forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Tonka24
Advanced Member

15077 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2019 : 20:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.

Kolega ovo ti nema veze s bilo kakvom raspravom, ova izjava pokazuje zapravo koliko ne poznaješ Zagora.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/01/2019 : 20:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gdje to u Zagoru ima? Ne sjećam se baš.

Evo na primjer ovdje:
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-mx-29-ubojice-indijanaca/35116/0/
Strip je relativno svjez, trebalo bi da je lako nabavljiv. Probaj, imam osjecaj da bi ti strip i tema mogli odgovarati.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8181 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/01/2019 : 20:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Imaš i u Zagoru takvih tema koje ne shvaćaš skroz kao klinac

Moguće, na primjer?

Demon ludila! Prestravio me kao dijete, a i danas mi nije svejedno nakon tko zna kojeg čitanja. Tu razinu uopće nema niti jedan strip kojeg sam pročitao, a stvarno sam ih pročitao gomilu.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8181 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/01/2019 : 20:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sveti Brijeg npr
Kao klinac vidiš samo da je to veliko čudovište
Kasnije to povežeš sa idejom prevladavanja straha

Taj isto! Naklon Caponeu do poda kao i njegovom Zlokobnom predskazanju!!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 10/01/2019 20:57:30
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15077 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2019 : 20:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

borba sa nekakvim čudovištima koja u stvarnosti ne postoje ili nekim demonima iz neke poganske kulture jest promoviranje te kulture, a borba sa kitom je borba sa kitom, nije običaj, ali ako netko ne zna kako se bori sa kitom a netko mu pomogne svojim znanjem valjda bi trebao biti običaj.

Što kažeš o borbi s demonima koju zagovaraju svećenici?
Ti uočavaš razliku između demona, koji su poganski demoni npr. ?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 20:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.

Kolega ovo ti nema veze s bilo kakvom raspravom, ova izjava pokazuje zapravo koliko ne poznaješ Zagora.

Moguće, ali mislim da sam jako dobro pogodio.
Zašto nitko ne otvori topic Zagor vs Ken i problem riješen, ovako vrludamo od jednostavnih do filozofskih rasprava.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/01/2019 : 20:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Originally posted by Beva
Kažem, dobro je da se diskutira o stripovima, samo naprijed, ali i dalje ne znam zašto uspoređivati Kena i Zagora. A ako već uspoređuješ, onda očekuj da će gomila ljudi ponavljati iste stvari o realnosti jednog, nerealnosti drugog i slično.

Samo da ti prikažem i drugu stranu medalje.
Pazi ovo, 50 godišnjica Zagora na ovim prostorima, proslava jubileja i jedan od gostiju krene postavljati parkete. (Džedson , hvala na parketari provali) Taj gost krene pričati o Kenu kao rješenju, evolucijskom iskoraku, sazrijevanju koje Zagor treba napraviti da bi imao "svijetlu budućnost".
Ova mala "drskost" na topiku o Kenu nije ništa prema takvim mantranjima, koja čak idu i korak dalje od forumskog fajtanja. To vodi popularizaciji mišljenja "Ken kao ideal kojemu Zagor treba težiti." Takve mantre uglavnom dolaze od ljudi koji su rasli na Zagoru, a sad im je Ken vrh. U redu je diskutirati o budućnosti nekog stripa, ali se mora sagledati i šira slika. Ne krenuti od stava "Čitao sam Zagora, sad imam druge afinitete, Zagor mora dati upravo ono što meni treba, jer je moj smjer, budućnost i put kojim i Zagor treba ići."

Nije li zanimljivo da je baš na ovim prostorima Zagor najpopularniji? i to u svitu? (nije čak ni u Italiji)

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/01/2019 : 20:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Moguće, na primjer?

bande new yorka, okrutni havak... mi padaju na pamet ovako iz glave, ali cemu rasprave, sve je to jelena rozga prema kenu mocartu. oduvijek mi je smetao taj snobizam medu stripasima tipa Zagora sam citao kao dijete ali eto odrastao sam. kod mene je vjerovali ili ne suprotno. svi u razredu su preskakali kenove epizode u LMS osim mene kojem se taj strip svidio . danas mi je jednostavno dosadan.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/01/2019 : 20:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Dobar primjer, Spock.
Demona ludila aka Divove dobra i zla, sam citao bezbroj puta, svaki put sam ga dozivljavao na drugaciji nacin, sve ovisno o dobi starosti kada sam ga citao.
Ali jedno je zajednicko svim tim mojim citanjima te epizode i to vec decenijama: svaki put mi je bio genijalan.
Rijedak biser u svijetu stripa. Neiscrpan izvor za diskusiju.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 21:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Spock

