forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/04/2021 : 21:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by Shaner

Evo ja sinoć napokon pogledao Druk i razočaran sam. Obična drama koja se bavi svojevrsnom krizom srednjih godina i pokušajem njenog rješavanja alkoholom. I još k tome šalje dosta upitne poruke. Ok je to odglumljeno i dobar je materijal za raspravu (supruga i ja se skoro posvađali, njoj je film bio odličan ), ali nisam u filmu našao ništa posebno. Bojim se da Vinterberg neće nikada ponoviti Festen

Ovo mi zvuci jako poznata situacija.

Ona lijepo pogleda Corpus Christi sama a sa mnom bi Rundu, umjesto obrnuto. Srecom Druk nema online pa ga necu gledat!

Corpus Christi mi je jako dobar. Pogledaj, ako već nisi.

@naker
Ne znam baš za usporedbu s Brodeckom. On mi je ipak depresivniji, dok ovdje još ima neke vjere u ljude.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/04/2021 : 21:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ja sinoć napokon pogledao Druk i razočaran sam. Obična drama koja se bavi svojevrsnom krizom srednjih godina i pokušajem njenog rješavanja alkoholom. I još k tome šalje dosta upitne poruke. Ok je to odglumljeno i dobar je materijal za raspravu (supruga i ja se skoro posvađali, njoj je film bio odličan ), ali nisam u filmu našao ništa posebno. Bojim se da Vinterberg neće nikada ponoviti Festen.

I da, 2020. mi se čini kao najslabija filmska godina, pa možda i ikad. I ne mislim samo na Oscare već općenito.

Kako misliš upitne poruke? To je najbolji dio filma! I nema moraliziranja. Ako ti je preobičan, promatraj njegove prijatelje kao projekcije njega samoga.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/04/2021 : 23:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

Evo ja sinoć napokon pogledao Druk i razočaran sam. Obična drama koja se bavi svojevrsnom krizom srednjih godina i pokušajem njenog rješavanja alkoholom. I još k tome šalje dosta upitne poruke. Ok je to odglumljeno i dobar je materijal za raspravu (supruga i ja se skoro posvađali, njoj je film bio odličan ), ali nisam u filmu našao ništa posebno. Bojim se da Vinterberg neće nikada ponoviti Festen.

I da, 2020. mi se čini kao najslabija filmska godina, pa možda i ikad. I ne mislim samo na Oscare već općenito.

Kako misliš upitne poruke? To je najbolji dio filma! I nema moraliziranja.

Nespretno sam se izrazio. Zapravo mi nije jasno kakve točno poruke šalje. S jedne strane se čini da veliča alkohol, s druge da ga osuđuje. A ako mu je konačna poanta "ok je popiti, ali budite umjereni", to smo znali i sami. Koji ti je to dio filma najbolji?

quote:

Ako ti je preobičan, promatraj njegove prijatelje kao projekcije njega samoga.

Tako je već zanimljiviji.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/04/2021 : 08:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Najbolji dio filma mi je bio to što nema izravnog moraliziranja njihovog početnog plana opijanja na poslu. Osim što je to vodilo sve većem opijanju. I nema onog ne_treba_alkohol_sve_ste_to_imali_u_sebi_cijelo_vrijeme. Redatelj se uzda u razum publike.
Gledam sada da je pokupio Oscara, nisam siguran da je baš toliko dobar ali nisam ni gledao ove druge.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1851 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 26/04/2021 : 10:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Gledao novi Mortal Kombat. Baš je loš film. Zaobići.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/04/2021 : 15:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najbolji dio filma mi je bio to što nema izravnog moraliziranja njihovog početnog plana opijanja na poslu. Osim što je to vodilo sve većem opijanju. I nema onog ne_treba_alkohol_sve_ste_to_imali_u_sebi_cijelo_vrijeme. Redatelj se uzda u razum publike.
Gledam sada da je pokupio Oscara, nisam siguran da je baš toliko dobar ali nisam ni gledao ove druge.

Bojim se samo da bi publika mogla "razumno" zaključiti kako treba piti alkohol u radno vrijeme.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 26/04/2021 : 17:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Bojim se samo da bi publika mogla "razumno" zaključiti kako treba piti alkohol u radno vrijeme.

