Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10290 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/09/2019 : 11:00:40
|
quote: Originally posted by Dexters
Zajedništvo, nije to nešto što možeš izbjeći. Ti i ja smo zajedno, živimo, radimo, dijelimo nekakvu sudbinu, teoretski možemo i na nekakvoj tribini biti zajedno, navijati i slič.
Ono što ti vjerojatno želiš kazati je- idolizacija zajedništva, potiranje svega tome, to bi bilo mračno, ali mislim da nitko ovdje ne posjeduje takve stavove.
Ne, ovde se upravo to dešava. Ljudi koji kritički gledaju na hrvatski nogomet, ili još važnije generalno stanje u državi se proglašavaju frustriranin spodobama(nekažnjeno naravno), ili imaš najveći stupanj debilane kao kod Spocka na primjer koji vidi jugonostalgiju u bilo kakvoj kritici. Takve stvari su su izrazitno plodno tlo za totalitarizam, nebitno je li livi ili desni. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 21/09/2019 11:01:24 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2820 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10290 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/09/2019 : 11:25:14
|
quote: Originally posted by verab
nije, nije, nije... i nije! ti si yugozomboid i amen! :))
Nećemo se vriđat. Ja san za kralja i otadžbinu. Čistokrvni orjunaš. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8590 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/09/2019 : 11:26:24
|
Ljude koji se usudjuju kriticki razmisljati i ne podrzavati stvari koje ne smatraju ispravnima se proglasava nenormalnima i antidrzavnim elementima. Mogu "domoljubi" iz jugoslavije, ali nece jugoslavija iz njih... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/09/2019 : 11:33:46
|
Ali prilično je smiješno zamisliti bilo gdje danas u svijetu pojavu lijevog totalitarizma. O čemu je ovdje riječ, prilično je jasno kada se tim likovima priviđaju nostalgičari bivše države, pa još u skupini kao što je Torcida.
Poanta je da se nikoga ne bi trebalo proglašavati izdajnikom i neprijateljem domovine (i time legitimnom metom) ako mu je nogometna reprezentacija nesimpatična, ako je ravnodušan prema njenim uspjesima i neuspjesima, ili čak ako otvoreno navija protiv nje. To nije nikakva mjera domoljublja, domoljublje je nešto drugo. Kao što država nije nešto što malograđanima treba omogućiti da po svijetu hvastaju uspjesima njezinih sportskih kolektiva (kao da su njihovi vlastiti). Uopće, pojam domoljublja je kompromitiran i trebalo bi ga izbjegavati, koristeći umjesto njega patriotizam.
To da netko tko je navijač Hajduka navija protiv Dinama u LP je još prirodnije i samorazumljivije, to jest posljedica pravog rivalstva koje ima veliku tradiciju, i tako je svugdje gdje su takva rivalstva i veliki derbiji. |
Edited by - VALTER on 21/09/2019 11:36:56 |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 21/09/2019 : 11:47:27
|
Možete srati kolko hoćete, ali navijati protiv svoje države u finalu svjetskog prvenstva mogu jedino apsolutni idioti zadojeni klupskim kompleksom . I još se idu vaditi na neko poštenje. Gadljivo do bola. Ali dobro. Svatko ima pravo biti javno glup danas. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/09/2019 : 12:01:39
|
Moguće, sreća pa u finalu SP nije igrala ničija država, nego reprezentacija mafijaškog klana. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 21/09/2019 : 12:24:54
|
Prepoznao u čemu? To bi bilo kao da ja napišem da se temom političke korektnosti može baviti samo retardirani iksompleksirani maloumnik, pa se čudim da ti odgovaraš na takav post. Još najbolje se nećeš pronaći.
Ti ćeš isto kasnije višestruko kmečati da zašto se Valtera ne izbaci zbog kršenja pravila, a licemjerno vrijeđaš gdje stigneš. Predivno, možeš s Riđobradim pod ruku. |
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4754 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 21/09/2019 : 13:03:21
|
quote: Originally posted by nagor
Možete srati kolko hoćete, ali navijati protiv svoje države u finalu svjetskog prvenstva mogu jedino apsolutni idioti zadojeni klupskim kompleksom . I još se idu vaditi na neko poštenje. Gadljivo do bola. Ali dobro. Svatko ima pravo biti javno glup danas.
Dabogda ti ta "država" bila puna feminista, imigranata i trans-seksualaca |
Go kneel and weep
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7681 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 21/09/2019 : 13:20:04
|
Ajmo ljudi, dosta je zle krvi! Ja nisam nikoga vrijeđao. Moj komentar se odnosio na pojedince u mom mjestu koji su jedva dočekali širiti mržnju prema reprezentaciji. To što su se neki osjetili prozvanima je njihov problem. Znate onu da se kloniš ljudi kojima je uvijek netko drugi kriv za njihove nedaće?