Da ali razlike su u tome kako dijete doživljavaš strah i kako to doživljavaš kao odrastao čovjek. Ista je stvar što ti se kao djetetu neke epizode jako sviđale, a kao odraslom čovjeku baš i ne.
A kod Kena je obrnuto, puno toga nisi prepoznao, nije ti se sviđalo kao klincu a kao odraslom čovjeku si mnogo toga shvatio.

Dakle
Zagor – za djecu
Ken – za odrasle.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15077 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2019 : 21:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

Moguće, ali mislim da sam jako dobro pogodio.
Zašto nitko ne otvori topic Zagor vs Ken i problem riješen, ovako vrludamo od jednostavnih do filozofskih rasprava.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50223
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 21:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Gdje to u Zagoru ima? Ne sjećam se baš.

Evo na primjer ovdje:
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-mx-29-ubojice-indijanaca/35116/0/
Strip je relativno svjez, trebalo bi da je lako nabavljiv. Probaj, imam osjecaj da bi ti strip i tema mogli odgovarati.

Pročitao sam priču, ali sam je zaboravio, Zagora čitam ali uglavnom te priče zaboravim. To je novija priča, valjda se i Zagor modernizirao, ali taj lik je sigurno prikazan djetinjastije nevinije nego realno kao što to čini Ken.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2019 : 21:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

quote:

quote:

Moguće, na primjer?

bande new yorka, okrutni havak... mi padaju na pamet ovako iz glave, ali cemu rasprave, sve je to jelena rozga prema kenu mocartu. oduvijek mi je smetao taj snobizam medu stripasima tipa Zagora sam citao kao dijete ali eto odrastao sam. kod mene je vjerovali ili ne suprotno. svi u razredu su preskakali kenove epizode u LMS osim mene kojem se taj strip svidio . danas mi je jednostavno dosadan.

Nije Mozart nego Motorhead. I da si pratija raspravu pročita bi da nisu Parkerovci krenili kenjat po Zagoru, nego Stinky priko Kenovih leđa pokušava objasnit kako je Zagor velik.

Ali kod mene stvarno nije snobizam. Meni Zagor ni kad san bija dite nije valja. Ali evo dat ću primjer kako san ispa glup kad je Zagor u pitanju:
Baš zato da ne buden neuki snob prije 2 godine san odlučija dat Zagoru šansu i to ne onako ofrlje nego temeljito. Odlučija san nabavit sve od prvog vampira pa narednih 150 brojeva, i krenit čitat sve redon. I tako san po aukcijama spržija cca 1500 Kn, plus kad san iša po jednu turu tih Extra Zagora u Kaštela su mi na magistrali jedan kombi i jedna hladnjača od auta napravili hrmoniku. I krenen čitat i mučin se i na onoj epizodi sa jednookin pećinskin ljudima jednostavno zaključin da ne mogu više. Opet aukcije, na gomili za sve skupa uvatin 500-600 Kn.

Dakle strip koji stvarno nisan moga čitat mi je izbija 1000 Kn, plus priuštija prometnu sa totalkon na autu.
Jebo ga Čiko u dupe.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 10/01/2019 21:30:14
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/01/2019 : 21:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

naravno da ti nije jasno, kad si još na razini "Dobro je ono što mi se sviđa."

Dobro je ono što mi se sviđa. ========> ja sam dobar

meni ne može nitko ništa govoriti, nikakav stinky, jer meni je dobro što se meni sviđa i ja sam dobar.

to baš i nije neki napredak u odnosu na prvu stranicu, beva. i dalje si isti mali beva, samo si sada "naučio" držati se po strani, pritajiti.

A tebi se Zagor ne sviđa? Dobar ti je, ali ga ne voliš čitati, što li?

Možeš govoriti što god hoćeš, ali svi čitamo ono što nam se sviđa i to nam je dobro. Vremenom mijenjamo ukus i to je također normalno. Svi (ili bar većina nas) se mijenjamo.

