forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 389

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2021 : 21:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by delboj

quote:

I ovaj drugi je friško, završio prošle godine.

Znači da je to nešto skroz novo? A zar nije bio plan da sad prvo objave Snajderovog Betmena?

Pa šaraju malo. Moraš malo i nekog drugog Betmena ponuditi pogotovo ako ne izbacuješ sve odjednom. Ima i nas koji volimo Betsa a zabole nas za Snajdera...Treba i na nas neko da misli

e da i od tebe čujem nešto pametno

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/01/2021 : 22:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Beren

Opet gađaju Marvel i DC uglavnom. Čekam od njih Prije Inkala i Družina od sumraka, pa i Plašt i očnjaci. Logično bi bilo.

ako će da prepisuju Fibrin katalog, onda bolje i superheroji/boneli.

Malo mi je ta mantra da prepisuju Fibru pomalo zarđala. To su ipak sve klasici, a kad su već izdali 2 Buržona i brdo Žodorovskog, nema ništa logičnije nego da nastave sa Prije Inkala i Družinom od sumraka. Plašt i očnjaci, zašto da ne, a i nisam uzeo Fibru, pa bi mi bilo sjajno da i njega dodaju u katalog.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 29/01/2021 : 22:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Opet gađaju Marvel i DC uglavnom. Čekam od njih Prije Inkala i Družina od sumraka, pa i Plašt i očnjaci. Logično bi bilo.

Malo mi je ta mantra da prepisuju Fibru pomalo zarđala. To su ipak sve klasici, a kad su već izdali 2 Buržona i brdo Žodorovskog, nema ništa logičnije nego da nastave sa Prije Inkala i Družinom od sumraka. Plašt i očnjaci, zašto da ne, a i nisam uzeo Fibru, pa bi mi bilo sjajno da i njega dodaju u katalog.

Jeste, i ja sam se šalio na taj fazon, ali stvarno izbacuju ipak nešto što se moglo vidjeti po stripotekama ili Politikinom zabavniku.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 29/01/2021 : 23:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

...ili možda Cyann od Bourgeona, to ni Fibra nije izdala...pa i Les Sentinelles Breccie...a bilo bi super da ubrzaju i Bluba...:)

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2021 : 23:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

za Pre Inkala se podrazumeva da će raditi;pa i za Plašt,to je ipak predobar strip da bi se zaobišao.

ali Družina od sumraka je već traženje 'leba preko pogače;ako se već objavjuje još nešto od Buržona,ajde onda https://www.bedetheque.com/BD-Cycle-de-Cyann-INT-en-Cof-Le-Cycle-de-Cyann-Edition-integrale-292666.html

Go to Top of Page

koze123
Average Member

990 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 30/01/2021 : 00:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Iskreno mi se nimalo ne sviđa prevod drugog Belog Viteza - Kletva? Prokletstvo Belog Viteza zvuči mnogo, mnogo bolje.

I ja inače očekujem Družinu od sumraka uskoro, a biće sigurno i Inkala još.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/01/2021 : 00:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ne mlati koze,sasvim je dovoljna Fibrina Družina.

sto puta je recimo bolja ideja ovo što sam predložio,ili recio Servitude u dve knjige.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3399 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 30/01/2021 : 00:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Pa šaraju malo. Moraš malo i nekog drugog Betmena ponuditi pogotovo ako ne izbacuješ sve odjednom. Ima i nas koji volimo Betsa a zabole nas za Snajdera...Treba i na nas neko da misli

od tebe čujem uvek samo nešto pametno

Hvala
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12314 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/01/2021 : 04:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
U pripremi:

Betmen: Beli vitez, Šon Marfi
DŽOKER VIŠE NIJE LUD!

U svetu u kom je klovnovski princ kriminala izlečen od ludila, taj rehabilitovani čovek, sada poznat pod imenom Džek Nejpijer, žarko želi da zaceli grad koji je donedavno terorisao. Nakon što se pomirio sa

svojom napaćenom partnerkom Harli Kvin, on kreće u pažljivo osmišljenu kampanju diskreditovanja onoga koga smatra za jedinog istinskog neprijatelja Gotama: Betmena. Nejpijerov pohod zaista otkriva decenijama prisutnu korupciju unutar gotamske policije, a usput naočigled svih, preobražava Nejpijera u gradskog većnika i narodskog heroja. Ali kada se gresi iz prošlosti vrate i počnu da ugrožavaju sve ono što je dobri većnik postigao, razlike između spasitelja i uništitelja polako se brišu – kako kod Džokera, tako i kod Betmena – a zajedno s njima tone i svaka nada u budućnost Gotama...

