forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 261

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 18/12/2020 : 02:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Your Honor - nova serija s Bryanom Cranstonom zasad nije razočarala. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1697 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 18/12/2020 : 07:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Ali je zato razocarao Stav po Stephenu Kingu. Prva epizoda nikakva. Sad me tjera da opet pogledam mini-seriju iz 1994. jer se sjecam da je tamo prva epizoda bila daleko bolja.

Jedina fora je casting Randalla Flagga, Alexander Skarsgård, brat Billa Skarsgårda koji je u Onome glumio Pennywisea i onda poslije u nesretnom Castle Rocku. Sad kad pocnu i ostalu bracu stavljat u ekranizacije Kinga.

Uglavnom, ne mogu rec da preporucam.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 21/12/2020 : 22:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ček, nitko ne gleda Quenn’s Gambit? Sinoć počeli, žena zaspala nakon 10min, a ja pogledao 2 epizode i počeo treću.
Serija je ultra napeta, ne mogu vjerovat da serija o šahu može biti toliko napeta.
Kažu najgledanija Netflixova serija, prodaja šaha povećana za cca 1000% otkad je serija izašla (kraj listopada).
Apsolutna preporuka i to nakon samo 2 epizode. 10/10.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 21/12/2020 22:15:12
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 21/12/2020 : 22:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Ček, nitko ne gleda Quenn’s Gambit? Sinoć počeli, žena zaspala nakon 10min, a ja pogledao 2 epizode i počeo treću.
Serija je ultra napeta, ne mogu vjerovat da serija o šahu može biti toliko napeta.
Kažu najgledanija Netflixova serija, prodaja šaha povećana za cca 1000% otkad je serija izašla (kraj listopada).

Odakle ti taj zaključak? Ne mora se svaka pogledana serija komentirat na forumu.

Osobno, pogledano kad je izašla i super je.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 21/12/2020 : 23:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Također.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/12/2020 : 23:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Hvala, puno si mi pomogao

Damin Gambit
Odlična serija! Sjećam se kad mi je stari kao klincu kupio Capablancinu knjigu "Osnove šaha", učio sam, vježbao...baš volim šah.
Ali serija je i za one koji tek površno znaju pravila jer priča i karakterizacija glavnog lika je odlična.
Ocjena:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/12/2020 : 01:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Locke & Key S01
Sve u svemu, zadovoljan sam!
Strip još nisam čitao ali ako je dobar barem kao serija onda je sve super.
Ok, naglasak je na teeny spiki ali tako je sigurno i strip zamišljen. Prva sezona zatvara priču ali ostavlja mnoga pitanja neodgovorenima (baš kako i treba, jel' te:D)
Ocjena:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/12/2020 : 07:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ups maj bed, nisam vidio da je itko komentirao zato me čudilo.
@Mladjo: tvoje nisam doživio jer je sa hr prijevodom ili sam jednostavno previdio. :(

Eh da, počeo sam gledati Spawn, crtanu seriju iz '99-e.
Moram priznati da je odlična, strip nisam čitao.
Nikako nije za djecu, radio ju je HBO i stvarno su je napravili odlično.Prije svake epizode ima ''sirasti' Mcfarlane-ov uvod u epizodu, pa je i to fora.
Baš sam se ugodno iznenadio. Ima 3 sezone po 6 epizoda po cca 30ak min.

Edited by - DiSkAcH on 22/12/2020 11:18:40
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1942 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 22/12/2020 : 11:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Locke & Key S01

Strip je bolji.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/12/2020 : 11:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
IGN proglasio Ted Lasso-a naj serijom 2020 :

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8989 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/12/2020 : 12:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Odgledao sezonu ipo... oplakah. Izvrsno.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1830 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 28/12/2020 : 19:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
The Expanse ide sporijim tempom u odnosu na prethodne sezone, iako je glavna priča ovde - o Marcu Inarosu i pobunjenicima sa Pojasa - već započeta u njima. Međutim, mislim da je serija već dovoljno izgradila svoj identitet i svoj worldbuilding da može sebi da dopusti relativni predah u smislu zapleta i da se posveti razvoju likova.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 28/12/2020 : 20:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Čekam čitavu sezonu.
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 30/12/2020 : 17:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Pridružujem se pohvalama za Queen's Gambit. Jednostavno fantastična serija, dugo me se nije dojmilo ovakvo nešto. Kraj je posebno dirljiv.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Advanced Member