Ja ne odobravam politiku HNS-a i ne sviđa mi se situacija u državi, ali to su naši momci, od kojih su velika većina Dalmatinci. Mir ljudi, nemojmo više o tome. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/09/2019 : 13:32:24
|
Možete srati kolko hoćete, ali navijati protiv svoje države u finalu svjetskog prvenstva mogu jedino apsolutni idioti zadojeni klupskim kompleksom . I još se idu vaditi na neko poštenje. Gadljivo do bola. Ali dobro. Svatko ima pravo biti javno glup danas.
Fascinantno je kakvi ljudi rade u hr školstvu danas. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Posted - 21/09/2019 : 13:33:16
|
quote: Originally posted by drogsy
Dabogda ti ta "država" bila puna feminista, imigranata i trans-seksualaca
ovo će uč u povijest ka tzv. drogsijeva kletva. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 21/09/2019 : 13:35:29
|
Slabići su vrijedjali tebe, Spock. Zato sam se javio. Da si ne umisle, da je biti potrčko primitivne splitske navijačke skupine nešto što se tolerira na ovom topicu. :) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Posted - 21/09/2019 : 13:38:17
|
Slabići su vrijedjali tebe, Spock. Zato sam se javio. Da si ne umisle, da je biti potrčko primitivne splitske navijačke skupine nešto što se tolerira na ovom topicu. :)
zaboravija si stavit link koji objašnjava tvoje ideje: https://youtu.be/zjJ1lK9oAyI |
|
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 21/09/2019 : 13:42:42
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Zajedništvo, nije to nešto što možeš izbjeći. Ti i ja smo zajedno, živimo, radimo, dijelimo nekakvu sudbinu, teoretski možemo i na nekakvoj tribini biti zajedno, navijati i slič.
Ono što ti vjerojatno želiš kazati je- idolizacija zajedništva, potiranje svega tome, to bi bilo mračno, ali mislim da nitko ovdje ne posjeduje takve stavove.
Ne, ovde se upravo to dešava. Ljudi koji kritički gledaju na hrvatski nogomet, ili još važnije generalno stanje u državi se proglašavaju frustriranin spodobama(nekažnjeno naravno), ili imaš najveći stupanj debilane kao kod Spocka na primjer koji vidi jugonostalgiju u bilo kakvoj kritici. Takve stvari su su izrazitno plodno tlo za totalitarizam, nebitno je li livi ili desni.
Dobar dio toga je bila reakcija na neke ekstremne slučajeve: otvoreno navijanje protiv s transparentima "dabogda izgubili", ona stvar s modrićevom lutkom itd. Takve ekstremne stvari vode u samoizolaciju gdje i one koji su načelno za vas dobivaš protiv sebe. To "vas" ne mislim na tebe, jer si ti bliži nekoj indiferentnoj opciji, ali recimo tinton...
@tinton na osnovu tvog pisanja, zaključujem da ti nogomet doživljavaš kao nešto krucijalno bitno, nešto zbog čega se ne spava noću, i za što se treba boriti svim silama. Kad bih imao moć ispravljati sve nepravde svijeta, nepravda u sportu bi bila posljednja koju bih ispravio.
Pogledajte braću Srbe, kod njih toga nema, jer:
A. Kod njih je u sportu sve med i mlijeko B. Oni su glupi, a vi ste pametni (zar ste zbilja?)
U prijevodu, stani malo na loptu čovječe. Koja sredstva ćeš odabrati za riješavanje problema je jednako bitno kao i riješiti sam problem.
Spocku nemojte zamjeriti, malo ga je ponijelo. Čovjek iskreno simpatizira Hajduk, a našao se u situaciji gdje se ne može više identificirati s mnogim navijačima tog kluba. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 21/09/2019 : 14:19:00
|
tinton na osnovu tvog pisanja, zaključujem da ti nogomet doživljavaš kao nešto krucijalno bitno, nešto zbog čega se ne spava noću, i za što se treba boriti svim silama. Kad bih imao moć ispravljati sve nepravde svijeta, nepravda u sportu bi bila posljednja koju bih ispravio.
A. Kod njih je u sportu sve med i mlijeko B. Oni su glupi, a vi ste pametni (zar ste zbilja?)
U prijevodu, stani malo na loptu čovječe. Koja sredstva ćeš odabrati za riješavanje problema je jednako bitno kao i riješiti sam problem.
