Author |
Topic |
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
Posted - 09/05/2020 : 08:32:23
|
Poštovani čitaoci, s ponosom predstavljamo 2. izdanje jedne od najuspešnijih knjiga Komikovog "Prvog izbora" - Ledeno doba danas jednog od najcenjenijih i nagrađivanijih savremenih francuskih autora - Nikole de Kresija. Ledeno doba je antiutopijska, futuristička avantura, puna duha i humora, sarkazma i šarma. Producirana u saradnji sa Muzejom u Luvru, prva je knjiga iz sada već čuvene serije u kojoj velikani savremenog stripa inspiraciju pronalaze u verovatno najčuvenijem muzeju sveta. Posle de Kresija o Luvru su stripove nacrtali i Bernar Isler, Matje, Điro Taniguči, Enki Bilal, David Pridom i drugi.
Tehnički podaci:
„PRVI IZBOR“
LEDENO DOBA Tekst i crtež: Nikola de Kresi Glavni urednik: Vuk Marković Prevod: Goran Kostrović Strana: 88 Štampa: u boji Format: 215×305 cm Povez: tvrdi Predviđeni datum objavljivanja: 15. 5. 2020.
„Svaki album je posebno iskustvo. Ne mogu da zamislim sebe kako godinama upotrebljavam jedan te isti recept kao što je često slučaj u stripu. Albumi koje radim često su u potpunoj suprotnosti sa onim koje sam prethodno radio, ali to mi ostavlja prostora za napredak.
Crtanje je oduvek bilo i ostalo nešto najprirodnije, najočiglednije i najuzbudljivije. Bilo je i ostalo moj fetiš – kompozicija, perspektiva, energija, oslobađanje, senzualnost, nasilje, disanje, obrazovanje, pripovedanje, podvig nad podvizima...“
Pažnju kritike i publike Nikola de Kresi je osvojio početkom 1990-ih sa albumom Foligatto, i otada je ostavio autentičan lični pečat u svetu stripa. Jedan je od onih autora čije nove naslove jednako nestrpljivo iščekuju i čitaoci i njegovi takmaci. On se ne zadovoljava time da prati klasičnu nit naracije i ne libi se da sa svakim novim albumom iznova sebi postavlja pitanja, svaki put menjajući stil i tehniku rada. Svaka od njegovih vinjeta je istinska grafička bravura.
U Ledenom dobu Nikola de Kresi stvara uzbudljivu i vanserijsku priču u kojoj naši savremenici susreću, uz dozu humora i ležernosti, izmaštana „šapolika“ bića, nešto između psa, svinje i foke. Bilo da u fokus stavlja samog umetnika ili da čitav muzej Luvr okiva u led, Nikola de Kresi ispreda neke od najumesnijih i najslobodnijih priča koje smo u prilici da čitamo.
|
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
Edited by - KOMIKO on 09/05/2020 09:58:03
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/05/2020 : 10:08:38
|
quote: Originally posted by verab
eto, jeste li mogli odmah ovako, a ne da čitamo s povećalom, listamo s pincetom... :)
Sad onda mozes meni poklonit to raspadnuto izdanje |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/05/2020 : 11:21:44
|
bravo za potez - a on smanjeno ćemo već nekom pokloniti |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7270 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10350 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/05/2020 : 16:27:58
|
Pa ja cu vazesti i ovo bolje izdanje. Nekoliko sam se puta vracao ovom stripu, izuzetno mi se svidio. A ostavit cu i staro, sto da ne... Ne pita jesti. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38081 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/05/2020 : 17:26:40
|
quote: Originally posted by KOMIKO
quote: Originally posted by Shaner
Može netko slobodno meni pokloniti prvo izdanje. Moj primjerak ima nekoliko stranica bez upisanog teksta.
Inače, svaka čast na reprintu!
Upisan je tekst, nego je tako sitan da ga nisi primetio.
Mozda Shaneru trebaju cvike?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7270 Posts
Posted - 09/05/2020 : 20:54:39
|
quote: Originally posted by Poli
Može netko slobodno meni pokloniti prvo izdanje. Moj primjerak ima nekoliko stranica bez upisanog teksta.
Samo vi zajebavajte momci. Ja sam još mlad, pravo oko sokolovo.
