forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 USA 2020
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 102

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/11/2020 : 11:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Je, Američka vojska je sva u strahu od naoružanih hillbillyja u planinama Kentuckyja.

Ovo da će Biden odustati od predsjedništva neću ni komentirati jer isti ljudi koji to tvrde su mi i tvrdili da će Biden odustati od nominacije, i da je Hillary pred smrti prije 4 godine.
Bitno da si ti jaki sve skužio i da si iznad nas koji se "ložimo".

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/11/2020 : 12:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Ne bih ja ništa htio, samo te pitam da staneš s nečim konkretnim iza svojih riječi umjesto da se nabacuješ frazama.
Ako nemaš pojma, priznaj da nemaš pojma i nikome ništa.
Šta bi rekao Marasović: "Kiro ajde lipo priznaj da ne znaš što je server pa svi možemo doma."

Opa, gle ja nisam ekonomist iako jako puno znam i radim vezano uz klasično vođenje financija. Dakle nisam se školovao za to nego sam izučen. A što se tiče pojedinih primjera pa tako i ovaj navedeni znam dovoljno. Ti se vrlo često razbacuješ frazama ili bolje reći etiketama koje ne stoje. Primjer Amos. Pokazuješ ogromno neznanje na tom polju.
Ti voliš gomilu nebitnih štreberskih detalja iza kojih pokušavaš sakriti svoje neznanje o nečemu. Ja volim pričati općenito i naširoko bez te hrpetine nebitnih podataka koji zamaraju. E tu se jako razlikujemo. Primijetio sam da imaš jako loše logičko zaključivanje, od mnogih pametnijih likova na ovom forumu ti si na tom polju najslabiji.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2020 : 12:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Tintone, Biden već neko vrijeme pokazuje znakove senilnosti, tako da je lako moguće da neće završiti prvi mandat (ako ga uopće bude nakon svih tužbi).
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4126 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/11/2020 : 12:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by solar

Tintone, Biden već neko vrijeme pokazuje znakove senilnosti, tako da je lako moguće da neće završiti prvi mandat (ako ga uopće bude nakon svih tužbi).

Vidim da ti oklade idu, pa ako si spremna uložiti 1000 eura tu sam. Kladim se da je Biden predsjednika SAD-a i da nemaju tu nikakve tužbe šanse išta promjeniti.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/11/2020 : 12:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Moguće je za svakoga (i za Trumpa je bilo moguće), ali nije nešto na što bih se kladio.
Dapače, kladio bih se na suprotno.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2020 : 12:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Vidim da ti oklade idu, pa ako si spremna uložiti 1000 eura tu sam. Kladim se da je Biden predsjednika SAD-a i da nemaju tu nikakve tužbe šanse išta promjeniti.

Evo jedne oklade koju neću izgubiti - ako nastaviš ovako dobit ćeš ban. :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/11/2020 : 12:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by tinton

Ne bih ja ništa htio, samo te pitam da staneš s nečim konkretnim iza svojih riječi umjesto da se nabacuješ frazama.
Ako nemaš pojma, priznaj da nemaš pojma i nikome ništa.
Šta bi rekao Marasović: "Kiro ajde lipo priznaj da ne znaš što je server pa svi možemo doma."

Opa, gle ja nisam ekonomist iako jako puno znam i radim vezano uz klasično vođenje financija. Dakle nisam se školovao za to nego sam izučen. A što se tiče pojedinih primjera pa tako i ovaj navedeni znam dovoljno. Ti se vrlo često razbacuješ frazama ili bolje reći etiketama koje ne stoje. Primjer Amos. Pokazuješ ogromno neznanje na tom polju.
Ti voliš gomilu nebitnih štreberskih detalja iza kojih pokušavaš sakriti svoje neznanje o nečemu. Ja volim pričati općenito i naširoko bez te hrpetine nebitnih podataka koji zamaraju. E tu se jako razlikujemo. Primijetio sam da imaš jako loše logičko zaključivanje, od mnogih pametnijih likova na ovom forumu ti si na tom polju najslabiji.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/11/2020 : 12:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Kako vam se sviđa ona Churchillova: "Tko u mladosti nije socijalist nema srca, tko u starosti nije konzervativac nema pameti?"

To nije rekao Churchill (koji je btw do svoje 30 godine, dakle u mladosti, bio član Konzervativaca, a onda je prešao u Liberale do 50.) ;)

Bah, meni su (krivo) rekli da je Churchill. Ali jasna je poanta - ljevica je dječja, desnica za zrele i mudre ljude.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/11/2020 : 12:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kako vam se sviđa ona Churchillova: "Tko u mladosti nije socijalist nema srca, tko u starosti nije konzervativac nema pameti?"

To nije rekao Churchill (koji je btw do svoje 30 godine, dakle u mladosti, bio član Konzervativaca, a onda je prešao u Liberale do 50.) ;)

Bah, meni su (krivo) rekli da je Churchill. Ali jasna je poanta - ljevica je dječja, desnica za zrele i mudre ljude.

