forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1043

Peyo
Advanced Member

Croatia
10339 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/06/2020 : 22:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ovo izgleda primamljivo:

https://www.bdgest.com/preview-2973-BD-exile-l-saga-nordique.html
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10339 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/06/2020 : 22:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sad ste i mene prvi put zainteresirali za mange. Mislio sam samo uzeti četvrti omnibus TWD, ali ovaj Tezukin MW djeluje skroz intrigantno. Sad se mislim da li uzeti prije ovoga neki njegov ranije objavljeni rad.
Oda Kirihitu ili možda Adolf, nisam siguran da li će mi se svidjeti?

MW je odličan, ali meni ispod Kirihita i Adolfa.

Možda bolje da uzmeš sjajnog Adolfa, iako je meni Kirihito jači, ali i da tako kažem žešći, "teže" probavljiv.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/06/2020 : 22:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Možda je Taniguchi safer bet za početak? Kod Tezuke ima određenih ekscentričnosti, Taniguchi je bliži zapadanjačkom ukusu. (Daleko od toga da sam neki ekspert po tom pitanju)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/06/2020 : 23:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Potvrđujem (ali i sam nisam neki ekspert po tom pitanju). :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/06/2020 : 23:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Jerry, uzmi Kirihita. Nećeš požaliti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/06/2020 : 23:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Džeri,ako ikako možeš,nabavi Adolfa - genijalno!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1383 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 14/06/2020 : 00:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Možda je Taniguchi safer bet za početak? Kod Tezuke ima određenih ekscentričnosti, Taniguchi je bliži zapadanjačkom ukusu. (Daleko od toga da sam neki ekspert po tom pitanju)

Taniguchi ima spori ritam, nije za svakoga.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/06/2020 : 01:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Možda je Taniguchi safer bet za početak? Kod Tezuke ima određenih ekscentričnosti, Taniguchi je bliži zapadanjačkom ukusu.

quote:
Originally posted by Shaner
Jerry, uzmi Kirihita. Nećeš požaliti.

quote:
Originally posted by anto
Džeri,ako ikako možeš,nabavi Adolfa - genijalno!

Jerry ..
najbolje bi bilo nabaviti sve redom,
za svaki slučaj

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/06/2020 : 09:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sad ste i mene prvi put zainteresirali za mange. Mislio sam samo uzeti četvrti omnibus TWD, ali ovaj Tezukin MW djeluje skroz intrigantno. Sad se mislim da li uzeti prije ovoga neki njegov ranije objavljeni rad.
Oda Kirihitu ili možda Adolf, nisam siguran da li će mi se svidjeti?

Ne znam sto bi se tebi moglo svidjeti, ali mene je Adolf odusevio. To je upravo sjajan strip. Kakve ideje i zaplet, genijalna prica.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6254 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 14/06/2020 : 10:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ramirez i MW mi izgledaju odlično, svejedno ću virnut prvo u privjue.
A Mrtvaci se uzimaju pod obavezno, čudi me da se Marko nije odlučio to izbacit za IL, mislim da bi to dalo pravi boost prodaji, ali to će on vj riješiti sa tonom Batmana. :)

Po svemu mi se čini da će IL-a biti i ove godine.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 14/06/2020 10:09:45
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

439 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 14/06/2020 : 12:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Mene za sada zanima samo Mateo. Očekivao samo četvorku, petica lagano iznenađenje.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2794 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 14/06/2020 : 13:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ramirez mi se mnogo dopao kada ga je neko predstavio na forumu u nekoj drugoj temi.
Kakva je situacija sa njim, koliko se tu nastavaka planira, jel to poznato uopste?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/06/2020 : 14:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
3 ukupno

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zarmix
New Member

254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 14/06/2020 : 14:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
Onoliko mangi koliko Fibra objavljuje sasvim mi je dovoljno (uz još poneki naslov, Komiko, Darkwood) za upoznavanje s tom umjetnosti. Uvijek mi se sviđao njihov omjer broja stranica i cijene (580/120=4.8 str/kn). Odabir naslova ne bih komentirao jer ne znam čega sve još ima, ali ono što je Marko izbacio je dobro. Očekujem i da završi Bosonogi Gen.
Matteo će nam isisati svu lovu na slamčicu, ali započeti serijal treba dovršiti, a i veliki sam fan Gibratovog crteža (i kolora).
Žive mrtvace također moram kompletirati. Osim toga, sa 1200/200=6 str/kn su apsolutni šampion budget kupovine dobrog stripa.

Što još? Marjanu Satrapi volim, ali ne padam više toliko na dupe od njene egzotike, Palestina je izvanredan strip, no imam B52 izdanje na koje sam prije par godina na Interliberu naletio na nekom bg štandu.

