forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 24/12/2018 : 19:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:
Originally posted by gerilac1

Sorry sto tipkam u dva posta ali preko mob sam pa drugacije ne ide.

Možeš tipkati sa mobitela koliko god dug tekst želiš. Samo odi na reply od bilo koga, ako želiš izbriši njegov tekst i možeš pisati koliko ti srcu drago.

Hvala Sumo, zeza me kad tipkam preko mob, jednostavno ponestane prostora, i ne vidim sta pise.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/12/2018 : 19:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Sami početak je već dosta loš bio, a onda onaj slučaj kad mu Brza strelica zabije nož u prsa:

O ukusima ne vrijedi raspravljati, ali meni je to jedna od najjacih scena serijala. Fantasticna atmosfera kada mu onaj podlac zabije noz hinjski, onda Zagijev izraz lica i komentar, pa onda nacin na koji vadi taj noz i snaga volje kojom se odrzava na nogama. Kasnije smo mi ti koji su vidjeli da on ipak nije nadcovjek jer se srusio na zemlju, ali sve je to odradjeno na super nacin. Epizoda ima i nekoliko nedostataka, istina, ali i zaista fenomenalnih momenata.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7822 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 24/12/2018 : 19:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Sorry sto tipkam u dva posta ali preko mob sam pa drugacije ne ide.

Možeš tipkati sa mobitela koliko god dug tekst želiš. Samo odi na reply od bilo koga, ako želiš izbriši njegov tekst i možeš pisati koliko ti srcu drago.

Hvala Sumo, zeza me kad tipkam preko mob, jednostavno ponestane prostora, i ne vidim sta pise.

Ja većinom sve pišem s mobitela. Imam isti problem, a riješim ga na način da okrenem mobitel vodoravno, pa vratim ponovno u okomit položaj. Onda se otvori prostor i možeš dalje pisati koliko želiš. Probaj, pa ćeš vidjeti o čemu pišem.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 24/12/2018 : 20:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Hvala, probat cu 😊

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/12/2018 : 20:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Sami početak je već dosta loš bio, a onda onaj slučaj kad mu Brza strelica zabije nož u prsa:

O ukusima ne vrijedi raspravljati, ali meni je to jedna od najjacih scena serijala. Fantasticna atmosfera kada mu onaj podlac zabije noz hinjski, onda Zagijev izraz lica i komentar, pa onda nacin na koji vadi taj noz i snaga volje kojom se odrzava na nogama. Kasnije smo mi ti koji su vidjeli da on ipak nije nadcovjek jer se srusio na zemlju, ali sve je to odradjeno na super nacin. Epizoda ima i nekoliko nedostataka, istina, ali i zaista fenomenalnih momenata.

Slažem se s mudrim Kingom.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13605 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/12/2018 : 21:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Točno, Boselli je spasio Zagora, a njegova prva epizoda je LU 88: Kradljivac sjena.

Njegovo razdoblje mi je drugo najbolje u serijalu, iza Nollitinog zlatnog perioda.

E super, onda sad znam što me čeka plan je doći sa čitanjem extre do broja koji je na kiosku (295 u ovom trenutku) i čekat onda extra brojeve kako budu izlazili, a u međuvremenu "napasti" specijale, maxije, almanahe i ost., ima toga poprilično. Kad se extra i redovna spoje, takav prijelaz ću i ja napravit sa čitanjem.

PS. i meni je Nollitino razdoblje zasad najbolje i to pogotovo što sam puno priča u tom periodu čitao po prvi put, pa je još više nevjerojatno kako ih vrijeme uopće nije pregazilo.

quote:
Originally posted by solar

quote:

quote:

Ja jako cijenim Kinga, ali se ne bih ovdje složio s njim

Razumijem čovjeka, ali po meni je takvu sličnu scenu puuuno bolje odradio Sclavi u priči "Ludi Hakaram". Sjetimo se čistine hrastova u kojoj su se trebali sastat poglavice, a među njima i ona usijana glava Akenat. Zagor i Čiko su tamo stigli ranije, ne bi li pripremili dostojanstven entrance Duha sa sjekirom, koristeći onaj časopis o mađ.trikovima koji je Čiko kupio.

