Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 28/01/2021 : 15:45:43
|
Hej, hej, hej... Cash i Amercan records... Rick Rubin koji je moga izrazitog favorita za r'n r hram vjecnosti izvukao sa dna. Sa najvecim zadovoljstvom i nestrpljivim iscekivanjem sam pratio Cashove projekte dok su trajali, a bilo je to dekada cijela. Mrak. Ludilo. Neke od najboljih obrada ikad. Svaku koju je obradio kao da je njegova. Kao i Stulic isto. Identicno. Moze biti zato je i slicnost sa imenom i nadimkom neupitna. Cave, Petty, NIN, Depesovci, Sting, Soundgarden... whou ou o. American Cash recordings Johnny gotovina kes... mrak ploce/albumi. A Glenn Danzing, sto reci? Misfits, Danzing... Sjajan pjevac, umjetnik... Samo da je Mother snimio vec je u Hall of fame... Nije mu odvratna Metallica zakurac uzela pjesmu.
Nego, cekaj malo Paka...sto je ovo? Imas najblizi glazbeni ukus mome ovdje u ovoj 'tocionici' glazbe... Kako, kako pobogu ne kuzis onog Johnnya? Ne ide mi u glavu, za pasa Boga.... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 29/01/2021 : 11:23:04
|
Zadržimo se još malo na obradama i alternativnim verzijama. Pjesmu "See That My Grave Is Kept Clean" je 1927. godine originalno napisao i snimio američki blues pionir Blind Lemon Jefferson. Mnogo je poznatih glazbenika snimilo svoju verziju (npr. Bob Dylan, Grateful Dead, B.B. King, Lou Reed, itd...), no mislim da posebno treba izdvojiti slovensku grupu Laibach koja ju je obradila u svom industrial stilu, kako to već znaju napraviti.
Druga stvar na koju bih se osvrnuo je pjesma "Što ću nano, dragi mi je ljut" pjevačice Bisere Veletanlić. Pjesma je izašla 1976. godine, autor pjesme je Goran Bregović i nije stoga za čuditi se što su muzika i melodija (s drugim tekstom) ponovno iskorišteni dovih 8 godina kasnije za pjesmu Bijelog Dugmeta. Mislim da nije problem prepoznati o kojoj se pjesmi radi.
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 29/01/2021 : 11:33:05
|
Laibach je obradio i dio albuma Betlesa "Let it be". Čije su verzije legendarnih pjesama bolje :) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Tonto
Advanced Member
8544 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 12:53:02
|
Paka, najtoplije preporucam See that is my grave kept clean od Dream Syndicate-a i Steve-a wynn-a.
https://youtu.be/WlOpHcm_9p0
Meni najdraza. Svirao ju je u Zagrebu 2003-e, u Ksetu. Nas 500/600 natiskanih unutra. Pakleni koncert. Tad mu se bend zvao Stewe Wynn and miracle 3. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 13:01:37
|
Obrada Paranoida jako zanimljiva, svida mi se. Laibach postujem! Nekad su mi ok, nekad ne... nazalost gledao sam ih samo jednom, a trebalo je vise... Bilo je, (bili su) odlicno(i). |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 15:27:56
|
17 lipnja 2014-e. HNK Split. Promocija albuma Spectre. Bilo je jako, jako dobro. Ambijent specifican. Splitsko kazaliste je jako lijepo i akusticno. Puno ko sipak. Trazila se karta vise... Mene je dojmilo, a nema sto nisam uzivo odgledao/odslusao. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:38:10
|
quote: Originally posted by ivanl Mene je dojmilo, a nema sto nisam uzivo odgledao/odslusao.
Pa vjerojatno ima toga ;)
Dylan kad na Šalati slavi rođendan i jubilarni nastup s The Bandom na neverending touru! Manu Chao u Maloj dvorani DS-a svira sat vremena s upaljenim svjetlima (koncert je kao gotov)! ...i tak to |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:43:06
|
Jbg. Sve sam te klubove koje si pobrojio visekratno pohodio na raznim koncertima. Di je jos Boogaloo, Mocvara, Kset, Lap, Sax, Jabuka, Klaonica, Hard place, Vintage, Lauba, ITD, bocarski dom ... sve sam ih obisao... Bit ce i petnaestak puta neke. Jbg Zagreb je Zagreb. Obozavam koncerte u Zagrebu, to mi je kao doma da sam, jer ovdje dolje nema nista... U Splitu nemam pojma koliko je Laibach puta bio. Zaista se ne sjecam. Ali nije puno sigurno... |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:46:39
|
Split je nekad davno imao super metal koncerte (Rotting Christ, Devastation, Evergrey, Quo Vadis), no davno je to već postala totalna prčija, a i ljudi su debili. Zadnji strani metal koncert na kojem sam tamo bio je Stoned Jesus ima par godina i bilo je tragično. Bend je bio super, al bilo je jedno 50 ljudi maksimalno, plus nije bilo zaštitara pa im se neki pijani idiot stalno penjao na stage i dirao opremu. Prekinuli su nastup nakon 4-5 pjesama i pokupili se ća, a ako mene pitaš, dobro su i učinili. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 29/01/2021 16:49:23 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:49:32
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by ivanl Mene je dojmilo, a nema sto nisam uzivo odgledao/odslusao.