Nepravda se, baš zato što je prisutna u važnijim sferama organizacije društva, prelijeva i u nogomet. I zato je duboko pogrešno odvajati ove stvari - zahtjev za čistim odnosima u nogometu, i zahtjev za većom društvenom pravednošću, kao što je pogrešno bagatelizirati problem nogometne kaljuže. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 21/09/2019 : 15:36:13
|
quote: Originally posted by lwood
Slabići su vrijedjali tebe, Spock. Zato sam se javio. Da si ne umisle, da je biti potrčko primitivne splitske navijačke skupine nešto što se tolerira na ovom topicu. :)
zaboravija si stavit link koji objašnjava tvoje ideje: https://youtu.be/zjJ1lK9oAyI
Ma kakav nacionalizam/fašizam. Zar je došlo do toga da navijati za svoje u nogometu znači biti fašist. Pa hebote... |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 21/09/2019 : 15:47:47
|
Kako drsko laže i iskrivljuje stvari ovaj miš. Naravno da to nije fašizam, ali neke druge stvari koje se ovdje provlače - lov na izmaštane izdajnike, mrzitelje, nenavijače i jugonostalgičare - mogle bi se podvesti pod taj pojam. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 21/09/2019 : 16:22:27
|
@tinton na osnovu tvog pisanja, zaključujem da ti nogomet doživljavaš kao nešto krucijalno bitno, nešto zbog čega se ne spava noću, i za što se treba boriti svim silama. Kad bih imao moć ispravljati sve nepravde svijeta, nepravda u sportu bi bila posljednja koju bih ispravio.
Duboko si u krivu, Srbi su imali apsolutno istu situaciju prije par godina, a neki su ostali u istoj atmosferi i danas (Milojko Pantić npr.). Slične situacije postoje svuda u svijetu.
Drugo, Valter ti je lijepo napisao. Nije nogomet najvažnija stvar na svijetu (ja u zadnje vrijeme gledam jako malo nogometa), ali je odlična personifikacija nepravda u društvu. I nemam ja baš ambicije riješiti problem, teško da će se to ikada riješiti, što ne znači da moram ignorirati gluposti koje se ovdje pišu. |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7681 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 21/09/2019 : 16:32:52
|
@nagor: Znam da si se uključio u moju obranu. Hvala na tome, ali ne bih htio da situacija eskalira.
@Dexters: Dobro rezimiraš, kao i inače. Što reći nego da ti svaka stoji.
@VALTER: Nemoj se nepotrebno uzrujavati. Unatoč tvojim stalnim provokacijama, zanimljiv si mi tip i ne bih volio da izletiš. Ako sam dobro vidio, čini mi se da ti prijeti ban na godinu dana. Iskreno, ne bih volio da se to desi!
Ovdje si ti pobrkao lončiće. U biti ti tvoji "izmaštani" mrzitelji love i teroriziraju ljude koji vole ovu reprezentaciju. Ja ne idem na topice koji me ne zanimaju, tako da su ti mrzitelji ovdje očiti provokatori.
Postoje dva različita i suprotna pojma: ljubav i mržnja, odnosno dobro i zlo.
Nadam se da je sada malo jasnije, a svatko inteligentan će to sam zaključiti čitajući prethodne postove.
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 21/09/2019 : 16:57:36
|
Nitko nikoga ne terorizira, ljudi koji ne navijaju za "repku" nisu nikome probali zabraniti da navija. Drugi problem je što vi ne možete podnijeti da netko ima drugačiji stav pa vam je sama naša prisutnost teror.
Ti ne ideš na topice koji te ne zanimaju? Ne idem ni ja, a ovaj topic me izuzetno zanima. Zanimanje, naravno, nije isto što i bezuvjetno klanjanje.
|
|
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 21/09/2019 : 17:08:27
|
Ma sta se uopce raspravljate s njima ? Uvijek ista "ekipica", žuč ce ih već sama pojesti..... Najjači "strucnjak" ovaj Nesvrstani hvali Hrvatsku košarku na čelu Rađom koja eventualno moze dobiti jos Gibraltar i gdje su od hrvatske košarke napravili ruglo a pljuje po hrvatskom nogometu koji je najbolji hrvatski proizvod. Tako mali a viceprvaci svijeta, klubovi u ligi prvaka, cijeli svijet traži idole u hrvatskom nogometu...jednostavno fantazija. Toliko o vjerodostojnosti.....Nešto drugo njih svrbi......pa se cesu ovdje. Totalno su nebitni da bi se s njima raspravljalo.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Topic |
|