Author |
Topic  |
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
673 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 24/01/2021 : 02:19:47
|
Svaka čast za Travelling riverside blues, stvarno fenomenalna pesma, i meni bi svakako bila u samom vrhu, a Achilles last stand je i meni omiljena :D
The rain song takođe izuzentno cenim
Svakako super lista, da je ubačena npr In the light bila bi još bolja ;D |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 24/01/2021 : 10:10:35
|
quote: Originally posted by Poli
Zanimljiva lista. Stvarno.
Mada i ja imam asova u rukavu (koji nisu toliko sprijeda i hvaljeni, npr. najvise mi se svidja That's the way), kao npr. Travelling Riverside Blues nije bas na best offima. :D
Sto je najbolje htio sam za zadnju umjesto Over the hills staviti Hey,Hey, What Can I Do pa se mislim ajde da netko ne kaze da vadim samo ove divlje pa nek bude jedna od tih eksponiranijih. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 24/01/2021 : 10:58:46
|
Ne da mi se rezati, evo brzinski top 20, bez redoslijeda:
Babe I'm gonna leave you Communication breakdown Whole lotta love What is and what should never be Thank you Heartbreaker No quarter RnR Black dog Stairway Misty mountain hop Going to California What is and what should never be Immigrant song Trampled underfoot The Rover In the light Nobody fault by mine In the evening All my love
Tonto preferira manje izlizane stvari, ali ja se ne odričem ni onih "izlizanih" samo zato jer su megapopularne. Ne može mi Immigrant song dosaditi ni zbog Shreka ni zbog Trenta Reznora :) |
Edited by - vukozec on 24/01/2021 11:04:12 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 24/01/2021 : 11:07:06
|
Kažu inače da je Plant forsirao više ove akustične, a Page rifovske teže stvari. Po tome ja biram Plant klan. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/01/2021 : 14:36:36
|
Meni bi bilo iznimno tesko sastaviti listu top 10, mozda ni top 20, jer bih se osjecao kao da se odricem vlastite djece. Ali ako bi isao po albumima... hmm, valjda trica. Ima taj neki posebni sarm, samocu (Snowdonie), smek stimungu, a i prvi njihov vinil je koji sam kupio sa mislim da 15g, pa me izulo kada sam ga zavrtio i prvi put cuo Immigrant Song.
Jedino mi Physical Graffiti nikada nije bio u vrhu i nekako nisam stekao kako da bi trebao predstavljati onaj THE album. Nije ni bas pravi pravi album nego vise kao Coda, sakupljene stvari sa raznih godina. Ali da je sjajan, to sigurno stoji, samo ne za prvo mjesto. Ili drugo, ili...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 24/01/2021 : 14:55:48
|
quote: Originally posted by vukozec
Tonto preferira manje izlizane stvari, ali ja se ne odričem ni onih "izlizanih" samo zato jer su megapopularne. Ne može mi Immigrant song dosaditi ni zbog Shreka ni zbog Trenta Reznora :)
Pa nije baš da mi smeta izlizanost osim u slučaju stairwaya koja realno spada u sam top, ali mi se zaista popela na vrh glave. Jednostavno mi bolje sjedaju njihove akustične i malo sporije, atmosferičnije stvari. Meni će osobno i Ramble on i Bron-Y-Aur Stomp uvijek biti bolje stvari od Immigrant song. Preferiranje manje izlizanih bi bilo kad bi rekao da je Tea For One bolja od Since I've Been Lovin' You, a nije. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/01/2021 : 15:10:16
|
quote: Originally posted by Tonto
Preferiranje manje izlizanih bi bilo kad bi rekao da je Tea For One bolja od Since I've Been Lovin' You, a nije.
Nije, ali nije ni daleko iza. 
