forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 518

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 20:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Zagor nema toleranciju u tom smislu jer je to strip koji pripada junačkom modusu, što znači da vlada jasna razlika između dobra i zla. Ovdje nema mjesta za neutrum, osim u smislu nekih nebitnih likova što

Htio bih se još jednom osvrnuti na ovo.
Ljudi potpuno pogrešno interpretiraju tu stvar koju si upravo izrekao. Znači, imaš one tipove, često viđeno, koji dođu pa s neke umišljene visine kenjkaju o Zagoru (i čitateljima); kao to je strip za djecu, a oni to više nisu, sad ačitaju, pazi sad dobro - Batmana:)

Jedna od iritacija koju im Zagor izaziva je baš ta jasna opreka dobra i zla. Oni to shvaćaju kao šablonu, ne razumjevši da se ta jasna opreka NIKADA ne može nadići, prevladati. Ne može se otići dalje, da tako kažem, jer to je elementarno. To je početni položaj. Početni položaj nije tabula rasa, nego ispunjeno sadržajem: sadržaj je jasna opreka dobra i zla.
Znači, ono što je najprimarniji arhetip, takvi ljudi doživljavaju u nekim svojim prelamanjima i iskrivljenjima, jer uopće nisu sabrani i ne misle jasno.

Naravno, ovo ne znači da ti moraš ostati samo na Zagoru i da tu možeš naučiti ama baš sve:)To je isto promašaj. Ali, uopćeno uzevši, stoji ovo: koliko god odeš daleko, koliko god toga znaš, čitaš, taman da si Heidegger osobno, nikada ne možeš nadmašiti ono što Zagor ima na toj bazičnoj razini. Zato on može biti evergrin (kao uostalom i drugi stripovi, filmovi, samo sad ovisi što je nekome u situaciji).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 20:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

A što je s činom iskupljenja? U br.88 ako se sjećam, on dobrovoljno želi da se žrtvuje i spasi Bree. O čemu nam to govori? Još jedna slabost možda?

Ne sjećam se ove epizode dobro.
Treba vidjeti kako je to izvedeno, pa onda odlučiti.

Čin žrtve je inače ono najviše; ali i to ti je dvosmisleno kao i tolerancija, pa treba vidjeti tko se i kako žrtvuje, iz kojih pozicija polazi. Npr. netko se može žrtvovati, jer je natjeran da to uradi (isto kao što "tolerira")
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 20:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Još bih se osvrnuo i ja na ono ranije - da DD eventualno spašava "intenzitet romantike", što se traži rješenje u ljubavi.
Već sam ti ranije rekao - ako je ljubav u tom svijetu neostvariva onda ona samo jače potvrđuje beznađe.

Naravno, ne mislim da je to ipak baš tako jer Sclavi, sve mi se čini, i jest neka tragična romantična duša, tako da ipak ne može postati Lovecraft (kojeg nisam jučer spomenuo slučajno, jer je to horor koji želi izvan ljudskih granica, nije ljubav nego ludilo)
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/08/2018 : 20:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Ne bih ja rekao da ljudima smeta toliko jasna opreka dobra od zla, nedostatak prikazanog seksa itd. to bi bila neosnovana kritika. Postoje konstruktivne kritike koje se odnose na tehničku izvedbu samog stripa, odnosno scenarija i crteža. I s tim se čovjek može ne slagati, ali ipak mora poštovati. Ti ponekad nastupaš makijavelski, kao da ti je samo konačni cilj bitan :)
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/08/2018 : 21:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
E sad, ako je konačni cilj jedini bitan, onda bi Dylan u nekoj ludoj završnici mogao da se žrtvom iskupi za svoje i Sclavijeve grijehe, i dođe u početni položaj. Dolaskom u taj položaj, sve što se zbilo neće se oprostiti, već korak dalje- bit će kao da se nikad nije ni desilo.
Ima nade za Doga.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno, ne mislim da je to ipak baš tako jer Sclavi, sve mi se čini, i jest neka tragična romantična duša, tako da ipak ne može postati Lovecraft (kojeg nisam jučer spomenuo slučajno, jer je to horor koji želi izvan ljudskih granica, nije ljubav nego ludilo)

