Author |
Topic  |
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13753 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 23/08/2018 : 11:08:58
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
quote: Originally posted by VALTER
Watchmeni su odličan strip. Ali tko nema opće kulture, tko ne poznaje povijest, politiku, pop-kulturu, književnost, tko je općenito slabog znanja o svijetu i ljudima, njemu se to ne može svidjeti. I nema tu "o ukusima se ne raspravlja" kada pomanjkanje obrazovanja (dakako da ne mislim na formalno obrazovanje) formira ukus pojedinca.
Onda ne to strip za tellera mesara i rakosija, ne?
Zaboravio si i mene navesti. Ja isto nemati opce kulture i znanje neophodno za razumjeti strip, taj dan ne biti u skoli kad se dijeliti znanje. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 23/08/2018 : 11:43:32
|
quote: Originally posted by ReemCP
Watchmeni su odličan strip. Ali tko nema opće kulture, tko ne poznaje povijest, politiku, pop-kulturu, književnost, tko je općenito slabog znanja o svijetu i ljudima, njemu se to ne može svidjeti. I nema tu "o ukusima se ne raspravlja" kada pomanjkanje obrazovanja (dakako da ne mislim na formalno obrazovanje) formira ukus pojedinca.
Zaboravio si i mene navesti. Ja isto nemati opce kulture i znanje neophodno za razumjeti strip, taj dan ne biti u skoli kad se dijeliti znanje.
Nebitan si |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13753 Posts
Posted - 23/08/2018 : 12:10:17
|
Zaboravio si i mene navesti. Ja isto nemati opce kulture i znanje neophodno za razumjeti strip, taj dan ne biti u skoli kad se dijeliti znanje.
Nebitan si
 |
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21489 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/08/2018 : 12:27:10
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by zeljko
svaka čast na trudu ali ako je ovo najcenjeniji strip na svetu vraćam se kapetanu mikiju i žalim što sam ga pljuvao
strip je truba
Amin
pročitao si ga pa aminuješ ovo što je željko izbaljezgario?
@reemcp deluješ kao razuman stripofil - boneli ti je numero uno,ali širiš vidike i sa drugim stvarima (koliko sam video iz tvojih postova) - toplo ti preporučujem Čuvare/Nadzirače. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 23/08/2018 12:30:00 |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 23/08/2018 : 12:32:28
|
Ako sam se u nekom trenutku možda i dvoumio da ipak uzmem Nadzirače cena me je definitivno odvratila!!!! |
Edited by - vronski 3 on 23/08/2018 12:32:48 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10509 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 23/08/2018 : 12:34:54
|
quote: Originally posted by vronski 3
Evo ja recimo za sebe smatram da imam i opštu kulturu a i da posle završene osnovne, srednje škole, fakulteta i mastera poznajem i istoriju, filozofiju, kulturu... pa mi se Watchmeni, tj. Nadzirači nisu nimalo svideli!
Sve je stvar ukusa a ne opšteg obrazovanja...
Uobičajeno je da ljudi sami sebe u svemu precjenjuju. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5500 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 23/08/2018 : 13:55:19
|
Nebitan si
Koji si ti |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13753 Posts
Posted - 23/08/2018 : 14:12:33
|
@Anto - hvala ti na preporuci, tvoje savjete/preporuke volim uvijek procitat vidim da ste pisali da je ovo 3.verzija ovog stripa na nasim prostorima, sto znaci da bi se negdje mozda mogle vidjeti te "ogledne" stranice stripa, cisto da vidim malo taj preview, kakav je crtez i o cemu se tocno radi, da vidim hoce mi odgovarati 
Ali ako se odlucim, volio bi uzeti ovu verziju od CK, moj favorit izdavac :) naprosto me ne prestaju odusevljavat sa svojim izdanjima 
@Peyo - ma nema plakanja, sto se tice Asterixa - dosao mi u prosloj turi, isao sam malo ga procitat da vidim hoce li mi odgovarati i mogu ti samo reci da sam odusevljen Izuzev crtica i filmova, nikad ga nisam imao u strip formi, ali mi pase - uzimam dalje :) cekam da prodje guzva sa poslom pa da mogu uzivat.