Ti si u Zagoru pronašao viši smisao i sad ti je to najbolji strip. Nećemo se lagati pa da sad kažeš da ti je Zagor dobar, ali ti se ustvari ne sviđa nego ga čitaš zbog drugih kvaliteta. Dakle, smatram da je glupo tvrditi bilo što drugo osim 'sviđa mi se te mi je samim tim dobro'. Sve drugo je pomodarstvo ili vođenje nekim autoritetima. Zašto bi se itko mučio i čitao nešto što mu se ne sviđa? (Mislim prvenstveno na stvari koje čitamo bez obveze.) Kažeš da si postigao slobodu, pusti onda i druge da slobodno odlučuju o tome što im je dobro.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 21:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ja mogu govoriti što je dobro a što ne
jer mogu to i izvesti

ti možeš samo reći "dobro mi je" "sviđa mi se"

to je razlika, beva
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/01/2019 : 21:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja mogu govoriti što je dobro a što ne
jer mogu to i izvesti

OK, mogu i ja. Jer sam, jel, slobodan :)

Ali eto, ja tebi neću govoriti da trebaš razmišljati poput mene. Možda za deset godina ionako budemo na sasvim suprotnim pozicijama u ovoj raspravi :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/01/2019 : 21:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
zao mi je da si dozivio traumu zbog Zagora. MIslim da stinkiu nije motiv ponizit kena, vec mu je stalo uzdignuti Zagora. Zagor je strip siroke scenaristicke slobode. tu ima i nolitinih i buretovih vrhova, kao i sklavijevih i bozelijevih taloga. ja ne bi sudio Zagora samo po ovom drugom. to smo prevazisli u novijim epizodama, cak je i bozeli uvidio da tako dalje ne ide, istina vjerojatno ne svojevoljno. quote]Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by adriano

quote:

quote:

Moguće, na primjer?

Nije Mozart nego Motorhead. I da si pratija raspravu pročita bi da nisu Parkerovci krenili kenjat po Zagoru, nego Stinky priko Kenovih leđa pokušava objasnit kako je Zagor velik.

Ali kod mene stvarno nije snobizam. Meni Zagor ni kad san bija dite nije valja. Ali evo dat ću primjer kako san ispa glup kad je Zagor u pitanju:
Baš zato da ne buden neuki snob prije 2 godine san odlučija dat Zagoru šansu i to ne onako ofrlje nego temeljito. Odlučija san nabavit sve od prvog vampira pa narednih 150 brojeva, i krenit čitat sve redon. I tako san po aukcijama spržija cca 1500 Kn, plus kad san iša po jednu turu tih Extra Zagora u Kaštela su mi na magistrali jedan kombi i jedna hladnjača od auta napravili hrmoniku. I krenen čitat i mučin se i na onoj epizodi sa jednookin pećinskin ljudima jednostavno zaključin da ne mogu više. Opet aukcije, na gomili za sve skupa uvatin 500-600 Kn.

Dakle strip koji stvarno nisan moga čitat mi je izbija 1000 Kn, plus priuštija prometnu sa totalkon na autu.
Jebo ga Čiko u dupe.

[/quote]
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 21:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
npr. ovdje je nešto rečeno
i izvedeno

da li to stoji ili ne stoji, je li glupo ili pametno, to treba vidjeti
ali tu ima razvijanja teze

dakle, s ovime se trebaš "svađati" svađalice. a ne dolaziti sa svojim umišljajima i predumišljajima i lupetati o nekakvim zakulisnim igrama

važi i za sve ostale, babe vračare. nesvrstanog itd.

tu vam je, pa treba krenuti od toga što piše
i pokazati gdje ne valja na razini ideje, a gdje na razini izvedbe

tek to bi bila smislena polemika
a ovo što brbljate su gluposti koje nemaju veze s vezom

spuštate razinu rasprave i onda se bunite da postoje neki tabori, da sam prepreden i da ću vas vrbovati i bla bla bla

quote:

Taj gorki okus je ono od čega smo i pošli: Ken je, u jednu ruku, prijevara.

