forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/12/2020 : 12:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ispada da je tebi ovo vrh priča. ne znam, davno sam čitao, ne sjećam se. jednom ću pogledati, ima to u knjižnici.

Ovaj serijal ima puno vrhova.
Ocijenio sam priču i scenarij s odličnim iako mi nisu akcijske scene logične i fluidne. Čak bi se moglo reći da su u pitanju rupe u scenariju, ali sumnjam s obzirom na Castellijevu pedantnost u detaljima u ovoj priči.
Kao što sam već napisao, sumnjam da crtački dio je podbacio, a ovo je ipak strip, pa je crtački dio neodvojiv za ukupnu ocjenu koja je ipak 88%, što nije baš vrh po mojim ocjenama.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/12/2020 : 12:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
puxa vida, nemaš Riječne pirate na listi!!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/12/2020 : 13:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

puxa vida, nemaš Riječne pirate na listi!!

Pa, recenzija za "Pirate" je moja, a sada s odmakom smatram da sam dao malo preniske ocjene, a to su ocjene koje sam davao nakon zadnjeg čitanja.

"Pirati" su definitivno jedna od priča koja mi se najviše urezala u pamćenje, a sada bih je trebao opet pročitati za eventualnu korekciju ocjena.
Sjećam se da mi Bignotti tu također nije bio u elementu.

Evo ulomak koji objašnjava moje tadašnje zamjerke:

"Nolitta nam je ovdje ispričao priču koja ni nakon 40 godina ne gubi na svježini i tužnoj realnosti. Korupcije i policijske suradnje s bandama ima u svim dijelovima svijeta. Čak bih išao tako daleko da ustvrdim da dobro organizirane bande ne bi preživjele bez blagoslova policije. Tešku i mučnu temu Nolitta je pokušao ublažiti komičnim i edukativnim dijelovima, ali i šokirati scenama brutalnog policijskog premlaćivanja, kao i svirepe egzekucije bandita. Oduševio me putopisnim dijelom, odnosno plovidbom čamcem kroz amazonske pritoke, ali i razočarao scenarističkim nelogičnostima kao što su višekratno izbjegavanje metaka s par metara udaljenosti, a pogotovo neshvatljivim razlogom dovođenja onesviještenog Mister Noa u skrovište pirata od strane njihovog zagonetnog šefa. Razlog je neshvatljiv jer šef na sastanke bande dolazi zamaskiran crvenom kukuljicom, a sam kaže da ga ne može ostaviti na životu jer njegov identitet za sve mora ostati tajna, da bi ga nakon toga onesvijestio i odlučio isporučiti članovima bande da se zabave. On te razbojnike drži u šahu zbog saznanja o njihovim nedjelima u prošlosti, a to bi mu sve palo u vodu da mu saznaju identitet."

Edited by - Spock on 15/12/2020 13:24:15
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/12/2020 : 13:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Da, sad sam pročitao svoju recenziju. Katastrofa, bio sam slijep do bola!

https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-lib-5-rijecni-pirati/2206/

Edited by - Spock on 15/12/2020 13:29:20
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/12/2020 : 13:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pirati se ne smiju gledati tako, pravocrtnom logikom. pa da, sve je tu blesavo i nema nikakvog rezona da ovaj uopće vodi MNoa bilo kamo, ionako ga je već imao u šaci (zatvoru). sve je to irelevantno... jer Pirati su ludilo, to je Brazil na dan karnevala, ekstaza. men ije sad kod zadnjeg čitanja to upalo u oko; ne samo esencija MNo karaktera, nego je tu dana i ta druga strana, negativ MNoa. a to je Brazil, kaos kao sistem, vožnje na parobrodima sa ekipom polubitangi koji gledaju ružne žene u guzicu, pirati koji prepadaju putnike kao na Divljem zapadu i pobiru sve, od igle do aviona, pa i karburatora. MNo pije, MNo smrdi na ribu, tu su mačke, policajci bedaci, policajci mafijaši, policajci mastermajndovi u stilu Dr. Mabusea, žene vrele, jeftine, jeftina mjuza teška cuga, parfemi, drveće koje se raspada, krajolici i mutavi razbojnici koji žele priznanje. ma vrh.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/12/2020 : 14:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Tako je!!! A ne kao ušminkani Etrurski demon i Milton Glavaho koji skoro da su ravnalom nacrtani! Ne može vrh bit na pola!

