Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/12/2020 : 00:31:48
|
quote: Originally posted by solar
Svaki post u kojem Curunir ne bijesni na pravopis je blagoslov!
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/12/2020 : 03:18:07
|
Samo da ne bude fals naslov tipa "vol na vuka", "vukolov"… 😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2353 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 29/12/2020 : 09:11:11
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by solar
Svaki post u kojem Curunir ne bijesni na pravopis je blagoslov!
Vidiš i meni je taj "i" bio sumnjiv! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
djdjuro
New Member
Croatia
104 Posts
Member since 27/09/2011 |
Posted - 05/01/2021 : 15:04:09
|
Jeste li primjetili grešku na naslovnici Dva ortaka? Razbojnik koji je zgrabio Čiku drži pištolj u lijevoj ruci, a nacrtana je šaka od desne ruke. Baš me zanima je li tako isto i na talijanskom originalu? |
|
|
djdjuro
New Member
Croatia
104 Posts
Posted - 05/01/2021 : 15:12:02
|
Može li mi netko precizno reći u kojem je dakle broju redovnog Zagora od Slobodne Dalmacije izbačeno tih nekoliko stranica i u kojem bi eventualno broju, ili eto barem u kojem rasponu par brojeva novog izdanja, mogli očekivati da će ta priča biti cjelovito objavljena? Htio bih ipak imati cjelovitu tu priču sa svim stranicama na broju. Koliko vidim, osim izbacivanja tih nekoliko stranica jedne epizode i pretumbavanja epizoda u određenim periodima, sve ostalo štima s dosadašnjim izdanjem redovnog Zagora. Je li tako? |
|
|
djdjuro
New Member
Croatia
104 Posts
Posted - 05/01/2021 : 15:29:28
|
quote: Originally posted by djdjuro
Jeste li primjetili grešku na naslovnici Dva ortaka? Razbojnik koji je zgrabio Čiku drži pištolj u lijevoj ruci, a nacrtana je šaka od desne ruke. Baš me zanima je li tako isto i na talijanskom originalu?
Na originalu je isto :
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 05/01/2021 : 16:10:05
|
Može li mi netko precizno reći u kojem je dakle broju redovnog Zagora od Slobodne Dalmacije izbačeno tih nekoliko stranica i u kojem bi eventualno broju, ili eto barem u kojem rasponu par brojeva novog izdanja, mogli očekivati da će ta priča biti cjelovito objavljena? Htio bih ipak imati cjelovitu tu priču sa svim stranicama na broju. Koliko vidim, osim izbacivanja tih nekoliko stranica jedne epizode i pretumbavanja epizoda u određenim periodima, sve ostalo štima s dosadašnjim izdanjem redovnog Zagora. Je li tako?
SD redovna serija 7 i 8. Izbacena jedna naslovnica i 12 stranica. |
|
|
djdjuro
New Member
Croatia
104 Posts
Posted - 05/01/2021 : 16:21:57
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Može li mi netko precizno reći u kojem je dakle broju redovnog Zagora od Slobodne Dalmacije izbačeno tih nekoliko stranica i u kojem bi eventualno broju, ili eto barem u kojem rasponu par brojeva novog izdanja, mogli očekivati da će ta priča biti cjelovito objavljena? Htio bih ipak imati cjelovitu tu priču sa svim stranicama na broju. Koliko vidim, osim izbacivanja tih nekoliko stranica jedne epizode i pretumbavanja epizoda u određenim periodima, sve ostalo štima s dosadašnjim izdanjem redovnog Zagora. Je li tako?
SD redovna serija 7 i 8. Izbacena jedna naslovnica i 12 stranica.
OK Zlatane, hvala ti. Znači za očekivati je da će to Ludens objaviti sve kako treba tamo negdje kad objavi epizode u rasponu od 341-344, prema originalnim talijanskom redoslijedu. To bi trebalo biti među epizodama Bijela indijanka, Krivotvoritelji, Opsjednuti i Alkemičareva sjenka. Pretpostavljam da je Alkemičareva sjenka naslovnica koja je izbačena? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 05/01/2021 : 16:31:17
|
Jeste li primjetili grešku na naslovnici Dva ortaka? Razbojnik koji je zgrabio Čiku drži pištolj u lijevoj ruci, a nacrtana je šaka od desne ruke. Baš me zanima je li tako isto i na talijanskom originalu?
Na originalu je isto :
Ferri je majstor crtanja prstiju i šaka |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 05/01/2021 : 16:55:09
|
A možda taj lik ima deformirane šake. Nisam čitao još tu epizodu. Pa vidite koliko se Chico uplašio kad je vidio tu ruku! |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 05/01/2021 : 17:20:30
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
SD redovna serija 7 i 8. Izbacena jedna naslovnica i 12 stranica.
Pretpostavljam da je Alkemičareva sjenka naslovnica koja je izbačena?
Upravo ta nedostaje u plejadi naslovnica maestra Ferrija.
I ja se nadam kronoloskim epizodama,jer te prve sam neke ostavio neke mjenjao. Sad je cajt skupiti kako treba. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 05/01/2021 : 17:54:05
|
quote: Originally posted by adriano
[url=https://postimg.cc/gLxLRVZr][/url]
Uf bokte, ovo budi uspomene... Imam (skoro) cijeli komplet redovnog SD Zagora, stoji mi kao uspomena, plus ga tu i tamo prolistam i pročitam par epizoda. Baš ću uzeti uzeti i ovaj broj na kiosku, nisam 100 godina kupija ništa takvoga. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 05/01/2021 : 20:44:19
|
Covjece, taj "lov na vuka" postaje nesto legendarno poput "nasilja u Darkvudu". Ovaj zadnji izasao 1968,dok nije ponovno u extri izasao nakon isto toliko vremena kao dva "vuka". 1994-2021, 27 godina cirka…
Doduse, ja sam ranih devedesetih procitao sve prve ZS i LMS Zagore i bilo je zbunjujucr citati te razbacane epizode. Znalo se koji je raniji Ferri,koji kasniji. Ponadao se 1994-5-te hajde sad bi mogli krenuti sa reprintima i ispuni se zelja sa "Zagor pricom". Opet nije to,ali uhvatili smo se u kolo i samo o tome pricamo i dan danas. Ipak samo Libellus prati kronologiju kako god neki pricali,iako drugacije,ali bolje i vjernije originalu. Ja sam ostao vjeran vrludanju Ludensa, da ne kvarim decenijski angazman.🤒 |
|
|
Topic |
|