BATMAN: WHITE KNIGHT #1–8

Betmen: Kletva Belog viteza, Šon Marfi
„JA SAM OSVETA. JA SAM BOŽJI GNEV.“
AZRAEL JE ISUKAO SVOJ MAČ!

Urbanu džunglu Gotama razdire rat između Betmena i Džokera – rat u kojem razlika između heroja i zlikovca postaje vrlo nejasna. A sada, pošto je svoju dobročiniteljsku personu Džeka Nejpijera potisnuo ponovnim usponom Princa Zločina, Džoker se sprema da taj rat uzdigne na nov nivo – a njegova vojska ima novog regruta!

S ognjenim mačem u rukama i bremenom viševekovne istorije na plećima, Azrael je vitez mračniji od svega što je Gotam dosad iskusio. Betmenovi neprijatelji jedan po jedan padaju pod njegovom oštricom, dok ovaj moderni krstaš, malo-pomalo, pretvara Gotam u sopstvenu verziju raja na Zemlji. Na put mu mogu stati samo Betmen i njegovi saborci, od kojih se otuđio... A kada Džoker i Azrael obelodane tajnu istoriju porodice Vejn, to će možda zauvek uništiti svu veru u Mračnog Viteza.

BATMAN: CURSE OF THE WHITE KNIGHT #1–8
BATMAN: WHITE KNIGHT PRESENTS
VON FREEZE

Ostrvo paukova 1, Den Slot

Život Pitera Parkera, koji čuva Njujork u ulozi Spajdermena, član je dva tima Osvetnika i još danju radi u laboratoriji „Horizont“, potpuno je sulud.

A postaće još luđi.

Dobro došli na Ostrvo paukova, na kojem milion Njujorčana iznenada dobije Spajdermenove velike moći – ali ne i njegovu odgovornost!

Može li sad, kada više nije toliko poseban, Spajdi da odigra ulogu superheroja koji spasava svet dok Veliku jabuku nešto izjeda iznutra? Sad kad je okružen sa milion ljudi koji su podjednako moćni kao on? Sad kad čak i njegova devojka jezdi kroz grad na mreži? A čekajte tek da upoznate Dž. Džonu Džejmsona, Spektakularnog Spajder-Gradonačelnika!

TOM 1: Amazing Spider-Man: Infested, Spider-Island: Deadly Foes, Amazing Spider-Man #666–669, Venom #6
TOM 2: Amazing Spider-Man #670–673, Venom #7–9

Ostrvo paukova 2, Den Slot
Život Pitera Parkera, koji čuva Njujork u ulozi Spajdermena, član je dva tima Osvetnika i još danju radi u laboratoriji „Horizont“, potpuno je sulud.

A postaće još luđi.

Dobro došli na Ostrvo paukova, na kojem milion Njujorčana iznenada dobije Spajdermenove velike moći – ali ne i njegovu odgovornost!

Može li sad, kada više nije toliko poseban, Spajdi da odigra ulogu superheroja koji spasava svet dok Veliku jabuku nešto izjeda iznutra? Sad kad je okružen sa milion ljudi koji su podjednako moćni kao on? Sad kad čak i njegova devojka jezdi kroz grad na mreži? A čekajte tek da upoznate Dž. Džonu Džejmsona, Spektakularnog Spajder-Gradonačelnika!

