Author |
Topic |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Posted - 09/01/2021 : 11:16:20
|
Ma ovo je orijentirano prema mlađim kupcima jer su mladi navikli na male formate(ovo je praktično Bonelli format)sa mangama i young adults GNama. To je što se tiče formata ali sumnjam da će mladima biti zanimljiv taj stari Marvel.Mene će zanimati prvenstveno ako bude meni dobar papir i cijena ne bude velika na mjestu gdje bih kupio. Šteta je da kod nas(pa čak i začuđujuće)nema Marvela osim na kapaljku. Npr.Epic bi mi dobro legao. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
520 Posts
Member since 09/09/2014 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 17/03/2021 : 21:09:35
|
Citam ovih dana zbrku oko krivo odstampanih stranica u Silver Surfer omnibusu i dvoumim se kupiti isti da ne naletim na bas falicni primjerak.Navodno u 11/2020 odstampani su novi sa ispravcima. Nego,zamjenski albumi se mogu naci u "epic collection" seriji,neki su serijali vec dobro zalaufani,otisli daleko i tesko i naci neke primjerke.
Epic kolekcije su na neki nacin krace verzije omnibusa i to prakticno upola manje stranica imaju. Uglavnom su tu price koje su prvo pojavljivanje i neki sturi origin storija. Omnibus "buce" su mi mrvicu preskupe,pa snimam epic kolekciju. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 17/03/2021 21:12:48 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8022 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/03/2021 : 22:49:28
|
quote: Originally posted by emirem
Citam ovih dana zbrku oko krivo odstampanih stranica u Silver Surfer omnibusu i dvoumim se kupiti isti da ne naletim na bas falicni primjerak.Navodno u 11/2020 odstampani su novi sa ispravcima. Nego,zamjenski albumi se mogu naci u "epic collection" seriji,neki su serijali vec dobro zalaufani,otisli daleko i tesko i naci neke primjerke.
Epic kolekcije su na neki nacin krace verzije omnibusa i to prakticno upola manje stranica imaju. Uglavnom su tu price koje su prvo pojavljivanje i neki sturi origin storija. Omnibus "buce" su mi mrvicu preskupe,pa snimam epic kolekciju.
Kakva je zbrka, šta je krivo odštampano? Koji omnibus konkretno?
Kakvi "zamjenski albumi", šta to znači?
Nisu u epic-ima samo "prva pojavljivanja" i "origin"-i, nego sve, samo ne idu redom sa izlaženjima. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/03/2021 : 04:44:10
|
quote: Originally posted by jaki
Šteta je da kod nas(pa čak i začuđujuće)nema Marvela osim na kapaljku. Npr.Epic bi mi dobro legao.
Kako Marvela na kapaljku, jaki? Eno CK cepa po Marvelu godinama, po nekoliko essentiala svakog junaka imas (Spajdermen 3 komada, Avendzersi 2 ili 3, Silver Surfer 2 komada, X meni 2, Vulverin 1, Hulk 1...) a tek u Best of Marvel ediciji kolko marvela i starog i novog, kolko hoces. Plus edicije Best of Spajdermen i Best of Vulverin. I Darkvud je izdao fini broj Marvela i tu je i Pheonix Press sa ,,obojenim" epizodama Salea i Loeba i ostalim serijalima (Tor, Spajdermen, Derdevil).
|
|
|
RadioClash
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 18/03/2021 : 18:36:38
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by emirem
Epic kolekcije su na neki nacin krace verzije omnibusa i to prakticno upola manje stranica imaju. Uglavnom su tu price koje su prvo pojavljivanje i neki sturi origin storija. Omnibus "buce" su mi mrvicu preskupe,pa snimam epic kolekciju.
Kakva je zbrka, šta je krivo odštampano? Koji omnibus konkretno?
Kakvi "zamjenski albumi", šta to znači?
Nisu u epic-ima samo "prva pojavljivanja" i "origin"-i, nego sve, samo ne idu redom sa izlaženjima.
Ok,malo sam se krivo izrazio sa "zamjenski", nego idem po redu.
