forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 518

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 09:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
e sad tu treba uskočiti solar i smanjiti ovaj poster Mephista što se oteo kontroli.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/08/2018 : 09:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ja sam vjerojatno krivo iskoristio pojam tolerancije u najširem smislu. Tolerancija pretpostavlja neku vrstu trpljenja, prihvaćanje je puno bolji izraz za ono što sam htio reći.

Strava iz nekog drugog kad je odličan omnibus, davno sam čitao ali sjećam se da je dojam bio i više nego dobar.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 09:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
VELIKI DIJABOLO ČIN 3 broj 11

Vader je tamo otkrio sličicu gdje je Dijabolo prekopirani Jack Nicholson iz Isijavanja.
Ne sjećam se da je tada itko otkrio poveznicu, osim puke referencijalnosti.
Danas mi je jasno.

"All work and no play makes Jack a dull boy"

Jack je isto jedan sjebani muškarac, makar više muško nego Dylan broj 1 (Dijabolo) i Dylan broj 2 (Dylan). On cuga viski i piše roman u zabiti, u traperskom hotelu. Ali, ono što Jacka čini dull boyom nije samo all work and no play, već buljooka žena i sin koji isijava, sin džoni frik. Ta tema pobunjenih sinova je na tapeti i jedini koji je to riješio kako spada u američkom filmu je Prljavi Harry. Kada Prljavi Harry spuca pobunjenog poludjelog sina Škorpiona, kontrakulturaša bez granica, to je kulminacija američkog i bilo čijeg filma na planetu. Michaeli Myersi, Jasoni Vorheesi, Amityville Horrori, Pet Semetery i ostali sinovi, izludjeli pobunjeni, osvojili su male i velike ekrane i čak jedan vice voli taj horor, a drugi jedan zli patuljak je osnovao kult of gul. Taj darksajd fenomen je posebna tema, histerija oko fenomenalnog, megadobrog True Detectivea je ukazala na razmjere sroza.
Vratimo se Jacku i Dijabolu.
Jack u traperskom hotelu piše roman, a buljooka žena mu nonstop zvoca. E tu smo.
Dijabolo izvodi petparačke trikove, a slatkica žena mu nonstop smeta.
Jack se laća sjekire i kroz samotni čamotni hotel proganja ženu, dok ih Dijabolo komada u seksualnim fantazijama i onda na pozornici. Drugim riječima, žena je anđeo, ali i vrag, žena je spas i propast. Jack se nije znao nositi sa androginom; on ga je htio rascijepiti superakceleratorom koji ne dolazi iz CERN-a, ali je bolji i efektniji kao simbol - sjekira. Sjekira je nešto vrlo zajebano (vidi filozofiju sjekire). I Dijabolo barata filozofijom sjekire na opscenom nivou.
Ni jedan ni drugi dull boy ne uspijevaju: Dijabolo odlazi u drugi, mnogo ljepši svijet (infantilno-romantička mitologija sjajne propasti, da se ponovim), a Jack zaglavi u ženskom elementu, labirintu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 11:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

25 godina kasnije uzeo sam pricu opet u ruke, i ostao bez teksta! Ovo je jedna od najboljih Dylanovih prica svih vremena! Nevjerovatno je s kakvom je lakocom i lezernoscu Sclavi napisao ovu epizodu, koja sadrzi sve najvece strave

Da, to može biti tako kada ti je horizont "Dylanove priče". U svijetu u kojemu su Vrhovni Gospodar, Bog Otac i Batina "Dylanove priče", Strava iz nekog drugog kad je možda vrh.

Međutim kada ti to gledaš sa stajališta normalnog, zdravog, cjelovitog čovjeka, to je jedna glupost.