TOM 1: Amazing Spider-Man: Infested, Spider-Island: Deadly Foes, Amazing Spider-Man #666–669, Venom #6
TOM 2: Amazing Spider-Man #670–673, Venom #7–9

Neznanac Nove avanture 1, Danijele Broli
Berlin, 1987: dva sveta razdeljena su zidom, dve civilizacije ogrezle u atmosferu dekadencije iz različitih očajničkih pobuda. U tom vrtlogu ekstrema, antijunak po imenu Unknow kreće se sa tipičnom nemarnošću plaćenog ubice i zavisnika od opojnih supstanci. Ali to je ubica ispod čije se grube spoljašnjosti ipak krije iskra nečeg čovečnog i pravednog. Zatičemo ga na istočnoj strani najveće hladnoratovske barijere, upletenog u intrigu sa poznanicima iz bliske prošlosti, a usput saznajemo i kako je, napustivši tobožnji mir i spokoj koji je ostvario u Njujorku, dospeo u Evropu. Ubrzo će se opet naći u potrazi za odgovorima na razna lična i svetska pitanja, dok tone sve dublje u složenu zaveru predvođenu besnim komunistima, bivšim nacistima, neočekivanim ljubavnicima i ličnim duhovima. Drugim rečima, nastaviće da živi život u kom nikada nije prestao da se igra žmurke sa smrću...

Slavni antijunak potekao iz pera još slavnijeg stripskog umetnika Magnusa vraća se na stranice stripa, ovaj put pod kreativnom palicom Danijelea Brolija i Davidea Fabrija i, kao i pre, prati ga neprijatna sudbina kojoj ne može da utekne.

----------------------------------------------
A mozda i ova istorijska knjiga o Indijancima bude interesantna nama ljubiteljima westerna:

Carstvo letnjeg meseca, Sem Gvin
Čuveni Komanči i njihove legendarne borbene sposobnosti diktirale su tempo kojim se otvorio zapad Amerike. Ratnici Komanča važili su za najbolje konjanike u istoriji. Njihovo umeće sa lukom i strelom i kopljem zaustavilo je pohod španskog Meksika na sever i francusku ekspanziju zapadno od Luizijane. Bili su toliko efikasni u odbijanju belih kolonista da su direktno odgovorni za formiranje čuvenih teksaskih rendžera i za pojavu oružja specijalno dizajniranog za borbu protiv njih – revolvera.
Nakon vrsnog opisa uspona Komanča, Gvin nam predstavlja uzbudljivu dramu o Sintiji En Parker, devetogodišnjoj devojčici koju su Komanči oteli i koja je postala ozloglašena Bela Skvo. Sintija je odbijala da se vrati među belce sve dok je teksaski rendžeri nisu zarobili i nasilno vratili kući. Još poznatiji je bio njen sin Kvana, poslednji i najveći poglavica Komanča, ratnik koji nikada nije izgubio bitku.
U Carstvu letnjeg meseca Gvin nam donosi jednu od najfascinantnijih priča o Divljem zapadu ikada ispričanu. Ovaj živopisni i precizni istorijski zapis četrdesetogodišnje borbe između Komanča i belih doseljenika idealan je za sve ljubitelje istorije i kulture severnoameričkih Indijanaca.

„Gvin nam pruža detaljan, uzbudljiv prikaz jednog od najbitnijih momenata američke istorije i portrete dva jedinstvena čoveka, Kvane Parkera i Ranalda Makenzija,
čija ga je međusobna borba definisala.”
– Lari Makmarti,
pisac i dobitnik Pulicerove nagrade

Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 30/01/2021 : 05:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Knjiga deluje odlicno!
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/01/2021 : 09:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ali kakva navalica Betmena na našem tržištu u poslednje vrijeme. Dugo ga je bilo na kašičicu, a sad i Fibra i ČK gruvaju.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/01/2021 : 09:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebiga, šta je Zagor na Balkanu, to je Batman u svijetu Ne može popularnije od toga.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 30/01/2021 : 16:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Jebiga, šta je Zagor na Balkanu, to je Batman u svijetu Ne može popularnije od toga.

U potpunosti se slazem, to je isti nivo!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 30/01/2021 : 18:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

za Pre Inkala se podrazumeva da će raditi;pa i za Plašt,to je ipak predobar strip da bi se zaobišao.

ali Družina od sumraka je već traženje 'leba preko pogače;ako se već objavjuje još nešto od Buržona,ajde onda https://www.bedetheque.com/BD-Cycle-de-Cyann-INT-en-Cof-Le-Cycle-de-Cyann-Edition-integrale-292666.html

Anto zna znanje... mada, ne bih se bunio da Čk izda sve od maestra Bourgeona... :)

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 30/01/2021 : 19:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

U pripremi:

e jbg, opet ništa od najavljenog pratta...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 30/01/2021 : 19:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

tako nekako, marvelovi stripovi su mi 5 kopalja iznad batmana.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 30/01/2021 : 20:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

U pripremi:

Postali smo razmaženi... ... znam iz iskustva...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/01/2021 : 22:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Knjiga deluje odlicno!

