Pronašao sam još zapakovane karte i kada sam ih otvorio unutra je bilo 24 karata (umjesto standardnih 20). Da nisam osobno otvorio paket mislio bi da su se izgubile one manje od 9 (znači od 2-8), ali nije tako bilo. Znači za koju igru su ove karte, kada ih je 24 umjesto 20?
Za 20 npr možeš igrati šnops i ruski i to je nekako osnovni paket (20 karata) a za ostale igre trebaš 52 karata (od 2-do asa) + neke još imajo Joker-e. Ali ovaj komplet ima samo 24, pa me zanima zašto? Uz to i znakovi su neki čudni (srce je kao normalno) a ostali su neki čudni (drukčiji od kare, pika, i križa) a i umjesto dame postoje muški likovi.....inače dizajn (crtež i motivi ) jako lijepi.....
Jel zna netko nešto više o ovim kartama? Koja se igra igra sa njima (da treba baš 24 karata, umjesto 20).
koji bolid...i otkad se to blackjack (ajnc) igre s 20 karata :)
Ko je bolid?
pa euro, a ako se baš guraš ;)
Euro koji piše da se ajnc igra s 20 karta, pa onda spominje igru šnops (a nije šnops nego šnaps (njem. rakija) jer se igra i tako da gubtnik pije rakiju, kad nema love), a ne zna s kakvim se kartama igra belot (vjerojatno najpopularnija igra na prostoru Panonije)....
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo
Ovo smo ko mulci zvali 'ziri' i bilo nam he tupilo od nekuzenja koji je tu smisao, jer smo jedino igrali briskulu i tresetu. A tako je do dan danas. No cim ih vidim imam asocijaciju 'zira'.
Ovo smo ko mulci zvali 'ziri' i bilo nam he tupilo od nekuzenja koji je tu smisao, jer smo jedino igrali briskulu i tresetu. A tako je do dan danas. No cim ih vidim imam asocijaciju 'zira'.
Žir ili tref je samo jedna od 4 boje. Ostale su kara ili bundeva, herz ili srce i pik ili list!
Žir ili tref je samo jedna od 4 boje. Ostale su kara ili bundeva, herz ili srce i pik ili list!
Kuzim, kuzim... ali impresija iz djetinjstva ostat ce samo 'ziri'. To ti je kao ona pjesma, Sve pticice iz gore... (jadne pticice sve su izgorile)
Ma ovo su ti posebne spijunske karte sa secret ispisanim porukama na njima, da ih nacisti ne pronađu. Mislim da su bile aktivne samo od '41 do '42 unutar celije dok ih nacisti nisu satrali. Ako imas limun, kamelji ispljuvak i malo oceta, mogu ti pokazati kako da procitas ako je ostala jos koja poruka na nekoj od ovih karata. Sasvim moguce da ovo vrijedi par stotina tisuca jevreja ako je to slucaj. Znaci, zadrzi, ne poklanjaja ili prodavaj dalje!
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Ma ovo su ti posebne spijunske karte sa secret ispisanim porukama na njima, da ih nacisti ne pronađu. Mislim da su bile aktivne samo od '41 do '42 unutar celije dok ih nacisti nisu satrali. Ako imas limun, kamelji ispljuvak i malo oceta, mogu ti pokazati kako da procitas ako je ostala jos koja poruka na nekoj od ovih karata. Sasvim moguce da ovo vrijedi par stotina tisuca jevreja ako je to slucaj. Znaci, zadrzi, ne poklanjaja ili prodavaj dalje!
Bojim se da ti euro nece povjerovati