Author |
Topic |
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 05/06/2018 : 10:42:19
|
quote: Originally posted by King Warrior
Julia je jedan od najboljih dugovječnih SBE serijala! Od Berardija nešto najbolje što je napisao, bolje od Kena. Iako su žanrovski slični, Nick Raider mi je skoro pa nečitljiv, dok kod Julije uživam u svakoj novoj epizodi. Ne znam zašto se bolje ne prodaje, možda zbog toga što nijedan "noviji" serijal ne prolazi dobro, a moguće da je i problem u tome što tog stripa nema na kioscima, može se nabaviti isključivo u striparnicama.
Apsolutno se slažem. Dodajem da isto ono zbog čega me oduševio Ken Parker vrijedi i za Juliju. Mislim da je prava riječ u književnom žargonu - neočekivani obrat! |
---
<b></b> |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/06/2018 : 10:55:27
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Do sad sam kupio svaki broj, i nastavio bih.
Pa i nastavicemo. Nece valjda stati. Imamo 44 broja i dva specijala... ja cu uzesti svaki broj. Nego, da pitam nesto. Da li vam se kod prvih brojeva desilo da dobijete korice stripa sa namreskanim plastifikatom? Meni je takvih par brojeva. Bio sam kupio i par duplih ali stvar je bila ista. Poslje prvih par brojeva nije se vise dogadala ova greska. Koliko se sjecam Darkwood se nastavio na Van Goga, a nakon nekog vremena je dostampao te prve brojeve. E pa kod njih je taj, da tako kazem , "namreskani plastifikat".
|
Los cukar na fritulama! |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 05/06/2018 : 11:33:52
|
quote: Originally posted by ivanl
Pa i nastavicemo. Nece valjda stati. Imamo 44 broja i dva specijala - almanaha... ja cu uzesti svaki broj. Nego, da pitam nesto. Da li vam se kod prvih brojeva desilo da dobijete korice stripa sa namreskanim plastifikatom? Meni je takvih par brojeva. Bio sam kupio i par duplih ali stvar je bila ista. Poslje prvih par brojeva nije se vise dogadala ova greska. Koliko se sjecam Darkwood se nastavio na Van Goga, a nakon nekog vremena je dostampao te prve brojeve. E pa kod njih je taj, da tako kazem , "namreskani plastifikat".
Da, ista stvar i kod mene. Na nekoliko brojeva se to namreškalo. 'Prešao' sam preko toga. Pitao sam Ratka u Lastanu - nije znao zašto je to tako. Van Goghove sam zamijenio Darkwoodovim izdanjima. Pravo je vrijeme da nas iznenade i redovnim brojem ili pokretanjem specijalaca. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15645 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/06/2018 : 11:40:59
|
Pa i nastavicemo. Nece valjda stati. Imamo 44 broja i dva specijala - almanaha... ja cu uzesti svaki broj. Nego, da pitam nesto. Da li vam se kod prvih brojeva desilo da dobijete korice stripa sa namreskanim plastifikatom? Meni je takvih par brojeva. Bio sam kupio i par duplih ali stvar je bila ista. Poslje prvih par brojeva nije se vise dogadala ova greska. Koliko se sjecam Darkwood se nastavio na Van Goga, a nakon nekog vremena je dostampao te prve brojeve. E pa kod njih je taj, da tako kazem , "namreskani plastifikat".
Da, ista stvar i kod mene. Na nekoliko brojeva se to namreškalo. 'Prešao' sam preko toga. Pitao sam Ratka u Lastanu - nije znao zašto je to tako. Van Goghove sam zamijenio Darkwoodovim izdanjima. Pravo je vrijeme da nas iznenade i redovnim brojem ili pokretanjem specijalaca.
očito nisi u toku... Član maelstorm ..o izdavanju julije..citiram.. "Nažalost, Julia je kod nas do daljnjeg stopirana, nije isključeno ni da je završila za sva vremena. Šteta što se Darkwood ne povuče primerom Veselog četvrtka i bar nastavi Juliu da izdaje u obliku knjiga sa 3 ili 4 epizode."
topic... Ultimate Julia - Julia fanovi..02.04.2018.
|
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 05/06/2018 11:42:35 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 05/06/2018 : 11:42:57
|
E da. Almanacco di giallo, sto bi taljani rekli. U njih to "zuto" oznacava kriminal. Ja sam nabavljao direktno iz Srbije i neke preko SNK, ali jedni i drugi primjerci su bili namreskani. Razlog nepoznat. Da, neka puste i specijalce, naravno. Nek i ubrzaju ritam izlaska redovnih. Koliko vidim ljudima se strip svida. ☺ |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 05/06/2018 : 11:45:41
|
Preduhitri me risbozg, zato (moguće "Zbogom Julia") sam pokrenuo topic ali izgleda ovdje nema baš puno onih koji pripadaju sigurno velikoj grupi koja je započela pa digla ruke od serijala jer je očigledno došlo do toga ili nisu voljni pisati. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 05/06/2018 11:48:38 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 05/06/2018 : 11:47:58
|
quote: Originally posted by dzoni
kojim ljudima? nama 50- tak.....