Prije bih rekao da ima malo drugaciju atmosferu, jos depresivniju, melanholicnu i nostalgicnu, a nije to solja caja za svakoga dok Since... vise prija i prosjecnoj publici.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 24/01/2021 15:16:21 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 24/01/2021 : 21:49:35
|
ma kakvi...sastavit top listu najvećih ikad? teško...ne znam jel itko oborio rekord...četvorku sam kupio 1992. ploču...od tog dana, 22.04.1992.-pa sve do 10.02.1997. ta se ploča vrtila svaki jebeni dan,odnosno poslije cd...idući dan sam otišao u HV...najviše mi bilo žao matere...žena je dolazila s posla oko 14 sati...a ja taman oko 13:30 kad bi škola bila ujutro...i odma gramofon do daske...koliko puta je zvonila i stajala ispred vrata... najveći band ikad! |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 24/01/2021 : 21:50:44
|
Babe I'm gonna leave you Communication breakdown Whole lotta love What is and what should never be Thank you Heartbreaker No quarter RnR Black dog Stairway Misty mountain hop Going to California What is and what should never be Immigrant song Trampled underfoot The Rover In the light Nobody fault by mine In the evening All my love
trljam oči...pa opet...pa opet...na listi ti nema pisme, koja je po meni, top5...možda i top 3... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/01/2021 : 21:55:12
|
Top 10 Zeppelina? Evo, ali bez nekog redoslijeda:
- Good Times, Bad Times - Communication Breakdown - Babe I'm Gonna Leave You - Living Loving Maid - Immigrant Song - Since I've Been Loving You - Stairway to Heaven - The Song Remains the Same - Achilles Last Stand - Kashmir
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 24/01/2021 : 23:42:35
|
quote: Originally posted by globinjo
trljam oči...pa opet...pa opet...na listi ti nema pisme, koja je po meni, top5...možda i top 3...
Since i've been loving you? Kashmir? Dazed & confused?
Kladim se na zadnju. |
Edited by - vukozec on 24/01/2021 23:45:23 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/01/2021 : 03:10:17
|
quote: Originally posted by Poli
Preferiranje manje izlizanih bi bilo kad bi rekao da je Tea For One bolja od Since I've Been Lovin' You, a nije.
Nije, ali nije ni daleko iza. 
Prije bih rekao da ima malo drugaciju atmosferu, jos depresivniju, melanholicnu i nostalgicnu, a nije to solja caja za svakoga dok Since... vise prija i prosjecnoj publici.
Kakve ba, cikare caja, a pricate o Zeppelinima... ma daj... Bicerinima rakije, casama Whiskya ajde de...
|
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 25/01/2021 : 03:13:04
|
'Cetvorka' je zakon i cement! Da je jos tu bio Kashmir sa onog bezveznog albuma sa najboljom njihovom pjesmom, 'cetvorka' bi usla u anale, topa deset. Ni ovako nije daleko...
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 25/01/2021 : 03:19:28
|
Fenomenomenalna obrada!
https://youtu.be/5gusXZDej0Y
I to kakva razlika u glazbenom izricaju ovih bendova a 'uboli' su bit. To i znaci i potvrduje da je glazba samo glazba. Uvijek bila i bit ce... I niko da je spomene. Meni je 'mrak' orididi, a ovaj cover rastura. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/01/2021 : 08:14:48
|
trljam oči...pa opet...pa opet...na listi ti nema pisme, koja je po meni, top5...možda i top 3...
Kladim se na zadnju.
When the levee breaks |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 25/01/2021 : 09:46:35
|
Kladim se na zadnju.
When the levee breaks
Mogla je i ona upast. S obzirom da sam What is and what should never be greškom naveo dvaput, neka upadne :) |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 25/01/2021 : 09:50:21
|
Stvarno mi nije jasno zašto je tako teško potpisat čovika kad mu mrdneš pismu. Nego ovaj mora dizat tužbe... a meni je ovaj original jači od Zeppelina pa sad možete i drvlje i kamenje...
Tonto, evo za tebe jedan vrlo zanimljiv strip: https://web.law.duke.edu/musiccomic/

Theft! A History of Music is a graphic novel laying out a 2000-year long history of musical borrowing from Plato to rap.
U duhu teme koju obrađuje, objavljen je kao public domain free download: https://web.law.duke.edu/musiccomic/download/
 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 25/01/2021 : 10:56:23
|
Odlicno.
Da se razumijemo, meni ne smetaju takva preuzimanja, meni smeta ne odavanje priznanja zaslužnima. Ili kako kaže komentar na youtube:
Jimi Hendrix heard the original recording of "All Along the Watchtower", liked it, and turned it into an whole new song. But he left the writing credit solely to Bob Dylan. And that is the difference between Jimi Hendrix and Jimmy Page.
