Ja bi,obojeni strip i onaj crno-bijeli,su kao stari cb televizori i ovi novi,nekim stripovima bolje paše crno bijela tehnika ali samo zbog autora ili vizualnog,umjetničkog,(da sad ne ulazim u detalje)dojma,mislim da je većina stripova bolje vidjeti u boji nego crno-bijelo,ovo drugo je već stvar navike ili da bolje kažem tradicije koja traje već destljećima na ovim prostorina ....
Ja bi,obojeni strip i onaj crno-bijeli,su kao stari cb televizori i ovi novi,nekim stripovima bolje paše crno bijela tehnika ali samo zbog autora ili vizualnog,umjetničkog,(da sad ne ulazim u detalje)dojma,mislim da je većina stripova bolje vidjeti u boji nego crno-bijelo,ovo drugo je već stvar navike ili da bolje kažem tradicije koja traje već destljećima na ovim prostorina ....
Stripovi koji su prvobitno radjeni crno-beli trebaju tako i ostati. Izgube dušu ako se oboje.
Nisam uzimao nijedan boneli koji je naknadno ofarban. Onog Zagora od liberius-a ne bi ni za džabe uzeo a kamoli za skoro 3000 dinara.
Kolorfest je nešto drugo, to je već mnogo bolje, ti stripovi bi verovatno bili ružniji crno-beli.
Ali ko voli i ove bojanke neka uzima, taman posla, nikome ja ne branim.
Ima jedna nova caka; Nabaviš jednu plastičnu pločicu u banci i onda odes na internet(isto novi izum),pa na stranicu izdavača i sa te plocice prepises neke podatke i onda ti stripovi dođu kući:) Ili nađeš nekoga ko ide u Italiju i zamoliš ga da ti traži po kioscima i striparnicama.
Inače, kolor je najavljen još u zadnjem broju novih avantura gdje na kraju piše: "e che per l’autunno ci aspetta una grande sorpresa, che ci permetterà di vederlo davvero quel verde dell’Amazzonia (insieme ai suoi altri mille colori)!"
Inače, kolor je najavljen još u zadnjem broju novih avantura gdje na kraju piše: "e che per l’autunno ci aspetta una grande sorpresa, che ci permetterà di vederlo davvero quel verde dell’Amazzonia (insieme ai suoi altri mille colori)!"
Evo linčino: and that a great surprise awaits us for autumn, which will allow us to really see that green of the Amazon (together with its other thousand colors.
Stripovi koji su prvobitno radjeni crno-beli trebaju tako i ostati. Izgube dušu ako se oboje.
Nisam uzimao nijedan boneli koji je naknadno ofarban. Onog Zagora od liberius-a ne bi ni za džabe uzeo a kamoli za skoro 3000 dinara.
Kolorfest je nešto drugo, to je već mnogo bolje, ti stripovi bi verovatno bili ružniji crno-beli.
ja se potpuno slazem sa tobom, ali ovo mu dodje kao alternativna verzija znaci imas original c/b kolekciju ali si fan i voleo bi da imas sve to u boji skroz legitimno
onaj LL zagor je vrh da sam toliki fan zagora, ne bih trena razmisljao cak i da su kompletne price po knjizi, uzimao bih probrane kao dete sam zamisljao zagora u boji, tako da je ovo sada ostvarenje sna za vecinu koji nisu prestali da sanjaju zato imam Epicenter-ova izdanja
ja bih npr bez razmisljanja uzimao dilana u boji, ali se niko ne usudjuje da ga objavi (ne mislim na kolor fest, vec na celovite epizode iz redovnog i/ili propratnih serijala)
sto se tice MNo-a, i tu bih uzimao probrane u boji a u nekoj jeftinijoj opremi i sve, sto da ne
ja se potpuno slazem sa tobom, ali ovo mu dodje kao alternativna verzija znaci imas original c/b kolekciju ali si fan i voleo bi da imas sve to u boji skroz legitimno
onaj LL zagor je vrh da sam toliki fan zagora, ne bih trena razmisljao cak i da su kompletne price po knjizi, uzimao bih probrane kao dete sam zamisljao zagora u boji, tako da je ovo sada ostvarenje sna za vecinu koji nisu prestali da sanjaju zato imam Epicenter-ova izdanja
ja bih npr bez razmisljanja uzimao dilana u boji, ali se niko ne usudjuje da ga objavi (ne mislim na kolor fest, vec na celovite epizode iz redovnog i/ili propratnih serijala)
sto se tice MNo-a, i tu bih uzimao probrane u boji a u nekoj jeftinijoj opremi i sve, sto da ne
Ma bilo bi super da postoje obe opcije, i crno-belu i u boji.
Recimo, idealno bi bilo da ludens radi ovog Mister Noa u boji (jeftinijeg, za kioske) , a Golconda crno-belog (kolekcionarskog, ali ipak mnogo jeftinije nego kod LL).
Nažalost, realnije je da nemamo nijedno ni drugo izdanje, tako da dzabe krečimo.
Svaka čast na recenziji, stvarno je iscrpna. Ne očekujem previše od tog novog pilota, ali tko zna.. možd stvarno valja kad ga svi hvale. U recenziji su dvije sličice di Mister No mlati nekog tipa pa mu lomi ruku i izbija zube. Nije me se to dojmilo. To pretjerano nasilje povezujem sa jeftinim američkim stripovima baziranim na šoku. U Mister Nou se uvijek tuklo pitomo, možda bi se našla kakva modrica. Ako bi i bila koja krvavija scena, obično bi za to krivci bili negativci. Ovo bi moglo ukazivati na temeljno neshvaćanje lika i baca sumnju da je riječ o još jednom promašaju.
u ovom je slučaju jedino promašen upis nekoga tko nije pročitao priče i zaključuje na osnovu jedne vinjete iz recenzije. ali na dobrom si tragu. ta krvavija scena upravo je vezana za jednog brutalnog negativca i pilotovu nimalo pretjeranu reakciju, a ne nekakvu birtijašku tučnjavu. jer upravo tom brutalnim scenom, koja na kraju nije jednoznačna, colombo ide u srž mister noa. uostalom, kad pročitaš, shvatit ćeš ono što sam htio napisati i vidjet ćeš i sam da si promašio upisom.
Moguće, zato sam se ogradio. Ali, realno, volim to zaključivanje iz manjeg u veće, smatram da sam takav poznavalac lika da iz jednog kadra mogu saznati sve I tvoje riječi mi potvrđuju da ne griješim puno.. jer koliko god opak negativac bio, u Bonelliju se do sad uvijek gledalo da glavni junak ne padne na istu razinu. Tako su te brutalnije osvete ostavljene Punisheru i sličnima, a u Bonelliju bi glavni junak eventualno uputio metak, i to ne olako. Recimo, Teks bi sigurno prebio negativca na mrtvo ime, ali bi to bilo prikazano umiveno.
Ako pročitam i vidim da sam promašio, posut ću se pepelom. Za sad čitanje nije izvjesno jer su mi nedostupne nove epizode
za jednog poznavatelja, paušalno zakljčuješ. šteta. pilot bi se spustio na razinu tog negativca da je isao do kraja u svom naumu, a za to ima jake razloge, ali ga colombo zaustavlja na vrijeme, i tu je ta jedna kljucna vinjeta kojom ide u pilotovu srz, al za to treba procitati pricu, a ne zakljucivati na suho