
Ostali - mir.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 26/03/2018 : 22:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
...i naravno, uvodjenje dampir i dragonero magazina pored ovih 5 junaka koji idu...a sto se tice popratnih stripova, svidjaju mi se ovi stari junaci tipa sudija bean, alan lebaux, gun flint, red buck, kociz, hondo, tri bila, 3-4 kida, pa i oni one shot od disa, galepa...
iskreno, da se bavim strip izdavastvom, imao bih jednu ediciju ''bonelli klasik'' za ove stripove iz 50-ieh i 60-ih u kojem bi isli ovi stripovi iz colane rodeo, zenith gigante prva i druga serija, prva colana araldo, colana gli del cowboy, tutto west...sad, sto bih imao 100-150 prodanih primjeraka maximum, to je druga stvar..
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/03/2018 : 23:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ma taman da je Aleksa nacrtao i Mona Lizu, cinjenica jeste da je naslovnica tesko sranje, sramota.
Da bi tako nesto skontali ne morate se obrazovati, dovoljno je da posjetite opticara.

+1

Ali u duhu amatera iz razdoblja Zlatne serije, tako da nostalgičari moraju bit zadovoljni.

Edited by - nagor on 26/03/2018 23:55:58
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 27/03/2018 : 00:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
koliko stranica ima dilan zs 2? tex je na 128 stranica, od cega je 10-ak teksta, uvoda i onog kratkog stripa na 2 stranice... jer nesto racunam, zagor almanah ima 112 stranica, bijes apaca 88, sto dodje tacno 200 stranica stripa, bez uvodne stranice, tekstualnog dodatka i slicno...e sad bas sumnjam da ce bas ici na 200-210 stranica... zato sam pitao za dilana, jer ako je i on kao tex tu negdje na 130 -140, onda su moje pretpostavke da bi bijes apaca mogao ne iz dva ili pak tri, vec se protezati kao dodatak na cak 4 broja... 112 zagor,+1/4 (22) dodatni + uvod i tekst, dobijemo 135 -140 stranica stripa...opet ponavljam, pod uslovom da je rijec o onom stripu sudija bean..

Edited by - zlatan bihac on 27/03/2018 00:25:23
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/03/2018 : 08:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jel itko zna, idu li Dampyr i Dragonero u buducnosti pod "zutu traku"?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 27/03/2018 : 09:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Jel itko zna, idu li Dampyr i Dragonero u buducnosti pod "zutu traku"?

Ne pratim serijale ali ne bi valjalo da redovni brojevi idu pod ZS, evo idu kroz knjige i nek tako nastave ali eto ubrzaju ritam.
Po meni bi u ZS trebali biti inače VČ-ovi najjači serijali Zagor, Tex, DD i MM ali naravno njihova sporedna izdanja. Tako bi, ovim ritmom (ritam nekih mjesec i pol) godišnje imali po 2 broja svakog junaka. Valjalo bi brže ali eto VČ će valjda procijeniti.

loading...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/03/2018 : 09:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Čisto sumnjam da će Dragonero Magazin ići u ZS iz jednostavnog razloga što je u boji.
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 27/03/2018 : 10:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Kakav Dampyr Magazin, to sigurno nećemo videti jer postoji samo jedan, i u Italiji se baš nije pokazao pa je edicija ugašena, odnosno neće tu više ništa izlaziti.

Lepo su u Veselom napisali šta će ići u okviru Zlatne serije i ne znam šta tu nije jasno?

Dakle, Dilan, Teks, Zagor, Marti i Mister No, uz neke nove junake koji će kako je naglašeno tek kasnije da se pojave i to verovatno neće biti baš skoro (što znači nešto tipa Mercurio Loi,Commissario Ricciardi, ko zna možda i Demian ili zlo ne prizvano bilo Gregory Hunter,Jonathan Steele).

Ne verujem da će objavljivati bilo šta što je makar pokušano da se objavljuje Srbiji što znači ništa od Magičnog Vetra, Nathana Nevera, Skrivenog Lica ili Jana Dixa (takvih se samo Čarobna knjiga eventualno može dohvatiti) u to možemo biti praktično potpuno sigurni.

Sve u vezi Dampyra ili Dragonera će ići van Zlatne serije (čim nisu spomenuti od glavnog urednika znači da će tako i biti), mada što se tiče Dampyra realno je da ne treba očekivati ništa osim redovne serije jer i to jedva izlazi.Kod Dragonera možda i vidimo te Magazine u okviru Obojenog programa jer će se specijali potrošiti kad tad.

