forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 360

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/03/2021 : 20:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ne smeta ako je bez kolora...
možda i u Libellusu pojeftine knjizurine..
iako ovdje naslovnicu crta Carnevale a do sada je Dotti..
da nije to neka sporedna edicija?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 05/03/2021 20:30:42
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 05/03/2021 : 21:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Dotti crta naslovne za kiosk, Carnevale za knjižare.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/03/2021 : 21:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Ovo sto je radio Ludens sa Zagorom zlatnom kokom,to ovi u SBE rade sa svojom. Beh!

pa tamo mladjani teks ide kao i do sada u redovnom (i najvaznijem) izdanju, nema tu nikakvih varijacija. to sto su kod nas idu samo ovo izuzetno skupo izdanje ove u sbe prosto zabole
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 06/03/2021 : 08:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Shaner

Znači Rujuove epizode se preskaču i onda ide Boselli/Rubini crno-bijelo. Neobično, ali ok. Nije mi samo jasno čemu preskok.

verovatno su planirane samo neke epizode da idu u ovu biblioteku od pocetka. ono, oda-brane texa willera. a opet, mozda ce te prskocene epizode da stave u neki podebeli drugi broj
meni je ovo odlicna vest da ide cb,rubini mi je omiljen

Da, kao sto Kasper kaze, ovo su samo oda-brane epizode mladog Texa u luksuznom izdanju za knjizare, sa fantasticnim Carnevaleovim naslovnicama.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 06/03/2021 : 08:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Idući mjesec u Italiji izlazi "Vudu revolveraš" - https://www.sergiobonelli.it/tex/2021/03/05/albo/il-pistolero-vudu-1020082/

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/03/2021 : 11:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
😁
Znam da se pise voodoo,ali moglo bi se pomisliti da briju na nekadasnje serijale bizzare,voodoo superheroje. "Riding Dead".😁

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

koze123
Average Member

929 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 06/03/2021 : 15:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Ovako je od starta trebalo, baš sam pričao kako bih voleo da vidim c/b ovu ediciju. Nema veze, otarasio sam se prvog Libellusa, preskupo je izdanje za praćenje...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/03/2021 : 15:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Gubimo brojeve 14-17 o mladosti Texa.
Crtaju Pasquale i Valdambrini,koliko su popularni kao crtaci nije mi poznato,po onih par stranica meni je sasvim ok.
Vjerojatno ni prica nije nesto,ali za ovaj serijal je ipak znacajno jer ipak se radi o dio mladosti koju mi vec pratimo izvjesno vrijeme.
Lobiranje Michelea i njegovog rada na prici u zemlji seminola ima neku osnovu ili je dobar sa sefom ili je to publika trazila sa palcem gore. Ziher i oni prate tal.forume kao ovi nasi iz prikrajka i osluskuju sta bi moglo u tisak. Ali nije fer prema gore navedenim autorima da se stavljaju sa strane, a bitni su za naraciju i kronologiju.

Usput, da i libellus izbace ove 14-17 u crno-bijeloj varijanti ne bih prigovarao. Moras malo i prijeci preko nekih sitnica kao kolor.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 06/03/2021 : 23:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote

Šta reći o ovom izdanju?
Kratke priče znaju da budu efektne i nezaboravne, ali isto tako zbog svoje “dužine” vrlo često ne uspeju da ostave neki poseban utisak.
U svakom slučaju sam koncept mi je zanimljiv, pa da krenem redom.

1.Teton pass:
Bosseli i Font – odlična kombinacija.
Priča tipična za Divlji zapad.
Tu je usamljeni junak, ovog puta Kit Carson – iskusni, hrabri, šarmantni stari lisac koji će spasiti ucveljenu udovicu, srediti bandu zlikovaca i odjahati sa njom...na suđenje.
Malo filozofije, delić romantike, mnogo akcije.
Font-ov crtež odličan, kolor dobar...

2.Čuvaj se vuka!
Izuzetno neobična priča kad je Tex u pitanju.
Pre svega što se radnja odvija tokom samo jedne noći (i jutra) i što je sama priča bez teksta.
Lov na begunca/razbojnika, surovost prirode, razumevanje i prijateljstvo čoveka i životinje.
I naravno na kraju pravda pobeđuje.
Sam strip je mogao da bude bolji da ga je Mandanici bolje nacrtao.
Crtež je statičan, bez detalja, lice Texa mi se nije dopalo.

