forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/12/2020 : 08:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
reem, da to sam mislio
i naravno da pitanje vrijedi za sve, bez obzira što sam pitao spocka;)

spock, razumijem što hoćeš reći, ali meni su ovo drage situacije. ne smetaju. pa ovo je baš dobro što je stavio Reem: "ne, ne, rendžeri ne piju alkohol!"
pretpostavljam da je tu Kit još dječak, i kao svaka mladost, gori za idealima. meni je baš dobro ako ispočetka pije mlijeko, a onda kasnije vino i pivo.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2020 : 09:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Teller i Zagor piju pivo samo u salonima. Osim toga, mislim da ni jedan ni drugi nikada nisu prikazani kao pijani. Sušta suprotnost Mr Nou.

Popiju kriglu pive i to je to. Društveno prihvatljivo ponašanje.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 09:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Inače, zna li tko da li se uopće moglo naručiti mlijeko u salonima na divljem zapadu?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2020 : 09:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, zna li tko da li se uopće moglo naručiti mlijeko u salonima na divljem zapadu?

možda i je ako si tija da te svi sprdaju.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 09:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Teller i Zagor piju pivo samo u salonima. Osim toga, mislim da ni jedan ni drugi nikada nisu prikazani kao pijani. Sušta suprotnost Mr Nou.

Popiju kriglu pive i to je to. Društveno prihvatljivo ponašanje.

Doduše, i Miki i Teller imaju pomagače koji vole više cugnuti, kao suprotnost. Ista stvar kao što atletski Zagor pored sebe ima izjelicu Chica.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/12/2020 : 09:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mozda se i moglo, ali je tad barmen morao otici do korala ili obora za stoku i pomusti kravu.😁

Da je to Mister No narucio jednom mislim da bi cijeli kafic Jerrya stavili na stolicu,dali hladni oblog na celo i zvali manausku bolnicu za rezervaciju kreveta.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/12/2020 : 10:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Miki, i Kit možda donekle, spadaju u žanr "tajanstvenih mladića sa Divljeg zapada". Piju mlijeko, ali sila je jaka u njima, i bez problema odrađuju grmalje, revolveraše i zlikovce.
Najčišće je ovo dano u našoj TROJICI U MRAKU, premda je to adaptacija nekog američkog romana.
Maurović je volio tu postavku tajanstvenog mladića.

Kako dolazi do ovih ludosti? To bi sad trebalo istražiti. Stvar je zanimljiva. Ovako inicijalno, bez da jesam, a vjerojatno nikada ni neću to istražiti, rekao bih da ideja ima povijesno utemeljenje, premda je onda smiksana sa mitom o Billyju the Kidu.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 10:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je tada pored Mikija i Tellera bilo još tih vestern stripova u Italiji o klincima koji su tek prohodali, ali su već vještiji na šakama i pištoljima od svih ostalih.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/12/2020 : 10:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Trojica u mraku ti je iz tridesetih.
Usput, i tamo divlji dječak pije mlijeko (ili limunadu) u salunu. Ta je scena i istaknuta, ismijavaju ga, dolazi u sukob sa opakim banditom, sređuje ga.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/12/2020 : 10:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Miki, i Kit možda donekle, spadaju u žanr "tajanstvenih mladića sa Divljeg zapada". Piju mlijeko, ali sila je jaka u njima, i bez problema odrađuju grmalje, revolveraše i zlikovce.
Najčišće je ovo dano u našoj TROJICI U MRAKU, premda je to adaptacija nekog američkog romana.
Maurović je volio tu postavku tajanstvenog mladića.

Kako dolazi do ovih ludosti? To bi sad trebalo istražiti. Stvar je zanimljiva. Ovako inicijalno, bez da jesam, a vjerojatno nikada ni neću to istražiti, rekao bih da ideja ima povijesno utemeljenje, premda je onda smiksana sa mitom o Billyju the Kidu.

Ja bih dodao da su i price o Jim Bridgeru utjecale na taj mit o mladim pustolovima. Jer sam Bridger je bio prakticno klinac kad je usao u ekipu lovaca na krzno.
Djetinjstvo Jerry Drakea mi je u onom trobroju dalo predstavu o njegovoj ljubavi prema jazzu i muzici uopce. Moram ga opet procitati,bilo je to godine…

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 10:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ima takva scena i u nekom Telleru, da ga netko zeza zbog mlijeka. Ovog Maurovića ne znam, ali bi bilo zanimljivo vidjeti za Talijane, ima li popis takvih stripova. Možda su neki od njih izlazili u ZS i LMS uz ove glavne.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/12/2020 : 10:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem
Djetinjstvo Jerry Drakea mi je u onom trobroju

kojem trobroju?
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/12/2020 : 13:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Da, to nije trobroj već jedna priča, maxi "Bilo jednom u New Yorku"... Izvrsna priča.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 19/12/2020 : 14:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Da, to nije trobroj već jedna priča, maxi "Bilo jednom u New Yorku"... Izvrsna priča.