Vuče, si imao već koji takav primjerak?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 09/05/2020 : 20:57:19
|
Ne, prvi pu cujem. A nije mi ni jasno kako bi to moglo da se desi. Moglo bi da ima belih citavih strana ako je masina uvukla prazan tabak, ali ne moze da nedostaje samo tekst. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7270 Posts
Posted - 09/05/2020 : 22:56:00
|
Ne, prvi pu cujem. A nije mi ni jasno kako bi to moglo da se desi. Moglo bi da ima belih citavih strana ako je masina uvukla prazan tabak, ali ne moze da nedostaje samo tekst.
Strane 22-23 i 26-27. Nije otisnut tekst u oblačićima, niti brojevi stranica.
Ni meni nije jasno. Kad sam prvi put čitao, mislio sam da tako treba biti. Tek naknadno sam skužio da je greška.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 10/05/2020 : 11:39:33
|
Ni meni nije jasno. Kad sam prvi put čitao, mislio sam da tako treba biti. Tek naknadno sam skužio da je greška.
[/quote]
Aha, onda mi je jasno. To je jedan tabak, i očigledno nije odštampan crni prolaz na njemu. To mi se do sada nije desilo ni na jednom od 100+ izdanja, ali očito je i to moguće.
To je škart primerak, ako možeš da odeš u Stripovi na kvadrat kada stigne novo izdanje tamo javiću da ti zamene novim izdanjem i da unište ovaj komad. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 10/05/2020 : 12:20:23
|
Mozda ga je bas dobro ostaviti, takvog unikatnog s tom jedinstvenom greskom. Nego Vuce, ima li sansa da radis Storma, kao sto ces Daleku planetu? |
Los cukar na fritulama! |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1948 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 10/05/2020 : 12:27:36
|
quote: Originally posted by ivanl Nego Vuce, ima li sansa da radis Storma, kao sto ces Daleku planetu?
Storma bih i ja voleo da vidim u tvom izdanju. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7270 Posts
Posted - 10/05/2020 : 14:45:07
|
Aha, onda mi je jasno. To je jedan tabak, i očigledno nije odštampan crni prolaz na njemu. To mi se do sada nije desilo ni na jednom od 100+ izdanja, ali očito je i to moguće.
To je škart primerak, ako možeš da odeš u Stripovi na kvadrat kada stigne novo izdanje tamo javiću da ti zamene novim izdanjem i da unište ovaj komad.
Hvala na gesti, ali nema potrebe.
Ipak ovaj primjerak ima neku svoju priču, a i drag mi je ovaj manji format.
|
Edited by - Shaner on 10/05/2020 14:46:21 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 11/05/2020 : 00:06:14
|
A ja na Salonu stripa u BGu prosle godine nabavio poslednji primerak starog rasprodatog izdanja! Kolika ce biti cena ovog reprinta u vecem formatu? |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10350 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 31/07/2020 : 18:58:20
|
Pošto je zemljom zavladalo ledeno doba sneg vešto krije bilo kakve tragove. Jedina nada su neproverene karte, GMO psi i istraživački duh ekspedicije.
I dijalozi i humor su na visokom nivou,a pre svega De Kesijev crtež,u kome tek sad,u ovako normalnom formatu možemo da opušteno uživamo.
Slično kao kod prethodnog čitanja,od trenutka kada Hulk krene u razgovor sa "neživom prirodom",strip mi gubi na kvalitetu,ali za razliku od prošlog puta,nisam razočaran ni krajem a ni sa samim stripom. Sve mi je sad nešto bolje selo,kompletan ugođaj mi je bolji nego kod prošlog izdanja.
4/5 |
Edited by - anto on 31/07/2020 19:13:09 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10350 Posts
Posted - 31/07/2020 : 19:58:19
|
Antiša, ako je tvoj odgovor na pitanje: "Da li si čitao Salvatorea?", ne, past će teške riječi !
A ako ti se Salvatore ne svidi ideš na ignore listu pod brojem 1.
Opet je ucjenjujem. Drhti Anto ! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 31/07/2020 : 21:48:38
|
quote: Originally posted by Peyo
Antiša, ako je tvoj odgovor na pitanje: "Da li si čitao Salvatorea?", ne, past će teške riječi !
A ako ti se Salvatore ne svidi ideš na ignore listu pod brojem 1.
Opet je ucjenjujem. Drhti Anto !
bez brige - Salvatore je planiran za avgustovsku nabavku,tako da je prvi odgovor "ne,ali da za mesečak dana";
inače,pročitao sam zavir,odnosno celi prvi album još odavno,i znam da sam bio oduševljen.
tako da nema drhtavice!!! |
|
|
Topic |
|