Pa vjerojatno ima toga ;)
Dylan kad na Šalati slavi rođendan i jubilarni nastup s The Bandom na neverending touru! Manu Chao u Maloj dvorani DS-a svira sat vremena s upaljenim svjetlima (koncert je kao gotov)! ...i tak to
A Zagreba sto se tice i mjesta gdje sam gledao koncerte bio sam jos u malom pogonu, Dinamovom stadionu, veliki i mali Dom sportova, Velesajam, Hipodrom, Arena, Salata, KC Drazen Petrovic... Ma nema di nisam. Za jednog Splicu, koji placa sve sam i ide gore izricito zbog svirki, a nisam novinar, priznaces zaista puno... |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:51:55
|
quote: Originally posted by Paka01
Split je nekad davno imao super metal koncerte (Rotting Christ, Devastation, Evergrey, Quo Vadis), no davno je to već postala totalna prčija, a i ljudi su debili. Zadnji strani metal koncert na kojem sam tamo bio je Stoned Jesus ima par godina i bilo je tragično. Bend je bio super, al bilo je jedno 50 ljudi maksimalno, plus nije bilo zaštitara pa im se neki pijani idiot stalno penjao na stage i dirao opremu. Prekinuli su nastup nakon 4-5 pjesama i pokupili se ća, a ako mene pitaš, dobro su i učinili.
Klasika za male sredine |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:52:36
|
Split je nekad davno imao super metal koncerte (Rotting Christ, Devastation, Evergrey, Quo Vadis), no davno je to već postala totalna prčija, a i ljudi su debili. Zadnji strani metal koncert na kojem sam tamo bio je Stoned Jesus ima par godina i bilo je tragično. Bend je bio super, al bilo je jedno 50 ljudi maksimalno, plus nije bilo zaštitara pa im se neki pijani idiot stalno penjao na stage i dirao opremu. Prekinuli su nastup nakon 4-5 pjesama i pokupili se ća, a ako mene pitaš, dobro su i učinili.
A sta kazes u Zadru, na Puntamiki, koncert Megadetha naprasno prekinut na petoj sestoj pismi, jer je Mustaina rulja gadala bovanima. Pogodili ga u gitaru, ruku i glavu... covik se skupija i isa ca... ja gleda svojim ocima. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 29/01/2021 : 16:55:47
|
quote: Originally posted by BeaGea
Klasika za male sredine
Dragi moj, Split je velika sredina za masu toga, da ne kazem sve, ali priznajem svirki nema. Bar ne onih koje vrijede. Uvjek sam to govorio, ne bjezim od cinjenica, ali mala sredina nikako nije... |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4402 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/01/2021 : 15:07:12
|
Nakon što je Ivanl nahvalio Heaven and Hell za popizdit morao sam opet baciti uho na to. I bome nakon 2-3 slušanja moram priznat da je to ipak jako jako dobar album! Fino ujednačen, bez loše pjesme i sa finim mejdenovskim soundom. Ne znam zašto mi prije nikada nije zvučao tako dobro kao sada s time da ga nisam slušao jako jako dugo. Mislim da je zadnji put to bilo tamo negdje 2011. Ne znam što se promijenilo od tada. Uši mi nisu bile na servisu pa mogu jedino okrivit činjenicu da mi sve staro zvuči bolje nego nekad jer ne mogu smislit ovu današnju digitalnu produkciju. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 30/01/2021 15:07:29 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 30/01/2021 : 15:58:28
|
quote: Originally posted by Cromwell
Nakon što je Ivanl nahvalio Heaven and Hell za popizdit morao sam opet baciti uho na to. I bome nakon 2-3 slušanja moram priznat da je to ipak jako jako dobar album! Fino ujednačen, bez loše pjesme i sa finim mejdenovskim soundom. Ne znam zašto mi prije nikada nije zvučao tako dobro kao sada s time da ga nisam slušao jako jako dugo. Mislim da je zadnji put to bilo tamo negdje 2011. Ne znam što se promijenilo od tada. Uši mi nisu bile na servisu pa mogu jedino okrivit činjenicu da mi sve staro zvuči bolje nego nekad jer ne mogu smislit ovu današnju digitalnu produkciju.
Samo nastavi, bit ce ti i bolji i bolji. Najbolji. Cuj, Maiden ti tada nije bio ni trunka onog sto ce tek postati, sto je danas... Ali tu ti je remek djelo produkcije Martina Bircha, koji ce to kasnije raditi sa Maidenom, Whitesnakeom... Osim besprijekorne glazbe tada cetiri glazbenika u naponu snage, i odlicnih tekstova, taj je album prezajebano produciran. Sto je pokojni genije tipaka i mixeta u studiju, i sam kazao. 'Bicem' ih je tjerao, ali isplatilo se... Remek djelo! Samo ti nastavi, i slusaj ga najglasnije! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 01/02/2021 : 11:50:18
|
Meni je Burning ambition uvjek bila draga pjesma, ali s vremenom zaboravis na nju, pa se evo ovako, kao i ovim postavljanjem ponovo prisjetis. Meni je ovo Maiden-vesela pjesma. Leprsava rock-heavy stvar. Kratka, puna, veselih gitara. E sad vidi paradoksa, na svjetlo dana je izisla sa Running Free, pjesmom koju Maideni sviraju uvijek, svugdje, na valjda svakom koncertu sve do dan danas, a ovu nisu odsvirali nikad... bas steta. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 01/02/2021 : 11:56:37
|
Nego, evo jedna lijepa, zaboravljena, razigrana, idlicno odsvirana pjesma, danas jako losih U2. Ova 'stvar' nije nasla onomad mjesta na odlicnom Achtung baby, i bila je B strana. Cesto je sebi pustam za gust, a vrijedi u, i za dosadni ponedjeljak... Mozda je niste culi.
https://youtu.be/H3PE_tZ6rtI |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|