forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Koja priča najbolje predstavlja Zagora?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/08/2018 : 16:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@obi-wan mene jedino fascinira zašto ljudi (posebice King ) pridaju pozornost tvojim postovima. Ne doživljavam ih kao uvredljive, već kao čistu brbljariju.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/08/2018 : 16:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Valter čita i novije epizode i možda je malo kompetentniji po tom pitanju ali tip je toliko iskompleksiran zagorologijom, zavišću i slijepim obožavanjem propalih totalitarističkih režima da ti ga je na kraju žao. Najradije bi mu kupio čokoladicu, potapšao po glavi i vratio u sobu obloženu jastucima iz koje je pobjegao.

Malograđanine, ti ne znaš niti školsku definiciju totalitarizma. Ali nije to tvoj problem, nego potpuni izostanak kritičke svijesti o svijetu i ljudima, te spremnost da povjeruješ u sve što se pozicija moći tvrdi. Ti si poput onih bijednika iz Krležinih romana, što govore njemački htijući tako ispasti više nobl, samo što ti govoriš engleski.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/08/2018 : 17:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/08/2018 : 17:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor
Zagor zastario, naivan, dosadan i nekvalitetan? Obi, sam si priznao da si zadnjeg Zagora čitao još u Jugoslaviji. Preskočio si skoro 30 godina serijala, ali ti si uvjeren da Zagor ne valja. Ne radi se to tako. ;)

Me ne. Čitao sam i kasnije tj. pokušavao. Ono što mi je kao klincu bilo dobro, sada više ne prolazi. Probao sam i novije Zagore, ali ništa. Znam ja kakav je Zagor. Nije to uopće bitno. Ono što mene zanima je zašto je vama Zagor dobar...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/08/2018 : 17:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

@obi-wan mene jedino fascinira zašto ljudi (posebice King ) pridaju pozornost tvojim postovima. Ne doživljavam ih kao uvredljive, već kao čistu brbljariju.

Nisu ni ciljani kao uvredljivi pa ih ni ne treba doživljavati tako...Tko se naljuti, vrijeme je da preraste osnovnu školu. Mislim, čak i da otvoreno kažem da vam je izbor stripa loš, nije to napad na vas nego čisto neki moj dojam i mišljenje. Brine me što vas je Zagorljubaca tako puno. Šta mi to promiče kod tog stripa?
Zašto brbljanje? - stvarno misliš da moji upiti o kvaliteti Zagor stripa nemaju baš nikakvu osnovu?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/08/2018 17:16:14
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/08/2018 : 17:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Nisu ni ciljani kao uvredljivi pa ih ni ne treba doživljavati tako...Tko se naljuti, vrijeme je da preraste osnovnu školu. Mislim, čak i da otvoreno kažem da vam je izbor stripa loš, nije to napad na vas nego čisto neki moj dojam i mišljenje. Brine me što vas je Zagorljubaca tako puno. Šta mi to promiče kod tog stripa?
Zašto brbljanje? - stvarno misliš da moji upiti o kvaliteti Zagor stripa nemaju baš nikakvu osnovu?

Nemaju, i ti to znaš. Zato nastupaš sramežljivo, ne želeći spomenuti Batmana. Zagor je standardni komercijalni kiosk strip s ciljem da zabavi čitatelja. Čak ga ni Valter u tom pogledu ne napada, već ga kupuje i čita.
Kad smo već kod Valtera, on je inteligentan, i njegove tvrdnje nisu brbljanje, argumenti koje koristi su validni. On ne poznaje granice, pa često ide van okvira- ali to je već posao za moderatore.
Primjer konstruktivne kritike su tzv "teoretiziranja" o kompleksnosti zagorovog lika u onim američkim izdanjima. Tu se s njim apsolutno slažem, ta stvar izgleda poprilično degutantno, i smanjuje ozbiljnost izdanja. Takva "teoretiziranja" ne idu u komercijalni proizvod koji želiš prodati. Znam da je velik trud uložen u taj projekt, ali kad se upuštaš u takvu vrstu posla moraš znati primiti i primjeniti validnu kritiku.
S druge strane, "teoretiziranja" mogu postojati u uskim fanovskim krugovima kao što je ovaj forum, i tu Valter ide van okvira, (premda i dalje s validnim argumentima)- ali valjda je takav po osobnosti, ne može ga se obuzdati .