Ne želim da se ovo "prijevara" shvati doslovno, već da se razmisli o ovome:

Uzmimo tipičnog predstavnika ken-je-remek-djelo-škole, recimo nesvrstani ili anto ili jocko itd. Ovi fanovi, koji nisu još sasvim sve osvijestili, makar oni misle da su se puno načitali, da su puno stripova vidjeli itd., oni u jednom trenutku "prerastu" ono što oni zovu tipičnim bonelli serijalima. Njima dosadi Tex, Zagor, pobjede mačem i pištoljem, izbjegavanje metaka... I onda uzmu Kena Parkera i hop: evo realnog čovjeka, malo iznad prosjeka, ali, u osnovi, to je to, to je uvjerljivo, moguće je biti tako utreniran. Ken je blizak običnom čovjeku, mogućnošću da pogriješi, da prizna da je pogriješio, unutarnjim borbama, razmišljanjem i sve u tom stilu, kako već ide ta mantra.

Sada treba vidjeti to, znači, tu bliskost običnome čovjeku i ... Kenove epizode. Svaka je dobra da proturječi onoj mantri, a Krvave zvijezde je posebno dobra u tom smislu.

Zanemarimo to da je Ken najbolji šerif, da počisti grad dok si rekao keks, da sve pobijedi i sve savršeno rekonstruira; ne pričam o tome, to je stripska razina i čak manje bitno od sljedećeg.

Obratimo pozornost na ono rečeno: pošlo se od toga da neki ljubitelji stripa koji se smatraju velikim znalcima (kao anto npr.) drže da je Ken realističan, zreo strip, jer se ne radi o tipičnom junaku nego nekome tko je blizak običnome čovjeku.

KRVAVE ZVIJEZDE, međutim, dovode tu mantru o običnome čovjeku u pitanje, a da ni samome Berardiju to nije baš sasvim bistro. Jer, sasvim je izvjesno da bi i on najrađe odbacio staru bonelli školu o velikim junacima, toliko iznad običnih ljudi. Zato piše Kena Parkera na način da određeni ljudi (tobožnji veliki poznavatelji, sa profiliranim ukusom) padaju na tu priču: ne trebaju nam veliki junaci, trebaju nam zreli likovi, bliski običnome čovjeku, bliski nama samima.

E, ali onda se dogode KRVAVE ZVIJEZDE i čitava ta filozofija srcedrapajućih likova bliskih običnome čovjeku pada u vodu. Jer, ako niste dobro razumjeli ono što sam već govorio o toj epizodi (veza sa Točno u podne), bacit ćemo još malo svjetla na taj slučaj. Jako je važno da se to shvati i da se razmisli kakva je to Ken "prijevara".

Dakle,
KRVAVE ZVIJEZDE ukazuju na Berardijevu TEMELJNU pogubljenost. On ne zna što hoće zapravo i te raspukline ostavljaju gorak okus, što kaže Spock. Vidite, nije nekonzistentno kada Zagor klepne dinosaura ili kada skoči sa litice; problematičnije je kada se događaju unutarnje kontradikcije u samoj POSTAVCI stripa. A te unutarnje kontradikcije se događaju u Kenu, jako lijepo vidljivo u epizodi o kojoj pričamo.

Saberimo ono rečeno.
Ken je... drugačiji, on je zreo i realističan, blizak običnome čovjeku... ali onda dolazi do toga da se BAŠ OBIČNI LJUDI dovode u pitanje. Da se problematiziraju, da se radi poruga običnog čovjeka. Ova poruga se radi, ni manje ni više, nego kroz lik Kena Parkera.

Pogledajmo KRVAVE ZVIJEZDE.
Sa jedne strane imamo kauboje, sirove ljude i njihovog gazdu.
S druge strane imamo OBIČNE ljude, poslovne: oni su bankari, poduzetnici, kupuju prodaju.
Između njih je Ken: niti sirovi kauboj, a niti poslovni čovjek.

Zapravo, Ken je IZNAD i sirovih kauboja i iznad poslovnih običnih ljudi.
Ken je taj koji će reći kaubojima da su presirovi, a poslovnim običnim ljudima da su licemjeri.
Zapravo je ovo i poanta ove epizode: prokazati licemjernost običnih ljudi koji trebaju sirove kauboje da na njima zarađuju... i ni za što drugo. Drugo im smeta: dajte novce i gubite se.

Ken, blizak običnome čovjeku, govori u lice običnome čovjeku da je licemjer, buržuj. Tj. nije mu baš "blizak", nije blizak običnome čovjeku.

