Author |
Topic  |
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 20/07/2018 : 23:14:12
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by vice
Iako mi je Morrisonov Black Glove run teška glupost, ostalo je rasturija, a čak i u Black Gloveu i RIP-u vidi se njegov scenarisitčki talent, lik jednostavno rastura dijaloge. Snyder i Sale su mi pak favoriti. King ga je usra s ovim vinčanjem, jedino šta je dobro je War of Jokes and Riddles.
E sad mi je dotur vice jos drazi..

Osin ovoga šta je izašlo kod nas, šta bi tribalo pročitat?
Uf ima toga, gle tesko je nekome sugerirat sto citat od Batmana, ja sam uvik za kronologiju, imas na americkom podforumu u Batmanovom topicu kako citat, mozes uzet samo najbolje price, ili recimo mozes samo uzet jedan run, evo recimo od Scott Snydera, to je jos poprilicno svjeze i jako ga ljudi vole..Morrison je meni savrsenstvo ali nije za svakoga.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:19:55
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Bonelli junaci su daleko bolji a sam Zagor je prije tih mainstream junaka dopreo do faze ozbiljnog stripa, Batman je tada još nosio žute gaćice preko hlača.
Zagor je sve samo ne ozbiljan strip, i u Bonelliju su priznali da su ga napravili prema Batmanu, i to jako losu kopiju. .sto kaze Jere usljo koji okolo hoda sa retardiranom osobom.. |
Edited by - brni on 20/07/2018 23:21:36 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 20/07/2018 : 23:21:49
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Iako mi je Morrisonov Black Glove run teška glupost, ostalo je rasturija, a čak i u Black Gloveu i RIP-u vidi se njegov scenarisitčki talent, lik jednostavno rastura dijaloge. Snyder i Sale su mi pak favoriti. King ga je usra s ovim vinčanjem, jedino šta je dobro je War of Jokes and Riddles.
E sad mi je dotur vice jos drazi..

Osin ovoga šta je izašlo kod nas, šta bi tribalo pročitat?
Uf ima toga, gle tesko je nekome sugerirat sto citat od Batmana, ja sam uvik za kronologiju, imas na americkom podforumu u Batmanovom topicu kako citat, mozes uzet samo najbolje price, ili recimo mozes samo uzet jedan run, evo recimo od Scott Snydera, to je jos poprilicno svjeze i jako ga ljudi vole..Morrison je meni savrsenstvo ali nije za svakoga..
Slažen se. U principu, moj savjet je za sve one koji su čitali domaće, legendarne Millerove i Saleove priče, da krenu s New 52 Batmanom (Snyderov run). Kasnije se lakše prebacit na Morrisona, čisto jer je po mom mišljenju, Snyder bolji za noviju publiku. Grant Morrison ima dosta hrabre ali i kontroverzne smjerove u kojima je poveja lik Batmana.
Dakle, New 52 Batman, od broja 1, di se kreće s Court of Owls arcom, pa nadalje. :) |
And like that... he's gone. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:24:42
|
Inače, ja od malena iman dva najdraža junaka - Zagora i Batmana. I to su kruške i jabuke. Nema tu bolji, gori, ozbiljniji, šundovski, pulpy, trashy, ovo, ono. Batman je svjetska superherojska ikona, i kroz njega su prošli i genijalci ali i jako loši autori. Kroz Zagora pak imaš puno užu paletu, iako, svi se moramo složit kako je jedan Sclavi genijalan.
Ako ćemo uspoređivat klasike jednog i drugog, al baš ono zlatni period klasika (točnije, srebrni period, 60-e i 70-e), onda su i jedan i drugi bedasti. Dalje, svakom po osobnom ukusu. :) |
Edited by - vice on 20/07/2018 23:26:05 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:34:30
|
Ali evo usporedjujem im origine, s jedne strane Millerov Batman: Year One a s druge..
Zagor prica.. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:36:09
|
Ali evo usporedjujem im origine, s jedne strane Millerov Batman: Year One a s druge..
Zagor prica..
Možda Burattini sad s ovim rebootom origina rasturi ko i Miller (moš mislit). 