Gnušam je se
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 14:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Gnušam je se

Zašto?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13153 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/12/2020 : 14:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisam dugo čitao, ne sjećam se najbolje
ali sad sam skloniji pcoru, i mislim da je to kilavo i slabo. pogledat ću jednom.
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
262 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 19/12/2020 : 15:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
Meni to o alkoholu kod Kita i Mikija više deluje kao odluka autora lika. Popularnu kulturu na stranu (a u vesternima svi piju i SAD 19. veka načelno jesu imale nekoliko puta veću potrošnju po glavi nego danas), mislim kako je vojnicima bilo zabranjeno teže opijanje, ne i sama konzumacija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rum_ration
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 15:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by motorista

Meni to o alkoholu kod Kita i Mikija više deluje kao odluka autora lika. Popularnu kulturu na stranu (a u vesternima svi piju i SAD 19. veka načelno jesu imale nekoliko puta veću potrošnju po glavi nego danas), mislim kako je vojnicima bilo zabranjeno teže opijanje, ne i sama konzumacija.

To je zato što se tada više pazilo na to kako stripovi djeluju na mladež, pa se glavni junaci nisu opijali ili drogirali. Uostalom, čak i Mr Noa su eks-jugi cenzurirali, pa su mu brisali flaše u ruci itd.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25324 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2020 : 16:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gnušam je se

Meni takođe nije jasno zašto mnogo ljudi navodi tu epizodu kao jednu od najboljih. Isforsirana, neinvetivna I dosadna.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 19/12/2020 : 16:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Gnušam je se

Meni takođe nije jasno zašto mnogo ljudi navodi tu epizodu kao jednu od najboljih. Isforsirana, neinvetivna I dosadna.

Dobro, gnušanje je malo jak izraz
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/12/2020 : 16:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala na ispravku, stavio sam je nehoticno zbog debljine u trobroje. Eto odgovor stinkyju.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/12/2020 : 16:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by motorista

To je zato što se tada više pazilo na to kako stripovi djeluju na mladež, pa se glavni junaci nisu opijali ili drogirali. Uostalom, čak i Mr Noa su eks-jugi cenzurirali, pa su mu brisali flaše u ruci itd.

Licemjeri jedni od redakcije "dnevnika".
A najpopularnija pjesma u to vrijeme tada je bila od Tozovca "prazna casa na mom stolu".

Edited by - emirem on 19/12/2020 16:41:09
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25324 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2020 : 16:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, gnušanje je malo jak izraz

I za mene je prejak izraz, ali dobro, svako ima svoje razloge.

Kako god, ta priča mi nije ni u prvih 50, a kamoli u prvih 10, kako je dosta ljudi navodi.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/12/2020 : 16:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
pročitao sam OKRUTNOG FILMAŠA. a gle, ne može se poreći da strip obiluje živopisnim likovima od kojih svaki ima sebi osobit karakter. na temelju toga kasteli piše dinamičnu avanturističko-kriminalističnu epizodu. zapravo, točnije rečeno, upravo na temelju različitosti igra se sa konvencijama krimi priče. to mu je bila i namjera. zabavljati se sa pričom, zabavljati se sa svojim likovima... do neke granice to i funkcionira, upravo do trenutka kada taj prljavi i pokvareni redatelj burns ide napastvovati mladu domorotkinju. i možda upravo u tom trenutku, i nadalje, bi bilo za očekivati da priča tu postaje sve jača i jača, ali kasteli se od tu pa nadalje zapravo počeo previše preseravat, pretjerivat i izmišljat naveliko. forsira jedan (neočekivani) obrat za drugim, tu i tamo baca čitatelju mrvice/tragove da bi nas natjerao na krivi put pa nas iznenada "šokirao" preokretima u radnji. i tako polučio neki efekt. i tako valjda impresionirao svojom scenarističkom vještinom. što se više trudi biti nepredvidljiv, što više ide do krajnjih granica kad dođeš do kraja i vidiš kak je to završio kažeš si "a mogo sam si mislit da će ovako skončat"!

okej, ali... samo okej.

Edited by - kiky on 19/12/2020 16:57:21
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 19/12/2020 : 17:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Gnušam je se

Zašto?

Zaboravio sam Čitao sam je jednom i naživcirala me. Nisam htio da Mister No ima tamo neku tešku priču iz djetinjstva sa gangsterima i tako to.. jednostavno sam bio protiv toga. I sad sam. Tako da je to strip kojem sam prišao s negativnim očekivanjima i svaka stranica mi je sve više i više pokazivala da sam u pravu i u biti to je bilo jedino zadovoljstvo koje sam izvukao iz tog maxija.

A i crtež mi je bio loš.
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000