+1
quote:

quote:

Edited by - anto on 30/01/2021 22:57:45
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/01/2021 : 22:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U pripremi:

samo da znaš da će biti na ćirilici

Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 31/01/2021 : 05:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

tako nekako, marvelovi stripovi su mi 5 kopalja iznad batmana.

Sta znam, citao sam svasta do sada. Iskreno, Marvel mi je nista posebno. Ima tu nekog kvaliteta ideja, ali prosecno nista jace od DC proseka. A i jedni i drugi mi prosecno nisu bolji od Boneli proseka. Sve je to strip za sire narodne mase. Vertigoje odskocio, ali me i on ozbiljno razocarao na par mesta (Preacher na primer)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/01/2021 : 08:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, ja pričam o popularnosti, ne o kvaliteti.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8986 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2021 : 09:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi, ja pričam o popularnosti, ne o kvaliteti.

Jbga, imas nesrecu da su te ljudi ispravno shvatili.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

koze123
Average Member

990 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 31/01/2021 : 10:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Stara je ovo rasprava, i po meni banalna, zato što se već nekoliko puta završila. Al hajde i ja jednom da se priključim - mislim da je krajnje nemoguće direktno uporediti ta dva junaka. Oba serijala izlaze jako, jako dugo i imali su svakakve periode koji su ih izdvajali kao jako kvalitetne i periode koji su bili strahovito repetitivni i slabi. Ipak moj je utisak da je Betmen mnogo ozbiljniji pre svega zbog pristupa koji ima od autora i modernije i svežije naracije, dok Zagor ostaje na tom nekom naivnom pristupu koji je šljakao pre 30 i kusur godina. Ništa to nije loše, da se razumemo ne pljujem i ne kudim, to je prvi strip koji sam ikada čitao i uživam da mu se povremeno vratim i opustim.

Ukusi su svakako različiti, i ja mogu Betmena više da dižem u nebo i ozbiljnije shvatam nego Zagora, dok će neko drugi u svakoj Zagorovoj rečenici tražiti Hegela ili ne znam ni ja šta, a Betmena šikanirati kao debila u helankama. U krajnjem slučaju to su stripovi za zabavu, sa potpuno različitih podneblja, okrenuti mahom različitim publikama, i zato mislim da ih je nepravedno porediti.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 31/01/2021 : 10:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Stara je ovo rasprava, i po meni banalna, zato što se već nekoliko puta završila. Al hajde i ja jednom da se priključim - mislim da je krajnje nemoguće direktno uporediti ta dva junaka. Oba serijala izlaze jako, jako dugo i imali su svakakve periode koji su ih izdvajali kao jako kvalitetne i periode koji su bili strahovito repetitivni i slabi. Ipak moj je utisak da je Betmen mnogo ozbiljniji pre svega zbog pristupa koji ima od autora i modernije i svežije naracije, dok Zagor ostaje na tom nekom naivnom pristupu koji je šljakao pre 30 i kusur godina. Ništa to nije loše, da se razumemo ne pljujem i ne kudim, to je prvi strip koji sam ikada čitao i uživam da mu se povremeno vratim i opustim.

Ukusi su svakako različiti, i ja mogu Betmena više da dižem u nebo i ozbiljnije shvatam nego Zagora, dok će neko drugi u svakoj Zagorovoj rečenici tražiti Hegela ili ne znam ni ja šta, a Betmena šikanirati kao debila u helankama. U krajnjem slučaju to su stripovi za zabavu, sa potpuno različitih podneblja, okrenuti mahom različitim publikama, i zato mislim da ih je nepravedno porediti.

Potpis!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 31/01/2021 11:50:36
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2021 : 10:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ista je ciljna grupa, samo je podneblje drugo.
Go to Top of Page
Page: of 389  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000