forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 08:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Za uvod ste u pravu, nije neuobičajen ni na Zagoru i nije loš. Ali meni je na kraju i dalje bili svejedno za te likove.
Kraj, sam sukob Zagora i Kandraxa je dobar, baš me iznenadio. Osim kraja kraja ali to je tada bilo normalno da heroj ipak ne uprlja ruke.

I dalje smatram da je sredina razvučena i da Nolitta ubija atmosferu čim je stvori.

Možda mi drugi nastavci poprave dojam.

Ma ne, pa ta sredina je jako dobra. Pogotovo prvi dio sredine, kad se otkopavaju ruševine, kad se otkriva tajna. Obično se taj dio zbrza, a ovdje traje, baš je dano prostora arheološkom dijelu, da mladi čitatelj osjeti tu čar iskopavanja prošlosti.

Još je super i što su Čiko i Baterton dobili važnu ulogu, Zagovor svijet nije samo svijet sposobnih tipova nego je važno i drugarstvo, smijeh.. ma čista romantika!

Razdužen je drugi dio sredine sa onim napadom indijanaca, ali opet i to, makar pomalo zamorno ima svrhu jer se tu pkazuje Zagorov karakter. Dok se stah uvlači u zajednicu on je sve odlučniji. I to mi je jedna od jačih strana Kandraksa, ta Zagorova odlučnost, postojanost koja je jako došla do izražaja. Inače to i nije toliko slučaj, u standardnim epizodama radnja preuzme lika, sve se odvija samo od sebe, lik reagira na podražaje i to je to. Ovdje se kroz tu dosadnu sredinu baš osjeti očvršćavanje Zagorove volje. I onda, kad Zagor tako nepokolebljiv dođe na pravi trag, onda kreću kušnje koje su opet dramatične..

A onda onaj zakon trashy moment, kad zagor danima križa ona polja i baš na zadnjoj kućici bude skrovište!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/03/2021 : 08:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
taj kandraks mi je jedan od najdrazih stripova
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/03/2021 : 08:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ako sam dobro shvatio, Vama prevladavaju pozitivne stvari priče dok meni negativne. Možda ste u pravu, da sam čitao to nekad prije, prije svih oni priča koje obrađuju slične dvojbe i slične psihičke igre, možda bi i meni bio dojam bolji.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 08:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Kako si tvrdoglav Sad ti treba bit bolji, nakon svih onih priča koje obrađuju slične dvojbe i slične psihičke igre!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/03/2021 : 09:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

goinže, kak misliš slab konačni obračin s kandraksom i da si očekivao nešto spektakularnije? ne valjda to da će kandrax izbacivat munje iz guzice na zagora? nije sve u duelu zagora i kandraxa, već i što sve zagor prolazi kako bi došao do njega. jednog prijatelja ubija u dvoboju, drugog umalo utaplja, a obojica su pod utjecajem kandraxove volje. zagor stiže pred kandraxa iscrpljen i bijesan, a onda slijedi nešto najbolje što je nolitta ikada uradio. krhki starac protiv zagora, ne ide to na mišiće ili revolverima, već upravo tako, dvoboj gdje jedan drugoga pokušavaju slomiti pogledima

Odlican je deo s pogledima, nisam mislio na to nego sam ocekivao ipak nesto posle toga a ne da Kandraks slucajno upadne u reku i eto nestane (kako uobicajeno sredstvo za uklanjanje neprijatelja, cak i tada).

quote:

Možda mi drugi nastavci poprave dojam.

Dvojka ce samo jos vise da te razocara. Jer je katastrofalna.
A za Bosslijevu trojku me bas interesuje kako ce da ti legne!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 10:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za uvod ste u pravu, nije neuobičajen ni na Zagoru i nije loš. Ali meni je na kraju i dalje bili svejedno za te likove.

I dalje smatram da je sredina razvučena i da Nolitta ubija atmosferu čim je stvori.