3.Zamka za Kita
Nova priča, novi glavni junak.
Ovog puta je Kit Willer.
Klasična priča o usamljenom junaku, koji se našao na nišanu zlikovaca koji žele da se osvete njemu i njegovom ocu.
Klasika koja je mogla da bude solidna da je Burattini nije uništio svojim nebuloznim dijalozima, objašnjavanjima i glupostima.
I dalje ne mogu da shvatim kako taj čovek zajebe sve čega se dohvati.
Della Monica sasvim solidan kada je crtež u pitanju.

4.Ubojičin glas
Ovog puta prilično naivna priča prepuna klišea i banalnosti.
Tex će kao od šale rešiti problem i spasiti stvar.
Nešto što se zaboravlja 15 minuta posle čitanja.
Ono što je posebno loše je Trevisan-ov crtež.
Na Kenu je odličan, na Juliji solidan, ali mi je kod Texa ovako statičan crtež katastrofalan.

5.Poslednji Mimbre
Majo je uradio solidan posao kad su ideja i crtež u pitanju.
Ali sama realizacija mi je nekako konfuzna, prebrza (pretpostavljam zbog ograničenog broja strana).
Opet klasična priča o zlim belcima, odmetnutim indijancima koji pokušavaju da povrate
dostojanstvo, uzaludnoj borbi za "slobodu" i teritoriju.
Ali nekako je sve to neubedljivo.

Pet “različitih” priča koje baš variraju po kvalitetu.
Od njih mi je najbolja Teton pass, a Zamka za Kita i Ubojičin glas su rame uz rame po nečitljivosti.

Izdanje Libellusa odlično.
Preporuka za čitanje samo za ljubitelje Texa i Bonelli stripova.
Za ostale, ovo je već viđeno, prilično neubedljivo.
Najverovatnije ide u prodaju.

Carpe diem
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2211 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 07/03/2021 : 11:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Scenarij: Pasquale Ruju
Crtež: Bruno Ramella
Naslovnica: Claudio Villa

https://www.sergiobonelli.it/tex/2021/03/05/albo/il-pistolero-vudu-1020082/

Table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614942049466.jpg--.jpg?1614942049000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614942049740.jpg--.jpg?1614942049000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614942049988.jpg--.jpg?1614942050000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614942050314.jpg--.jpg?1614942050000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2211 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 07/03/2021 : 11:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Dragoon Mountains
Scenarij: Claudio Nizzi
Crtež: Rodolfo Torti

Neve Rossa
Scenarij: Pasquale Ruju
Crtež: Mauro De Luca

Naslovnica: Claudio Villa

https://www.sergiobonelli.it/tex/2021/03/05/albo/il-segreto-della-missione-spagnola-1020080/

Table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614937508820.jpg--.jpg?1614937509000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614937509163.jpg--.jpg?1614937509000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614937509523.jpg--.jpg?1614937509000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614937509881.jpg--.jpg?1614937510000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/03/2021 : 13:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Što je stariji Villa sve više radi pozerskih naslovnica, možda bi bio red da na broju 800... hm.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/03/2021 : 16:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Bozeli&Tiči:Teks - Bafalo vojnici (Veseli četvrtak, Teks #69)
Bozeli&Tiči:Teks - Deseti konjički puk (Veseli četvrtak, Teks #70)
Bozeli&Tiči:Teks - Opsada Juta (Veseli četvrtak, Teks #71)

Triologija Bafalo vojnici (oriđiđi 569-571) je poznata kao svojevrsna preketnica u samom serijalu - naime,od ove sveske,Nici koja već odavno puca u prazno se povlači (pisaće on još neke priče,ali sve je to sad minimalno),a Bozeli postaje vodeća faca.Samim tim od tog trenutka Teks bi trebao biti kvalitetniji,a oni koji su čitali Libelusove knjige,kaže da i jeste.I to značajno u odnosu na prethodnih 50-ak svezaka.
Nije bezveze i Libelus odlučio da baš od ove priče započne izdavanje.