Koliko je Ken daleko od običnoga čovjeka, pokazuje baš taj slučaj koji je Spocku ostavio gorak okus. Ken je raskrinkao ubojicu dječaka; ali taj ubojica je, pazite sad dobro, OBIČAN čovjek, čovjek koji živi od trgovine, koji se brine za kupuj prodaj.
Berardi tako dolazi do neminovne kontradiktornosti: junak mora biti običan čovjek, blizak nama... ali "obične ljude" opet prikazuje kao licemjere, nitkove, bitange spremne na svaku prijevaru.

Berardi bi htio junaka koji suosjeća, razmišlja, prihvaća pogreške i blizak je običnome čovjeku. A obični čovjek je licemjer i bitanga.
Berardi iima lijeve narative, a istovremeno klasičnu konzervativnu kritiku običnih ljudi.

To je nepoklapanje koje, onima boljima od nas, izaziva gorak okus.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2019 : 21:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
U mom svijetu ti si korov a ja hibiskus.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 21:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
stinky, Ken nije prijevara.

adriano, složio bih se sa tobom glede Buratinija i Nolite, mi smo valjda rijetki, reći kako je Boseli loš, au?

stinky imaš temu Zagor vs Ken.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 10/01/2019 : 21:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Spock, tragedija je dio takvog života. Tada život nije bio lak, na neki način to je bila nekakva svakodnevnica, a ne pretjerivanje. Recimo u stripu Torpedo ima pretjerivanja iliti samo crnila, nema pozitive. U Kenu se sunce i kiša izmjenjuju.

Hoces reci da je Ken bolji od Torpeda? I onda treba neko ozbiljno da vas shvati...

Bez ljutnje, ali to su potpuno dva neuporediva stripa. Uopste, zasto se stripovi moraju porediti da bi se dokazao neki kvalitet. Meni je dobar i Ken i Torpedo i Zagor i Af i Mno, ali kada nesto budem prodavao, prvo cu prodati Torpeda. Jednostavno jer ga vise nikada necu procitati u poredjenju sa ovim ostalima. Drugim recima kvalitet o kome ovde pricamo je totalno subjektivna kategorija
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 22:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

U mom svijetu ti si korov a ja hibiskus.

Nemoj tako, valjda se nismo povezali kako treba. Eto prilike na topicu ... kako se ono zove? Nathan Never vs Marti Misterija?
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 10/01/2019 : 22:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi, pa pogledajte kakve je gluposti stinky pisao o Kenu 2003.
On je evoluirao, progledao, shvatio koji je strip najveca svetinja u svijetu stripa.
To mozete i vi, samo da se malo potrudite.

To moze, samo ako Stinky kaze koji je za njega strip remek delo 😀
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 22:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

quote:

Spock, tragedija je dio takvog života. Tada život nije bio lak, na neki način to je bila nekakva svakodnevnica, a ne pretjerivanje. Recimo u stripu Torpedo ima pretjerivanja iliti samo crnila, nema pozitive. U Kenu se sunce i kiša izmjenjuju.

Hoces reci da je Ken bolji od Torpeda? I onda treba neko ozbiljno da vas shvati...

Bez ljutnje, ali to su potpuno dva neuporediva stripa. Uopste, zasto se stripovi moraju porediti da bi se dokazao neki kvalitet. Meni je dobar i Ken i Torpedo i Zagor i Af i Mno, ali kada nesto budem prodavao, prvo cu prodati Torpeda. Jednostavno jer ga vise nikada necu procitati u poredjenju sa ovim ostalima. Drugim recima kvalitet o kome ovde pricamo je totalno subjektivna kategorija

A tko je uopće započeo sa usporedbama, ja ili stinky/Zagorovi sljedbenici, ja sigurno ne, samo spomenem za vrstu tematike stripa. Meni je Torpedo O.K. strip.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 10/01/2019 : 22:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nije tako
ima svkakvih ljudskih odnosa u Zagoru, kao što u Kenu ima superjunaštva

Ima ali treba da procitas 10 brojeva da natrcis na nesto tako. A u Kenu imas u svakoj epizodi. Mozemo mi nazivati Berardija prevarantom ali je mnogo inteligentiji “prevarant” i maestro zanata od Nolite.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000