Iskreno, kao neko ko ne pije, mislim da alkohol i treba jedino piti u radno vreme. Ostatak vremena je greota trošiti na isti.
Go to Top of Page

koze123
Average Member

924 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 26/04/2021 : 17:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Uf nije samo to priča o alkoholu, iako je on okidač za mnoge druge teme. Cela suština se krije u odgovaranju onog klinca i pitanja o filozofu koje se tad postavlja. Ja sam ovo doživeo kao dostizanje punoće življenja, nešto što je zbog raznih normi Mads tokom života inhibirao. Tek na kraju on prihvata sebe kakav jeste, sa svojim manama i tek na kraju se prepušta i počinje da igra.

E sad, poruka, ili poruke su zamućene i višesmislene. S jedne strane se veliča hedonizam i alkohol, s druge se kritikuje prekomerna upotreba istog, i zato nam je ostavljeno da sami damo neku poruku i nađemo meru u celoj toj stvari. Odnosno da pronađemo meru u životu, i to ne samo kada je alkohol u pitanju. Mads tu meru pronalazi rekao bih, njegov prijatelj preteruje i to ga vodi u smrt. Ja sam ga ovako razumeo i svakako ga smatram jednim od boljih ostvarenja prethodne godine.

To mi je ukratko, prošlo je par meseci od mog gledanja.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/04/2021 : 17:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Uf nije samo to priča o alkoholu, iako je on okidač za mnoge druge teme. Cela suština se krije u odgovaranju onog klinca i pitanja o filozofu koje se tad postavlja. Ja sam ovo doživeo kao dostizanje punoće življenja, nešto što je zbog raznih normi Mads tokom života inhibirao. Tek na kraju on prihvata sebe kakav jeste, sa svojim manama i tek na kraju se prepušta i počinje da igra.

Toga se i ja bojim, samo mi ne izgleda da se krije. Dapače, samo što nije slovkana.

quote:

E sad, poruka, ili poruke su zamućene i višesmislene. S jedne strane se veliča hedonizam i alkohol, s druge se kritikuje prekomerna upotreba istog, i zato nam je ostavljeno da sami damo neku poruku i nađemo meru u celoj toj stvari. Odnosno da pronađemo meru u životu, i to ne samo kada je alkohol u pitanju. Mads tu meru pronalazi rekao bih, njegov prijatelj preteruje i to ga vodi u smrt. Ja sam ga ovako razumeo i svakako ga smatram jednim od boljih ostvarenja prethodne godine.

To mi je ukratko, prošlo je par meseci od mog gledanja.

Meni baš ona zadnja scena i ne izgleda kao da je našao mjeru, ali dobro.

Go to Top of Page

koze123
Average Member

924 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 26/04/2021 : 18:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
E jebiga sad, to je njegova mera.

Moram i Festen da gledam, Jagten mi je isto izuzetan.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/04/2021 : 23:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Jagten mi je vrlo dobar i bolji od Druka, ali nijedan nije ni blizu Festenu koji mi je baš odličan. Nameće mi se zaključak da je Vinterberg zastranio kad se udaljio od Triera.

Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 27/04/2021 : 20:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
The Killing of a Chinese Bookie (1974.): Preeeeedugačak film. Daleko od toga da je loš; glumci su odlični i razumijem da je Cassavetes htio radnju učiniti što realističnijom. Svidjele su mi se i "genijalne" predstave Gospodina Sofisticiranog. Jebote kakvi su to dramski zapleti, puni sisa, sreće i ljubavi. Ali bogami što ga je režiser oduljio, osobito prema završetku. Tek naknadno sam vidio da postoji i pola sata kraća verzija, vjerojatno s razlogom. 6.5/10

The Marksman (2021.): Inače su mi sasvim solidni akcići koje Neeson snima posljednjih desetak godina, počevši s Takenom. Ali ovaj je poprilično mlak, neuvjerljiv i pun glupih postupaka glavnog lika, koji kao da je htio da ga Meksikanci ulove. Prvi dio je još i solidan, pa ajde, nek ga voda nosi. 5/10