Nisam ni pročitao do kraja. Uzeo sam prvu priču da vidim.
I što imaš u toj prvoj priči?
Izgubljenog, sluđenog čovjeka koji je sam sebi stranac. Glavni junak te priče je čovjek koji se zove gospodin Labirint. Pazi ti to, gospodin Labirint. Jedna žilica tom gosponu Labirintu je pukla, otela se kontroli i došlo je do greške u sistemu: gospon Labirint više nije u stanju komunicirati sam sa sobom. On više ne zna što je. On se pita "Tko sam ja?".
Pitati se tko sam to ja, to je potrebno, ali ne na ovako inferioran način pometenosti u vanjskom svijetu.
Taj gospon Labirint bude šikaniran na poslu, od nekog ćelavog birokrata, nikakvog, neuglednog, bezvzenog malog šonje koji jamačno mora biti zombi, mora biti da je došao direkt iz zone sumraka.

Probaj si zamisliti taj paradoks: proglašavam druge ćelavim birokratima zombijima dok sam istovremeno podređen tim šmokljanima. Pa nije li to da se usereš??!!
To ti je Marti, tužni jesenski Marti koji nikada ništa nije poduzeo da izađe iz svog otužnog stanja.
Marti je isti takav gospodin Labirint koji čisto verbalno negora svijet i proglašava sebe nečim višim, boljim, nevinijim, samo mu drugi, gorzni veliki svijet ćelavih zombija nije dao da se realizira kao nadčovjek. On je tolerantan u praksi, a u teoriji fantazira o komadanju sjekirom. Možda to nije slučaj Beve, ali to ti je to: toleriram ćelave zombije i mašam da su teški seronje.

Eto, ako si mogao uhvatiti bit ove skice gospodina Labirinta iz prve "genijalne" Sclavijeve priče.

Pazi sad dalje.
Taj gospodin Labirint ne zna što je on, gdje se nalazi, čemu, otkuda dolazi i kuda ide. On kaže: "Možda sam čovjek". Možda je čovjek, haha. Čovjek je, po njemu, biće obdareno inteligencijom i možda je živo. Gdje je živo? U snovima. Živi se u snovima, a u vanjskom svijetu je zona sumraka. Možda je bolje popiti tablete, misli si taj gospon Labirint, i prijeći u zonu sumraka, životariti bez snova. Možda će doći doktor Hicks i izmodelirati jednog krasnog gospona Labirinta da spokojno živi bez nemira (bez Bevine opterećenosti) u zoni sumraka.

Jer u zoni sumraka nema grešaka u sistemu!! Sve greške, kaže mu ćelavi zombi koji već vlada disciplinom životarenja u zoni sumraka, proizlaze iz ljudskog faktora. Iz onog života u snovima. Rješenje kalkulatorno-instrumentalno-pragmatičkog uma: odrezati snove, ako ne sjekirom, onda tabletama.

I tako gospodin Labirint grozničavo radi na programu koji bi riješio sve probleme, samo kada bi imao taj program on bi mogao komunicirati sa svima na svijetu (i sa Akkronijancima, poput Hellingena), a najvažnije, našao bi sam sebe. Ne bi si više bio stranac. Ali jao, kada on dekodira taj ultimativni program, spozna da je to već oduvijek imao: da je on sam taj program. Da je čovjek početak i kraj, Alfa i Omega. Ali pravi čovjek, androgin, cjeloviti čovjek. Ne zbunjeni gospodin Labirint. Iz labirinta se izlazi samo na jedan pravi način: da si u početnom položaju. Ostali slijede srozane puteve i bauljaju po labirintu.

(inače, kako rekoh, labirint je ženski element, ali neću sada još i o tome. Labirint, Velika Majka, proguta svakog slabog muškarca, jer biti muško znači upravo to: biti jači od ženskog labirinta, moći riješiti ženinu sfingu. itd.)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 20:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pročitao IZNAD SMRTI broj 88

ne mogu vjerovati da ljudi ovo smatraju dobrom epizodom, čak ima takvih koji bi ovo stavili u neki top serijala

volio bih da mi netko pokaže što je tu toliko dobro
iz Barkerove recenzije se to ne vidi, osim da on voli slušati neku glazbu i guštati neke melankolične trenutke
kako je to uspio spojiti s ovim, maltene trešom, ostaje misterija

ne da mi se ni raspisati o ovoj teško svarljivoj budalaštini
možda bih razmijenio mišljenja
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/08/2018 : 20:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Jel imaš link za recenziju? Meni se čini da je nema...to je DD extra broj 88?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 20:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kako nema. ima.
zove se S druge strane smrti. e, ajd pročitaj to, ajd pročitaj taj strip ako hoćeš vidjeti nešto što nećeš moći svariti. vidiš, ta epizoda je pravi test za tebe.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/08/2018 : 20:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

kako nema. ima.
zove se S druge strane smrti. e, ajd pročitaj to, ajd pročitaj taj strip ako hoćeš vidjeti nešto što nećeš moći svariti. vidiš, ta epizoda je pravi test za tebe.