I baš u toj svesci od Zlatne Serije, zadnja scena kad Akenat baci nož Zagoru u prsa, ovaj padne i odjednom se digne, izvuče nož i baci ga na pod, te nastavi ići prema Akenatu! E ta scena je moćna, legendarna. Ali i dobra pošto smo kasnije dobili pojašnjenje da je onaj remen ispod Zagorove majice ublažio ubod tog noža, remen koji je Zagor koristio upravo za tu pojavu pred poglavicama.

Bila je i jedna scena prije (ali ne mogu nikako se sjetit o kojoj se priči radi), uglavnom u indijanskom selu je netko bacio koplje Zagoru mislim u rame, on ga izvadio i prebio na dva dijela, te odšetao iz sela dok su ga svi gledali sa čuđenjem. Kasnije se srušio u šumi od te rane, a Mnoogoki ga je pratio jer on zna da je Zagor čovjek od krvi i mesa, te mu pomogao. To je meni isto bolja scena od ove o kojoj pričamo. Jer tu smo isto vidjeli da Zagor nije nadčovjek, ali indijanci su i dalje vjerovali da je besmrtan.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/12/2018 : 21:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

quote:

Ja se slažem s vama. Stvarno jedna od najjačih scena na serijalu, vječno mi se urezala u pamćenje
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/12/2018 : 21:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala, probat cu 😊

Eto, sad imaš dva načina za riješit problem.
Ili odi na reply pa pobriši nasumce izabran post ili ovako roštiljaj mobitel.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/12/2018 : 22:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I meni ta scena s nožem izgleda moćno, ali je zato ono čupanje stupa iz zemlje prava naivnost.
Priča mi je ostala u sjećanju kao solidna, ne znam kakvi dojmovi bi danas prevladali.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13605 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/12/2018 : 22:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

.. ali je zato ono čupanje stupa iz zemlje prava naivnost.

Taj dio sa čupanjem stupa mi je više nekako za Bleka..

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/12/2018 : 23:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13605 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 25/12/2018 : 19:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote

Extra 243 i 244

Ova priča je puno bolja od prethodne, u svakom pogledu. Lagani uvod na početku, Zagor dobiva poziv da postane jedan od četvorice čuvara grobnice Kiowa, a jedan od tih čuvara je i Winter Snake! Čovjek se vratio ovdje i odmah na startu sam se ugodno iznenadio. Na putu prema Kiowama, Zagor i Čiko svraćaju u jednu utvrdu, gdje je njihov kratki posjet savršeno se uklopio u ovu priču pošto se dalje upleću još neki likovi, a još jedno pojavljivanje nama poznatog lika sa samog početka serijala, Olaf Botegoskog, Zagorovog dvojnika!

Šokirao sam se na prijelazu 50./51. stranicu (extra 243) kad je "Zagor" počeo mlatit indijance i krasti zlato. Jedna od najboljih scena u priči je putovanje Zagora i Winter Snakea u onim podzemnim vodama kroz brdo, kad su riskirali ne znajući hoće li izvući živu glavu. Također i ona varka na kraju sa onim oficirom koji je sve zakuhao, kad nismo na trenutak znali da li je pravi Zagor ili Olaf u pitanju.

Priča ni na trenutak nije dosadna, čita se sa uzbuđenjem svaka stranica. Na kraju pročitanog, jedino dođe pomalo žao što nije duža priča. Zanimljivo da otkad su došli u selo Kiowa, Čika nismo dalje uopće vidjeli u priči.

(priča: 8, scenarij: 9, crtež: 10, naslovnice: 9) = 90%

Dodao bi još zanimljivost koju nije zgoreg ponovit, a radi se o tome što sam saznao na stripovi.com forumu (od Solara), da je prethodni broj extra 242 (talijanski orginal Tutto #235) bio zadnji broj od Tutto serije pošto je ta edicija u Italiji ugašena. Zato u sljedećem extra broju 243 imamo na unutarnjoj korici #287, pošto Ludens dalje prati Zenith ediciju, ali svoju extru ediciju i dalje radi kao da je Tutto išla dalje.