Dakle, trenutno što se tiče skorijeg perioda, jedina je dilema šta će od Mister Noa i Marti Misterije izlaziti.

Edited by - maelstrom on 27/03/2018 10:34:01
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 27/03/2018 : 11:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ma kakva umjetnička sloboda lol. Ne znam ako sam ikada vidio zdepastijeg i hobitskijeg Zagora. Budući da je Gajić inače genijalan ovu naslovnicu mogu shvatiti jedino kao zajebanciju i sprdačinu na kult koji Zagor uživa na ovim prostorima.

Ista stvar je i meni pala na pamet. Gajić je vjerovatno kad su mu ponudili da radi naslovnicu za Zagora mislija da ga zajebavaju. Kad je skužija da ga ne zajebavaju on se odlučija zajebavat.

Inače, braćo Srbi, već 27 godina ne živimo skupa. Gajić je možda u Srbiji stvar opće kulture(Mada ne virujen ni to), u Hrvatskoj sigurno nije. U Hrvatskoj ni Kordej ili MAcan nisu dio opće kulture, kakv crni Gajić?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 27/03/2018 : 11:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
sta fali da dragonero magazin ide u zs..i leo pulp je u boji na 130 stranica isao na kioske po cijeni od 350-400 dinara tako da to nije problem..a dampir je dio vc repertoara pa je logicno da i njegov magazin ubace, ne mora kao i ovih 5 glavnih, ali nakon dvije serije ovih pet, mogu jednog i dampira ubaciti...nije sad da se spominju almanah nathan, nik rajder ili julia, koji ni nisu dio vc...a dragonero moze ici kao br.10,20...
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2682 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 27/03/2018 : 13:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ma kakva umjetnička sloboda lol. Ne znam ako sam ikada vidio zdepastijeg i hobitskijeg Zagora. Budući da je Gajić inače genijalan ovu naslovnicu mogu shvatiti jedino kao zajebanciju i sprdačinu na kult koji Zagor uživa na ovim prostorima.

Ista stvar je i meni pala na pamet. Gajić je vjerovatno kad su mu ponudili da radi naslovnicu za Zagora mislija da ga zajebavaju. Kad je skužija da ga ne zajebavaju on se odlučija zajebavat.

Inače, braćo Srbi, već 27 godina ne živimo skupa. Gajić je možda u Srbiji stvar opće kulture(Mada ne virujen ni to), u Hrvatskoj sigurno nije. U Hrvatskoj ni Kordej ili MAcan nisu dio opće kulture, kakv crni Gajić?

ma, pusti geekove. cuj, stvar opste kulture. a to kazu likovi koji ni gram kulture u ophodjenju prema (virtualnim, doduse) ljudima ne pokazuju, a ovamo se pozivaju na opstu kulturu. ma, idi, bre.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 27/03/2018 : 13:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
bez uvrede ikom, ali naslovnica je prosto odurna, odnosno zagor na istoj... ne znam da li sam ikad vidio gore nacrtanog zagora, u fazi neandertalske mutacije.

ova edicija nije zaslužila takve naslovnice.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 27/03/2018 : 13:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

sta fali da dragonero magazin ide u zs..i leo pulp je u boji na 130 stranica isao na kioske po cijeni od 350-400 dinara tako da to nije problem..a dampir je dio vc repertoara pa je logicno da i njegov magazin ubace, ne mora kao i ovih 5 glavnih, ali nakon dvije serije ovih pet, mogu jednog i dampira ubaciti...nije sad da se spominju almanah nathan, nik rajder ili julia, koji ni nisu dio vc...a dragonero moze ici kao br.10,20...

Ne kažem da bilo šta fali, ali glavni urednik Veselog je više puta najavio da će ići u Zlatnu seriju samo onih junaci koje je spomenuo (sem tih novih u budućnosti) i znamo koji su.A ako ništa drugo, barem znamo da kada u Veselom nešto zamisle, toga se drže, sad bilo dobro ili loše, nebitno u svrhu ovoga o čemu pričamo.
Znači, možeš ne 100, već milion posto biti siguran da ništa vezano za Dampyra i Dragonera nećeš videti u Zlatnoj seriji.