(ne ljuti se Jozinelli, poštujem ja i tvoj čudan izbor )

Edited by - pcoro on 15/12/2020 14:40:16
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2020 : 15:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
samo za zavrsnicu pirata noliti treba poljubiti guzicu na golo. znate li vi koliko je taj strip bio ispred marvela/dc tog vremena? elem, 70te su bile vrlo inteligentne godine, gledajuci film muziku. 80te su pop, al to je sad drugo. a danas je jedno veliko nista. e pa nolita je uspeo da ulije 70te u svog mnoa.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2020 : 15:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
opet, da zlo ne spava, nolita je doveo mignaca i sve usro, al to su vec neka druga vremena
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/12/2020 : 16:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
na kaj točno misliš u vezi završnice? na pajkanovo predavanje Mister Nou ili kad izlije vodu na policajca-bedaka i odleti pajperom?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2020 : 17:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

na kaj točno misliš u vezi završnice? na pajkanovo predavanje Mister Nou ili kad izlije vodu na policajca-bedaka i odleti pajperom?

likvidacije, mada je dobar i taj deo kad odleti
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/12/2020 : 19:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pirati se ne smiju gledati tako, pravocrtnom logikom. pa da, sve je tu blesavo i nema nikakvog rezona da ovaj uopće vodi MNoa bilo kamo, ionako ga je već imao u šaci (zatvoru). sve je to irelevantno... jer Pirati su ludilo, to je Brazil na dan karnevala, ekstaza. men ije sad kod zadnjeg čitanja to upalo u oko; ne samo esencija MNo karaktera, nego je tu dana i ta druga strana, negativ MNoa. a to je Brazil, kaos kao sistem, vožnje na parobrodima sa ekipom polubitangi koji gledaju ružne žene u guzicu, pirati koji prepadaju putnike kao na Divljem zapadu i pobiru sve, od igle do aviona, pa i karburatora. MNo pije, MNo smrdi na ribu, tu su mačke, policajci bedaci, policajci mafijaši, policajci mastermajndovi u stilu Dr. Mabusea, žene vrele, jeftine, jeftina mjuza teška cuga, parfemi, drveće koje se raspada, krajolici i mutavi razbojnici koji žele priznanje. ma vrh.

Svjestan sam i ja toga sada , ali tada sam bio još "mlad i nezrel".
Sreća pa si ti spasio moju recenziju "Traži se Carlos Gomez" i polako su mi se počele paliti prave lampice, ali činjenica je da je ovaj serijal vrhunski i kad ga gledaš plošno i pravocrtno kao ja tada.

Edited by - Spock on 15/12/2020 19:33:11
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/12/2020 : 19:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da
baš vrhunski
te stvari su baš dobro ostarile, i sad, kad tako uzmem nešto s vremena na vrijeme, što je tobože bezveze i za prerastanje (kao ono kad sam uzeo par epizoda Kita Tellera, recimo), razvesele me. ma to su evergreeni, jer uglavnom nemaju negativnosti, a i kad pričaju o razdrtostima svijeta, pričaju s dobre pozicije i na jedan naivan, ali elementaran način govore o dobrome. a to je važno za tu vrstu literature.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/12/2020 : 09:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Svjestan sam i ja toga sada , ali tada sam bio još "mlad i nezrel".
Sreća pa si ti spasio moju recenziju "Traži se Carlos Gomez" i polako su mi se počele paliti prave lampice, ali činjenica je da je ovaj serijal vrhunski i kad ga gledaš plošno i pravocrtno kao ja tada.