Pa ako 300 ljudi uredno pokupuje svaki Libellusov primjerak, nije vrag da nema vise nas koji ce kupiti sta ja znam...400-500 lijepo uradenih a jeftinih Julia? |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 05/06/2018 : 11:51:24
|
Ne znam koji je bio početni tiraž i ritam izdavanja ali da se dođe u situaciju da je serijal pred gašenjem po meni se treba rasuti nekih 40% kupaca u odnosu na prvih 5-6 brojeva. |
loading...
|
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13993 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 05/06/2018 : 12:19:17
|
quote: Originally posted by mpavin
Meni ne smeta što je ženski lik glavni, više me smeta što je neoriginalan jer su uzeli lik Hepburnice.
Tako je, u pravu si, zato mi je taj lik pomalo iritantan. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 05/06/2018 : 13:18:53
|
quote: Originally posted by risbozg
Da, ista stvar i kod mene. Na nekoliko brojeva se to namreškalo. 'Prešao' sam preko toga. Pitao sam Ratka u Lastanu - nije znao zašto je to tako. Van Goghove sam zamijenio Darkwoodovim izdanjima. Pravo je vrijeme da nas iznenade i redovnim brojem ili pokretanjem specijalaca.
očito nisi u toku... "Nažalost, Julia je kod nas do daljnjeg stopirana, nije isključeno ni da je završila za sva vremena.
nisam u toku, i nažalost nisam ovo znao.. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 05/06/2018 : 15:21:24
|
Nisam znao da je u pitanju stopiranje Julije od strane Darkwooda. Zao mi je sto to cujem. Ali nakon stopiranja Alan Forda, ne bi me trebalo nista iznenaditi... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15645 Posts
Posted - 05/06/2018 : 15:37:42
|
Nisam znao da je u pitanju stopiranje Julije od strane Darkwooda. Zao mi je sto to cujem. Ali nakon stopiranja Alan Forda, ne bi me trebalo nista iznenaditi...
najbolje se stopira a drek pluta i ide dalje...Zašto????..dokad budu takvi kupci??? |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 05/06/2018 : 16:39:06
|
O jebemu, šteta.
Rado san je čita ko procedural, daleko je to od odličnog stripa al uvik volin pročitat nešto šta ima veze s kriminologijom. |
And like that... he's gone. |
|
|
emir34
Starting Member
18 Posts
Member since 12/02/2015 |
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 05/06/2018 : 19:11:35
|
Ne želim previše pametovati jer nisam pročitao dovoljno da bih izvukao zaključak.Znam da su me kod Julije privukle lijepo urađene naslovne,pa sam nabavio prvih 5 plus 3-4 broja poslije broja 10. Prva tri su ako se nevaram jedna priča i to mi se svidjelo ali sam stekao dojam da su teme pokupili iz filmova.DOBRO nema strip junaka koji nema nešto iz filmova ali stavio bih je u vrstu stripova koje mogu pročitati, ali ne i vratiti se istima još jednom.Šteta da je dogurala do 40 setak brojeva pa stala kao i Dampyr kod VČ.valjda će nastaviti sa nekom alternativom a ne samo tako ugasiti. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 05/06/2018 : 21:32:11
|
quote: Originally posted by Anto_123
Ne želim previše pametovati jer nisam pročitao dovoljno da bih izvukao zaključak.Znam da su me kod Julije privukle lijepo urađene naslovne,pa sam nabavio prvih 5 plus 3-4 broja poslije broja 10. Prva tri su ako se nevaram jedna priča i to mi se svidjelo ali sam stekao dojam da su teme pokupili iz filmova.DOBRO nema strip junaka koji nema nešto iz filmova ali stavio bih je u vrstu stripova koje mogu pročitati, ali ne i vratiti se istima još jednom.Šteta da je dogurala do 40 setak brojeva pa stala kao i Dampyr kod VČ.valjda će nastaviti sa nekom alternativom a ne samo tako ugasiti.
Ako ugase Juliju, ne znam sto bi joj bila alternativa...pa ona je sama po sebi i zanru koji nosi alternativa u mahom macho Binelliju. Za Dampyra ima jos nade...izlazi, sporo, al izlazi... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11512 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15645 Posts
Posted - 05/06/2018 : 22:41:18
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Ne verujem da ce je ugasiti, ista je situacija kao i sa Konanom (DMS).
a to je kakva situacija ????? |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2630 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 05/06/2018 : 22:46:43
|
Konstantno isti pajac ulijece prvi kad se povede tema o juliji s upisom da je julia zena i da to nemoze proci. O boze. Ma reka sam sebi necu navracati ovdje dok je lito i sezona, ali opet uletim i nazivciram se. Dalje nisam ni cit topic nit imam volje dati svoje misljenje o juliji koju sam procitao vise od 100 komada. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 05/06/2018 : 23:06:49
|
quote: Originally posted by emir34
Julija je odličan serijal. Imam sve brojeve čak imam i rezervu one rasprodane od broja 33 do 40. Perfektan serijal.
meni fale 3 pa ako ih mislis prodavati... |
|
|
Topic |
|