Joj kako san ljut na Morena, ako je iko sjeba Zagora, to je on. Praktički novije brojeve, i to unazad 6-7 godina, više ne mogu ni čitat. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/07/2018 : 23:37:27
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Batman Kronologija sto Brni spominje unekoliko navrata nije losa ali u većem slucaju ništa posebna. Ima mali broj epizoda koje mogu da se izdvoje... Razlika između Bonelli junaka i DC/Marvel junaka je u tome sto sbe junaci idu u periode po ritmu razvijanja lika i radnje, većina zapadnjačkih stripova se razvijala uzvodno s političkim stanjem u Americi. Kada je bio hladni rat junaci su se borili protiv Sovjeta, kada je počela borba sa terorizmom junaci su se borili s teroristima, kada je došlo nova doma i new age sranja na šta se klincurija danas lozi junaci su postali liberalni, pusivusi LGBTQ podrzavacki marketing stripovi. Dobri primjeri daju Wenders Women s LGBTQ zastavom povodom Orlando masakra ili sve veći uticaj Social justice warriors kulture u stripovima zapada, najbolji primjer je Marvel i njihov pristup novijem G.I. Joe serijalu (debela meksička lezba s mišićima - koji kurac), i tako dalje. E treba spominjati medijsku pompu za svaki usrani superherojski film koji manje vise kurcu ne valja a onda tu dolazi i nazor segacenje sa raznim edicijama i glupim paralelnim svijetovima sa izlikom autorovog dodavanja junakovom svijetu - rezultat je novi Captain Marvel. Bonelli junaci su daleko bolji a sam Zagor je prije tih mainstream junaka dopreo do faze ozbiljnog stripa, Batman je tada još nosio žute gaćice preko hlača. Kada bi samo sbe poradio na crtežu i aranžmanu tabli bio bi daleko bolji od marketinških stripova sa zapada. Koliko su mange bolje od USA stripova ne treba ni da spominjem...
99% napisanog nema veze sa istinom ili je totalno sporedno. Kakve borbe sa Sovjetima i teroristima? Uvek se mogu naći i takvi primeri (to je onih 1%), ali super-heroji se tabaju sa super-kriminalcima, bez obzira na "političko stanje".
Zagor nikad nije došao do faze ozbiljnog stripa. Kad bude zajahao konja sa Čikom zajedno, kao svi normalni ljudi na divljem zapadu, umesto da pešaka idu stotinama kilometara kao idioti, sa rančevima/bisagama, sa vodom, hranom, opremom, ćebadima i sl. - možemo govoriti o "ozbiljnom". |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:40:05
|
Zagor prica..
Možda Burattini sad s ovim rebootom origina rasturi ko i Miller (moš mislit). 
Joj kako san ljut na Morena, ako je iko sjeba Zagora, to je on. Praktički novije brojeve, i to unazad 6-7 godina, više ne mogu ni čitat.
O tome i ja pricam, dakle Ameri su nakon Crisis on Infinite Earths napravili reboot i sve podigli na jednu vecu razinu, kad se sitim samo Supermana u 90-tima, Ordway, Stern, Jurgens, Simonson, pa kasnije Kesel, koliko je taj junak dobia dimenzija u tom razdoblju..
To je ono sta Bonelliju kronicno nedostaje.. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:42:57
|
EDIT.: Mislia sam da si Bonelli nostalgicar ka NESVRSTANI, ali sad vidim da pratis Batmana, slazem se King je zasra sa vjencanjem..
Sad tek ovo vidin. :D
Ma ne, ja san ti i počeja s Batmanom i Spideyem. Kasnije san se uvalija i u Bonelli, ali pratin i američke stripove (superherojski mainstream, Image uratke i razne indie, poput onih Oni Pressa), mange (uključujući i manhwe i webtoonove) i Francusku Bandu (pun intended). Od svega pomalo, šta bi se reklo, nisan ti ja nikad bija zadrti Bonellijevac, dapače, samo daj šta više toga.  |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/07/2018 : 23:43:48
|
Bonelli nostalgicar ka NESVRSTANI,
A baš si me naša Odgojen na Asteriksu i Taličnom Tomu, Bonelli ispa iz fokusa sad će bit taman 30 godina nabavkon prvih Stripoteka, Biser stripova i Strip arta.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:44:35
|
@vice
Ma znam da nisi, ovo je bilo vise za NESVRSTANOG.. |
Edited by - brni on 20/07/2018 23:45:15 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/07/2018 : 23:47:33
|
Pre Crisis Superman (onaj što ga je 70-ih i 80-ih crtao Curt Swan) je po naivnosti i ciljanosti na dečiju publiku bio na nivou (tadašnjeg) Zagora. A i po kvalitetu približno tu negde, ali je često bio maštovitiji i zabavniji.
Od stripova kao Blek, Miki, Mark, Kit Teler - bio je i tada dosta bolji. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 20/07/2018 : 23:55:46
|
quote: Originally posted by alexts
Pre Crisis Superman (onaj što ga je 70-ih i 80-ih crtao Curt Swan) je po naivnosti i ciljanosti na dečiju publiku bio na nivou (tadašnjeg) Zagora. A i po kvalitetu približno tu negde, ali je često bio maštovitiji i zabavniji.
Od stripova kao Blek, Miki, Mark, Kit Teler - bio je i tada dosta bolji.
Ali broncano razdoblje je bilo dosta ozbiljnije, recimo onaj Wolfmanov run je meni vise nego dobar, ako se ne varam Kane je tu dosta toga nacrta.. |
Edited by - brni on 20/07/2018 23:56:22 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 21/07/2018 : 07:19:44
|
Zagor prica..
