forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Potres!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/12/2020 : 16:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Iakrena sućut Tihomire za sve što si prošpatio ovih dana, naročito jučer. Znam dobro kako je ostati bez ičega, ali dok je živa glava bit će i kuće i imanja.
Pomoći ću koliko mogu.
Drago mi je da je netko za Ivicu javio da je ok.

@mladjo, pohvala za jučerašnji odlazak tamo.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/12/2020 : 17:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Moje saučešće Tihomir!

Na današnji dan prije točno 20 godina ostao sam bez oca, najveći šok u životu. A tebi se nakupilo toga i nije ti nimalo lako! ReemCP je sve lijepo napisao! Drž se!

Ne sumnjam kako će forumaši pomoći!

Da. Nazalost ni moj Caca nije unuke vidio, ni moje sinove, ni brata mi. Sranja sam imao za cijeli zivot, ali i krasnih stvari za tri zivota...
Stisnes zube, stisnes sake i 'vozis'. Sto ti drugo i preostaje...
A za ovo, kako je netko prije lijepo kazao; forumasi/strip entuzijasti bi i trebali biti kao obitelj, pa stoga i pomazemo 'braci' kada treba.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 30/12/2020 : 19:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
drži se tihomire
pomoći ćemo koliko možemo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sinian
Starting Member

10 Posts

Member since 18/04/2015

Posted - 30/12/2020 : 19:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sinian a Private Message  Reply with Quote
Strasno. Moja sucut, Tihomire. Nesto sam ti poslal.
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 30/12/2020 : 19:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Evo samo nakratko da se javim i svima se od srca zahvalim.

Krenuo sam iz Tamma u Njemačkoj nešto prije 04h vozio bez stajanja a vratili smo se danas oko 14h u Petrinju,nakon toga smjestio mamu i nepokretnog oca u našu "ljetnu" kuhinju, otac (koji je prije 10 godina imao moždani udar i od tada je nepokretan s tim da ne može niti pričati) je proveo noć u autu jadan sav je bio prestrašen i promrzao, morao sam se pobrinuti za njih i opskrbiti ih grijalicama(srećom struju su uspjeli pustiti u pogon). Nakon toga prošao kroz grad koji je baš u rasulu ono što ohrabruje je količina ljudi spremni pomoći, nema kuće kroz grad a da nema oštećenja i na kojoj ekipe ne rade. Ekipe dolaze sa svih strana i imam osjećaj da je toga sad malo previše vidio sam da su gorske službe spašavanja na parkiralištu lidl-a, putovao sam gotovo 2 sata od Zagreba do Petrinje uglavnom sad su sve ceste prohodne. Koliko sam vidio kuću na brzinu izvana ima nekakvih pukotina, iznutra sve srušeno i polupano (uglavnom na policama nema više glancera 🙂, a ni polica što se toga tiče), nisam se dugo zadržavao doma samo opskrbio roditelje sa najosnovnijim stvarima i odmah otišao supruzi i djeci koji su kod kumova u Sisku, ljudi moji koja je to sreća da ih imam u zagrljaju sve druge brige nestaju, klinci (5 i 8) ko klinci hoće kući, ali za sad ništa od toga, večeras oni ostaju tu, a ja se vraćam nazad moram roditelje negdje smjestiti ili ćemo skupa u autu prespavati za silu večeras, teško mi ali ne žele nikuda od kuće.

Eto ljudi hvala još jednom svima i nadam se da sutra slavimo ne ulazak u novu nego kraj ove užasne, užasne godine.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/12/2020 : 20:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
https://www.stripovi.com/aukcije/aukcija-za-tihu-miles-morales-ravno-iz-brooklyna-hc/17969844/
https://www.stripovi.com/aukcije/aukcija-za-tihu-saga-1-3-tpb/17969845/

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10483 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 30/12/2020 : 20:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinian
Nesto sam ti poslal.

Ja također.