Sećam se da mi je drugar (combatrock) pozjamio tada LL knjigu,sav ushićen sa ovm triologijom,a meni se nije nešto posebno dopala (recimo 3.5/5).
Na drugo čitanje,u izvođenju Veselog četvrtka,cela ta predstava sa Teksom i nigerima u plavim bluzama, je dobila jedno novo,lepše viđenje.Čak mogu reći i da mi je odličan strip.

Teks i Kit (onaj matori) jureći komančera Kariza,u prostranstvima Jute,nailaze na vojni odred sastavljen od crnaca,i bivaju uvučeni u sukob koji preti da se rasplamsa,između indijanaca Juta (udruženih sa komančerosima) i belog stanovništva (od kojih su neki povezani sa Karizom i negovom bandom).

Bozeli ovde radi jednu ambiciozniju priču,sa dosta likova,brojnim obrtima i sjajno prikazanim borbama;lepo je prikazan problem rasizma,mada je tu Mauro malo preterao,verovatno iz političke korektnosti.

Tiči je ovde već na zalasku karijere,i crtež mu nije tako dobar kao nekad,ali opet se vidi da je u pitanju majstor.

5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/03/2021 : 16:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sad ostavih ocenu na recenziji,ali se začudih kad videh kako se loše kotira - statistički gledano,ja dadoh 77%,ali iz mog ugla ocenjivanja,kao kompletan strip,ocena je petarda.

vidim da su je samo logo i tex dali dobre ocene,ostali baš tanke.

Edited by - anto on 07/03/2021 16:27:40
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/03/2021 : 17:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote

Nizzi je po meni jedan od najboljih scenarista na Texu.
Čovek zna svoj posao, odgovara mu tematika, ne eksperimentiše i ne filozofira previše.

Ovo je jedna klasična priča Divljeg zapada.
Priča o jasnoj borbi između dobra i zla, poštenju i moralnim vrednostima, pravdi koja na kraju ipak pobeđuje.
Nizzi je ubacio sve ono što treba, i taman koliko treba.
Tipičan grad na divljem zapadu, zli rančer koji teroriše stanovništvo, trgovci whiskey-em, dostojanstveni šerif, pošteni sudija i naravno Tex i njegovi kompanjoni koji preuzimaju stvar u svoje ruke.
Akcija je non-stop, bez mnogo mudrovanja i filozofije, dijalozi taman koliko treba, strip sve vreme odlično drži pažnju...

Torti-jev crtež odličan, dinamičan, akcione scene uverljive, kolor solidan.
Ono što mi se baš dopalo je facijalna ekspresija likova.

Ovo je onaj Tex kakvog ja pamtim još od detinjstva.
Preporuka za čitanje za sve ljubitelje stripa.
Ostaje u kolekciji.

Carpe diem
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 07/03/2021 : 17:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
@anto

I mene je sad začudio taj tvoj kriterij. 8/10 je isto kao 5/5?
Što je onda 10/10?

Edited by - mpavin on 07/03/2021 17:38:18
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/03/2021 : 18:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote

Volim emotivne priče u stripovima, ali samo kada su pravi light motiv samog stripa.
Ali ovako klasične, banalizovane, ubačene samo da bi cela priča dobila neku drugačiju notu, mi se u startu ne sviđaju.

Rauch je upravo to uradio u ovom stripu.
Kroz klasičan zaplet i borbu između klasičnih zlih rančera i odmetnika (uz to Meksikanaca) sa poštenim goničima stoke iz Texasa, ubacio je i naivnu ljubavnu priču.
Naravno ne može se “izmisliti topla voda” u nekoj novoj priči o Texu Willeru, ali ovde je sve nekako previše očekivano, banalizovano, urađeno kao da scenarista samo “otaljava“ posao.
Već posle prvih nekoliko strana se zna u kom pravcu će strip ići i kako će se završiti.

Scascitelli-jev crtež iako detaljan mi se nije nešto svideo.
Nije dinamičan, likovi su nekako ukočeni, u kadrovima kao da poziraju.

Ovo je još jedna od onih slabih Tex-ovih priča koje se brzo zaboravljaju
Preporuka za čitanje samo za ljubitelje Noćnog Orla.
Najverovatnije ide u prodaju.

