forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/07/2020 : 14:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

verujem da je mnogima bitna cena samog izdanja, pa u odnosu na nju ocenjuju kvalitet izdanja. ja upravo sto sam nekad voleo sta stari rim ne zelim da imam polovicno izdanje. a bookglobe mi ima losh prevod

Da, i cijena igra bitnu ulogu.
Recimo, nedavno je bila akcija stripomanija i mogli su se kupiti Džeremaje za 10ak eura. Ne znam može li jeftinije od toga za tri albuma u boji sa tvrdim koricama u A4 formatu. Inkali i Tehnooci sa po 200+ strana u boji na A4 su bili po 15ak eura. Kad je tako, neminovno je da cijena ulazi u računicu.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 10/07/2020 : 14:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Akbarska ptica vremena u potrazi za ratnicima?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21256 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/07/2020 : 16:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by anto

glede rasprave između Markiza i Aleksa:

ovo što pominje Markiz,to su stripovi koji nisu stari po 40 i više godina i koje smo videli u 25 strip revija;recimo kao Mateo ili Murena.A opet i ta dva su nedavno objavljena.

DW je jedini srpski izdavač koji se upustio sa izdavanjem noviteta,ali na žalost,pošto su posrnuli,od te priče nema ništa.Kenija,Isak pirat,Rabinov mačak,Skarbek,Povratak zemlji,LDŽS,Reduktor,Okko...su sve bile premijerne stvari;i ne verujem da će se skoro neko iz Srbije usuditi da radi tako nešto slično.

Meni je jako drago za Murenu jer em više volim integrale, em je više nego duplo jeftinije od BG izdanja, em mi je odlično ovo izdanje od ČK (margine me ne diraju ni najmanje.

Murena mi je u nekom širem planu, ali su me odbili negativni komentari na te margine jer nisam imao prilike da vidim izdanje uživo. Znači, nije toliko strašno?

nije,zaista.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 15/07/2020 : 10:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Povratak Štrumpfova!!! :)))
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17141 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 15/07/2020 : 11:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa to su slikovnice, nisu stripovi.
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 15/07/2020 : 11:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

zašto pobogu Na krilima vetra a ne Nošeni vetrom??

Iako smo navikli na taj naslov, meni se, iskreno, sviđa ovaj novi... lepo su ga preveli...
A kako će Ratnike da prevedu, šta misliš? Hoće li zadržati poznati ili će ga prevesti, pitanje je sad... :) Ja mislim da će ga prevesti i biće blizak originalu... i to je jedino ispravno... :)

Ima dosta knjiga s tim naslovom, tako da bi bilo ipak bolje da ostane originalni YU naslov Nošeni vetrom.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 15/07/2020 : 13:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Pa to su slikovnice, nisu stripovi.

Pa šta ako su slikovnice, opet su to Štrumpfovi...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/07/2020 : 22:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ninel

quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

zašto pobogu Na krilima vetra a ne Nošeni vetrom??

Iako smo navikli na taj naslov, meni se, iskreno, sviđa ovaj novi... lepo su ga preveli...
A kako će Ratnike da prevedu, šta misliš? Hoće li zadržati poznati ili će ga prevesti, pitanje je sad... :) Ja mislim da će ga prevesti i biće blizak originalu... i to je jedino ispravno... :)

Ima dosta knjiga s tim naslovom, tako da bi bilo ipak bolje da ostane originalni YU naslov Nošeni vetrom.

Čisto sumnjam da tu ima više šanse za neku promenu...prema cobiss-u već je u štampi...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11582 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 15/07/2020 : 23:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Super za Štrumpfove, obradovaće se sestrić.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 16/07/2020 : 10:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Super za Štrumpfove, obradovaće se sestrić.

Lepo je što su nastavili sa Štrumpfovima pa makar i kao slikovnicama a ko zna, možda opet krenu i stripovi...
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2862 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 16/07/2020 : 11:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21256 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/07/2020 : 14:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
i taman pomislim,ma neću više da pljujem ČK,kad ono opet pajserski potez - kapitalno delo devete umetnosti,Povratak mračnog viteza,štampaš u drugorazrednoj štampariji,a tamo neke ne_toliko_bitne naslove u Rotografici (na prvu mi pade na pamet ovaj novi Xmen).
Sve da se Simbol i potrudio,neshvatljivo je da ovo nije rađeno u Subotici.
(a bio sam ubeđen da je bilo u kobisu da je rotografika u pitanju).

