forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Wallace
Starting Member

Croatia
68 Posts

Member since 15/12/2007

Posted - 17/01/2021 : 19:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

quote:
Originally posted by Mali Vuk

Sto se tiče nas kolekcionara, jedna od najbitnijih stvari je očuvanost samoga stripa.
Nije mi jasno kako ljudi mogu biti toliko nemarni i dečku, koji je naručio više brojeva, uplatio novce na račun, poslati oštećene stripove?

Vama je ocuvanost vaznija od sadrzaja stripa, to je dobro poznato...

Neki troše vrijeme na čitanje, dok drugi na rasprave i pametovanja.
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3012 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 17/01/2021 : 20:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by john connor

ta tri izdanja uzimam i pitam se kako bi bolje izgledali da ih rade Fibra, ili Dw npr...

A usporedi Veciti rat, Fibru i Ck, samo je cena na strani CK, nista vise...

Da izdaje DW, ne bi nikad ni dočekao izdanje.
Večiti rat je štampan u Simbolu. I vidi se razlika. Ptica vremena, Mrtvac, Asteriks, Bluberi, Nošeni...sve kako treba.

Možda tebi novci nisu značajna stavka, meni jesu, verujem da nisam jedini. Svi bi mi i perfektno i jeftino, ali neće da može. Stari Kontinent je i dizajnom i kvalitetom izdanja veoma napredovao i to je činjenica.

I Večiti rat je "sve kako treba"

Pumpaj
Go to Top of Page

Mali Vuk
New Member

176 Posts

Member since 24/05/2016

Posted - 17/01/2021 : 20:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali Vuk a Private Message  Reply with Quote
Vronski 3

Zbog takvih kao što si ti započinju razmirice na forumu
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2021 : 21:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sto se tiče nas kolekcionara, jedna od najbitnijih stvari je očuvanost samoga stripa.
Nije mi jasno kako ljudi mogu biti toliko nemarni i dečku, koji je naručio više brojeva, uplatio novce na račun, poslati oštećene stripove?

Tebi ako nije važno kako strip izgleda, kupi neki bez naslovne strane i nezalepljenih stranica. Ionako je važan sadržaj, zar ne?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 17/01/2021 : 21:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Tebi ako nije važno kako strip izgleda, kupi neki bez naslovne strane i nezalepljenih stranica. Ionako je važan sadržaj, zar ne?

Svakako neću da kupim strip bez korica ali neću ni dizati dramu ako je negde malo oštećen, pa nije to automobil za ime boga ljudi već strip!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2021 : 21:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Svakako neću da kupim strip bez korica ali neću ni dizati dramu ako je negde malo oštećen, pa nije to automobil za ime boga ljudi već strip!!!

On nije ni platio za automobil, nego za strip. Jel naručio nov (pod time se podrazumeva neoštećen) strip? Jeste. Da li ga je dobio? Nije. Šta onda nije jasno?

Ti kupi nov auto, pa kad primetiš iznad levog svetla ogrebotinu, nemoj da reklamiraš. Ionako je ne vidiš dok voziš, a i važniji je sadržaj od izgleda.

Uostalom, čovek "diže dramu" i a svoju narudžbinu i svoj novac. Zašto se ti buniš mi je manje jasno.

Edited by - manhunter on 17/01/2021 21:28:33
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47604 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/01/2021 : 21:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

On nije ni platio za automobil, nego za strip. Jel naručio nov (pod time se podrazumeva neoštećen) strip? Jeste. Da li ga je dobio? Nije. Šta onda nije jasno?

Ti kupi nov auto, pa kad primetiš iznad levog svetla ogrebotinu, nemoj da reklamiraš. Ionako je ne vidiš dok voziš, a i važniji je sadržaj od izgleda.

Uostalom, čovek "diže dramu" i a svoju narudžbinu i svoj novac. Zašto se ti buniš mi je manje jasno.

možda on pakuje narudžbe?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 17/01/2021 : 21:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Je li ovo forum?

Jeste.

Je li ovde normalna razmena mišljenja?

Jeste.

Da li se ovde samo moje mišljenje redovno cenzuriše i banuje?

DA!

Edited by - vronski 3 on 17/01/2021 21:39:57
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2021 : 21:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dobro da smo i to rešili.

Edited by - manhunter on 17/01/2021 21:42:48
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 17/01/2021 : 21:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Dobro da smo i to rešili.

E pa jeste, sad možemo na pivo...
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 18/01/2021 : 04:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

A usporedi Veciti rat, Fibru i Ck, samo je cena na strani CK, nista vise...
Mozda su ostala izdanja Kontinenta savrsena, ne znam, ne planiram ih kupovati, jer za ovih 8,9 god koliko rade, znam sta mogu da ocekujem od njih...