Ma to je normalno. Logično je da prvi put kad se čita nešto u oči upadnu stvari koje su napovršini, kakva je priča, kakav je crtež, jel sve štima. A onda, ako bude volje za daljnja čitanja, se uočavaju druge stvari. Bar kod obične publike koja nije školovana za analizu literature. Možda neki profeionalni kritičar može sve slojeve oljuštit iz prve, tko zna.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2020 : 15:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
posudio sam Okrutnog filmaša i Let za Rio. pa da vidimo. nisam jako dugo čitao te priče. Nolittine čitam stalno, ovih se ne sjećam, Filmaša uopćeno, Let za Rio nemam pojma o čemu je.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25323 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2020 : 15:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Let za Rio je ok, Filmaš je teški prosek.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2020 : 15:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
a Spock kaže da je super. vidjet ćemo.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/12/2020 : 17:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
jao, pa to je sve kasteli... i Filmaš i Rio... no ajde dobro, i ja ću to pročitat.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/12/2020 : 18:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

a Spock kaže da je super. vidjet ćemo.

Nisam jedini. Većina drugih komentara ima i bolje ocjene od mojih 88%, a ja sam još i slab na Castellija!

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=32187&REPLY_ID=2379792

Baš me zanima tvoje i kikyjevo mišljenje, ali mislim da vas dvoje baš i neće oduševiti.

Edited by - Spock on 18/12/2020 18:48:22
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2020 : 19:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da te pitam nešto nevezano za MNo;)
ima li u Kitu Telleru scena/situacija da on odlazi u salun i što naručuje/pije? možda mlijeko? također za Kapetana Mikija isto pitanje: naručuje li on mlijeko u salunu?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/12/2020 : 21:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kako jedna vijest moze ljubitelja Mister No-ovih stripova podsjetiti na njega..
Danas veli brazilski presidente Bolsonaro da bi ga ovo cjepivo moglo pretvoriti u kajmana!😁🍀

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13077 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 18/12/2020 : 21:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

da te pitam nešto nevezano za MNo;)
ima li u Kitu Telleru scena/situacija da on odlazi u salun i što naručuje/pije? možda mlijeko? također za Kapetana Mikija isto pitanje: naručuje li on mlijeko u salunu?

Ispričavam se što ja upadam, mislim da kod Kita u početnim epizodama serijala ima nekoliko takvih scena, evo jedan primjer (sličica ispod), ne znam jesi li na takvo nešto mislio (ovoga sam se prvog sjetio)...

Kit je inače ustrajan u tome, nema šanse da će on popiti alkohol. Dok se Frankieju dogodi često slučaj da popije koju kapljicu više, bude pod "gasom" pa mu Kit očitava bukvicu da se rendžeri tako ne ponašaju

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/12/2020 : 22:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Kapetan Miki pije mlijeko, dok Teller ne hoda po salunima, a ovo što je Reem stavio je jedna od početnih naivnih priča. Na sreću nije ovo postao običaj, već iznimka. Lavezzolo pametno izbjegava te situacije, a Kit se u društvenim interakcijama ponaša kao normalan, savjestan časnik.

Evo, ovdje npr. pije vino:

Kapetan Miki i Kit Teller se ne mogu uspoređivati osim što su krenuli s istih početnih postavki.

Edited by - Spock on 19/12/2020 07:27:13
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7522 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/12/2020 : 22:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Kako jedna vijest moze ljubitelja Mister No-ovih stripova podsjetiti na njega..
Danas veli brazilski presidente Bolsonaro da bi ga ovo cjepivo moglo pretvoriti u kajmana!😁🍀

Vjerovatno je impresioniran idejom nacista iz "Operacije Posejdon"

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2020 : 07:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Teller uredno pije pivo u kasnijim epizodama.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 08:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Teller i Zagor piju pivo samo u salonima. Osim toga, mislim da ni jedan ni drugi nikada nisu prikazani kao pijani. Sušta suprotnost Mr Nou.
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000