Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 01/06/2021 : 11:45:31
|
Imao je i na Swamp Thingu svojih trenutaka. Također, ja sam vjerojatno jedini koji ga na strip festivalima u Hrvatskoj nije pitao da mu nacrta Alvara Više sam nego zadovoljan sa Swampijem.
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 01/06/2021 : 12:29:55
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by pcoro
Evo, meni se više svidi brečin Teks koji je nažalost davno rasprodan
smem li da kažem da je i meni isto njegov Teks bolji od Alvara?
I ti nekome kazes da nema pojma... |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2136 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 01/06/2021 : 16:06:48
|
quote: Originally posted by borg
Ima i Teks par dobrih epizoda.
Ima, naravno ali zna se sta je i ko je Alvar Mayor. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 01/06/2021 : 16:07:10
|
quote: Originally posted by kasper
sad ce vc da objavi brecin texGigant, ide preko reda
Ne bi smeo pre villinog da ide. |
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7272 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/06/2021 : 16:52:55
|
quote: Originally posted by dd fan
quote: Originally posted by kasper
sad ce vc da objavi brecin texGigant, ide preko reda
Ne bi smeo pre villinog da ide.
pa najavise ga pre 4 godine da ide preko reda, a za vilinog su to rekli prosle |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10353 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/06/2021 : 16:59:21
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by pcoro
Evo, meni se više svidi brečin Teks koji je nažalost davno rasprodan
smem li da kažem da je i meni isto njegov Teks bolji od Alvara?
Smem li da kažem da ste klasični nemači pojma?
Pa crtački možda čak i jeste. Pišem po sjećanju, a ono je kao i uvijek krhko. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/06/2021 : 17:26:36
|
itekako jeste;Breća je p-o-k-i-d-a-o na Teksoneu. čak je i Farači,koji je klasičan padobranac u teksovom stafu,odradio jako dobar posao. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7272 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8019 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 01/06/2021 : 18:26:48
|
quote: Originally posted by alexts
Alvar je životno delo, Tex prolazni posao.
vidi se tko razumije materiju! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2281 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 01/06/2021 : 21:41:56
|
Život prolazi, novci ostaju. A dio današnje publike više cijeni najamnički rad za korporacije nego autorska djela
Ja cijenim Alvara i drago mi je što je baš on, poetičam kakav je toliki hit, ali šta ću kad mi se ne sviđa? Kao u onom vicu, cijelom selu valja, a meni ne valja
A opet, ove kutije baš lijepo izgledaju i tko zna, kad bi mi ih neko poklonio, možda bi ih s vremenom zavolio..
Do tad me zaintrigirao i ovaj Breccin Swamp thing. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 01/06/2021 : 23:15:00
|
quote: Originally posted by BeaGea
vidi se tko razumije materiju!
uf dobro je;zabrinuo sam se da nisi ti onaj profesor iz Varaždina što su ga izmlatili. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 01/06/2021 : 23:26:25
|
ups,to nisam znao. |
Edited by - anto on 01/06/2021 23:26:40 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Posted - 02/06/2021 : 08:43:58
|
vidi se tko razumije materiju!
uf dobro je;zabrinuo sam se da nisi ti onaj profesor iz Varaždina što su ga izmlatili.
Iako je Antino, previše je. ALi to je on, ako je netko dosad sumnjao u njegove vrijednosti. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10353 Posts
Posted - 02/06/2021 : 10:07:44
|
Iako je Antino, previše je. ALi to je on, ako je netko dosad sumnjao u njegove vrijednosti.
Ne bih išao tako daleko.
Anto je čuo za ovaj događaj, ali očigledno nije čuo za njegove tragične posljedice.
Dovoljno bi bilo loše i da je čovjek pretučen, ali Anto se kao sudionik obrazovnog sustava vjerojatno svakodnevno suočava s učeničkim nasiljem (pa je vjerojatno malo oguglao na to) i nije mogao znati kako će se ovaj slučaj tragično završiti. U tom neznanju se pokušao našaliti što je ostavilo grozan dojam.
Svaka šala je i provokacija, nekad grublja, a nekad manje gruba. Tu je uvijek pitanje kada će se i da li će se prijeći granica dobrog ukusa i nekoga povrijediti. To osim o svijesti pošiljatelja, ovisi i o pragu tolerancije primatelja.