Još sam i ovo zaboravio: ovo što kažeš da je svejedno za likove, to je planski jer nakon epizode treba biti oduševljen avanturom i mistikom, a ne naricati nad likovima ako bi se čitaoc previše vezao za njih. Tu je bilo važno dati liku optimalan prostor da ga upoznaš, ali ne sad i da se previše vežeš za njega.

Što se tiče primjerdbe da nolita ubije atmosferu čim ju stvori, ni to ne stoji jer bi za tadašnjeg mlađeg čitatelja bilo nepodnošljivo čitati takvu štoriju neprekinute napetosti. Zato je dinamika radnje besprijekorno isplanirana - napetost, pa smiješni predah, pa jača napetost, pa ublažavanje i na kraju najveća napetost i tjeskoba!! I onda kraj.. dobro je ipak pobijedilo!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/03/2021 : 10:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Razumijem te ali na mene nije tako djelovalo. Možda sam u manjini.

@ going going

Drugog Kandraxa čitam po prvi put i zanima me kakav će mi biti. Treći Kandrax mi je svojedobno bio dobar, ali sam bio razočaran s nekim stvarima. Mislim da mi se nije svidjela završnica. A prošlo je puno vremena (a da ne govorimo da mi je to bio prvi Kandrax).

Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/03/2021 : 10:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Prvi Kandrax je super.
Drugi možda i najslabiji.
Treći ima spor i loš početak (prvi dio, koji je crtao Ferri), a dalje je to zabavno, ali pre-naglo pre-epski...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 12:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Drugi sam čitao osamdesetih, a taj treći je groooozan Imao sam prve dvije epizode, sa Ferrijem, to može proć. Ali onda uleti neka papazjanija od likova, uvodi se 100 stvari i likova koje se onda većinom taksativno nabraja jer nema mjesta za razradu. Kad je krenuo onaj treći dio, sa Marcellovim crtežom, to više nisam mogao čitat. Previše zamorno, previše teksta, premalo smisla.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3493 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 22/03/2021 : 12:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Prvi Kandrax je super.
Drugi možda i najslabiji.
Treći ima spor i loš početak (prvi dio, koji je crtao Ferri), a dalje je to zabavno, ali pre-naglo pre-epski...

Ovo je odlično rečeno!

Prvi je klasik, jedna od mojih omiljenih priča, atmosfera i vođenje priče je vrhunsko.

Drugi je totalno bezveze, zbrda zdola, pun nelogičnosti, kratak.

Treći baš ovako kako si opisao - idealno :) prenaglo preepski :D Dobar je, ali negdje nešto fali, negdje se pretjeruje ...

Četvrti je loše izvedena dobra ideja.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 22/03/2021 : 12:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Treći je i meni u sjećanju ostao kao pretenciozan. Bolje bi bilo da se irska mitologija, umjesto segmenta jedne priče, razvukla na više epizoda- možda čak stvoriti jednu novu sagu. Trebao bih to ponoviti, da vidim kako mi stoji ta priča danas.
Prvi je svakako klasik, skladan ples horrora i humora, Ferri na svom terenu. Drugi, to je ono kad Zagora i ekipu bace u rupu- žalosno.

Edited by - Dexters on 22/03/2021 12:56:37
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 12:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
A još je super u prvom Kandraksu ta suprotnost MacLoadovi - Kandraks ili znanost/civilizacija vs drevno/mistika.

MacLoadovi su sigurni u svom svijetu, ovladali su njime. Imaju svoje imanje, ukrotili su divlji okoliš, revolveraše pa i indijance, oni svi rade za njih i sad preostaje samo baviti se vojim hobijima, razotkriti one zadnje tajne svijeta kojim su ovladali. Ali onda se budi stara magija, nešto što ne poznaju i u što ne vjeruju.. savršeni svijet se počinje raspadati, njihovi ljudi prelaze neprijatelju, indijanci napadaju ranč, Maggie će biti žrtvovana. Odjednom više ne vladaju ničim!