To je za tebe, a za tvoje sugrađane/supatnike bit će nešto slijedećih dana i mjeseci.

Hrabro ljudi niste sami.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1638 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 30/12/2020 : 20:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Pridruzujem se porukama sucuti. Poslao sam i ja, drzite se svi u Petrinji!

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13433 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/12/2020 : 20:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Tihomire, super da si se javio i da si sretno stigao svojim najmilijima.

Samo da ti javim da je i član markotamara sad preko mene uplatio određeni iznos, ja sam to naznačio u opisu plaćanja, pa samo da javim da se ne pomisli da je i ova druga uplata od mene, već od njega. Isto poručuje da mu je žao što ti se to sve dogodilo i da se držiš!

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 30/12/2020 : 22:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko priča koje su sretno završile:

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/pronasao-petrinjku-zatrpanu-u-potresu-cim-je-poceo-lajati-bio-sam-skoro-siguran-da-je-ziva-15039913

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/volonteri-ostali-zarobljeni-u-rusevinama-nemas-kud-nemres-disati-grede-padaju-po-glavi-15039922

https://www.jutarnji.hr/video/news/majka-djecaka-sa-snimke-koja-je-ganula-sve-leon-vec-skakuce-dobro-je-ali-pita-kad-cemo-kuci-15039934

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/12/2020 : 22:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Tihomire iskrena sućut.

Već dva dana me nešto steže oko srca. Prvo jutro kad su bila ona dva "slabija" potresa sam sanjao veliki potres u Italiji, točnije grad Sassuolo, potres je bio 8 stupnjeva i vidio sam sebe gdje sjedim na kauču i gledam TV na kojem se prenose snimke iz razrušenog grada. Toliko je sve bilo uvjerljivo da sam čak vidio kartu Italije na TV-u i arhitekturu oštećenih i srušenih zgrada, nisu djelovale kao klasične talijanske (mediteranske) zgrade.

To sam sanjao otprilike u isto vrijeme kad su bili ti prvi potresi u Petrinji, kako je moj mozak to u snu povezao nemam pojma, da li je tijelo osjetilo nekakve vibracije pa ubacilo sve to u moj san?

Probudim se 2h kasnije, pogledam vijesti i vidim potres kod nas, strašno, baš sam se nekako čudno osjećao.

Drugi dan sam se našao na pošti kad su svi oko mene počeli pričati o nekakvom potresu koji su osjetili tu kod nas, pa na Pagu... mislim se opet je bio nekakav manji potres tu u našoj okolici.

Dođem na posao, pogledam vijesti i stisne me oko srca, ma lako i za srušene kuće, popraviti će se to, pomoći ćemo jedni drugima, ali izgubljene živote više ne možemo vratiti.

Mislim se kako pomoći nesretnim ljudima, poslali smo pomoć, uplatili neke novce, ali ono najbitnije im ne mogu dati. Mir i spokoj, da se ne trzaju sada na svaki zvuk, da im se vrate njihovi stradali, da ne osjećaju takvu tugu kad gledaju svoje domove.

Suosjećam sa svakim od njih, prošao sam slično i možda me zato toliko steže oko srca.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21428 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/12/2020 : 23:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

ljudi moji koja je to sreća da ih imam u zagrljaju sve druge brige nestaju

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 31/12/2020 : 07:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Pročitaj i privatne poruke