Nadam se da sad vidiš razliku između konstruktivne kritike i brbljanja. Ona je u suštini razlika između tebe i Valtera. Sad pogledaj gornji dio posta i onu jednostavnu definiciju, pa ćeš shvatiti da napadaš s pogrešne pozicije.

Edited by - Dexters on 26/08/2018 17:41:32
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/08/2018 : 17:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nemaju, i ti to znaš. Zato nastupaš sramežljivo, ne želeći spomenuti Batmana. Zagor je standardni komercijalni kiosk strip s ciljem da zabavi čitatelja. Čak ga ni Valter u tom pogledu ne napada, već ga kupuje i čita.
Kad smo već kod Valtera, on je inteligentan, i njegove tvrdnje nisu brbljanje, argumenti koje koristi su validni. On ne poznaje granice, pa često ide van okvira- ali to je već posao za moderatore.
Primjer konstruktivne kritike su tzv "teoretiziranja" o kompleksnosti zagorovog lika u onim američkim izdanjima. Tu se s njim apsolutno slažem, ta stvar izgleda poprilično degutantno, i smanjuje ozbiljnost izdanja. Takva "teoretiziranja" ne idu u komercijalni proizvod koji želiš prodati. Znam da je velik trud uložen u taj projekt, ali kad se upuštaš u takvu vrstu posla moraš znati primiti i primjeniti validnu kritiku.
S druge strane, "teoretiziranja" mogu postojati u uskim fanovskim krugovima kao što je ovaj forum, i tu Valter ide van okvira, (premda i dalje s validnim argumentima)- ali valjda je takav po osobnosti, ne može ga se obuzdati .

Nadam se da sad vidiš razliku između konstruktivne kritike i brbljanja. Ona je u suštini razlika između tebe i Valtera. Sad pogledaj gornji dio posta i onu jednostavnu definiciju, pa ćeš shvatiti da napadaš s pogrešne pozicije.

Kakve veze ima Batman sa svom ovim, stvarno mi nije jasno.
Ne napadam ja nikoga, samo kažem da Zagor više ne pije vodu. A ako vam je dobar zašto? Meni Zagor nije ni najmanje zabavan, baš suprotno. Dosadan je do bola. Mada bih volio da mi je zabavan. Imu puno stripova koji su mi zabavno, ali Zagor na žalost nije.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/08/2018 : 17:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Obi, možda malo nostalgija, a možda zato što je Zagor opuštajuće štivo za razliku od Batmana, Spidermana i tih bezveznih američkih stripova koji su tek plitki, za njih je Zagor vrh umjetnosti. Iako i talijanski stripovi imaju problema glede serijske proizvodnje. Tu je francusko-belgijska škola ali i to je priča za sebe.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/08/2018 : 17:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Popularnost Zagora? To je tek toliko banalna stvar, da mi je smješno to i pričati. Zagor je imao bazu čitatelja u ex yu kao i miki, blek itd. ali se za razliku od njih modernizirao i privukao dodatne nove čitatelje (primjer nagor). U vrijeme revitalizacije stripa, nakon rata, jedino je Zagor mogao biti pokretač jer cilja na najveću skupinu. Izdavači su to prepoznali i dodatno forsirali tog junaka kontinuiranim povećanjem broja izdanja (što se i dan danas događa). I tako dobiješ Zagora kao najpopularnijeg junaka, jer vlada kioskom. Svaki strip van kioska ne može imati taj efekt, jer mu je tiraž/dostupnost/prodaja premalen.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 26/08/2018 : 18:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne napadam ja nikoga, samo kažem da Zagor više ne pije vodu. A ako vam je dobar zašto? Meni Zagor nije ni najmanje zabavan, baš suprotno. Dosadan je do bola. Mada bih volio da mi je zabavan. Imu puno stripova koji su mi zabavno, ali Zagor na žalost nije.