Uglavnom interes su mi neki Marvelovi omnibusi na izvornom,na engleskom jeziku i to nekih super-heroja koji se malo slabije guraju. Silver Surfer ima svojih stripova,ali su zeznuli u omnibusu dvije stranice,jedna polovina je kopirana prakticno na neku drugu i izgubili u izdanju jednu pasicu,a isto su zeznuli nekog Daredevila,pa su radili reprinte. Evo…
https://www.tapatalk.com/groups/marvelmasterworksfansite/viewtopic.php?t=550
"Zamjenski", pod tim sam mislio na izdanje koje je "zamjena" za preskupi omnibus,za sirotinjske dzepove i one koji nisu must-have pod svaku cijenu, doduse ima manje stranica,skoro upola,ima naravno origine,postanke-nastanke karaktera,ali imaju manje epizoda. Primjer…
https://www.bookdepository.com/Moon-Knight-Omnibus-Vol-1-Doug-Moench-Don-Perlin-Bill-Sienkiewicz/9781302926861
I…
https://www.bookdepository.com/Moon-Knight-Epic-Collection-Bad-Moon-Rising-Doug-Moench/9781302929855?ref=grid-view&qid=1616076778747&sr=1-2
Eto MN iz 1980 jedan ima 1-4 drugi 1-20. Uglavnom, cijena mi je Epica pristojna i lakse se cita,sto mi odgovara. Ima prigovora na omnibuse zbog nezgrapnosti u citanju,neki su stampani sa tankim listovima da se vidi kroz njih.
Snimam Marvel Horrore,Solomon Kanea,Fear,Moon Knight,Dr.Strange,Fist of Kung-fu...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8022 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/03/2021 : 22:47:03
|
emirem
na linku foruma koji si mi dao govore da je prvo štampano izdanje prvog omnibusa Silver Surfera imalo neke stranice slepljene i neki problem sa povezom. Ne pominju nikakvu grešku u štampi. Verovatno toga nema u novom izdanju.
Što se epic collections izdanja tiče, evo ti ovde šta je izdato do sada. za ovog junaka:
https://www.amazon.com/gp/bookseries/B07WTWKYHK/ref=dp_st_1302911864
Za sada još nije izašao epic #2, koji bi pokrivao sadržaj prvog omnibusa, tj. 18 epizoda originalne serije (ne vidim kako će da to stane u jednu knjigu?).
Ovaj sadržaj se nalazi i u Silver Surfer Masterworks Vol. 1 i 2.
|
Edited by - alexts on 18/03/2021 23:59:48 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 18/03/2021 : 23:13:27
|
quote: Originally posted by alexts
emirem
na linku foruma koji si mi dao govore da je prvo štampano izdanje prvog omnibusa Silver Surfera imalo neke stranice slepljene i neki problem sa povezom. Ne pominju nikakvu grešku u štampi. Verovatno toga nema u novom izdanju.
Što se epic collections izdanja tiče, evo ti ovde šta je izdato do sada. za ovog junaka:
https://www.amazon.com/gp/bookseries/B07WTWKYHK/ref=dp_st_1302911864
Za sada još nije izašao epic #2, koji bi pokrivao sadržaj prvog omnibusa, tj. 18 epizoda originalne serije (ne vidim kako će to stane u jednu knjigu?).
Ovaj sadržaj se nalazi i u Silver Surfer Masterworks Vol. 1 i 2.
Hvala na linku,vec sam prije resersirao po BD,amazonu itd i poznato mi je da prvi run od 18 epizoda ima samo u omnibusu,dok u epicu nema. Neka prava valjda? Znam da na linku koji sam serao ima 25 stranica i tamo puno diskutiraju i nasao bi vec odgovor na pitanje na stranama 24 i 25 tog tapatalk foruma,a saljem ti i link sa youtubea gdje lik ima komentare i veli tocno koje stranice su u igri. Novi reizdanje ima ispravljene greske,vodi se pod isti serijski broj i nije nigdje naznaceno da je "reedited" ili "renewed". Zato velim da se moze kupiti macka u vreci. Bolje je preko amazona kupiti jer ljudi pricaju da su preko tih nekih manjih distributera,knjizara itd imali problema sa vracanjem i uzimali su sebi 10% provizije?!
https://youtu.be/cti3eKjFWio
Pozz |
Edited by - emirem on 18/03/2021 23:14:39 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Posted - 19/03/2021 : 01:14:26
|
Epici ne izlazi po redu pa je prvi Surfer za sad preskočen ali će se objaviti. 2 stranice od 1000?stvarno mi ne bi smetalo da volim omnibuse.
Marvel’s Epic Collections represent a consistent, affordable, full-color bookshelf format of issues in perfect continuity order without a single gap. The catch? Marvel is releasing them in a random order to focus on the biggest gaps first – since early issues are already well-covered by both Essentials and Masterworks. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 19/03/2021 01:16:35 |
|
|
|
Topic |
|
|
|