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2862 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 16/07/2020 : 15:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
A sta je tacno zamerka?
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 16/07/2020 : 15:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

i taman pomislim,ma neću više da pljujem ČK,kad ono opet pajserski potez - kapitalno delo devete umetnosti,Povratak mračnog viteza,štampaš u drugorazrednoj štampariji,a tamo neke ne_toliko_bitne naslove u Rotografici (na prvu mi pade na pamet ovaj novi Xmen).

Para vrti gde burgija... Delim tvoje razocaranje i nisam optimista, ali moram i da pogledam kako je ispalo.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17141 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 16/07/2020 : 16:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, samo što kod Fibre u istom izdanju ima i nastavak.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 16/07/2020 : 16:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Odmah da mog drugara Antu utešim i smirim, Betmen je odlično urađen, nijednu zamerku mu nisam našao...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21256 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/07/2020 : 19:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

Odmah da mog drugara Antu utešim i smirim, Betmen je odlično urađen, nijednu zamerku mu nisam našao...

[quote author=Imrahil link=topic=23232.msg651489#msg651489 date=1594907203]
Nije grdno ko Nadziraci (bar ono sto sam video od Nadziraca) ali vidi se da je odradjeno preko kurca. Ko hoce, mora da rovari za sto bolji primerak.
[/quote]

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21256 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/07/2020 : 19:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

Para vrti gde burgija... Delim tvoje razocaranje i nisam optimista, ali moram i da pogledam kako je ispalo.

ma normalno - imam i BP i Fibrino izdanje;BP je manjeg formata i meki uvez,Fibrino sa hrvatskim prevodom koji je ipak ne tako dobar kao srpski (to što ima i Odmazdu u integralu mi nije problem) - planirao sam da uzmem ovo Čakejsko a oba bacim na doboš,ali sad ću dooobro proveriti da li zaista vredi;super ako mi zadovolji nešto strožije kriterijume.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21256 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/07/2020 : 19:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

A sta je tacno zamerka?

prijatelju,nisi od juče u svetu stripa - Simbol je drugorazredna štamparija,koja može da odradi i dobar posao,ako se izdavač potrudi da izvuče iz njih maksimum.Recimo,kao što je to Vuk uradio sa Mausom.

Ali realno,ČK nisu od tih koji će da upru sve svoje snage ne bi li dobili od Simbola odličan proizvod.Uglavnom ih zabole đon.Videćemo koliko su se potrudili sa ovim Betsom.Vidim da je Vronski zadovoljan,i verujem da se mogu naći primerci koji su bez zamerki.Ali čemu to - zar ovaj kultni Betiša nije mogao da se odradi u Rotografici,ili barem AMD-u koji su ipak pouzdaniji od Petrovaradinaca.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/07/2020 : 21:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
U Srbiji je sigurno najbolja stamparija Rotografika. I ja bih voleo da su sva izdanja radjena u Rotografici. Nabavicu ovog Betmena, zelim ga u velikom formatu, pored BP izdanja. Nabavio sam bio i Fibrino izdanje ali preglomazno mi je bilo za citanje (zato sto je unutra i Odmazda koju svi pljuju a ja gotivim) i prevod mi nije bio nesto pa sam ga preprodao.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 16/07/2020 : 23:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ja jesam zadovoljan u smislu da je od Simbola izvučen maksimum ali i dalje je to daleko od onoga što bi bilo da je štampala Rotografika a što je Mračni vitez svakako zaslužio...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4820 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 16/07/2020 : 23:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Rotografika. Bašić je od slovoslagaca dogurao do direktora. Radin je samo ubacio kapital i opremu. Arambašin sjajan deka. Rodom iz Vodica. I dalje je sjajna ekipa na severu. Najbolja stamparija u Srbiji svakako.

sangue navajo
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/07/2020 : 05:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ma Simbol je po meni ne drugorazredna, nego žnjrazredna tiskara, a Rotografika je vrh.
Barem po ČK izdanjima koje imam. Užasno mi je žao što su Đeremaju tiskali u Simbolu, baš je muški zafušaren, ali svejedno ga imam cijelog jer je cijena OK i jer ga MORAM imati. :D

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2010 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 17/07/2020 : 12:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kapitalno sranje devete umetnosti stampano u sranje stampariji. Sve kako treba. Ja sam zadovoljan ishodom i time sto cu 2000 moci da potrosim na nesto drugo.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 17/07/2020 : 13:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN
Kapitalno sranje devete umetnosti

Kad me neko bude pitao zašto mislim da je internet sranje jer je doveo do toga da svako može da iskaže svoje mišljenje, mogu ovo da citiram.
Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000