Becky (2020.): Dinamično, ali nedorečeno i površno, u konačnici čak i bedasto. Ona mlada glumica je odlična, pa makar zbog nje vrijedi pogledati film. Mala psihopatkinja se totalno ufurala u osvetnički pokolj. Svidjelo mi se i kako div s grižnjom savjesti, nakon što je pobio djecu, filozofira o previranjima u svojoj duši. Taj preobraćeni metafizičar propitkuje svoje postupke i krene raspredati o traženju oprosta, ma on se na koljenima nada spasenju, a onda mu mala psihopatkinja smjesti metak u glavu.
Onako, gledljiv pustolovni horor triler s pomalo isforsiranim, eksplicitnim scenama krvoprolića. 6/10 zbog diva i male psihopatkinje

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain

Edited by - bonjovi4ever on 27/04/2021 20:20:13
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/05/2021 : 16:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Glengarry Glen Ross (1992)
Koja skupina kvalitetnih glumaca s jedne strane, a kako jedva zanimljiv scenarij s druge. definitivno su glumci ti koji nose ovaj film i stvaraju od jednog tankog scenarija donekle uvjerljiv film. Pacino, Spacey, Lemmon, Baldwinn, Harris...Kako li su samo uspjeli skupiti sve tako dobre glumce oko tako tankog scenarija?
Ocjena:5/10

The Green Butchers (2003)
Xexe ovdje je ključan izbor glumaca i atmosfera koju oni stvaraju. Dvoje psihopata koji ispadaju smiješni masu puta:)) Nije loše ali bilo je potencijala za puno više.
Ocjena:6/10

Men & Chicken (2015)
Jao majko koja skupina luđaka:D:D
Sve u svemu, film ima hrpu smiješnih scena ali radnja je ipak malo prespora.
Ocjena:6/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 02/05/2021 : 10:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
What's Eating Gilbert Grape (1993.): humorna drama (s ponešto romantike) koja je, prije svega, životna priča kakve se danas više ne snimaju. Valjda zato jer su nekad ljudi znali jednostavnije i smislenije živjeti, a danas im takav život djeluje dosadno. Mladi Jonny Deep i još mlađi di Caprio - koji je iznimno odradio svoju ulogu - ovdje odlično demonstriraju koliko su dobri glumci. Isto vrijedi i za Juliette Lewis - iz vremena Kalifornije, Romeo krvari i Rođeni ubojice - koja za promjenu ne glumi seksipilnu (homicidnu) divljakušu. Mada ju kao takvu najviše volim gledati :D
Uglavnom, vrlo emotivan film s mnogo tužnih i humorističnih trenutaka, kao i životnih poruka. Ne mogu pronaći baš nikakve zamjerke pa 10/10.

P.S. Mladjo, Glengarry Glen Ross dati 5/10? Tanki scenarij?! To je naprosto strašno, ima da ti Pacina pošaljem, tamo se je isto znao pošteno karakterno razvaliti! :D
A Men & Chicken, vidi slučaja, sam pred nekoliko dana skinuo, zbog serijskog Hannibala, isto odličan glumac.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain

Edited by - bonjovi4ever on 02/05/2021 10:20:15
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/05/2021 : 11:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ha stvar je u konverzaciji, tekstu općenito...Nema tu neke napetosti, dramaturgije...Velim, glumci su odglumili maksimalno dobro s obzirom na scenarij.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 02/05/2021 : 12:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Meni je GGR jedan od najnapetijih filmova koje sam gledao. Film koji (ciljano) stvara nervozu kod gledaoca, izuzetno uspješno, bar na meni uspješno :D
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/05/2021 : 12:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Valjda sam bio na nekim tabletama kad sam ga gledao:D

Sve je to super zapravo, različita mišljenja, debate, razgovori...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/05/2021 : 13:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Mladjo baš nema ukus :)
One njegove koljačine mu isprale mozak pa više ne zna što je prava radnja :P
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/05/2021 : 14:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eh da, u GGR nitko be umire, što je odmah 2 ocjene niže:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

koze123
Average Member

924 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 02/05/2021 : 15:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dikaprio je već u Gilbertu pokazao kakav je majstor. Nije me film raspametio, ali je svakako veoma dobar.

