Author |
Topic |
zarmix
New Member
254 Posts
Member since 30/05/2012 |
Posted - 14/06/2020 : 18:07:56
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by zarmix
quote: Originally posted by Markos
Ne bih se složio, ja mislim da su to dobri stripovi, ali dobro.
Kad ih staviš u kontekst Kriminala, Palestine, Berlina ili Družbe iznimne gospode, vidi se razlika.
Naravno da se vidi razlika. Pa ne mogu svi biti remek djela!?
Jbg, navukli smo se na dobru robu, pa se osjeti kad razrjeđuješ. |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1383 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 14/06/2020 : 22:46:22
|
quote: Originally posted by ivanl
Nego, hip hip hooray! Za cetvrti 'telefonski imenik' Zivih mrtvaca! Ludilo!
haha, baš se mislim kako moram i četvorku nabaviti pa sam krenuo malo u teretanu, priprema za čitanje.
Inače izvrsna tura, Satrapi i Tezuka obavezno uzimam, a uz to i mrtvace (taman sam ponovno krenuo sa serijom evo sad sedma sezona i Negan). Ramirez i Palestina mi se isto čine dobro, tako da bi mogao uzeti sve osim Mattea. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/06/2020 : 22:56:48
|
quote: Originally posted by fler
quote: Originally posted by vukozec
Možda je Taniguchi safer bet za početak? Kod Tezuke ima određenih ekscentričnosti, Taniguchi je bliži zapadanjačkom ukusu.
quote: Originally posted by Shaner Jerry, uzmi Kirihita. Nećeš požaliti.
quote: Originally posted by anto Džeri,ako ikako možeš,nabavi Adolfa - genijalno!
Jerry .. najbolje bi bilo nabaviti sve redom, za svaki slučaj
Uh polako, sad ste me izbombardirali. Ali činjenica stoji da me polako Fibra uvlači u svoj svijet. Prvo sam nabavio i uživao u gotovo svim SF-ovima, pa nastavio s ovim masthevušama tipa Gospodari ječma, BJUF, Maus, Perzepolis (a neki dan pročitao i Irenu). U mangama se nikad nisam vidio, ali nikad ne reci nikad.
Nisu skupe, pa bi mogao početi s Kirihitom, pa ćemo vidjet dalje. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10339 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 14/06/2020 : 23:09:58
|
quote: Originally posted by Jerry Krause ... pa bi mogao početi s Kirihitom, pa ćemo vidjet dalje.
Veži pojas prije uzlijetanja ! |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6184 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 15/06/2020 : 08:36:42
|
Super za novog Tezuku. Ima on još one-shotova, samo je pitanje da li su dostupni za objavljivanje.
I ajmo napokon vidjet tog Ramireza, toliko hvaljenog i razvikanog u Francuskoj. |
Bond.James Bond. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 15/06/2020 : 09:36:12
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Jerry Krause ... pa bi mogao početi s Kirihitom, pa ćemo vidjet dalje.
Veži pojas prije uzlijetanja !
Adolf. Bez pretjerivanja, strip razvaljuje! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10339 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 15/06/2020 : 12:37:36
|
quote: Originally posted by KOMIKO
MW je meni najbolji Tezukin strip koji sam čitao.
Možeš li napisati zbog čega i što si sve čitao od Tezuke?
Ne provociram, samo sam radoznao.
Meni je odličan ali iza Buddhe, Kirihita i nekih Phoenix naslova, pa možda čak i iza Ayako.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3277 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/06/2020 : 16:44:11
|
Crtež odličan, grehota je to bilo bojati, to sam vidio izložbu originala u Angulemu i oduševio se. Ako budem objavio, bit će svakako Orka, a ne Kolorka. |
Trouble will find me |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15632 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 15/06/2020 : 17:09:14
|
+1 |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7261 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6254 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/06/2020 : 14:25:09
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Sad ste i mene prvi put zainteresirali za mange. Mislio sam samo uzeti četvrti omnibus TWD, ali ovaj Tezukin MW djeluje skroz intrigantno. Sad se mislim da li uzeti prije ovoga neki njegov ranije objavljeni rad. Oda Kirihitu ili možda Adolf, nisam siguran da li će mi se svidjeti?
Pošto voliš SF, probaj nabavit ono Marketprintovo kiosk izadnje Akire, ako ne, uvijek možeš (kao ja) naručiti preskupo ENG izdanje.
Ovo je po meni jedna od top mangi (ako en i najbolja) i svaki ljubitelj stripova, a pogotovo SF-a bi je trebao pročitati.
Još kad bi Marko uspio nešto ispregovarat i izdat to kod nas... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 16/06/2020 14:48:31 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 16/06/2020 : 19:43:04
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Sad ste i mene prvi put zainteresirali za mange. Mislio sam samo uzeti četvrti omnibus TWD, ali ovaj Tezukin MW djeluje skroz intrigantno. Sad se mislim da li uzeti prije ovoga neki njegov ranije objavljeni rad. Oda Kirihitu ili možda Adolf, nisam siguran da li će mi se svidjeti?
Pošto voliš SF, probaj nabavit ono Marketprintovo kiosk izadnje Akire, ako ne, uvijek možeš (kao ja) naručiti preskupo ENG izdanje.
Ovo je po meni jedna od top mangi (ako en i najbolja) i svaki ljubitelj stripova, a pogotovo SF-a bi je trebao pročitati.
Još kad bi Marko uspio nešto ispregovarat i izdat to kod nas...
Da, dobro si me podsjetio za Akiru. U biti, jedino što znam o mangama su one mange koje su bili Serrina inspiracija za Nathanov serijal. A uz Akiru glavni utjecaj na serijal imali su i: Gundam, Appleseed, Macross, Dirty Pair, Patlabor, Ghost in the shell i još neki. A baš sam nedavno u recenziji "Poslije apokalipse" spomenuo i Meddinu inspiraciju Akirom i razrušenim Neo Tokyjom koji je bio podloga za Istočni grad kao i scenu Nathana na motoru koja je identična sceni glavnog junaka Kanede. Uh, valjalo bi ove apokaliptične mange objaviti. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6254 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/06/2020 : 19:51:01
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Još kad bi Marko uspio nešto ispregovarat i izdat to kod nas...
Da, dobro si me podsjetio za Akiru. U biti, jedino što znam o mangama su one mange koje su bili Serrina inspiracija za Nathanov serijal. A uz Akiru glavni utjecaj na serijal imali su i: Gundam, Appleseed, Macross, Dirty Pair, Patlabor, Ghost in the shell i još neki. A baš sam nedavno u recenziji "Poslije apokalipse" spomenuo i Meddinu inspiraciju Akirom i razrušenim Neo Tokyjom koji je bio podloga za Istočni grad kao i scenu Nathana na motoru koja je identična sceni glavnog junaka Kanede. Uh, valjalo bi ove apokaliptične mange objaviti.
Gundam nisam ni čitao ni gledao za sada, Appleseed sam samo gledao anime i prvi je super, kasniji su lošiji, Patlabor sam isto gledao sva 3 i odlični su mi, GITS anime (onaj prvi) je debelo bolji od mange, čak bih ti preporučio da to ni ne čitaš (ima i serijala, ali nisam gledao, samo sve filmove, i prvi mi je debelo najbolji), Macross i Dirty Pair ni gledao ni čitao. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Topic |
|