Carpe diem
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/03/2021 : 18:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

@anto

I mene je sad začudio taj tvoj kriterij. 8/10 je isto kao 5/5?
Što je onda 10/10?

pa zato što kad dajem ocenu kroz to bezvezno ocenjivanje sa 4 kategorije nije mi isto kao kad dam jednu,univerzalnu ocenu.

ovaj strip je meni odličan,5/5 - ali u onom drugom ocenjivanju to izgleda drugačije jer tamo ide ocena za više kategorija...

...ma da sad ne objašnjavam,kako je tako je.

strip mi je odličan,5/5,u recenzijama je 8/8/7/8 i to je to.

a 10/10 je u mojoj skali 5+/5,inače.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38063 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/03/2021 : 19:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I Ramella se malo postarao (sto se crteza tice), ali ipak palac gore za njega! :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2275 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 07/03/2021 : 20:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
pa zato što kad dajem ocenu kroz to bezvezno ocenjivanje sa 4 kategorije nije mi isto kao kad dam jednu,univerzalnu ocenu.

ovaj strip je meni odličan,5/5 - ali u onom drugom ocenjivanju to izgleda drugačije jer tamo ide ocena za više kategorija...

...ma da sad ne objašnjavam,kako je tako je.

strip mi je odličan,5/5,u recenzijama je 8/8/7/8 i to je to.

a 10/10 je u mojoj skali 5+/5,inače.

ANTO, POBOGU!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/03/2021 : 21:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
šta sad pobogu??
no comprende

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 08/03/2021 : 08:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
quote:

šta sad pobogu??
no comprende

Dojam je da su ti vrancuzi udarili u glavu, pa da nisi više u stanju ostavit suvisle ocjene za bonelijance😄
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/03/2021 : 09:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tex Willer kolor specijal, 17. knjiga

Ljubavnici s Rio Grandea

Scenarij: Jacopo Rauch

Crtež: Sandro Scascitelli

Nimalo originalna priča.Nakon deset stranica se već zna kraj.Loše.
Crtež samo na momente solidan.Boja smeta.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 08/03/2021 : 16:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote

Sama ideja izdavanja Texa u velikom formatu u boji, u formi kratkih albuma mi se odmah dopala.
Posebno što su iz Bonellija želeli da naprave jedan “novi“ pristup (najpribližniji BD školi), i da puste autore da se razmahnu na velikom platnu.
Naravno, sve ovo ne bi bilo uspešno da nema dobrih priča.
A po meni ovo je jedna baš dobra.

Ono što mi je prvo upalo u oči je efektna naslovnica, izuzetno dobro kadrirana, i vrlo slična naslovnici stripa “Do poslednjeg” koji je izdala Golkonda.

Ruju, koji je (bar meni) odličan scenarista i koji se oprobao sa većinom Bonelli-jevih junaka je i ovde odradio dobar posao.
Priču o osveti, borbi između “dobra“ i zla , pohlepi, taštini i moralnim vrednostima, uspeo je da upakuje u svega 50 strana ne stvarajući nam utisak površnosti i nedorečenosti.
Kroz sukob nemilosrdnog osvetnika o čijim motivima svako od nas može da donese svoj sud i pohlepnog rančera i njegovih kauboja, Ruju nam daje sliku surovog života na granicama Divljeg zapada.
Tex i Carson, kao gotovo “slučajni” učesnici događaja će samo biti reper koji će nam pokazati da u celoj ovoj priči osim njih nema dobrih i nevinih.
Svako ima svoj motiv i svoje opravdanje.
Kraj će biti začinjen jednim pomalo očekivanim, ali i jednim neočekivanim (okultno-misterioznim) obrtom...
Strip je izuzetno dinamičan, akcija, bes, pucnjava...pravi Wild West.

Milano-ov crtež odličan, detaljan, sa dobrim kadriranjem prilagođenim albumskom izdanju, akcione scene gotovo filmske.
Vattani-jev kolor perfektan.

Ovo je onaj pravi Tex...
Preporuka za čitanje i za kolekciju za sve ljubitelje stripa.
Obavezno ostaje u mojoj kolekciji.

Carpe diem
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2021 : 18:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaTex

quote:

šta sad pobogu??
no comprende

Dojam je da su ti vrancuzi udarili u glavu, pa da nisi više u stanju ostavit suvisle ocjene za bonelijance😄

a to
malo to,malo se stari,pa se trokira sve više

pogotovu kod bonelija umem da zakrečim

Go to Top of Page
Page: of 360 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000