pa da
znači, tu smo negdje:)

to ti je kao ona histerija koja se podigla oko True Detective. htjeli su ludilo, dobili ono što je 10 puta bolje: romantiku kao san, krajnosti, labirinte refleksije. sve što se opija mračnim dubinama slika koje ostaje kao na nekoj granici, to je demonologija at his best; može biti hipnotizirajuće privlačno, ali se mora izdržati vjernost i tretirati to kako zaslužuje (kao Zagor u Morskoj stravi ili Rust Cohle u True Detective))
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Postoje konstruktivne kritike koje se odnose na tehničku izvedbu samog stripa, odnosno scenarija i crteža. I s tim se čovjek može ne slagati, ali ipak mora poštovati. Ti ponekad nastupaš makijavelski, kao da ti je samo konačni cilj bitan :)

može tako izgledati

te tobožnje konstruktivne kritike, ne znam, ja to nisam zapravo nikada vidio. vidio sam samo napuhavanje bez ikakve podloge. da bi se dala takva konstruktivna kritika tehničke izvedbe, mora se imati baš ta jasna opreka (koja se opet kritizira kroz tu kritiku tehničke izvedbe, pa je to jedan jako zeznut krug, koji se, kako kažem, uglavnom sroza na banalnost)

iskritizirati tehničku izvedbu Zagora bi mogao poduzeti samo neki nadčovjek (takav koji istovremeno sadrži jasnu opreku dobra i zla i savršeno vlada disciplinom strip tehnike)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

E sad, ako je konačni cilj jedini bitan, onda bi Dylan u nekoj ludoj završnici mogao da se žrtvom iskupi za svoje i Sclavijeve grijehe, i dođe u početni položaj. Dolaskom u taj položaj, sve što se zbilo neće se oprostiti, već korak dalje- bit će kao da se nikad nije ni desilo.
Ima nade za Doga.

kada bi to sclavi uspio napraviti, on bi (donekle) opravdao Dylana Doga

da, to si dobro rekao
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 21:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Ima nade za Doga.

kada bi to sclavi uspio napraviti, on bi (donekle) opravdao Dylana Doga

da, to si dobro rekao

A kad bi to napravili ovi drugi...Chiaverotti, Barbato? :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
isto bi vrijedilo, kada bi TO uspjeli napraviti

u žene ja nemam povjerenja da urade androgina na taj način (one to rade možda i bolje, ali na drugi), a chiaverotti je, nemam pojma, nisam ga vidio više od 10 godina valjda
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 21:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ali uglavnom ne mora biti Sclavi
Možda bi to mogao biti ti, ti ga još voliš :) Pa da pošalješ scenarij u Bonelli :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa ja ne pišem stripove
osim toga, fali onaj drugi moment: sadržavam jasnu razliku dobra i zla, ali ne vladam strip disciplinom
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 21:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Znam, pa šalim se
Ali ne moraš zaozbiljno pisati; možeš zabave radi jednom osmisliti kako bi to uopće izgledalo, kao ideja, iskupljenje DD-a, ako ti se bude dalo.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
teško
s time se ne može zabavljati, to se mora zaozbiljno misliti, poduzeti napore onkraj ljudskih granica
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 21:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
I to što kažeš
Uglavnom, kako stvari stoje, to iskupljenje DD-a tek stoji kao (vječna) mogućnost.
Složili smo se da je strip ovakav kakav jest čitljiv, ali manjkav u temeljima.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 21:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da

a pričat ćemo o još nekim epizodama, da bolje utvrdimo gradivo

laku noć
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 21:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Noć

Pitanje za ostale: jeste li možda čitali skoro onaj neki specijal Strava iz drugog kad ili tako nešto?
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/08/2018 : 22:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Strava iz nekog drugog kad. Ne, nisam, to je jedan od starijih specijalaca, ne uspijevam ga nikako nabaviti
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 17/08/2018 : 02:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Pokušavam vas pohvatati, još uvijek sam na 374 stranici.
Baš treba uložiti truda da se sve pohvata.