Od ranije imam Berlin na popisu, dopada mi se to doba anarhije (film Cabaret, mislim da serija Babylon Berlin dosta nalikuje ovom stripu).

Drakula je izvrsno crtan, no doubt, kanon popularne literature. Možda.
Ramirez definitivno zanimljivo izgleda naslovnica, no treba nešto posuditi i u biblioteci.

Slažem se s komentarima kako se radi o vrlo dobroj Fibrinoj turi, nakon perioda, neću reći stagnacije u kvaliteti, nego pomalo čudnih odabira naslova.

Edited by - zarmix on 14/06/2020 14:54:55
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/06/2020 : 14:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
@zarmix

Da pogledamo samo ovogodisnje vec izasle stripove, onda Western, Svi do zadnjeg, Pakao, Irena, Kriminal, Ex Machina, Jimmy, Copor, Umbrella itd. nisu ni najmanje cudni naslovi . Ok, mozda su jedino Jimmy i Neustrasive posebni, ali kako se prica naokolo, jako jako dobri.

Jack the Black.
Go to Top of Page

zarmix
New Member

254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 14/06/2020 : 15:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

@zarmix

Da pogledamo samo ovogodisnje vec izasle stripove, onda Western, Svi do zadnjeg, Pakao, Irena, Kriminal, Ex Machina, Jimmy, Copor, Umbrella itd. nisu ni najmanje cudni naslovi . Ok, mozda su jedino Jimmy i Neustrasive posebni, ali kako se prica naokolo, jako jako dobri.

Sve je stvar perspektive, odnosno ukusa. Kriminal, naravno, top.
Western je dobar, ali izlazi s određenim zakašnjenjem obzirom na sad već davno izdanje Darkwooda. Bagdadski čopor je isto lanjski snijeg.
Jimmy je vjerojatno ok, ali ne trošim više vrijeme na depresivna autobigrafsko-psihoterapijska djela u bilo kojem obliku. Ne kažem da ovo ostalo što si nabrojao nije dobro, ali bilo je tu još svega.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/06/2020 : 15:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Cega tocno “svega”? Ne moze se sve svima svidjeti ali ja cvrsto stojim iza svog izbora, tu nema loseg stripa.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/06/2020 : 16:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne moze se sve svima svidjeti ali ja cvrsto stojim iza svog izbora, tu nema loseg stripa.

Da ima dinara, verovatno bi nabavio cijeli opus Fibre :). I Libellus naravno. Kad malo razmislim, prakticki sve stripove izdane na nasim prostorima :).

Jack the Black.

Edited by - mike on 14/06/2020 16:46:04
Go to Top of Page

zarmix
New Member

254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 14/06/2020 : 16:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cega tocno “svega”? Ne moze se sve svima svidjeti, ali ja cvrsto stojim iza svog izbora, tu nema loseg stripa.

Naravno da se ne može svima sve sviđati (ja primjerice ne volim ni Betmena, ni Supermena), niti je sve primjereno svima (npr. dječji stripovi).
Ali nije sve iste razine, recimo, Miris gladnih dječaka, Melvile: Priča o Samuelu Beauclairu, Ubojita uspavanka, nisu neki naročiti stripovi.
No, jedno je ukus pojedinca, a drugo tvoja/Fibrina izdavačka politika.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/06/2020 : 17:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne bih se složio, ja mislim da su to dobri stripovi, ali dobro.

Trouble will find me
Go to Top of Page

zarmix
New Member

254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 14/06/2020 : 17:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad ih staviš u kontekst Kriminala, Palestine, Berlina ili Družbe iznimne gospode, vidi se razlika.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/06/2020 : 17:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Bas mi je nekako dobro, sto su mi svi ti stripovi dobri. Bas dobro.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 14/06/2020 : 17:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zarmix

quote:

Kad ih staviš u kontekst Kriminala, Palestine, Berlina ili Družbe iznimne gospode, vidi se razlika.

Jasno da razlike mora biti. Jedno su odlični stripovi (Kriminal), drugo remek-djela (Eternaut), treće dobri (Miris gladnih dječaka)... gradacija je tu i lišena je loših stripova. Uostalom, Fibra-samo dobri stripovi (ne, samo remek djela)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/06/2020 : 17:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zarmix

quote:

Naravno da se vidi razlika. Pa ne mogu svi biti remek djela!?

Trouble will find me
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/06/2020 : 17:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nego, hip hip hooray! Za cetvrti 'telefonski imenik' Zivih mrtvaca! Ludilo!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 1043  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.26 seconds. Snitz Forums 2000