I odjednom svi gledaju u Zagora!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 13:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Jer Zagor ima snagu duha koju ovi drugi nemaju. U ovoj epizodi na kraju to biva najbitnije, ne vještina u skakanju s lijanama ili tko brže poteže revolver ili tko se bolje šaketa. Ovo je baš epizoda testa karaktera, zato je važna i moćna.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/03/2021 : 13:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Da, dosta su bezpomoćni Coleman i MacLoad iako, osim Maggi, niti jedan ne potpadne pod Kadraxov utjecaj. Što je šteta, onda bi taj kontrast bio još izraženiji.

Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/03/2021 : 14:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Da, u prvom Kandraxu već Nolitta daje Zagoru tu dozu mistike i nadnaravne snage, nije on (po meni) bio daleko od toga da Zagora proglasi nečim "većim". To je nešto što Boselli isto želi, ali u svom Kandraxu on to baca žestoko - prvi dio priče prizemna štorija, kad odjednom - zmajevi, čarobnjaci, mitologija... Stani stanimire!!!
Da je krenuo lagano, da je to napravio u dužem vremenskom periodu, da je tim pričama davao razradu ispalo bi to bolje. Ali ovako je isto kul vidjeti Zagora i Tonku kako idu na zmaja, dijete u meni presretno...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 14:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Deers: ma ne, nema potrebe. Šta će mu ta dvojica, kad ih je iz pozicije prosvijećenih gospodara sveo na bespomoćne mlitavce? Sad je najvažnije dobiti tu plemenitu djevičansku krv

Edited by - pcoro on 22/03/2021 14:20:00
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/03/2021 : 14:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Deers: ma ne, nema potrebe. Šta će mu ta dvojica, kad ih je iz pozicije prosvijećenih gospodara sveo na bespomoćne mlitavce? Sad je najvažnije dobiti tu plemenitu djevičansku krv

Da, na kraju je dobio Zagor.

Nego, ne umanjuje malo Zagorovu pobjedu to što ispada da Kandrax nije bio baš toliko jak jer se dobrano namučio s onom dvojicom da mu dostave kip, vrč i srp?

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/03/2021 : 14:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ma jasno je da snaga opsjenara i ne izvire iz njega samoga nego iz tih pomoćnih sila i trikova kojima vlada. Zato kad se suoče opsjenar i čovjek snažne volje tu i ne može biti neke velike bitke.. sjajan je taj kraj, jer Zagor se bori za svoje ideale i svoje ljude i misleći na njih izvlači snagu, a iz kud će Kandrax izvući snagu kad zakažu njegovi trikovi?
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/03/2021 : 15:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
meni je magične oči kojim počinje drugi kandraks baš zabavna i napeta epizoda. Mračna atmosfera i onaj masakr u selu su mi ostali u lijepom pamćenju, ako se to može tako reći
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/03/2021 : 15:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
kod drugog kandraksa valja taj početni dio masakra u selu i kraj kad se zagor fajta protiv...da ne spojlam jer deers nije pročitao. sve između je za zaborav

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 22/03/2021 15:49:48
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/03/2021 : 17:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

kod drugog kandraksa valja taj početni dio masakra u selu i kraj kad se zagor fajta protiv...da ne spojlam jer deers nije pročitao. sve između je za zaborav

Valja cili taj drugi.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/03/2021 : 17:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Ma jasno je da snaga opsjenara i ne izvire iz njega samoga nego iz tih pomoćnih sila i trikova kojima vlada. Zato kad se suoče opsjenar i čovjek snažne volje tu i ne može biti neke velike bitke.. sjajan je taj kraj, jer Zagor se bori za svoje ideale i svoje ljude i misleći na njih izvlači snagu, a iz kud će Kandrax izvući snagu kad zakažu njegovi trikovi?