Caveu opraštam mercy seat, taj je vjerovatno bio tolko drogiran da ni ne zna da ju je pokupio. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 25/01/2021 : 11:48:51
|
Sa wikipedije:
Led Zeppelin has been successfully and unsuccessfully accused of music plagiarism several times.
On Led Zeppelin's album Led Zeppelin II (1969), parts of the song "Bring It On Home" were copied from Sonny Boy Williamson's 1963 recording of "Bring It On Home," written by Willie Dixon. On the same album, "The Lemon Song" included an adaptation of Howlin' Wolf's "Killing Floor." In 1972, Arc Music, the publishing arm of Chess Records, brought a lawsuit against Led Zeppelin for copyright infringement over "Bring It On Home" and "The Lemon Song"; the case was settled out of court for an undisclosed sum. Earlier UK pressings of the album listed the song as "Killing Floor" and part credited it to Burnett, Howling Wolf's real name. Led Zeppelin's song "Whole Lotta Love" contained lyrics that were derivative of Willie Dixon's 1962 song "You Need Love." In 1985, Dixon filed a copyright infringement suit, resulting in an out-of-court settlement. Later pressings of Led Zeppelin II credit Dixon as co-writer.[16] Led Zeppelin also paid a settlement to the publisher of Ritchie Valens' song "Ooh! My Head" over "Boogie with Stu" (from their album Physical Graffiti) which borrowed from Valens' song, although they had already listed Mrs Valens in the credits.[17] Led Zeppelin's song "Dazed and Confused" was derived from a 1967 Jake Holmes song of the same name, which had been performed by Jimmy Page when he was with The Yardbirds.[18][19] In June 2010, Holmes filed a lawsuit against the guitarist for copyright infringement in a United States District Court, claiming Page knowingly copied his work.[20] The case was dismissed with prejudice in January 2012 following a stipulation filed by both parties.[21] The 2012 Led Zeppelin release Celebration Day credits the song to "Jimmy Page, inspired by Jake Holmes". The Led Zeppelin song "Black Mountain Side" sounds similar to Bert Jansch's version of the traditional folk song "Down by Blackwaterside". No legal action was ever taken against Led Zeppelin, because it could not be proved that the recording in itself constituted Jansch's own copyright, as the basic melody is traditional.[22] A number of people have put forth the opinion that the introduction, and opening guitar arpeggios, of Led Zeppelin's "Stairway to Heaven" bears a close resemblance to the 1968 instrumental "Taurus" by the group Spirit.[23] In May 2014 an attorney hired by Randy California's heirs announced plans to file a copyright infringement suit that will seek a co-writing credit for California on "Stairway to Heaven."[24][25] A Los Angeles jury ruled in favor of Led Zeppelin in June 2016.[26] On October 5, 2020, the US Supreme Court again ruled in favor of Led Zeppelin.[27] Reviews of the song "Since I've Been Loving You" by Led Zeppelin (from their Led Zeppelin III album) have noted its similarity to the Moby Grape song "Never".[28][29] No legal action is known to have been taken. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 25/01/2021 : 12:58:45
|
Zeppelinima nitko ne može osporiti kvalitetu, tu su među najvećima ikad. No, isto tako nema ciganskijeg benda od njih šta se tiče krađe. To se uzimalo na sve strane bez ikakvog pardona, bez potpisivanja originalnih izvođača. Sva srića pa imamo internet danas i lakše je provjerit te stvari jer to je lopovluk na maksimumu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 25/01/2021 : 13:02:51
|
quote: Originally posted by Paka01
Zeppelinima nitko ne može osporiti kvalitetu, tu su među najvećima ikad. No, isto tako nema ciganskijeg benda od njih šta se tiče krađe. To se uzimalo na sve strane bez ikakvog pardona, bez potpisivanja originalnih izvođača. Sva srića pa imamo internet danas i lakše je provjerit te stvari jer to je lopovluk na maksimumu.
Pazi, opet će biti prijetnje baniranjem. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
Topic  |
|