Mislim da se mnogi od nas svakodnevno znaju grubo našaliti, tako da ne trebamo olako drugima suditi, bez suočavanja sa sobom.
Uvjeren sam da Anto nije loš čovjek (dapače) i preporučujem mu da ubuduće bude oprezniji s izjavama.
Nekada bi roditelji rekli da je ovo primjer kako čitanje stripova ima loše odgojno djelovanje. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Posted - 02/06/2021 : 10:15:51
|
quote: Originally posted by Peyo
Iako je Antino, previše je. ALi to je on, ako je netko dosad sumnjao u njegove vrijednosti.
Ne bih išao tako daleko.
Anto je čuo za ovaj događaj, ali očigledno nije čuo za njegove tragične posljedice.
Dovoljno bi bilo loše i da je čovjek pretučen, ali Anto se kao sudionik obrazovnog sustava vjerojatno svakodnevno suočava s učeničkim nasiljem (pa je vjerojatno malo oguglao na to) i nije mogao znati kako će se ovaj slučaj tragično završiti. U tom neznanju se pokušao našaliti što je ostavilo grozan dojam.
Svaka šala je i provokacija, nekad grublja, a nekad manje gruba. Tu je uvijek pitanje kada će se i da li će se prijeći granica dobrog ukusa i nekoga povrijediti. To osim o svijesti pošiljatelja, ovisi i o pragu tolerancije primatelja.
Mislim da se mnogi od nas svakodnevno znaju grubo našaliti, tako da ne trebamo olako drugima suditi, bez suočavanja sa sobom.
Uvjeren sam da Anto nije loš čovjek (dapače) i preporučujem mu da ubuduće bude oprezniji s izjavama.
Nekada bi roditelji rekli da je ovo primjer kako čitanje stripova ima loše odgojno djelovanje.
Može li tragičnije!? Onaj koji bi prvi trebal reagirati na nasilje je oguglao, bravo. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10353 Posts
Posted - 02/06/2021 : 10:38:26
|
To je samo moja pretpostavka, a ne mora biti da je tako.
Imam prijatelje nastavnike i profesore koji svašta doživljavaju na poslu, tako da im to postaje svakodnevica i sami se moraju snalaziti kako znaju i umiju.
Kada ne bi na to oguglali vjerojatno ne bi ni dolazili na posao.
Ne bih ovo dalje komentirao, ipak je ovo tema o stripu Alvar mayor. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3517 Posts
Posted - 02/06/2021 : 10:43:38
|
quote: Originally posted by Peyo
To je samo moja pretpostavka, a ne mora biti da je tako.
Imam prijatelje nastavnike i profesore koji svašta doživljavaju na poslu, tako da im to postaje svakodnevica i sami se moraju snalaziti kako znaju i umiju.
Kada ne bi na to oguglali vjerojatno ne bi ni dolazili na posao.
Ne bih ovo dalje komentirao, ipak je ovo tema o stripu Alvar mayor.
Tako je, ajmo onda prikazat nasilje kao zajebanciju. Majko moja, kakvi likovi....
P.S. Jedan sam od ucitelja, i to ne klinaca od 7-11 godina (to je Anto) vec onih starijih, problematičnijih.
Ali da, vratimo se na genijalan strip E. Breccie! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 02/06/2021 : 11:13:45
|
uključiću se u razgovor malo kasnije,ali kad bi dao Dosadi na jedan dan moje učenike,sutra bi napustio školu.To su oni momci sa trećeg stepena,mahom došli iz rasturenih porodica,iz problema sa alkoholom,drogom i ostalim,a barem petina mojih đaka ima problem sa zakonom.Tu mislim na drugake, a posebno na trećake,maturante. Cenim da bi pojeli dosadine učenike sve sa školskim inventarom.
A ovo za ubijenog nastavnika je neviđena tragedija,stvarno sam zaprepašćen i nadam se da će učesnici biti pravedno kažnjeni. I izvinjavam se što sam ga uzeo u usta,nisam znao da je ishod tragičan.
a sad da se vratim na temu: da li vam je bolji Alvar ili Hodočasnik zvezda? |
Edited by - anto on 02/06/2021 11:14:39 |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 02/06/2021 : 11:39:25
|
Pitanja za poznavaoce, u čemu je najveći kvalitet Alvara? Privlači me izdanje, ali ako je kvalitet samo u crtežu, i nisam nešto zainteresovan... Brine me što su pričice po 12 strana... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|