Poredjenje ti je bezveze Zagor prica je mesecna sveska iz 1970.godine Betmen GP je razvijan sa mnogo vise lufta i to 1987.godine
+konceptualno MHO Zagorov origin odnosno opravdanje za oblacenje kostima i borbu protiv kriminala pije mnogo vise vode nego Betmenov. Ipak, price su eonima udaljene jedna od druge i nema sanse da se odradi ikakva normalna rasprava.
Ako bismo poredili po godistu, valjalo bi staviti na tas Demone Ludila iz 1988.godine. A ti znas sta biva kada se pokrene rasprava o Demonu ludila |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 21/07/2018 07:21:39 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/07/2018 : 08:00:19
|
Zagor nikad nije došao do faze ozbiljnog stripa. Kad bude zajahao konja sa Čikom zajedno, kao svi normalni ljudi na divljem zapadu, umesto da pešaka idu stotinama kilometara kao idioti, sa rančevima/bisagama, sa vodom, hranom, opremom, ćebadima i sl. - možemo govoriti o "ozbiljnom".
Evo, samo za tebe. Sada imaš ključni dokaz kako je Zagor ozbiljan strip. 
 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/07/2018 : 08:07:02
|
Samo bi jos tija spomenuti jos jedan razlog zasto je Batman ali i superherojstina opcenito iznad Bonellija, a to je kontinuitet
Ahhhhhhhhhhhhhhh...Prijatelju, ako već braniš Batmana i klasične superheroje, nemoj molim te spominjati kontinuitet, to ti je kao da samom sebi spucaš šah-mat. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/07/2018 : 09:31:09
|
Kad bejah sasvim mali, oko 3-4 godine starosti
ovo je bit stripa batman: obična klinačka glupost, da ja, kao netko tko sa strane gleda na batmana, mogu se samo smijati (i ismijavati ako bih htio, a neću)
ovo što je ovaj ispripovijedao, ne razlikuje se ni po čemu od druge strane: isto tako zagor. kada bi se ostalo na toj razini onda su i zagor i batman ista klinačka glupost. i onda dolazimo do presudne razlike: zagor se, što se tiče nas ovdje, a o tome se i radi, shvatio iz ljubavi.
"50. Što se iz ljubavi ne može shvatiti, ne može se smatrati vjerodostojnim."
to je batman. nevjerodostojan. batman ima samo atipične slučajeve prigodnih ispovijedi a la alex ili nepovezane subjektivne eskapade a la brni. batman nema krug, Kreis, nema svetište, batman ostaje klinačka glupost u klinačkom potkusurivanju dvije skupine klinaca.
zagor je krvario, zagor se borio protiv stripovskih veličina ove scene, protiv macana markosa kordeja, navodnih sofisticiranih - i zagor ih je pobijedio. zagor je okupio ekipu koja ni po čemu nije slična i ljude koji bi ratovali jedni protiv drugih ovoga trena na razini opstanka, ali su se približili u bitnijoj stvari: odbacili su egzistencijalnu laž batmana, sofisticiranih itd. ta avangarda zagora je shvatila zagora iz ljubavi ili drugim riječima, resetirala postavke na početni položaj. apsolutno stanje i transparetnu egzistenciju.
zbog tog utemeljenja u apsolutnom stanju, ovi su, maltene divovi među nama i vama, među klinačkim skupinama skupljača stripova, mogli zagora prevesti iz klinačke baze navijanja tko je jači, u nezaobilaznu ikonu strip scene, kojoj sada prilaze oprezno i sofisticirani. jedan macan nema više petlje kenjati protiv zagora, ako niste primijetili.
batman nema ništa slično. batman nema rane, nema žrtve, batman je piši me vrit. batmana se još nije shvatilo iz ljubavi i zato batman nije v-j-e-r-o-d-o-s-t-o-j-a-n. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/07/2018 : 20:37:52
|
Od stripova kao Blek, Miki, Mark, Kit Teler - bio je i tada dosta bolji.
Zagorove najbolje priče (nekako čitljivo) su mi bolje od totalno starih USA herojskih stripova (nečitljivo). No, ja ipak govorim o poredbama najbolje od Zagora protiv najboljeg od superherijskog stripa. A tu bar za mene nema prave poredbe. Kod heroja postoje remek djela, dok je Zagor nekako zaglavio u osamdesetima. Pitam se zašto njega nikada nisu modernizirali da proprati današnje krvavo vrijeme... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/07/2018 : 21:05:26
|
quote: Originally posted by swamp thing
"Egzistencijalna laž Betmena" hahahahahhhah
AAHHYAAKK..  |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 21/07/2018 : 21:21:38
|
Zagor nikad nije došao do faze ozbiljnog stripa. Kad bude zajahao konja sa Čikom zajedno, kao svi normalni ljudi na divljem zapadu, umesto da pešaka idu stotinama kilometara kao idioti, sa rančevima/bisagama, sa vodom, hranom, opremom, ćebadima i sl. - možemo govoriti o "ozbiljnom". [/quote
Za mene kao ultra maratonca i ultra pesaka upravo ova Zagorova osobina predstavlja svetlu tacku. |
sangue navajo |
 |
|
Topic  |
|
|
|