Iss,ima raznih tvari

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 22/03/2021 : 19:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Pa u nekom od potencijalnih bezbroj paralelnih svemira, vjerojatno postoji i ta opcija da se navučeš na Zagora ka odrasla. U ovom našem pak,navučeš se do cca 12.godine. Posli čarolija nestane.

Pa ne znam baš. To meni baš nije tako jednostavno kao što si ti fino posložio u glavi. Ponekad mislim da ako se ljubav treba dogoditi da se ona dogodi bez obzira na sve. Kad u svojoj glavi riješim to pitanje onda ću ti znati kazati malo više. Al ajde barem za početak govori samo u svoje ime. A mene pusti da sama interpretiram ono što je vezano za mene. Unaprijed hvala!
@kasper - koja drama. Rekoh da mi se jedna epizoda sviđa više od druge i time, pazi ovo, udaram na temelje Zagora. Na lomaču sa mnom!

U skoro 40 godina bakćanja sa stripovima i stripašima ,itekako dobro mogu posložit stvari.

Dobro posložio? Ne, složio si vrlo jednostavno i površno.
Ti si samo moju tezu da silujemo nostalgiju protuargumentirao pomoću pretpostavke o tome kako bi rezultirala jedna „što bi bilo kad bi bilo“ situacija. Ali si usput kao otvorena uma, voljan si diskutirati, logično povezuješ pa ostavljaš otvorenu mogućnost da nisi u pravu. Ipak ostavljaš tu neku mogućnost da ti dokažem suprotno – tako da otvorim prolaz u druge dimenzije ili izmislim vremeplov.

Ti polaziš od pretpostavke – da ja kojim slučajem po prvi put to pročitam kao starija da mi se ne bi sviđalo. Ajmo malo o tome na čemu se temelji ta pretpostavka. Ona se temelji na tome da je život samo jedan niz slučajnosti i da nas samo jedna promjena dovede do sasvim drugog rezultata. Što ako to nije istina? Što ako stvari baš moraju biti ovako kako jesu? Što ako u svakoj mogućoj promjeni na kraju dobijemo isti rezultat – ja volim Zagora! Dokaži mi da je život samo niz slučajnosti! Tek kada mi dokažeš to, tvoja „što bi bilo kad bi bilo“ pretpostavka može držati vodu.

Druga stvar – što sam to ja? Kako ti znaš da neka „ja“ iz paralelne dimenzije koja ne voli Zagora jest ista „ja“ ovdje? Ako sam ja – ja, a ova ja voli Zagora, kako onda ona druga koja ne voli Zagora uopće može biti “ja“? Tek kada mi dokažeš da smo „ja“ ovdje i „ja“ iz paralelne dimenzije isto, tvoja pretpostavka drži vodu. Zašto bih se zajebavala s otvaranjem međudimenzijskih prolaza, ako možda ona tamo neka ženska uopće nije netko tko sam ja. S tim bi samo dokazali da netko tamo drugi ne voli Zagora. Za doći do zaključka da neke druge osobe ne vole Zagora ne trebam prolaze u druge dimenzije.

Tek kada dokažeš da je život niz slučajnosti i da su „ja“ iz svih dimenzija isto, onda će ti pretpostavka valjati, pa ću ja sjedati u vremeplove i skakati u dimenzije.

Edited by - grofica Varga on 22/03/2021 19:09:24
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/03/2021 : 21:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa u nekom od potencijalnih bezbroj paralelnih svemira, vjerojatno postoji i ta opcija da se navučeš na Zagora ka odrasla. U ovom našem pak,navučeš se do cca 12.godine. Posli čarolija nestane.