A treba samo malo logično razmisliti da li je realno da bar u narednih nekoliko godina (a veliko pitanje i uopšte) vidimo bilo šta u vezi Dampyra sem epizoda iz redovne serije.Naravno da nije realno to očekivati.
Isto tako, potpuno je logično da kod Dragonera Magazin ide u Obojeni program kada iscrpe još 2 specijala koja su ostala, zatim treći koji će u Italiji izaći ove godine i četvrti koji će u Italiji izaći naredne godine.Taman do početka 2020. godine mislim da će iscrpeti u okviru Obojenog programa Dragonero specijale ako se nastavi ritam izlaženja Obojenog programa iz ove godine (malo gruba procena,ali verovatno i dosta tačna).

Dakle, kao što sam napisao, trenutno je samo pitanje šta ćemo videti od Mister Noa i Marti Misterije, a mene zanima hoće li neko od njih krenuti već od četvrtog broja ili ide još jedan krug Zagora, Dilana i Teksa prvo?Inače, sa brojem Almanah izdanja Zagor je u brojčanoj prednosti u odnosu na ostale i ne bi me iznenadilo da posle pored Magazina vidimo i Dilanove i Teksove Almanahe.

Edited by - maelstrom on 27/03/2018 13:55:11
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/03/2018 : 13:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

U okvirima opce kulture svu trojicu uopce ne ocekujem, da se prepozna, od strane sirokih masa. Tu vec odavno pod opcu kulturu prolaze razne sumnjive vrijednosti. Diskutabilne vrijednosti, koje upraznjava mlada generacija. Tako da tu Macan, Kordej i Gajic nemaju sto traziti. U stripovskoj kulturi, na stranicama stripovi.com recimo kobkretno, vec bi se i trebalo ponesto znati o svakom ponaosob.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

SPQRoma
Senior Member

Italy
1092 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 27/03/2018 : 14:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
Dajte ljudi, danas strip ne spada u opštu kulturu, a kamoli crtači i scenaristi. Nažalost.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/03/2018 : 14:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SPQRoma

Dajte ljudi, danas strip ne spada u opštu kulturu, a kamoli crtači i scenaristi. Nažalost.

Zato sam i naveo; ne u opcoj kulturi...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/03/2018 : 14:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa ne pričamo o općoj kulturi ljudi na ulici, nego upravo o ovdašnjoj kulturi.
I da, ne bi bilo nenormalno da ljudi znaju poznatije domaće autore, iako sam siguran da na ovom podforumu ima i ljudi koji ne znaju tko je Biuković, tako da nema smisla očekivati da svi znaju tko je Gajić.

Ali nije da je čovjek nije poznat izvan granica RS, čovjek ima stranicu na wikipideji na francuskom, engleskom, švedskom, talijanskom, njemačkom. A što se RH, tiče, ipak je gostovao na CRŠ-u davnih dana.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 30/03/2018 15:05:29
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 27/03/2018 : 14:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Može to o Gajiću da bude stvar opšte (stripovske) kulture, na forumu, među stripadžijama, ali u bilo kom drugom kontekstu ne.

U opštu kulturu u pogledu stripa mogu da vidim pitanja tipa: koji je strip dobio Pulicerovu nagradu, kako se zove prvi čovek Marvela, maska anonimusa je iz kog stripa, šta na leđima nosi Obeliks i sl.

Svaka zemlja ima svoju percepciju opšte kulture, ali Gajić u srpskoj nije. Jer bi u protivnom opšta kultura bilo i poznavanje rada umetničke grupe C4.
Opšta kultura je nešto što je prošlo test vremena, što je najpoznatije / najvrednije (ili oba) u svojoj oblasti.
Opšta kultura o stripovima i u krugu stripadžija je nešto sasvim drugo.

A što se tiče dostupnosti, to itekako ima veze. Pa u svakoj biblioteci u Srbiji ima Technotise, ali ni u jednoj nema Kordej (osim Tarzan Reke krvi). U Hrvatskoj je obrnuto.
Ja planiram da pročitam sve od Kordeja i Žeželja što mi padne šaka, a savetovao bih i komšijama da isto urade i sa Gajićevim stripovima. Širimo kulturu.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/03/2018 : 14:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Gajic je maher i treba ga prouciti. Sto se strip kulture tice, obavezno. A ako neko nije cuo za Igora Kordeja,usudio bi se reci i van strip kulture a kamoli u njoj,eh, onda jbg...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 349 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000