Author |
Topic  |
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 10/01/2019 : 19:10:46
|
quote: Originally posted by Kruger
Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
Koješta, slabo si ti Zagora čitao |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/01/2019 : 19:10:57
|
quote: Originally posted by stinky
Lošiji higijenski uvjeti, slabija pismenost, slabije obrazovanje, niža tehnološka razvijenost, zakoni se nisu baš poštivali, to jest lokalni moćnici su određivali zakone, više kriminala, zločina, zlodjela ...
to ti je čisti marksizam, i to onaj najvulgarniji, iz komesarskih priručnika
Ali tako jest bilo, osim ovaj zadnji dio o zakonu i kriminalu, to je otprilike više manje slično iliti isto, samo je upakirano u celofan. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 10/01/2019 : 19:11:06
|
Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
nije tako ima svkakvih ljudskih odnosa u Zagoru, kao što u Kenu ima superjunaštva |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22373 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 19:11:50
|
Proglašavam temu Ken Parker u ZAO Ken Parker! (ZAO=Zagorova autonomna oblast) Budite uz vašeg kralja Kinga i proroka stynkija. Nije život baš tako posran kao u Kenu, mi možemo i moramo bolje. Sreća je u glavi, pronađite je!
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:13:16
|
Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
nije tako ima svkakvih ljudskih odnosa u Zagoru, kao što u Kenu ima superjunaštva
Ima svakakvih ljudskih odnosa ali su djetinjastije prikazani, uglavnom kroz crno-bijelu prizmu. A kod Kena nije baš jasno definirano što je dobro a što zlo, trebaš sam otkrivati. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:14:27
|
nije tako ima svkakvih ljudskih odnosa u Zagoru, kao što u Kenu ima superjunaštva
Ima svakakvih ljudskih odnosa ali su djetinjastije prikazani, uglavnom kroz crno-bijelu prizmu. A kod Kena nije baš jasno definirano što je dobro a što zlo, trebaš sam otkrivati.
U ovim prvim epizodama je ipak uglavnom jasno Ima složenijih likova kao južnjak, ali uglavnom se zna tko je dobar, a tko loš |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:14:56
|
Ali tako jest bilo, osim ovaj zadnji dio o zakonu i kriminalu, to je otprilike više manje slično iliti isto, samo je upakirano u celofan.
možda, ali to nema veze sa osjećanjem sreće ili tuge u životu
baš ti to taj tvoj mileni Ken Parker govori, ako si čitao baš tu tvoju tezu dovodi u pitanje taj mileni Berardi - i daje ti Chemaka. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:15:30
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
Koješta, slabo si ti Zagora čitao
Baš naprotiv, dosta. Što ga više čitam to mi je sve više očitije i očitije, pogotovo kad vidim kako pišu oni zagriženiji fanovi, taj bi fenomen mogli nazvati zagorov učinak. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 10/01/2019 : 19:16:48
|
quote: Originally posted by Beva Kažem, dobro je da se diskutira o stripovima, samo naprijed, ali i dalje ne znam zašto uspoređivati Kena i Zagora. A ako već uspoređuješ, onda očekuj da će gomila ljudi ponavljati iste stvari o realnosti jednog, nerealnosti drugog i slično.
Samo da ti prikažem i drugu stranu medalje. Pazi ovo, 50 godišnjica Zagora na ovim prostorima, proslava jubileja i jedan od gostiju krene postavljati parkete. (Džedson , hvala na parketari provali) Taj gost krene pričati o Kenu kao rješenju, evolucijskom iskoraku, sazrijevanju koje Zagor treba napraviti da bi imao "svijetlu budućnost". Ova mala "drskost" na topiku o Kenu nije ništa prema takvim mantranjima, koja čak idu i korak dalje od forumskog fajtanja. To vodi popularizaciji mišljenja "Ken kao ideal kojemu Zagor treba težiti." Takve mantre uglavnom dolaze od ljudi koji su rasli na Zagoru, a sad im je Ken vrh. U redu je diskutirati o budućnosti nekog stripa, ali se mora sagledati i šira slika. Ne krenuti od stava "Čitao sam Zagora, sad imam druge afinitete, Zagor mora dati upravo ono što meni treba, jer je moj smjer, budućnost i put kojim i Zagor treba ići."
|
Edited by - grofica Varga on 10/01/2019 19:34:00 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:16:49
|
Ima svakakvih ljudskih odnosa ali su djetinjastije prikazani, uglavnom kroz crno-bijelu prizmu. A kod Kena nije baš jasno definirano što je dobro a što zlo, trebaš sam otkrivati.
ma kakvi
u kenu su djetinjasto prikazani, jer su eksplicite dati - kao za djecu.
u zagoru su suptilniji i čitatelj sam mora otkrivati bogatstvo značenja. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:17:46
|
Ali tako jest bilo, osim ovaj zadnji dio o zakonu i kriminalu, to je otprilike više manje slično iliti isto, samo je upakirano u celofan.
možda, ali to nema veze sa osjećanjem sreće ili tuge u životu
baš ti to taj tvoj mileni Ken Parker govori, ako si čitao baš tu tvoju tezu dovodi u pitanje taj mileni Berardi - i daje ti Chemaka.