Tvoj stav glasi: Zagor kao komercijalni strip za zabavu, meni ne pruža zabavu. S takvim banalnim pristupom moraš učiniti jednu banalnu stvar- eksperiment. Dakle, usporediti Zagora s nekim drugim junakom sličnog tipa koji tebi pruža zabavu. King te je pitao koji je to? Ti nisi htio da kažeš, ali si poslje nešto natuknuo da bi to mogao biti Batman.
Onda izvoli, napravi usporedbu i objavi ovdje na forumu. Morat ćeš da proučiš dosta materije, jer navodno nisi odavno čitao Zagora.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/08/2018 : 18:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Obi, Zagor je uglavnom obožavan zbog nostalgije. Većina nas ga je zavolila ka dica, i stalno mu se vraćamo jer je na neki način i dio našeg stripofilskog, pa i osobnog identiteta.

Tebi, kojem je Zagor ka strip presta bit zanimljiv, nema smisla tražit odgovor na "zašto", jer nije ni bitno. Ne voliš nešto? Ok, idemo dalje.

Tvoja intermitentna, tako nevino i pristojno sročena pitanja o tome iritantna su jer dobro znaš šta radiš, a to je da indirektno prcaš. Da ne prcaš, tvoj prvi post na ovoj temi ne bi bija kratak i hladnokrvan "nemoj". U konačnici, tvoja preispitivanja o tome zašto toliko nas voli određenog junaka i određeni strip nisu predmet ove teme. Ima si nedavno jedan topic di si lipo o tome pita (opet na jedan indirektan način, al puno konkretniji), pa si tamo moga i nastavit.

Zato ne glumi nevinašce. Nisi nepristojan, nisi bezobrazan, nisi loš, ali ga onako na finjaka zaprčiš.

Kako ti je Dexters reka, Valter to bar radi sa stilom i bez pretvaranja.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/08/2018 : 18:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Zagor je smeće a Fibra/Makodo/Darkvud/Čarobna/Komico.. čisto zlato!
Mučačo...Šetač...Vrh bogova...to su stripovi za sva vremena i uzraste...kakav smor Zagorčina!
ne dozvolite klincima ni dirat te šund jeftine sveščiče na kioscima...
več vam cijena 18 kuna govori da je to jeftina roba...nije kineska ali ko da je!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 26/08/2018 18:08:47
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/08/2018 : 18:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Usporedba Batmana i Zagora: Batman je uglavnom smeće, a Zagor dobar strip. Ustvari ja se ne mogu sjetiti da li postoji koja dobra epizoda Batmana, pretpostavljam da postoji, a možda su sve smeće.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/08/2018 : 18:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Mučačo...Šetač...Vrh bogova...to su stripovi za sva vremena i uzraste...kakav smor Zagorčina!
več vam cijena 18 kuna govori da je to jeftina roba...nije kineska ali ko da je!

E kad bi klinci pohodili kioske i kupovali stripove...ali klinci to ne rade. Imaju smartphonove. Kioske obilaze 40-ogodisnjaci i +, i oni kupuju stripove.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/08/2018 : 23:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tvoj stav glasi: Zagor kao komercijalni strip za zabavu, meni ne pruža zabavu. S takvim banalnim pristupom moraš učiniti jednu banalnu stvar- eksperiment. Dakle, usporediti Zagora s nekim drugim junakom sličnog tipa koji tebi pruža zabavu. King te je pitao koji je to? Ti nisi htio da kažeš, ali si poslje nešto natuknuo da bi to mogao biti Batman.
Onda izvoli, napravi usporedbu i objavi ovdje na forumu. Morat ćeš da proučiš dosta materije, jer navodno nisi odavno čitao Zagora.

King bi htio da ja kažem Batman pa da on kaže da to nije ništa bolje od Zagora. To je već od ranije rasprava u par navreta ali je on vjerovatno zaboravio. Nema Batman veze sa ovom pričom. Zagora sam čitao u par navrata nedavno pa me zato i zanima šta vidite u tom stripu. Bio mi je odličan kada sam imao 7-15 godina. Inače čitao sam jako puno stripova i većina mi je bolja od najpopularnijeg Zagora. Dakle da ne nabrajam, zamislite 100 naslova koji su mi bolji od Zagora (birajte sami nije važno, sigurno sam čitao). Ne vodi ova rasprava nikuda. Sve se svodi da se ljudi uvrijede, a kada pitam šta je dobro kod Zagora, nitko ne zna reći.

