forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Potres!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/01/2021 : 16:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Blitz info, evo stigao smo napokon sa obitelji u hotel Internacional u Crikvenici nabrzinu se raspakirali, ručali i sad se idem nakon 5 dana napokon istuširati.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/01/2021 : 16:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by zeljko

jednu sam vidio srušenu mislim da je plafon od trstike i blata
to je staro 100+ godina

To se i kod nas slicno radilo,ali od trske i maltera.Ne tako ni davno,do cca.76.g
Npr,ako nisi imao namjeru vise dizat kucu,nema gornje ploce nego drvene grede i povezana trska i malter
Ili pregradni nenosivi zid i sl.

Da...spavao sam prije 2 3 godine u jednoj takvoj bez ploce samo grede i vidis crijep

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
287 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 02/01/2021 : 16:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by zeljko

jednu sam vidio srušenu mislim da je plafon od trstike i blata
to je staro 100+ godina

To se i kod nas slicno radilo,ali od trske i maltera.Ne tako ni davno,do cca.76.g
Npr,ako nisi imao namjeru vise dizat kucu,nema gornje ploce nego drvene grede i povezana trska i malter
Ili pregradni nenosivi zid i sl.

Karatavan, ken2 ga je upravo lepo opisao.

Slično izgleda i plafonska konstrukcija čatmare/čakmare, ali one u zemljotresima praktično poslednje padaju. Ne znam kako se u HR nazivaju i ima li ih uopšte u većem broju: to su kuće od drvene konstrukcije sa međuispunom sličnom plotu i kompleksnom ispunom od letvi, pruća i blata sa slamom (bilo u formi zemljanih opeka bilo, češće, od valjaka sačinjenih od letvice ili pruta obavijenih blatom sa slamom). Gotovo uvek su prizemne, ponekad na podrumu ili suterenu, obično su na masivnom kamenom temelju i spolja im je zidove teško izvesti (omalterisati) kao apsolutno prave (izuzev kada je primenjena neka savremena fasada). Usput, zidovi i plafon im sami po sebi imaju izvrsnu termoizolaciju.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/01/2021 : 19:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/vijesti/clanak/trut-o-kritikama-zbog-kaosa-primjecujemo-napad-po-drustvenim-mrezama/2243553.aspx baš je trut.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/01/2021 : 09:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.24sata.hr/news/pogledajte-animaciju-potresa-koji-su-tresli-28-i-29-prosinca-737495 zajebato

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 03/01/2021 : 10:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ovo je auto iz kojeg su nakon potresa spašeni otac i sin: ‘Neću bacati tu olupinu, ni govora!‘:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-auto-iz-kojeg-su-nakon-potresa-spaseni-otac-i-sin-necu-bacati-tu-olupinu-ni-govora-15040378

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/01/2021 : 12:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

Ovo je auto iz kojeg su nakon potresa spašeni otac i sin: ‘Neću bacati tu olupinu, ni govora!‘:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-auto-iz-kojeg-su-nakon-potresa-spaseni-otac-i-sin-necu-bacati-tu-olupinu-ni-govora-15040378

Ovaj Peugeot je od mog susjeda, njegova žena je ostala zatrpana unutra. On je policajac i taj dan je radio i pomagao ni 100 m dalje drugima unesrećeni ma kad je čuo za suprugu dotrčao je do vozila i krenuo plakati nije mogao riječi reći čitav dan, saznao je samo da mu je žena izvučena iz vozila i obveze na u bolnicu par sati kasnije je Leo da je sve u redu osim slomljenih rebara i nagnječenja, bar mi i je toliko rekao.
Inače jako dobra i pozitivna osoba, taj dan kad smo se čuli bio je puno bolje i rekao mi je ma daj susjed ne može moju ženu satrati ništa to ti je neuništivo.

Edited by - tihomirduras on 03/01/2021 12:19:19
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/01/2021 : 12:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243636 opet tragedija

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/01/2021 : 14:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Na nagovor prijatelja otvorio sam PayPal račun pa ako netko može i želi pomoći ili zna nekog tko bi htio pomoći tim putem bio bi zahvalan.

paypal.me/tihomirduras
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/01/2021 : 14:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
potres je pokazao i koliko je loše građevinska mafija nakon 1995. obnavljala petrinju i okolicu.
i kolike pare stavila u đep.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/01/2021 : 15:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Zgrade stare 75+ godina a neki o građevinskoj mafiji :)

Građevinci tek nastupaju, u obnovi!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 03/01/2021 15:08:22
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/01/2021 : 15:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Nije kiky fulao... Nisu sve srušene zgrade stare 75+ godina...