Mislim da pomalo griješite u tim razmatranjima. Kad si mlađi sklon si nekim revolucionarnijim potezima, dok s godinama počinješ biti pametniji jer životna energija polako ali sigurno nestaje. Dok si mlađi sklad emocija i razuma je lošiji, emocije te pucaju a razum ne može sustići taj put.

Edited by - Kruger on 09/11/2020 12:25:44
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8974 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 09/11/2020 : 12:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

quote:

quote:

bezvezarija temeljena na generaliziranju i relativiziranju.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 09/11/2020 12:22:35
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/11/2020 : 12:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Malo se zezam, ali to je manje više poanta te izreke. Kad si mlađi mijenjao bi svijet, kad si star pomiren si sa svijetom. A opet, ne mora biti tako, može biti i obrnuto.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/11/2020 : 12:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Može. Ima i toga.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4126 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/11/2020 : 12:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Evo jedne oklade koju neću izgubiti - ako nastaviš ovako dobit ćeš ban. :)

To bi bila vjerojatno jedina oklada koju nisi izgobio

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4126 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/11/2020 : 12:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

Malo se zezam, ali to je manje više poanta te izreke. Kad si mlađi mijenjao bi svijet, kad si star pomiren si sa svijetom. A opet, ne mora biti tako, može biti i obrnuto.

Svijet se mijenjao neovisno o pojedincima, zato je valjanije pitanje prihvacas li promjene ili im se opireš.
U ovom slučaju trumpovci se opiru promjenama, ali uzalud im trud...novo normalno ide dalje!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8236 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/11/2020 : 13:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
kad si mlad mijenjao bi svijet zbog sebe
kad ostariš, mijenjao bi ga zbog budućih generacija

jedino ispravno

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 09/11/2020 : 13:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Ja to nikad nisam rekao.
Trump je tašt čovjek koji traži lojalnost od svih, a ako mu je ne daju onda ih vrijeđa, nema u tom "stilu" ništa posebno hvalevrijedno.

Već sam napisao na drugom topicu da je Trump daleko od moralne vertikale i da bi Republikanci vrlo vjerovatno učinili isto sa mail-in glasovima da su kontrolirali velike gradove i izborne stožere u ključnim državama.

Pošteno. Stekao se dojam da si navijao za Trumpa, možda i jesi, ali barem nisi opčinjen njegovom "karizmom". Meni se ni njegova politika ne sviđa, a o tome kakav je kao osoba nema smisla ni pričati.

Osjetio sam potrebu stati u obranu tintonu jer nije pošteno da ga se promatra kao balavca a on je jedan od rijetkih koji je baš upućen u stvari o kojima piše.

quote:

Puno tu ovisi iz kakve zemlje mladi dolaze, koliko su im dostupne informacije, jesu li indoktrinirani i slično. Iranska revolucija je primjer "mijenjanja svijeta" pa ćemo se mi ovdje uglavnom složiti da je to promjena nagore.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/11/2020 : 13:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Puno tu ovisi iz kakve zemlje mladi dolaze, koliko su im dostupne informacije, jesu li indoktrinirani i slično. Iranska revolucija je primjer "mijenjanja svijeta" pa ćemo se mi ovdje uglavnom složiti da je to promjena nagore.

Čini mi se da je Foucault svojevremeno hvalio Iransku revoluciju. Ne može se poreći da je ona imala veliku podršku naroda.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 09/11/2020 : 13:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

quote:

Čini mi se da je Foucault svojevremeno hvalio Iransku revoluciju. Ne može se poreći da je ona imala veliku podršku naroda.

Ali cilj nije bio liberalizacija društva. Ako je bio, onda su se dobro zeznuli :D

To sam stavio samo kao ilustraciju da mladi u globalu žele mijenjati svijet, a njihova politička orijentacija ovisi o puno faktora. Nije taj aktivizam nužno liberalan.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2020 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Osjetio sam potrebu stati u obranu tintonu jer nije pošteno da ga se promatra kao balavca a on je jedan od rijetkih koji je baš upućen u stvari o kojima piše.

Nikad nisam rekao da je tinton balavac, dapače, zreliji je od mnogih njegovih vršnjaka.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 09/11/2020 : 13:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Ove dvije mantre su se istakle kao posebno zabavne:

1: "Trump nije pokrenuo nijedan rat"
- To se istaklo kao glavna mantra njegovih apologeta koju papagajski ponavljaju kao najjači argument kojim mogu ošamariti opoziciju.
- To je zabavno naravno zato jer prosječni Trumpov pristaša, inače gorljivi ljubitelj 2. amandmana, najednom postaje hipijevski pacifist, kojem je najviše od svega stalo do mira u Africi.
- Svakom prisebnom je naravno jasno da se ništa po pitanju simpatija ne bi promijenilo da je bilo obrnuto: ti isti pacifisti bi, da je Trump u svom mandatu pregazio Siriju, Koreju ili koga već, naravno sada aplaudirali odlučnom državniku, velikom vojskovođi čelične ruke koji je Svijet oslobodio tih velikih zala.