Veciti rat je radio Simbol, uporedi Veciti rat i Kopca i videces razliku. Izdanje odlicno uradjeno spolja. Iznutra, procitam pa cu dati misljenje za prevod. Za asterixa si u pravu, dodjse, mislim da je bilo neko objasnjenje zasto prevod nije mogao Blubisu moram da procitam pa cu reci, ali je isto odlicno uradjen. Slazem se da nije savrseno, ali koliko samo VC nije bio savrsen, ovo je extra. Eto, DW nije gledao samo novac i pravio je neka savrsena izdanja i gde su sada, to je ono sto meni smeta. Ocigledno to u Srbiji ne pije vode. Tipa da su napravili jos boljeg Asterixa i podigli cenu za 200 dinara, svi bi ovde rekli skupo je.
Takodje sem formata, pojedina DC izdanja su meni bila odlicna, i prevod i izrada. Da su trebali da rade original americki format slazem se, ali i tada mi se cini da bi ljudi cekali da kupe za 500 dinara, a posle im govorio kako su los odabir stripova imali kada im lose krene.
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3011 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 18/01/2021 : 10:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
U globalu slazem se oko svega, vidis u pravu si, tesko je reci, ali moguce da je Asteriks skuplji, da bi prodaja bila slabija, a samim tim dinamika sporija...

Iskreno, Mrtvac i Kobac su cenovno kao Fibra, papir kod Fibre sto se mene tice, mnogo bolji...ne brinem za margine, niti za nesto drugo...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2394 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 22/01/2021 : 12:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Na cobissu najava za Neznanca - nove avanture 1
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 22/01/2021 : 13:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Napokon i malo bonellija za promjenu..dosadise sa francuzima i amerima..
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/01/2021 : 14:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

nema veće dosade od bonellija kojeg objavljuje na desetine izdavača.

da ga bar nikako ne objavljuju...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
403 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 23/01/2021 : 14:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

Nije stvar baš da ne objavljuju...samo se pitam za koga to objavljuju? Tu nikada neće navući novog čitaoca, osim nekog fanatika matorca koji gnjavi svog klinca ili nekog drugog...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3399 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/01/2021 : 15:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ni mene Boneli baš nimalo ne interesuje, al dokle god nemaju neke duže serijale koji bi trošili i resurse i broj izdanja koji bi se mogli na nešto pametnije potrošiti, nije problem. Verovatno postoji neki broj Bonelijanaca koji se preklapa sa ostalim, i čita i druge stvari. Mada ja mislim da su brojke takvih dvocifrene...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/01/2021 : 17:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 23/01/2021 : 20:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Pricajte vi sta hocete, ali da nije bilo bonelija kod nas, ne bi bilo ni tih vasih asterixa, nindza kornjaca, strumpfova, spidermanova, gastona..
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
529 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 23/01/2021 : 20:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Pa pretpostavljam da su kod većine pre Bonelija bili Mikijevi Zabavnici i Almanasi, tako da su oni bili pravi uvod u strip. A Boneli je posle bio vrhunska prelazna faza :).
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16879 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/01/2021 : 20:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pricajte vi sta hocete, ali da nije bilo bonelija kod nas, ne bi bilo ni tih vasih asterixa, nindza kornjaca, strumpfova, spidermanova, gastona..

točno ..

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 23/01/2021 : 21:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Mislim da je Duki to kupovao stripove za ortake a ne za prodaju

@dinko
ma biće svakako i 13.integral Asteriksa

Ja tek sad procitah ovu stranicu.
Eto, anto, potvrdujem ovo, posto si ti napisao.
A mogu potvrditi i ostali dragi momci kojima sam ih jako rado povezao, a povezem i dalje, svaki put kad sam u mogucnosti.
Ima nas par vise ovjde i nisu svi privilegirani putovati toliko cesto kao npr. ja.

Uostalom, kome sta potvrdjivati, objasnjavati, pravdati se i prije svega, za sta?
Tamo neki likovi koji mene osobno u zivotu vidjeli nisu niti mi glas culi, uzimaju sebi za pravo siriti po forumu svoja sranja pominjuci mene?

Rekoh ja, babe usrane tracare, koje ne dozivljavam niti 1% ozbiljno, a kamoli da im dopustam da me uvuku u svoja sranja.
Takve se jednostavno ignorira pa neka drndaju svojim baburdama, a od mene odjebi.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3399 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 23/01/2021 : 21:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

99 odsto zemalja nije imalo dodira sa Bonelijem, pa opet imaju sve ponaosob svoju strip publiku. Nema potreba da se mistifikuje Boneli, to što su ti stripovi imali toliki uticaj u Jugoslaviji je pre imalo veze sa tadašnjom geopolitikom no sa stripovima.
Sve zemlje u Evropi imaju superheroje, BD i mange zastupljene, imali bi ih i mi danas, sa ili bez Bonelija.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/01/2021 : 22:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
da nije bilo bonelija, sad ne bih pazario stripove pa bih bio bogatiji covek
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/01/2021 : 22:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

da nije bilo bonelija, sad ne bih pazario stripove pa bih bio bogatiji covek

Samo bi ti žena nosila skuplje čizme. Ne bi bio bogatiji

Resistance is futile.
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page