"Cuvari"? Mislis "Nadziraci" uff, di je mirovina, tko ce je uopce docekat, ako se odlucim za ovo, cita se odmah ovu jesen  |
|
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5500 Posts
Posted - 23/08/2018 : 15:16:09
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by zeljko
svaka čast na trudu ali ako je ovo najcenjeniji strip na svetu vraćam se kapetanu mikiju i žalim što sam ga pljuvao
strip je truba
Amin
pročitao si ga pa aminuješ ovo što je željko izbaljezgario?
@reemcp deluješ kao razuman stripofil - boneli ti je numero uno,ali širiš vidike i sa drugim stvarima (koliko sam video iz tvojih postova) - toplo ti preporučujem Čuvare/Nadzirače.
Potpisujem ovo sto je Anto napisao...strip koji je i danas toliko aktuelan da mu to jos vise povecava savrsenost. Potrebno je samo imati divoljno vremena, mira i tisine za citanje |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10509 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 23/08/2018 : 15:41:10
|
quote: Originally posted by ReemCP @Peyo - ma nema plakanja, sto se tice Asterixa - dosao mi u prosloj turi, isao sam malo ga procitat da vidim hoce li mi odgovarati i mogu ti samo reci da sam odusevljen Izuzev crtica i filmova, nikad ga nisam imao u strip formi, ali mi pase - uzimam dalje :) cekam da prodje guzva sa poslom pa da mogu uzivat.
Baš mi je drago da ti se Asterix sviđa. Asterix je vrh. I Lucky Luke/Talični.
Iako Mr. Bushido misli da su Asterix i Lucky Luke previše objavljivani, ipak nakon raspada bivše države kod nas u Hrvatskoj izuzev Bookglobea koji je uglavnom imao novije naslove Lucky Lukea i nekoliko novijih Asterixa (koji su dosta slabiji nakon smrti scenariste Goscinnya) i nije bilo previše objavljivanja tih stripova.
I Asterix i Lucky su puno bolji u stripu nego kao crtići (to vrijedi i za Štrumfove).
Po onome što mi se čini da voliš čitati vjerujem da bi ti se svidjeli francuski klasični stripovi iz 70-ih i 80-ih kao npr. Blueberry i Riđobradi i sl. pa ako ih već nisi možda čitao probaj. Probaj čitati i Tintina, XIII. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5500 Posts
Posted - 23/08/2018 : 15:58:21
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by ReemCP @Peyo - ma nema plakanja, sto se tice Asterixa - dosao mi u prosloj turi, isao sam malo ga procitat da vidim hoce li mi odgovarati i mogu ti samo reci da sam odusevljen Izuzev crtica i filmova, nikad ga nisam imao u strip formi, ali mi pase - uzimam dalje :) cekam da prodje guzva sa poslom pa da mogu uzivat.
Baš mi je drago da ti se Asterix sviđa. Asterix je vrh. I Lucky Luke/Talični.
Iako Mr. Bushido misli da su Asterix i Lucky Luke previše objavljivani, ipak nakon raspada bivše države kod nas u Hrvatskoj izuzev Bookglobea koji je uglavnom imao novije naslove Lucky Lukea i nekoliko novijih Asterixa (koji su dosta slabiji nakon smrti scenariste Goscinnya) i nije bilo previše objavljivanja tih stripova.
I Asterix i Lucky su puno bolji u stripu nego kao crtići (to vrijedi i za Štrumfove).
Po onome što mi se čini da voliš čitati vjerujem da bi ti se svidjeli francuski klasični stripovi iz 70-ih i 80-ih kao npr. Blueberry i Riđobradi i sl. pa ako ih već nisi možda čitao probaj. Probaj čitati i Tintina, XIII.