2. "Biden će odapeti prije kraja mandata"
(nekad to onda još ide uz bonus da će ga zatim zamijeniti Manđurijski kandidat koji sada spremno čeka u prikrajku)
- Prosječni Trumpov pristaša stoji na braniku konzervativnih kršćanskih vrijednosti.
- Stvarno kršćanski nema šta, zlurado prizivati smrt čovjeka.

:p
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 09/11/2020 : 13:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Nikad nisam rekao da je tinton balavac, dapače, zreliji je od mnogih njegovih vršnjaka.

quote:

Nisi... projekcija vlastitih ideala na istaknutu osobu i poistovjećivanje s njome jedan je od stadija odrastanja.
I ja sam prošao kroz to kad sam imao njegove godine, kad shvatiš koliko su ti ideali u raskoraku sa osobom ili organizacijom kojoj se diviš - to samo od sebe prođe, ali potrebno je vrijeme, ne ide to preko noći.

quote:

Eh da, neki nikad ne prerastu tu fazu. :)

quote:

Bio sam u tvojim "cipelama" tako da te shvaćam, sve je to normalno. :)

Možda nisi rekao da je tinton balavac, ali si s njim razgovarao tako. Ako nisi htio da tako ispadne, pa, nisi uspio :D

Inače ste dotad stvarno pristojno diskutirali, zato mi je to i upalo u oko, bilo je "out of character" :D

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 09/11/2020 : 13:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ali cilj nije bio liberalizacija društva. Ako je bio, onda su se dobro zeznuli :D

To sam stavio samo kao ilustraciju da mladi u globalu žele mijenjati svijet, a njihova politička orijentacija ovisi o puno faktora. Nije taj aktivizam nužno liberalan.

Kako kome, nisu u revoluciji sudjelovali samo islamisti. Cilj je bio srušiti korumpiranog monarha.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2632 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/11/2020 : 13:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Biden će odustati od predsjedništva zbog bolesti u roku godine dana.
I onda će se dobit "pravi" predsjednik.
Sve mi se čini da će ljudski rod u narednim desetljićima imat borbu za život ili smrt protiv demokracije.
A meni je smišno kako se vi ovdje ložite na Trumpa ili protiv njega a sve su to lutke na koncu koju pokreće ista/e ruka/e.
Trump je samo poslužija za radikaliziranje američke scene i opravdanja za daljne uvođenje "demokracije".U budućnosti predviđam daljnje jačanje federalnih vlasti i NGOa te globalnih medija i pravovjernog govora a smanjenje moči država i svih demokratskih ustanova.
Jedna od najvažnijih točaka će biti ukidanje prava za slobodno posjedovanja oružja.Jer jednom kad narod razoružaš onda ga imaš u vlasti a on može samo lajati.Kao mi u Europi i EU.

Svaka ti ji ka' u Njegoša.
Apsolutno se slažem sa tobom...

Carpe diem
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/11/2020 : 13:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Možda nisi rekao da je tinton balavac, ali si s njim razgovarao tako. Ako nisi htio da tako ispadne, pa, nisi uspio :D

Nema ništa u ovim citatima što bi ukazivalo da podcjenjivanje, čak sam priznao da sam i ja prošao kroz te faze projekcije ideala na razne istaknute osobe ili organizacije koje sam smatrao divljenja vrijednima.
I dan danas mi se dogodi da neke osobe previše idealiziram samo zato što u njima želim vidjeti određene vrijednosti. To je duboki ljudski instinkt i nije ga lako dovesti u ravnotežu, ponavljam - i ja ponekad imam problema s time a nemam više 20 godina.

quote:
Eh da, neki nikad ne prerastu tu fazu. :)

Ovo nije bilo usmjereno na tintona.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/11/2020 : 13:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Ove dvije mantre su se istakle kao posebno zabavne:

1: "Trump nije pokrenuo nijedan rat"
- To se istaklo kao glavna mantra njegovih apologeta koju papagajski ponavljaju kao najjači argument kojim mogu ošamariti opoziciju.
- To je zabavno naravno zato jer prosječni Trumpov pristaša, inače gorljivi ljubitelj 2. amandmana, najednom postaje hipijevski pacifist, kojem je najviše od svega stalo do mira u Africi.
- Svakom prisebnom je naravno jasno da se ništa po pitanju simpatija ne bi promijenilo da je bilo obrnuto: ti isti pacifisti bi, da je Trump u svom mandatu pregazio Siriju, Koreju ili koga već, naravno sada aplaudirali odlučnom državniku, velikom vojskovođi čelične ruke koji je Svijet oslobodio tih velikih zala.

2. "Biden će odapeti prije kraja mandata"
(nekad to onda još ide uz bonus da će ga zatim zamijeniti Manđurijski kandidat koji sada spremno čeka u prikrajku)
- Prosječni Trumpov pristaša stoji na braniku konzervativnih kršćanskih vrijednosti.
- Stvarno kršćanski nema šta, zlurado prizivati smrt čovjeka.

:p

Kakve mantre pobogu? Trump izvrstan predsjednik. A o Bidenu bumo vidjeli.

Edited by - Kruger on 09/11/2020 13:50:57
Go to Top of Page
Page: of 102 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000