Unutarnja korica Zagor Extra 242: Žig sramote

Unutarnja korica Extra 243: Pećina s mumijama

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/12/2018 : 20:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dodao bi još zanimljivost koju nije zgoreg ponovit, a radi se o tome što sam saznao na stripovi.com forumu (od Solara), da je prethodni broj extra 242 (talijanski orginal Tutto #235) bio zadnji broj od Tutto serije pošto je ta edicija u Italiji ugašena. Zato u sljedećem extra broju 243 imamo na unutarnjoj korici #287, pošto Ludens dalje prati Zenith ediciju, ali svoju extru ediciju i dalje radi kao da je Tutto išla dalje.

https://s17.postimg.cc/9wquzpa1r/011.png
Unutarnja korica Zagor Extra 242: Žig sramote

https://s17.postimg.cc/ra15el7xr/012.png
Unutarnja korica Extra 243: Pećina s mumijama

Odličan Zoletov članak o tutto seriji iz 2002. godine.:

https://www.stripovi.com/magazin/tuttozagor-requiem-za-jednu-seriju-reprinta/19/
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13605 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 25/12/2018 : 21:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Odličan članak, pročitao ga odmah kad sam saznao ove stvari :) a tu u tom tekstu sam saznao da su dosta stvari išli poboljšat tom edicijom, docrtavat i sl. Bio je nedavno slučaj kad sam sa jednim kolegom pričao kako je Digging Bill u SD extri ćelav, a u Libellus verziji u istoj epizodi sa kosom! To je vjerojatno onda dio kasnijeg prepravka..

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/12/2018 : 21:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nagore, scenarij deset, stvarno!?

p.s.
Ovaj dio mi se posebno sviđa, a recenzija je vrlo dobra:
quote:
U isto vrijeme ta ista konzervativna struja slavi Nollitine odiseje, leteće tanjure, izvanzemaljce, magične vampire, fantastične druide i govoreće kokoši (PS: Kokodiks je zakon!). Taj fanovski paradoks bi se riješio kad bi svi shvatili da je ovo što čitaju danas u srži i dalje poštovanje nolitijanskog temelja.

Edited by - solar on 25/12/2018 22:34:21
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/12/2018 : 23:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Oh shit! Recenzija je vani. Super za to da je vani, ali ocjene su krive. U recenziji odnosno kod čitanja iste je jasno da sam "desetku" dao jedino Della Monici. Boselliju je išla sedmica za scenarij (i to je jasno kod čitanja recenzije).

Evo, provjerio sam i na mail što sam Deecayu poslao. Rekoh, nije valda da sam zapisao krive ocjene. Nisam.

Screenshot maila:

Edited by - nagor on 25/12/2018 23:47:23
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/12/2018 : 23:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
DeeCay, ako čitaš ovo, bio bih zahvalan da popraviš ocjene prije nego me rastrgaju na komentarima. :)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/12/2018 : 23:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
E sranja!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7822 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 25/12/2018 : 23:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

DeeCay, ako čitaš ovo, bio bih zahvalan da popraviš ocjene prije nego me rastrgaju na komentarima. :)

Evo da ja počnem:

Velika pohvala za recenziju!

Svaka čast!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/12/2018 : 23:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Pošalji mu mail jer sumnjam da on uopće čita forum.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/12/2018 : 23:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Solare, dobro si to primjetio. Nije Antarktika desetka za scenarij. To je svima jasno. :D
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/12/2018 : 23:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Hvala, Spock! ;)

Da, poslat ću DeeCayu mail.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/12/2018 : 23:49:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Solare, dobro si to primjetio. Nije Antarktika desetka za scenarij. To je svima jasno. :D

Već sam pomislio da imaš nekih psihičkih problema.

Edited by - solar on 25/12/2018 23:49:31
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/12/2018 : 00:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Psihiram samo kod izbora zagorologa. :D
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13605 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/12/2018 : 11:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nisam ispocetka kuzio o cemu pricate
Nagore, bravo za recenziju nadam se da ce ti i ocjene bit uskoro ispravljene.

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.35 seconds. Snitz Forums 2000