Odlicna preporuka 👍 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13753 Posts
Posted - 24/08/2018 : 07:43:09
|
Ej, isao sam procitati nekoliko oglednih stranica "Cuvara" (ako je to ovaj strip), na pocetku je neki lik bacen kroz prozor ("Komedijas" ga zovu, kao neki valjda bivsi superheroj), to je ovaj strip jel da? Uvod mi je dobar i mislim da cu i ja sebi uzeti :)
@Peyo - za Blueberry i Riđobradog sam nesto procitao ovdje na forumu, prvog kao jedan od boljih vesterna, a za drugog sam vidio kad Garfield stavlja LL najave, pa kao neki gusar mislim, pretpostavljam da je avanturisticki tip stripa. Gledao sam da su dosta odmakli sa brojevima i pitanje da li je to danas uopce nabavljivo. Bilo bi fora kad bi CK i to mozda pokrenula :) |
|
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 24/08/2018 : 09:27:39
|
Da, Čuvari i Nadzirači je isti strip.
Riđobradog će raditi Darkwood u onim integralima 3u1. Većina Libellusovih su rasprodati.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/08/2018 : 09:54:55
|
Ej, isao sam procitati nekoliko oglednih stranica "Cuvara" (ako je to ovaj strip), na pocetku je neki lik bacen kroz prozor ("Komedijas" ga zovu, kao neki valjda bivsi superheroj), to je ovaj strip jel da? Uvod mi je dobar i mislim da cu i ja sebi uzeti :)
@Peyo - za Blueberry i Riđobradog sam nesto procitao ovdje na forumu, prvog kao jedan od boljih vesterna, a za drugog sam vidio kad Garfield stavlja LL najave, pa kao neki gusar mislim, pretpostavljam da je avanturisticki tip stripa. Gledao sam da su dosta odmakli sa brojevima i pitanje da li je to danas uopce nabavljivo. Bilo bi fora kad bi CK i to mozda pokrenula :)
Ridobradi je klasik stripa, u pravom smislu te rijeci. Objavljivan u Panorami, Stripoteci, Super stripu, Eks almanahu, Gigantu...pa do Libellusa. Imas albuma za uzest po aukcijama ali su skuplji sad. Po meni, leze samo tako u pojedinacnim knjigama, kao jedna epizoda po albumu, kako ih je Libellus zamislio. Sto o porucniku Blueberryu reci? To je osnova. Temelj. Fundament stripa. Jos i vise objavljivan na ovim prostorima od ridobradog. Bookglobe je objavio sve epizode po jedna u jednoj knjizi. Kao i mladost Blueberrya i marsal Blueberry. Zbilja vrhunski stripovi. I blago ti se ako to nisi citao pa sad otkrivas svu tu divotu crteza i prica. Back to topic; Cuvare svakako prostudiraj, odskacu od americke prakse, (mozda bas zato sto su ga radili europljani). Svakako ga trebas imati u ladicama svoje osobne stripovske memorije. I za kraj, Watcman je naprosto cuvar u prijevodu. Ponekad se koristi i kao strazar. Iako osobno nemam problema sa nadziraci. Kod nas bi to bilo motritelji. Ali nisu to u pravom smislu stripa. Oni su cuvari, strazari. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12820 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/08/2018 : 10:03:56
|
quote: Originally posted by vronski 3
Evo ja recimo za sebe smatram da imam i opštu kulturu a i da posle završene osnovne, srednje škole, fakulteta i mastera poznajem i istoriju, filozofiju, kulturu... pa mi se Watchmeni, tj. Nadzirači nisu nimalo svideli!
Sve je stvar ukusa a ne opšteg obrazovanja...
