I ti si na Macanovom newsletteru? Uzeti ću i ja jedan komad.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Strip svezak, meke mat korice, na ukupno 32 stranice (plus korice)
Sadrži četiri 8-stranična stripa od kojih je samo posljednji auto konkluzivan
Biuk/Talajić: Zagrebljuje zanimljiv uvod u izgleda noir strip na ulicama Zagreba. Ima jako dobar Talajićev crtež na kojem nije izbrisana uvijek olovka. To daje zanimljiv efekt ali bih voli neke table čišćima. Usprkos doličnom crtežu nepogrešivo nadzire se sirovost Biukovog scenarija.
Kalajžić: Hajduk živi vječno! Strip o Hajduku koji je bio pripreman za jedan natječaj na kojem nije prošao. Iskreno, ne vidim zašto. Vidio sam probne table svojevremeno i ovdje je stil upeglaniji.
Macan: Strip o stripu, Macan priča o stripu kroz outrospekciju (?) Ovaj put , iako je samo prolog za sada, će to biti kroz kolaž impresija i fakata zaokruženo prepoznatljivim humorom.
Svorcina: Sajla - Nalik prvom stripu ali surovije ispričano i zaključeno. Spirala događaja se ubrzava prema neizbježnom kraju. Usprkos tome ostaje nekakva barem zadovoljština za titularnog lika.
Zagrebljuje postavlja dobre temelje za neapologetični noir, Hajduk mi je zasad nedorečen, Macanov strip je stilska vježba s prepoznatljivim pečatom, a Sajla efektno zakucava kao one shot.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
pa da, ali deers me zabunio linkom na kom ne vidim nista o stropu #2. valjda i ja postajem sve tuplji.
Bistriji ili tuplji? Odista, najava broja dva nije u njuzleteru, već u mailu kojeg je mcn poslao kupcima prvog broja. Neću kopirati da ne kvarim pokus.