Gledao sam krivu epizodu, s istim nazivom. Možda pogledam ovo :)
Zapravo je ista epizoda. Samo što je stajalo kao da nema recenzije, ali nebitno sada.

Edited by - Zoroasterixx on 17/08/2018 20:37:51
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 20:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
evo ovako je pisao Jocko i lupio dvije desetke:

"U ovom stripu bih izdvojio momenat kada Dylan u mraku nišani bakicu kroz prozor, kako bi je ubio u roku od 24h, ali ne uspeva da učini to. Ta scena mi je uvek bila neki odraz životnosti Dylana kao lika, koji ga je izdvajao od nekih (super)junaka. Sama činjenica da je došao na ideju da upuca neku nesrećnu staru osobu koju nikada pre nije ni video, kako bi spasio osobu koja mu znači - to mi je jedna od najboljih karakterizacija Dylana, i njegovog 'oživljavanja', tada sam imao osećaj da on nije samo lik na papiru, jer je očajan, bedan u svojoj tuzi i malodušnosti koliko i svako od nas....
Druga upečatljiva je scena koju je Grofica spomenula, kada Dilana prekriva sneg na klupi... Ma epizoda vrvi od pamtljivih scena."

Nije bakicu, al' nije to bitno.
To je odraz životnosti???! Mislim da ovdje imamo ponovo brkanje pojmova. Ovo se zove dosjetka, životnost je nešto sasvim drugo. Baš ta druga "upečatljiva" scena, kada Dylana zatrpa snijeg, to ti je indikator koliko je Dylan "životan". Smrznuti, zatrpani, sleđeni Dylan koji je zamrznut u mjestu, to je upečatljiva scena jedino u tom smislu što pokazuje kakvo je to mrtvilo kod Doga.
Ali nije u redu dalje pričati ako nema Jocka, nema drugih, nema fanova, sve isto mrtvilo kao i kod Doga. Pa dajte živnite malo ljudi.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/08/2018 : 20:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Jel to ona epizoda gdje se on želi žrtvovati za onu njegovu ljubav koja je prostitutka, tako nešto?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/08/2018 : 20:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/08/2018 : 21:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Počeo sam, pa ti napišem sutra što mislim :)
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/08/2018 : 22:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Meni ta epizoda pati od sličnih boljki kao i Johnny Freak, previše se na silu gura patetika. Pomaže i što sam već spomenuo da mi Bree nije nimalo drag lik.

Smrt previše lako Dylanu daje šansu da je spasi, isforsirano je. Pa onda scene pretjeranog nasilja pred kraj. Ne leži mi ta epizoda nikako.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 17/08/2018 : 23:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Pogledajte ovaj bestijalni seks, trošenje kao da nema tomorrow, nema pogleda između partnera, seks kao krug života rekao bi stinky :D

Ova scena ubojstva je pravi trash, ali neki (uključujući mene) vole takav trash- s dosjetljivim dijalogom i dobrim crtežom ovaj trash predstavlja mračnu estetizaciju kako bi rekao stinky

U potpunosti se slažem da je bolje čitati Dostojevskog, studirati fiziku, zaraditi 100 dolara od čitanja ovog stripa- ali nije zabavnije