Edited by - Obi-wan on 26/08/2018 23:58:37
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/08/2018 : 00:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:

[quote]Originally posted by Dexters

Zato ne glumi nevinašce. Nisi nepristojan, nisi bezobrazan, nisi loš, ali ga onako na finjaka zaprčiš.

Možda malo. A i ja sam nostalgičan, pa Zagor je obilježio moje djetinjstvo. NO ipak ne mogu dopustiti da preporučujete strip koji mi se ne sviđa. Moram ljudima reći da to ne čitaju i ne preporučuju. To mi je moralna obaveza. I naravno, fasciniran sam tim nekim pitanjima kao što su: Zašto većina ljudi vjeruje u boga, a ja ne? Šta to nije u redu samnom. Zašto toliko ljudi voli Zagora koji me ne uzbuđuje. Zašto ne mogu biti normalan kao i svi ostali?

Edited by - Obi-wan on 27/08/2018 00:04:13
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/08/2018 : 00:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Usporedba Batmana i Zagora: Batman je uglavnom smeće, a Zagor dobar strip. Ustvari ja se ne mogu sjetiti da li postoji koja dobra epizoda Batmana, pretpostavljam da postoji, a možda su sve smeće.

Pa di si našao Batmana, usporedi sa nekim pravim stripom kao Džoni Panter ili Ken Parker...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/08/2018 : 00:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Nemam ništa protiv kioska ni protiv cijene od 18 kn. Da Mučačo, Šetač i Vrh bogova izađu na kiosku, slabo bi se to prodavalo.
Ali Zagor, to već ide u više izdanja. Ljudi očigledno prepoznaju kvalitet. Volio bih da i ja mogu pronaći taj kvalitet u Zagoru. Listam, tražim i nema ...

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/08/2018 : 00:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Možda malo. A i ja sam nostalgičan, pa Zagor je obilježio moje djetinjstvo. NO ipak ne mogu dopustiti da preporučujete strip koji mi se ne sviđa. Moram ljudima reći da to ne čitaju i ne preporučuju.

Ovo stvarno ne kužim.
Zašto bi tebi bilo važno što se preporučuje nekome drugome i što drugi čitaju u svojoj privatnosti?
Mislim, tebi ni u džep ni iz džepa, nemaš nikakve koristi ni štete od toga, daleko od tvojih očiju, itd...

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 27/08/2018 : 00:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
@Dodsferd - Obi je vidno ciničan. Prca sve u šesnaest, čisto iz dosade.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3851 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 27/08/2018 : 00:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
Zagor prica

There's a time to live and a time to die
When it's time to meet the maker!
There's a time to live but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/08/2018 : 00:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

quote:

quote:

Možda malo. A i ja sam nostalgičan, pa Zagor je obilježio moje djetinjstvo. NO ipak ne mogu dopustiti da preporučujete strip koji mi se ne sviđa. Moram ljudima reći da to ne čitaju i ne preporučuju.

Ovo stvarno ne kužim.
Zašto bi tebi bilo važno što se preporučuje nekome drugome i što drugi čitaju u svojoj privatnosti?
Mislim, tebi ni u džep ni iz džepa, nemaš nikakve koristi ni štete od toga, daleko od tvojih očiju, itd...

U pitanju je odgovornost prema stripu i onima koji ga čitaju. Ne mogu preporučiti Zagora da ljudi ne bi pomislili da je to sve što jedan strip može pružiti...
Čitaj šta hoćeš, ali ovo je javan forum, mora se reći istina!

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/08/2018 : 01:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Netko će preporučiti Zagora, ti preporuči nešto drugo, zašto bi svi morali dati iste preporuke.
Niti jedan strip ne može ponuditi baš sve što čitatelj očekuje bez obzira koliko dobar bio, jedino ako je u pitanju nekakav one-shot.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/08/2018 : 01:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Netko će preporučiti Zagora, ti preporuči nešto drugo, zašto bi svi morali dati iste preporuke.
Niti jedan strip ne može ponuditi baš sve što čitatelj očekuje bez obzira koliko dobar bio, jedino ako je u pitanju nekakav one-shot.

Da, ali zašto bi netko preporučivao Zagora? Koja je kvaliteta tog stripa?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/08/2018 : 07:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zagor ti je Justin Bieber stripa. Vojska fanova, milioni klikova, megapopularnost...a ne valja nista osim ako nemas 9 godina. :P

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000