+1 Stvar ukusa a ne obrazovanja. Ja sam živi dokaz  |
Have mercy |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/08/2018 : 10:45:49
|
šta je ba aktualno u nadziračima jugoslavije više nema a hrvatska je slobodna i neovisna pardon :D CCCCP-a više nema a vijetnamski rat je završen dokle više recijlaže pročitao sam ga 2-3 puta u izdanju bijelog puta i ne vidim foru film je onako...šta da kažem... ne vidim da se i danas raspravlja o njemu kao o odiseji i terminatoru :D jahanje mrtvog konja by fanovi koji vide nešto što ostali ne vide
odoh ja čitati mikija po ko zna koji put povratak magic facea |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13753 Posts
Posted - 24/08/2018 : 11:19:55
|
@tutto maxim - nisam znao da ce Riđobradog radit Darkwood :) bas isao u temu vidjet (oni "noviteti"), prosle godine se o tome pocelo pricati, znaci jos nije krenulo njegovo izdavanje? Mozda bude nesto na foru njihovog Kena, on mi je super uradjen :)
A i surfajuci malo na Darkwood stranici, vidim da "Bluberija" objavljuju, 10 knjiga, i to je navodno kompletan serijal? Onda bi te dvije stvari od njih uzimao, LL je sigurno rasprodan ili skup danas, da se idu nabavljati brojevi ispocetka.
@Ivanl - hvala ti na lijepom objasnjenju :) vec mi nekoliko puta pomazes savjetima ;) evo kako sam gore pisao, probat cu onda sa Darkwood izdanjem za ta navedena izdanja.
A ovi "Nadziraci" me svakako zanimaju, nije mi toliko vazno kakav bi tocno naslov trebao biti, zanima me ono "unutra" :)
@Zeljko - make Miki great again!
|
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14186 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 24/08/2018 : 11:30:57
|
@tutto maxim - nisam znao da ce Riđobradog radit Darkwood :) bas isao u temu vidjet (oni "noviteti"), prosle godine se o tome pocelo pricati, znaci jos nije krenulo njegovo izdavanje? Mozda bude nesto na foru njihovog Kena, on mi je super uradjen :)
A i surfajuci malo na Darkwood stranici, vidim da "Bluberija" objavljuju, 10 knjiga, i to je navodno kompletan serijal? Onda bi te dvije stvari od njih uzimao, LL je sigurno rasprodan ili skup danas, da se idu nabavljati brojevi ispocetka.
@Ivanl - hvala ti na lijepom objasnjenju :) vec mi nekoliko puta pomazes savjetima ;) evo kako sam gore pisao, probat cu onda sa Darkwood izdanjem za ta navedena izdanja.
A ovi "Nadziraci" me svakako zanimaju, nije mi toliko vazno kakav bi tocno naslov trebao biti, zanima me ono "unutra" :)
      |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/08/2018 : 12:08:43
|
trenutno je miki jer ne mogu nikako naći 11. broj malog rendžera koji je vidno bolji od mikija čitao sam ih po redu od 1 do 10 i vidi se napredak rendzera i stajanje u mjestu mikija... sad sam nastavio samo s mikijem :D
pardon nadzirače sam pročitao i u engleskoj varijanti na ekranu prije bijelog puta... kao vendetu...propaganda ne vidim foru :D |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5033 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6380 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/08/2018 : 14:26:36
|
I ja dajem ogromnu preporuku za Watchmen strip, ali isto tako i za film! |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 24/08/2018 : 16:34:51
|
Riđobradog još nisu izdali, ali stoji im najava u prošlogodišnjem katalogu tako da se nadam da će prvi broj izaći do kraja godine. Koliko sam shvatio biće na foru Darkwoodovog Torgala, znači 3u1.
Darkwood je u saradnji sa Marketprintom izdao i kompletnog Bluberija u 10 integrala, ali su ga uradili u crno-beloj varijanti. Neki čak kažu da im je ta varijanta i bolja jer crtež više dolazi do izražaja. Meni lično je bolja verzija u boji. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27222 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 24/08/2018 : 23:25:45
|
quote: Originally posted by jaki
+da je barem u crno-bijelom. neki su sivo-bijeli.
To je zbog tvog obozavanog mat papira koji "pije" boju...da je na sjajnom kunstdruku video bi ti sta je c/b...ali to je druga tema, sorry na offtopicu... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Topic  |
|