Edited by - Dexters on 17/08/2018 23:33:48
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 17/08/2018 : 23:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Da, bilo bi dobro čuti prave fanove, one kojima je Dylan Dog n.1 strip. Ja to definitivno nisam, solidan mi je, pročitao sam dosta od njega, čitat ću i dalje, ali lik Dylana kao junaka je karakterno dosta slabašan (čak i kad zanemarimo seks). Privlačne su mi teme, i njihova izvedba, a često mi se događa da Dylana posmatram kao sporedni lik- to dovoljno govori.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 18/08/2018 : 08:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam večeras i tu epizodu.
Kao DD epizoda ona je možda i natprosječna, da se pročitati, dobro je nacrtano i to. Ali... :) Opet je to kad se bolje sagleda klasična sclavijevska papazjanija o ludim ubojicama, velikim ljubavima (koje ostaju nerealizirane, fantazija takoreći), "u duši mrtvim" birokratima, dobrim "abnormalnima"...znači sve već viđene stvari.
Ima to sa žrtvom, ali ni to nije urađeno baš ozbiljno, valjda zato što nije baš jasno zašto mu je Bree tako velika ljubav da bi dao život za nju (a ne za onu prvu žensku ili bilo koju drugu).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/08/2018 : 08:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kako nije jasno, jasno je kada razumiješ tu razinu pamfletizma koju, na žalost, sclavi ima: Bree je velika ljubav samo zato jer je kurva. prostitutka, posrnula žena, još jedan "abnormalni", bree frik, kužiš. sada na taj pamfletizam dodaj još oprah show priču da ona umire od aidsa i imaš oba sastojka: pamfletizam + patetika

ja ne mogu shvatiti kako ovi ljudi koji to pišu, barker & co, kako mogu padati na te najgrđe namještaljke. da je ta velika ljubav autentična (više snage, recimo, ima Damien + Leonora, zato je Povratak čudovišta vrh DD, a ne Iznad smrti, koji je donji dom), tada bi stajalo što oni kažu.

no, ovdje se treba voditi onom: čovjek osjeti namjeru pa se oneraspoloži.

Dylan+Bree, kurva i sidašica, to je pamflet = namjerno, umjetno konstruirano baš za tu vrstu publike, slično kao turske sapunice ili santa barbara, takve stvari
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 18/08/2018 : 08:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Pročitao sam večeras i tu epizodu.
Kao DD epizoda ona je možda i natprosječna, da se pročitati, dobro je nacrtano i to. Ali... :) Opet je to kad se bolje sagleda klasična sclavijevska papazjanija o ludim ubojicama, velikim ljubavima (koje ostaju nerealizirane, fantazija takoreći), "u duši mrtvim" birokratima, dobrim "abnormalnima"...znači sve već viđene stvari.
Ima to sa žrtvom, ali ni to nije urađeno baš ozbiljno, valjda zato što nije baš jasno zašto mu je Bree tako velika ljubav da bi dao život za nju (a ne za onu prvu žensku ili bilo koju drugu).

Jesi čitao Sjećanja na nevidljivog? Jer ovo je u neku ruku nastavak.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 18/08/2018 : 08:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ustvari mi je to o turskoj sapunici i palo na pamet (sapunica + slasher)
Koliko se sjećaš broja sto, Priča o Dylanu Dogu?

Dexter - čitao sam, ali se ne sjećam baš dobro, osim što imam dojam da je bolje od ovog, ti rani Dylani nemaju toliko propovijedanja i pamfletizma, čini mi se.

Edited by - Zoroasterixx on 18/08/2018 08:42:55
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/08/2018 : 08:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
johnny dark je zanimljiv slučaj
dvoboj koji je namjerno dotjeran do groteske, ajde, to ni nije tako prebedasto, premda je s druge strane ubertreš. ubertreš sve dok ne stoji u nekom sustavu: mora imati neko značenje zašto je tako napravio, sama groteska nije dovoljna. nadrealni dylan i nadrealni johnny dark, ultimativno dobro i ultimativno zlo; ali dylan ne može predstavljati ultimativno dobro, kad je nezreo.