Strava iz nekog drugog kad.
Imam tu epizodu, čitao dva puta ali dosta davno, malo toga sam shvatio, samo znam da mi je dobra i mislim da ima " jaku " poruku.
http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-lusp-11-strava-iz-nekog-drugog-kad/853/
Volio bih čuti što misli stinky o zadnjoj priči ovog specijalca Ghor.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 17/08/2018 : 02:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

jako dobro, dexter
i ti i tonka ste okej, imate ono što zovem živa vatra. samo što ti brzo upijaš, primaš jasnije i brže one "impulse" o kojima si i sam pričao, tonka se teško bori sa svime. ali on je, recimo, bolji od onih koji ga stalno podjebavaju, kao što je ovo što mu ja direktno kažem isto tako bolje od nekog kurtoaznog nazovitolerantnog pretvaranja.
rasprava je sada otišla toliko daleko da dozvoljava ove male upade u tuđe intimnosti. ali u osnovi, takve penetracije valja izbjegavati, jer one slome čovjeka + i onaj tko penetrira je često ono što je vidio beva: manijak opijen moći

o toleranciji, ali pokušaj višeg stupnja refleksije kakav smo sad izborili, pričao sam baš u vezi epizode Morska strava postavivši pitanje u naslovu: MULTIKULTURALNOST, TOLERANCIJA… ILI PLEMENŠTINA ZAGOROVOG SVIJETA?

I odgovor pravi je ovo potonje. tu imaš "aktivno prihvaćanje", tj. bolje i istinitije rečeno, prijateljstvo samobitkujućih. Naravno, izraženo kroz neke obične, takorekuć šablonske situacije. Ali ne radi se o šabloni, tada bi bilo prebedasto, nego je Nolitta u stanju iz takvih običnih stvari izvući tip. To je Boselli dobro razumio, pa je on njegov faktički nastavljač, on je Nolitta poslije Nolitte.
Primjer Fishelogve ekipe mornara ti je pravi primjer prijateljstva (plemenštine). Izvana je to jedna multi kulti grupacija, baš po pe esu, ali ni najmanje se ne radi o tim glupostima, nego baš o onome gdje su prijatelji pravi prijatelji.
Tolerancija inače uopće ne postoji, to je fantomski pojam fantomske međunarodne zajednice haha. Postoji ili prijateljstvo ili podnošenje (kako sam to već objasnio Bevi). Ako ti nekoga podnosiš, to nije nešto dobro (makar sad ti to zoveš tolerancija). I tako dalje.

Opet ću ja malo otići u off topic.
Samo slabići ne mogu podnijeti kako ti kažeš " penetraciju", samo glupani misle da su savršeni i bez greške,isto tako onaj tko za sebe misli da je taj koji " penetrira " i dolazi u opasnost da bude manijak opijen moći,obično uopće nema moć a najčešće čak i nije on taj koji " penetrira ", on samo misli da je on taj i da posjeduje moć.Obično se radi o prenapuhanom i neosnovanom egu i možebitnim kompleksima.Onaj tko zaista posjeduje moć i znanje i onaj tko zaista " penetrira ", nema ni najmanju potrebu to isticati, ni na koji način,zato što je on svjestan toga, nije mu potrebno potvrđivanje

-Mislili su da je mentalno zaostao,ismijavali su ga zbog sporog učenja u školi.-Albert Einstein
-Plakao je nakon što su ga izbacili iz košarkaške ekipe srednje škole.-Michael Jordan
-Imao je nekoliko neuspješnih poslova,pet puta je počinjao ispočetka i dva puta je bankrotirao.-Henry Ford
-Njegova prva knjiga je odbijena trideset puta.-stephen king
....