Zato me je The Father sa Hopkinsom baš oduševio - savršena režija, montaža, ideja, gluma, scenario, apsolutno sve. Vidi se da je rađeno po predstavi (slično kao i Fences, najviše zbog dijaloga i scenografije), tako da ko nije gledao apsolutna preporuka. Predivno, poetično, mučno, dirljivo - kulminacija svega što smo videli će mi dugo ostati urezana u pamćenju, a deluje mi da je Hopkins lagano izveo ovu ulogu. Svaka preporuka.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2021 : 16:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dikaprio je već u Gilbertu pokazao kakav je majstor. Nije me film raspametio, ali je svakako veoma dobar.

Zato me je The Father sa Hopkinsom baš oduševio - savršena režija, montaža, ideja, gluma, scenario, apsolutno sve. Vidi se da je rađeno po predstavi (slično kao i Fences, najviše zbog dijaloga i scenografije), tako da ko nije gledao apsolutna preporuka. Predivno, poetično, mučno, dirljivo - kulminacija svega što smo videli će mi dugo ostati urezana u pamćenju, a deluje mi da je Hopkins lagano izveo ovu ulogu. Svaka preporuka.

Jeste odlican film Father. Pogledaj i Sound of metal, meni najbolji proslogodisnji (sto se tice oskarovskih).
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 02/05/2021 : 19:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Supruga i ja još jednom ponovili Nolanove Batmane. Sinoć Batman Begins i The Dark Knight jedan za drugim, a kad smo shvatili da je prošlo dva ujutro odustali smo od The Dark Knight Rises i ostavili ga za danas popodne. I nakon toliko gledanja odlična trilogija sa središnjim dijelom kao vrhuncem, i meni odličnim završnim scenama. Gledat će se i opet.

Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 03/05/2021 : 07:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Da, nek je Hopkins dobio Oscara, on zapravo i nosi cijeli film.
GGS je meni bio iznimno zanimljiv, sa sve odreda maestralnim ulogama.
E mladjo, i ja volim gledati koljačine - obično nakon radnog tjedna i to one praf ekscplicitne - pa da se dobro nasmijem.
Ali ne miješam kruške i jabuke.
To je ko da veliš da si, recimo, naviknut da ti turbo folk ubije barem dvije moždane stanice pa te grozi smislenija glazbena umjetnost :D
Mada u GGS ubojstva su na psihološkoj, egzistencijalnoj razini.
Tamo glumci figurativno ostaju bez glave.
To je još zabavnije, traje dulje i njihova propast navodi na promišljanja ;)

Edited by - bonjovi4ever on 03/05/2021 07:55:47
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 03/05/2021 : 08:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Evo mladji jedna koljačka preporuka, ako nije gledao:
Terrifier (2016.): Iznimno poremećen, na trenutke i jeziv film pun ogavnih krvoločnih scena. Izopačeno djelce čijem je glavnom protagonistu - najkrvoločnijem klaunu ikad - režiser pokušao dati i psihološku pozadinu, koja je u suštini poprilično blentava, ali služi kao poticaj za mnoge iznimno nastrane, okrutne prizore. Ovaj film nije samo horor, pa ni slasher. Ovo je zapravo jedan monstruozan film koji čini da Rob Zombie izgleda poput milog djeteta koje čačka po cenzuiranoj, uginuloj mački. Režiser je čak i dulje vremena promišljao o jednoj ovako ekstremno izopačenoj priči, snimivši prvo kratak filmić, a tek potom oslobodivši svu nastranost svog uma u dugometražnu strahotu koju ne preporučam nikome. To je jedan od onih ekstrema koji su pravim čudom dostupni široj publici. Najgore u filmu je, pogotovo što se tiče zapleta, da čak izgleda podosta realistično jer nije teško zamisliti da takvi manijaci, na Noć vještica, u kostimu klauna hodaju gradom s torbom punom raznoraznih alata za mesarenje.
Pa preporučam film prvenstveno mladji, možda mu se želudac okrene :D Neću ga ocijeniti, iako bih ga ocijenio pozitivno i iščekujem nastavak. I volim ekstreme :D

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/05/2021 : 12:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Uh sad si me zaintrigirao:D:D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.25 seconds. Snitz Forums 2000