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/01/2021 : 15:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:

Nije kiky fulao... Nisu sve srušene zgrade stare 75+ godina...

Nisu, ali manje više ljudi su kuće gradili o svom trošku pa se i štedjelo na materijalu. Pročitaj mladjin upis od neki dan, kako je njegov otac vodio računa o čvršćoj gradnji a mnogi nisu i mladjina kuća se nije sraušila a one na kojima se štedjelo jesu. Uglavnom kad govorimo o građevinskoj mafiji onda govorimo o gradnji "na veliko" koju financira država (ne privatnim projektima), a to tek slijedi na područjima pogođenim potresom.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/01/2021 : 16:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Relativno dobro poznajem područje od Novske do Siska i na svoje oči se često uvjerim kako u zadnjih 25 godina puno toga propada i sve manje ljudi živi u tim krajevima.
U okolici Gline nikad nisam bio i tek ovih dana vidim da je tu još lošija situacija, pa tamo ljudi u selima žive kao u srednjem vijeku bez cesta, struje i vode što je sramota za jednu državu unutar EU.
U nekoj uređenoj državi za ove srušene kuće rađene u obnovi sredinom 90-ih godina odgovarao bi lopovski izvođač radova koji je htio uštedjeti kako bi njemu više ostalo.

https://hr.n1info.com/vijesti/veleposlanica-japana-za-nesavjesnu-gradnju-kazne-idu-i-do-milijun-dolara/

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1638 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 03/01/2021 : 18:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Evo ovo:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potres-je-samo-posljednji-udarac-sudbine-starci-umiru-mladi-odlaze-a-doseliti-se-ne-zeli-nitko-15040250
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/01/2021 : 19:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ti krajevi su otpisani već 91.-e. A i ne samo oni.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/01/2021 : 19:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nisu, ali manje više ljudi su kuće gradili o svom trošku pa se i štedjelo na materijalu. Pročitaj mladjin upis od neki dan, kako je njegov otac vodio računa o čvršćoj gradnji a mnogi nisu i mladjina kuća se nije sraušila a one na kojima se štedjelo jesu. Uglavnom kad govorimo o građevinskoj mafiji onda govorimo o gradnji "na veliko" koju financira država (ne privatnim projektima), a to tek slijedi na područjima pogođenim potresom.

Da, ako gledaš samo Petrnju kao grad... A okolna sela?

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/nije-potres-nego-korumpirana-drzava-ljudima-na-baniji-srusila-kuce-na-glavu-obnovila-im-im-je-kuce-nakon-rata-ali-bez-betona-i-zeljeza-1068364?fbclid=IwAR0Qe6RkbpI_FWGUVehvt-R8lwwjBh8f1-HRlyhpkZ4kGHK0B0dfup5_95k

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/01/2021 : 19:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Na mjestu ovog čovjeka sudski bih ganjao lopovskog smrada koji se u ono vrijeme bogatio preko sirotinje, ako još uvijek taj ljudski izrod postoji na kugli zemaljskoj.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/01/2021 : 21:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zna se koja je tvrtkae koju kuću gradila a zna se i ko je bio nadzorni injžener koji je nadgledao gradnju pa ih slobodno može tužiti a kako je RH bila investitor može i nju ako su građene ne poštujući propise.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 04/01/2021 : 08:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Novi potres kod Petrinje bio 4.2 po Richteru:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243778

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 04/01/2021 : 09:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

Novi potres kod Petrinje bio 4.2 po Richteru:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2243778

Nažalost, kao što bilo i kod potresa u Zagrebu, sad slijede tjedni (ako ne i mjeseci) ovakvih sličnih informacija.....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12646 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 04/01/2021 : 10:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Crveni križ: ‘Digli smo kaznene prijave zbog lažnih vijesti‘:
https://www.jutarnji.hr/video/news/usred-emisije-na-hrt-u-osjetio-se-potres-crveni-kriz-digli-smo-kaznene-prijave-zbog-laznih-vijesti-15040495

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5022 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/01/2021 : 10:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Zna se koja je tvrtkae koju kuću gradila a zna se i ko je bio nadzorni injžener koji je nadgledao gradnju pa ih slobodno može tužiti a kako je RH bila investitor može i nju ako su građene ne poštujući propise.

Sarkazam?

Jedino gore od građevinske mafije u Lijepom našem Slučaju je pravosuđe.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/01/2021 : 10:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A ako ne pokuša ne može ni dobiti...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 04/01/2021 : 10:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Daj netko hitno u pm broj od Tihomira... Hiiiitnooo
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000