Edited by - Tonka24 on 17/08/2018 02:55:40
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/08/2018 : 08:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pitanje za ostale: jeste li možda čitali skoro onaj neki specijal Strava iz drugog kad ili tako nešto?

Ovo je, najvjerovatnije, jedina epizoda DD koja je pod uticajem nostalgije u negativnom smislu, s jedne strane, a opet i velika je razlika u tome da li se prica cita kao kad si dijete ili kao odrastao covjek. Prije nekih 25 godina, kada je prica po prvi put izasla na nasim prostorima, procitao sam je i sav zbunjen ocjenio kao najgoru Dylanovu svih vremena. Kao dijete vjerovao sam u nesto kao realisticnost u Dylanovim pricama, ovo mi je licilo na nekakvu sprdnju, bilo je dosta drugacije od svega drugog sto sam procitao od ovoga junaka. Nelogicno, prekratke price, poznata cudovista koja nisu dobila dovoljno prostora, a tek ta satira, kao da je autor odlucio da se podsmijehne serijalu i pljune na njegovu ozbiljnost.

25 godina kasnije uzeo sam pricu opet u ruke, i ostao bez teksta! Ovo je jedna od najboljih Dylanovih prica svih vremena! Nevjerovatno je s kakvom je lakocom i lezernoscu Sclavi napisao ovu epizodu, koja sadrzi sve najvece strave Dylanovih serijala. Ovo je Sclavijev opus u malom, humor je na mjestu i daje cijeloj prici dodatnu kvalitetnu notu. Crtez je koncentrisan na likove i emocije, na ono sto je najbitnije u ovoj epizodi. Koliko god da sam se trudio da nadjem barem jednu manu, pa i onu najmanju ovoj prici, nije mi poslo za rukom. Ovo je perfekcija, u svoj svojoj ljepoti! Izgleda da je Sclavi jedan od rijetkih koji je shvatio sta znaci napisati jedan “specijal”.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 08:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
VELIKI DIJABOLO (Veliki Sotona) broj 11
Ne treba trošiti puno riječi o epizodi koja je toliko doslovna, pogotovo sada kada smo već izborili razinu sa koje je jasna fundamentalna Dylanova manjkavost. Dijabolo je Morgana prije Morgane i Morgana veća od Morgane.
Da bi se još totalnije razumjela ova priča, trebate napraviti mali misaoni eksperiment: sove nisu one što se čine i Dylan Dog ovdje nije Dylan, nego Dijabolo. Znači, Dijabolo je pravi Dylan Dog u ovoj epizodi, a Dylan je Dylan Dog broj 2, onaj ostatak junačkog modusa koji je Sclavi još imao u tim ranim epizodama. Drugim riječima, ovdje imamo Dylana protiv Dylana i na deklarativnoj razini pobjeđuje taj junački Dylan, Dylan broj 2. No to je čisto verbalna razina, dok je baza svijet Dylana Doga broj 1 iliti Dijabola: bolesne fantazije nezrelog čovjeka, edipovca, koji sanja o komadanju žena sjekirom. Kada maknete verbalizam navodnog rješenja (pucanje u glavu Dijabolu) shvatit ćete da je i "poanta" ponovo sklavijevski dvosmislena (kao Demon ludila, što mnogi dan danas ne kuže makar smo se borili i vojevali ljuto da bismo izborili cjelovitije shvaćanje Sclavijeve diverzije), još bolje rečeno, "poanta" je pobjeda Velikog Dylana Dijabola Erektiranog Samo Kad Komada Sjekirom. Dakle, još jedna Damien i Leonora priča, još jedna loša romantika kao spas: str. 98, sam završetak, grande finale - "pođi sa mnom, dođi... otiđimo s ovoga svijeta. Čeka nas drugi, mnogo ljepši." Zavjesa se otvara (ne pada) i Dylan Dijabolo i mama (mamica, majka) odlaze u vječnost, u drugi, mnogo ljepši svijet (svijet nesputanih edipovaca, svijet nezrelih bolesnih ljudi koji proglašuju ovaj svijet zonom sumraka jer se tu ne mogu ostvariti kao cjeloviti).