Croatia
3000 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 30/12/2020 : 18:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Šogorov mali ide u 4. razred i izvrstan je šahist. Za Božić smo mu htjeli kupiti neku od knjiga o šahu. Prošao sam sve knjižare u centru Zagreba i nisam našao ništa prikladno. Kažu mi prodavačice da su sve rasprodale otkako je počela serija Queen's Gambit.
Srećom voli i stripove pa je dobio CRŠ-ovog Spidermana.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6477 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 31/12/2020 : 07:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Da, pogledao sam ju i ja do kraja i super je, ali moram priznat da mi je oduševljenje zericu splasnulo kako je išlo prema kraju.
Svejedno mi se sviđa serija zbog promocije žena u većinom muškom svijetu. Cura koja glumi je odradila vrhunski posao.
Dokusurili smo i Mandaloriana, pisao sam u SW temi...a sada ćemo mislim krenut sa drugom sezonom His Dark Materials.
A što se tiče Expanse-a...ja još niš nisam pogledao, kupio sam sve knjige od Hangara pa želim prvo njih pročitati, a onda tek idem na seriju...tako da ću je pogledat za koju godinu. :D

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1830 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 01/01/2021 : 22:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Čekam čitavu sezonu.

Do tad će već čitav Sunčev sistem biti u ruševinama!

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/01/2021 : 01:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
A valjda će preživjet svemir do tada.

Cobra Kai sezona 3 je stigla!
Počeo gledati.
Izvrsnost se nastavlja.

A stigla je i zadnja sezona/polusezona Vikinga, i to začuđujuće cijela odjednom.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 02/01/2021 : 14:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene nije toliko oduševila. Nikako joj ne bi dao 10/10, prije 7.7/10.
Dio oko šaha je dobar, precizan, Kasparov je tu dao svoje.
Onaj dio oko njenog života i dramaturgija mi nije sjela, previše je to sve umjetno, patetično, pa i isforsirano kao i njena gluma koja je uglavnom jako dobra, ali ima trenutaka kada nije uvjerljiva.

Kamera i produkcija odlični.

Preporuka za gledanje.

quote:
Originally posted by Zlix

quote:

Locke & Key S01

Strip je bolji.

Kod mene je obrnuto i serija mi je bolja, mada je očito orijentirana mlađoj populaciji meni je bila zabavna. Cijeli taj dio oko ključeva je puno dinamičniji i zabavniji nego u stripu.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/01/2021 : 00:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Mene nije toliko oduševila. Nikako joj ne bi dao 10/10, prije 7.7/10.
Dio oko šaha je dobar, precizan, Kasparov je tu dao svoje.
Onaj dio oko njenog života i dramaturgija mi nije sjela, previše je to sve umjetno, patetično, pa i isforsirano kao i njena gluma koja je uglavnom jako dobra, ali ima trenutaka kada nije uvjerljiva.

Kamera i produkcija odlični.

Preporuka za gledanje.

Bliži sam stripofilovom utisku.
Sve je u seriji previše ispeglano. Ovo nije priča o šahu. Ovo je mnogo puta viđena priča o nevjerovatnom talentu kojeg, uprkos lošim izgledima, taj talenat izvuče na površinu okeana zvanog život, ali ga nakon djelimično ostvarenog uspjeha tegovi samodestrukcije krenu vući ka dnu, a na njemu je da se izbori sa svojim demonima i ponovo vrati na površinu. Šah je tu samo scenografija.

Dobra je serija, ali ne toliko dobra. Svakako bih je preporučio jer je šah "scenografija" vrijedna gledanja, naročito u ovo doba kad ta kraljevska igra ni blizu ne znači kao što je značila ranije.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7706 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/01/2021 : 10:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Supruga i ja pogledali Fosse/Verdon. Dobar prikaz života ispunjenih opsesijom i izmučenih nedostatkom samopoštovanja, s odličnim glumačkim izvedbama. Dodatna zanimljivost je što su u pitanju stvarni ljudi/životi. Mene je na gledanje motiviralo to što generalno volim mjuzikle, a posebno Cabaret, ali mislim da će serija biti zanimljiva i onima koji nisu ljubitelji tog žanra. Preporuka.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 03/01/2021 : 11:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

A valjda će preživjet svemir do tada.

Cobra Kai sezona 3 je stigla!
Počeo gledati.
Izvrsnost se nastavlja.

Cobra je odlična a Johnny je presmiješan:) to je teško ne pogledati sve za par dana.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/01/2021 : 13:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Cobra Kai, ostale mi jos dvije epizode. Serija i dalje vrhunska, top 3 u zadnjih deset godina.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/01/2021 : 13:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stark

Pridružujem se pohvalama za Queen's Gambit. Jednostavno fantastična serija, dugo me se nije dojmilo ovakvo nešto. Kraj je posebno dirljiv.

Po mom misljenju, najrazvikanija serija posljednjih nekoliko godina. Uz Cernobilj, naravno. Ti hvalospjevi mi nikako nisu jasni. Jedina dobra stvar mi je kada glavna glumica u suknjici pocne da mijesa guzom.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1942 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 03/01/2021 : 14:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
I meni odlična serija Cobra Kai.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page
Page: of 261 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000