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 31/12/2020 : 07:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Tihomir drži se.
Određeni iznos doznačen na račun.
Tebi i tvojima nadam se Sretnijoj Novoj godini.
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 31/12/2020 : 07:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima još jednom na svemu, spavati sinoć ionako nisam mogao opet se treslo kroz noć nekoliko puta.
Želim naglasiti da koliko sam vidio da mi je kuća čitava i stoji na mjestu.
Priča mi supruga da je to bilo strašno da se kuća ljuljala i micala 10-20 cm ona je ostala sama sa ocem i kaže mi ja ne znam kako sam ja završila sa njim na livadi pored kuće zgrabila sam ga i doslovce iznijela van, ona je jedva 150cm strah i adrenalin. Nevjerovatno nešto.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/12/2020 : 08:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Moje saucesce Tihomire. Drzi se, poslana je mala pomoc.
Inace lijepo je vidjeti forumsku zajednicu kako se ponovo udruzila kad treba jednom od nas.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/12/2020 : 09:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/magazin/clanak/hamed-bangoura-ova-samopromocija-nekih-na-podrucju-potresa-postaje-degutantna/2243076.aspx

To sam i ja pomislio čitajući upise jednog lika ovdje
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 31/12/2020 : 09:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Hrvatsku zatresao novi potres, imao 3.5 po Richteru:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243082

U Zagreb sletio grčki zrakoplov s 19 tona humanitarne pomoći:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243085

Iz Austrije stižu mobilne kućice za stanovnike Petrinje i Gline:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243075

Edited by - panzer on 31/12/2020 09:40:38
Go to Top of Page

Altairfan
Junior Member

471 Posts

Member since 12/12/2019

Posted - 31/12/2020 : 09:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Altairfan a Private Message  Reply with Quote
Drži se Tihomire .
Ti i svi u Petrinji i okolici koji su morali doživjeti ovaj užas .

Jučer ujutro smo u firmi u kojoj radim spakirali i poslali hranu u taj kraj .
A ja sam uplatio novac na tvoj račun .
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/12/2020 : 10:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Sućut, Tihomire.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 31/12/2020 : 11:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Čitam malo po netu da ima oružanih prepada na kamione i kombije sa humanitarnom pomoći... Jel zna netko nešto o tome? Ne objavljuje nitko od većih portala....
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4613 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 31/12/2020 : 11:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Tihomire nek ti bude sretnija iduca godina
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14173 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 31/12/2020 : 11:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by anto

Moje saučešće Tihomire za smrt sestre i zaista mi je žao i za sve što je našlo i tebe i sve ostale u ovim zamljotresima;a za ovu devojčicu i ostale nastradale,ne znam šta da kažem,velika tragedija.

Zna li ko šta je sa Ivicom Šešerinom - poslovao sam sa njim pre neku godinu,i održavao prepisku jedno vreme;predivan je čovek!

Sve ok sa Ivicom, javija mi se jutros porukom. Pretpostavija san jučer da će bez struje svima mobiteli brzo crknit.

Ovo mi je drago čuti, bravo!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 31/12/2020 : 11:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Već dva dana me nešto steže oko srca. Prvo jutro kad su bila ona dva "slabija" potresa sam sanjao veliki potres u Italiji, točnije grad Sassuolo...

Ne poznajem stradale (Petrinjci i Sisčani koje znam su prošli relativno ok), nisam se nikad čak ni zaustavljao u tom kraju. Svaki dan u Svijetu se događaju nesreće, nepogode, ratovi, bol i patnja, no drugačije je kad ti je blizu. Noć nakon potresa nisam mogao spavati. A koji dan prije ovog potresa sam opet razmišljao o curici stradaloj u zagrebačkom, to je jedino čemu razmišljam kad se sjetim tog potresa. Vjerojatno ću se čitav život sjećati imena curice iz Petrinje.

Ne poznajem ni Tihomira (premda mi se sviđa njegov avatar :)), no drago mi je da smo nekome mogli pomoći direktno. Možda i važnije od materijalne pomoći je da ljudi osjete tu pozitivnu energiju, da smo tu jedni za druge. Zato i pišem ovo premda ne želim okretati priču na sebe, no možda će nekim ljudima koji ovo čitaju pomoći da znaju da su nam u mislima.

Ps: ako netko sazna još neki način da se nekome direktnije pomogne neka javi.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 31/12/2020 : 12:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Tihomira za počasnog forumaša godine ...

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000