Lwoode, kućo stara. Dobra ti je ova poruka, nije ni toliko pogrešna, ali evo ja ću promijeniti samo jednu riječ, smisao će ostati isti, čak će zvučati još bolje i logičnije:

Pa u nekom od potencijalnih bezbroj paralelnih svemira, vjerojatno postoji i ta opcija da se navučeš na STRIPOVE ka odrasla.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/03/2021 : 22:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa ne znam baš. To meni baš nije tako jednostavno kao što si ti fino posložio u glavi. Ponekad mislim da ako se ljubav treba dogoditi da se ona dogodi bez obzira na sve. Kad u svojoj glavi riješim to pitanje onda ću ti znati kazati malo više. Al ajde barem za početak govori samo u svoje ime. A mene pusti da sama interpretiram ono što je vezano za mene. Unaprijed hvala!
@kasper - koja drama. Rekoh da mi se jedna epizoda sviđa više od druge i time, pazi ovo, udaram na temelje Zagora. Na lomaču sa mnom!

U skoro 40 godina bakćanja sa stripovima i stripašima ,itekako dobro mogu posložit stvari.

Dobro posložio? Ne, složio si vrlo jednostavno i površno.
Ti si samo moju tezu da silujemo nostalgiju protuargumentirao pomoću pretpostavke o tome kako bi rezultirala jedna „što bi bilo kad bi bilo“ situacija. Ali si usput kao otvorena uma, voljan si diskutirati, logično povezuješ pa ostavljaš otvorenu mogućnost da nisi u pravu. Ipak ostavljaš tu neku mogućnost da ti dokažem suprotno – tako da otvorim prolaz u druge dimenzije ili izmislim vremeplov.

Ti polaziš od pretpostavke – da ja kojim slučajem po prvi put to pročitam kao starija da mi se ne bi sviđalo. Ajmo malo o tome na čemu se temelji ta pretpostavka. Ona se temelji na tome da je život samo jedan niz slučajnosti i da nas samo jedna promjena dovede do sasvim drugog rezultata. Što ako to nije istina? Što ako stvari baš moraju biti ovako kako jesu? Što ako u svakoj mogućoj promjeni na kraju dobijemo isti rezultat – ja volim Zagora! Dokaži mi da je život samo niz slučajnosti! Tek kada mi dokažeš to, tvoja „što bi bilo kad bi bilo“ pretpostavka može držati vodu.

Druga stvar – što sam to ja? Kako ti znaš da neka „ja“ iz paralelne dimenzije koja ne voli Zagora jest ista „ja“ ovdje? Ako sam ja – ja, a ova ja voli Zagora, kako onda ona druga koja ne voli Zagora uopće može biti “ja“? Tek kada mi dokažeš da smo „ja“ ovdje i „ja“ iz paralelne dimenzije isto, tvoja pretpostavka drži vodu. Zašto bih se zajebavala s otvaranjem međudimenzijskih prolaza, ako možda ona tamo neka ženska uopće nije netko tko sam ja. S tim bi samo dokazali da netko tamo drugi ne voli Zagora. Za doći do zaključka da neke druge osobe ne vole Zagora ne trebam prolaze u druge dimenzije.

Tek kada dokažeš da je život niz slučajnosti i da su „ja“ iz svih dimenzija isto, onda će ti pretpostavka valjati, pa ću ja sjedati u vremeplove i skakati u dimenzije.

Baš suprotno,ti si površno odbacila nostalgiju. Ja dosad nisan upozna ikog da se navuka na Zagora ako ga nije čita prije 12.-te. Eventualno ako je čita nešto drugo od Bonelija pa se naknadno navuka. Al ako to i postoji vrlo je rijetko. Da ti dokažem da je život niz slučajnosti? Nego šta misliš da si sudbinski odabrana da se ka odrasla navučeš na Zagora? Nije uopće potrebno dokazivat jesu li sve ti iz multiverzuma iste ti ili ne. Da se zadržimo na ovom svemiru, misliš li da se bilo kakav drukčiji izbor tebe,tvojih roditelja itd mora uvik manifestirat rezultatom da ti u odrasloj dobi pročitaš Zagora i padneš na guzicu? Ma da,moš mislit.

Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.73 seconds. Snitz Forums 2000