Ne, ali ti daje odgovor zašto su ljudi iz tog toga bili takvi, bili su takvi jer su živjeli u takvim uvjetima. Iako zlih, dobri i onih koji se priklanjaju jednim ili drugima je oduvijek bilo i biti će. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22373 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 19:18:58
|
Druze, upravo tog sivila imas u Zagoru koliko hoces. Bilo ga je uvijek, od samog pocetka serijala i likova poput Strvinara pa sve do danasnjeg dana. Cak i sam Zagor je dosta siv lik sa dosta pogresnih odluka u svom zivotu, nije toliki cistunac kao Ken. Ken je, tako reci, svetac iz devetnaestog vijeka. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:20:56
|
ma kakvi
u kenu su djetinjasto prikazani, jer su eksplicite dati - kao za djecu.
u zagoru su suptilniji i čitatelj sam mora otkrivati bogatstvo značenja.
Obrnuto, u Zagora su uvijek crno-bijeli prikazi, ponekad romantični ili djetinjasti i to je čak O.K. ne sviđa mi se taj new age u Zagoru, to mi je čak odbojno. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:22:34
|
quote: Originally posted by King Warrior
Druze, upravo tog sivila imas u Zagoru koliko hoces. Bilo ga je uvijek, od samog pocetka serijala i likova poput Strvinara pa sve do danasnjeg dana. Cak i sam Zagor je dosta siv lik sa dosta pogresnih odluka u svom zivotu, nije toliki cistunac kao Ken. Ken je, tako reci, svetac iz devetnaestog vijeka.
Ken svetac, ajde, sad mi je jasno Berardi propagira kršćanstvo. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:23:30
|
quote: Originally posted by Kruger ne sviđa mi se taj new age u Zagoru, to mi je čak odbojno.
pa nema veći new age nego Chemako
ili Ken i Eskimi
kako ti imaš senzore za pogansko, kako ti je ovo promaklo???!!
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 19:24:26
|
pa sad, malo što tebi pomaže, poli
ti si uvijek jedna te ista mala stipsa koja sve promatra sa strane i cereka se. još si i slovenac, a tek spremam jednu studiju o slovencima-stripašima, čisto da znaš.
Ves strepim! Ne znam da li cu moci spavati sljedecih par dana. Prokletnici, jos cete me nakukuljuti spavacim tabletama. 

|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:24:46
|
Zagor nije takav lik, a forumski tabori su druga tema
Mislim da se ne radi o taborima, nego o zagriženosti pojedinaca koji ne prihvaćaju ničije mišljenje i ako se radi o istim obožavanju, kultu obožavanju Zagora. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:26:58
|
quote: Originally posted by Kruger ne sviđa mi se taj new age u Zagoru, to mi je čak odbojno.
ili Ken i Eskimi
To su običaji, a kod Zagor ima dosta tog promoviranja okultnog – poganskog new ageovskog. Ken se ne bavi okultnim i što ti ja znam tim nekakvim demonima.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:29:40
|
ili Ken i Eskimi
To su običaji, a kod Zagor ima dosta tog promoviranja okultnog – poganskog new ageovskog. Ken se ne bavi okultnim i što ti ja znam tim nekakvim demonima.
Gdje to Zagor promovira okultno? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:31:11
|
quote: Originally posted by Kruger koji ne prihvaćaju ničije mišljenje
čije mišljenje ti prihvaćaš, krugeru?
Zašto ja moram odgovoriti? Prihvaćam mišljenje svećenika, znanstvenika, a o mišljenju pojedinaca ću razmisliti. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:31:36
|
da, to su običaji, to nisu promocije. samo je sve podređeno hvaljenju običaja i prihvaćanju drugoga, pravi multi kulti baš kako ti voliš.
možeš li navesti neki primjer promoviranja okultno-poganskog u Zagoru? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:32:57
|
ili Ken i Eskimi
Gdje to Zagor promovira okultno?
Pa sve te epizode sa demonima, čudovištima, nadnaravnim bićima. Indijanske i europske vradžbine i tako to. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 19:33:31
|
quote: Originally posted by Kruger Prihvaćam mišljenje svećenika, znanstvenika, a o mišljenju pojedinaca ću razmisliti.
jesu li svećenici i znanstvenici pojedinci? ili ih ti vidiš kao automate kroz koje progovara nemam pojma što, dogma? ti si jako institucionaliziran čovjek, krugeru. |
 |
|
Topic  |
|