johnny dark, opet bolesne sadističke fantazije komadanja, još dodatno pojačani darksajd, praktički maksimum, istovremeno sa velikom ljubavi, također praktički maksimum. ali nije uspjelo ovo drugo, ostalo je samo prvo - bolesne sadističke fantazije i zato ovaj strip instantno pada u smeće.
johnny dark kao kontrapunkt nije uspio, kako su uspjeli npr. terminator i woody allen. usput, primjeti da je johnny dark neka vrsta terminatora, uništavatelj, još bolesniji i još raspadnutiji. bez ruku nogu lica tijela, praktički bez ičega, sclavi je u svojoj boleštini htio postići sam bezoblični destruktivni impuls, samo kada bi znao kako se to može izraziti. kao johnny dark? ha, ne baš.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 18/08/2018 : 08:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

johnny dark je zanimljiv slučaj
dvoboj koji je namjerno dotjeran do groteske, ajde, to ni nije tako prebedasto, premda je s druge strane ubertreš. ubertreš sve dok ne stoji u nekom sustavu: mora imati neko značenje zašto je tako napravio, sama groteska nije dovoljna. nadrealni dylan i nadrealni johnny dark, ultimativno dobro i ultimativno zlo; ali dylan ne može predstavljati ultimativno dobro, kad je nezreo.

johnny dark, opet bolesne sadističke fantazije komadanja, još dodatno pojačani darksajd, praktički maksimum, istovremeno sa velikom ljubavi, također praktički maksimum. ali nije uspjelo ovo drugo, ostalo je samo prvo - bolesne sadističke fantazije i zato ovaj strip instantno pada u smeće.
johnny dark kao kontrapunkt nije uspio, kako su uspjeli npr. terminator i woody allen. usput, primjeti da je johnny dark neka vrsta terminatora, uništavatelj, još bolesniji i još raspadnutiji. bez ruku nogu lica tijela, praktički bez ičega, sclavi je u svojoj boleštini htio postići sam bezoblični destruktivni impuls, samo kada bi znao kako se to može izraziti. kao johnny dark? ha, ne baš.

Mene je to podsjetilo na ono iz prvog Batmana s Jokerom, samo što je ovdje naravno još sadističkije.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/08/2018 : 08:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Ustvari mi je to o turskoj sapunici i palo na pamet (sapunica + slasher)
Koliko se sjećaš broja sto, Priča o Dylanu Dogu?

slabo
samo znam da mi je uvijek bio sranje
pogledat ću to u svoje vrijeme

ovo što je sclavi ovdje htio, nadrealnu sapunicu, postigao je lynch sa twin peaksom. to je uspjeliji iznad smrti, ako baš hoćeš.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 18/08/2018 : 08:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@stinky Ma pusti Sclavija, ti njega smatraš psihopatom kojem đavao šapuće što da piše. To je banalna tvrdnja, i spušta te u ratio kojeg ti ne podnosiš.
Tvoj suštinski problem je lik Dylana koji je u osnovi bezvezan lik. Ovaj strip serijal se zbog toga može čitati jedino kao usputno štivo, ali TI ne možeš to- jer si ti na nekoj drugoj poziciji, iznad toga.
Pomiri se da Dylan nije za tebe i gotovo
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 18/08/2018 : 08:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Uglavnom, po onome što sam vidio mi se čini da te prve epizode imaju dobru osobinu što nemaju toliko pamfletizma i patetike.
Ali poruke su pogrešne od samog početka, tu se nije ništa promjenilo :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/08/2018 : 09:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters
Pomiri se da Dylan nije za tebe i gotovo

haha kad bi bilo tako jednostavno
s jedne strane stoji to što kažeš, s druge ne, jer pravi romantik sam ja, ne sclavi:) za pravu romantiku je važan ovaj moment: beskonačna čežnja. ali ta beskonačna čežnja se mora realizirati u "zoni sumraka", ne u fantazijama, snovima. ne može se postići patetikom, pamfletima, programom (proleteri svih zemalja ujedinite se), ne možeš si ju ni kupiti novcem ni karijerom ni pomoću moći, ne možeš ju ni umjetno izazvati tako što ćeš "živjeti opasno" a ne možeš je naći ni u prostoru demonologije kao što je to pokušao Polanski. ne možeš je dobiti ni u ironiji ne možeš ni u uštogljenosti.

pa si ti sad misli:)
Go to Top of Page
Page: of 518 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000