Beva, Sarghan, swamp thing, pcoro e tutti quanti mogu sve ovo zanemariti i čitati kao da se ništa nije dogodilo, ili kako je jednom rekao pcoro, kao da je Dylan borac protiv čudovišta i ispravlja nepravde.
Ali to je iznevjeravanje, jer je manjkavost prevelika da bi se mogla zanemariti. Greška je fundamentalne kategorije i tu nema live and let live: to je zadnja crta, britko DA - NE. Crno-bijelo, kao Zagor u najboljim trenucima.

Uskoro još nešto, ne ovako ozbiljno, igre bliže fanovskoj razini.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 08:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Koliko god da sam se trudio da nadjem barem jednu manu, pa i onu najmanju ovoj prici, nije mi poslo za rukom.

Izgleda onda da ću ja morati ponoviti tu priču:)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/08/2018 : 09:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by King Warrior
Koliko god da sam se trudio da nadjem barem jednu manu, pa i onu najmanju ovoj prici, nije mi poslo za rukom.

Izgleda onda da ću ja morati ponoviti tu priču:)

Ako se dobro sjećam, to su kratke priče, i mislim da tu ima svega što smo ustanovili da ne valja kod DD-a :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 09:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
VELIKI DIJABOLO SOTONA DYLAN EREKTIRANI ILI TKO VEĆ broj 11

Čak i ova bolesna, moronska, idotska kako već hoćete priča, može se čitati. Čak ni to nije ono najgore smeće. Ima neke dvosmislenosti, ima istovremeno-suprotnosti.
Je li dexter rekao da voli mindfuck, eto tu je pravi mindfuck što se tiče glavnog lika. No taj mindfuck je slaba razina, bolji mindfuck (kada se razumije film onako kako Bog zapovijeda) je npr. ovo:

Kiky je, kada smo analizirali ovu epizodu (tamo ima sve detaljnije, fanovski i svakako, o broju 11) otkrio da je inspiracija THE GREAT GABBO (1929.). Nisam to pogledao. MAGIC je također štivo za bolesne, mindfuck studije o mađioničarima i njihovim lutkima; ne direktno inspiracija za ovu Sclavijevu boleštinu, ali to je to i viša razina ispitivanja.

Veliki Dijabolo je velik samo kada prinosi žrtve. Dexter se dotakao pojma žrtve. Ovdje imamo minielaboraciju žrtve, ali sa pogrešnih osnova: ne kada se ja žrtvujem, nego žrtvujem drugoga da bih uspio. Haha, to je prava stvar za manijake opijene moći: kako žrtvovati tako da uspijem u životu, da poberem beriva (i pičoke i novac i slavu i još više moći). (nadam se da tonka neće zalutati i u ovom pravcu magijskog mišljenja, true demonologije; tonka žrtvuje forumske vucibatine i ubija dvije muhe jednim udarcem: riješava se dosadnjakovića i postaje kralj)

Ovo je svojevrsna tema prodati dušu vragu. Tema Fausta. Sclavijeva bijedna izvedba, koliko god njemu pomogla za njegove demone, može se sakriti pred ovim masterpisom Mađara Szaboa:

Tko želi prave stvari i prave mindfuckove, mora gledati Mephista.
Što se tu sve žrtvuje, to treba studirati.

Sve ovo treba "znati" da bi se bolje sagledao sjaj i bijeda Velikog Dijabola.
Go to Top of Page
Page: of 518 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000