forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

BeaGea
Advanced Member

4074 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/08/2021 : 11:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Ovo znači biti filmofil:
quote:
Originally posted by bonjovi4ever
Ja ih nisam gledao otprilike 50 posto iz zadnjih 10-ak godina, jer mi je postalo jasno da on (radi dugova, valjda) uzima koju god ulogu dobije. A ne moram ni pogledati filmove tipa Jiu-Jitsu, Grand Isle, The Humanity Bureau, 211, Arsenal itd. da bi mi bilo jasno da je u pitanju teško sranje i traćenje slobodnog vremena.

Gledanje hrpe smeća jer ne znaš za bolje ne znači da si filmofil već....
Uostalom činjenica, da ne razlikuješ kaj znači biti loš glumac a kaj dobar glumac u lošim filmovima, dovoljno govori sama za sebe

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 23/08/2021 11:57:10
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29656 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/08/2021 : 12:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Ima smisla, Bea
Ali ja sam isti kao King po tom pitanju
Gledam svakakva smeća za koja sam unaprijed siguran da su smeće
Tako sam pogledao dosta novihih filmova Bruce Willisa
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4074 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/08/2021 : 12:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark
Ali ja sam isti kao King po tom pitanju

Meni djeluje da nisi.

quote:
Tako sam pogledao dosta novihih filmova Bruce Willisa

Zašto nisi? Pa ne pišeš ovdje zbog tih loših filmova kako je Willis loš glumac ili

I nema ništa loše u tome da se pogleda neki film za koji znaš da je krš, ali znaš kaj gledaš. Problem je kad tebi netko servira film a ti se nakraju čudiš da je loš

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 23/08/2021 18:32:29
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2021 : 15:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Gledanje hrpe smeća jer ne znaš za bolje ne znači da si filmofil već....
Uostalom činjenica, da ne razlikuješ kaj znači biti loš glumac a kaj dobar glumac u lošim filmovima, dovoljno govori sama za sebe

A ne, necemo vise tako, vec sam te u vise navrata opomenuo da me se klonis na forumu, ali s tobom se ocigledno ne moze ljudski.
Ove skrivene provokacije i pokusaji ponizavanja ti vise nece proci.
Dajem ti priliku da pokazes da imas muda, da si muskarac, pa da otvoreno kazes kakav to imas problem sa mnom, mozda sam nekad, negdje povrijedio tvoje osjecaje, pa sad trcis kao dzukac za mnom i provociras. Ako je tako, mozda ti se cak i izvinim.
Mislim, ne diram te, ne diraj me, dvaput sam ti to vec rekao, ali ne vrijedi ocigledno. Nisam ni ja nabrijan da se ganjam poput nekog klinca sa svakim smecem po forumu, ali kad vec trazis belaj...
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4074 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/08/2021 : 17:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

Očekivano, dobiveno. 3/5

S obzirom da je prognoza za kišu, ekipa s nogometa odlučila da se termin iskoristi za roštilj i cugu. Da se ubije predkišno poslijepodne a ne spava prije roštilja odlučil pogledati nešto besmisleno, i izbor je pal na ovaj akcijski triler. Antoine Fuqua je poznati režiser kojemu su domet ovakvi filmovi, malo akcije i predvidljiva ali ne i dosadna priča. Prvi dio filma (sat vremena) film je poprilično zanimljiv, ali onda počinje rasplet i film pada, da bi kraj bio baš slab. Osim jednog iznenađenja koji popravlja sami kraj a vezan je uz sporednu priču filma.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 23/08/2021 17:40:43
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2021 : 17:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo mi neće biti jasno nikada.
Svakom svoje, naravno, ali zašto gledati nešto za šta već u startu misliš da je smeće? Svako od nas ima guilty pleasure, naravno, ali zar nije bolje ogledati nešto što misliš da je dobro ili gledati dobar film dva puta, nego gledati smeće?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2021 : 17:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
King i Bea, smirite se.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2021 : 18:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

King i Bea, smirite se.

Ma kurac cu da se smirim.
I ne trpaj me u isti kos sa tim smecem.
Vise puta sam ga ljudski opomenuo, dosta je vise. Sta uopste radi taj tip na forumu, bio je "zauvijek" izbacen, svaka poruka su mu svadje i provokacije, a dobro znate o kome se radi?! Je li treba cekati da rastjera i ovo malo normalnih forumasa sto ih je ostalo?
Pogledaj na drugoj temi, pa sta je ovo, jebote. Je li ovo priziva Krasu zatvor ili sta.

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by Poli

A ni Kras se ne javlja vise. Zaustavili mu autobus (avion) negdje? Netko mu ukrao ovce? Hoce li biti nastavka?

Pa ako nije srao o tome kak švera ljude možda su ga uhitili. E to bi bila lijepa vijest!
Ljudi koji zarađuju na tuđoj patnji su stvarno ološ koji ne zaslužuje slobodno šetati ovim planetom.

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2076 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 23/08/2021 : 18:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svakom svoje, naravno, ali zašto gledati nešto za šta već u startu misliš da je smeće? Svako od nas ima guilty pleasure, naravno, ali zar nije bolje ogledati nešto što misliš da je dobro ili gledati dobar film dva puta, nego gledati smeće?

Referentna točka?
Kako znati razlikovati smeće od kvalitete,
ako ne gledaš i jedne i druge?

Iako, da, nakon nekog perioda prakticiranja obje skupine
stvoriš otprilike predodžbu u kontekstu vlastitog ukusa,
pa nema potrebe za (dodatnim) gubljenjem vremena na škart -
osim ako te ponekad baš neočekivano zaskoči

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 23/08/2021 18:24:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2021 : 18:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kljucna stvar je, koliko ste novih i kvalitetnih filmova pogledali u zadnjih 5-6 godina (tu ne mislim na ponavljanje gradiva)?
Kao sto sam rekao, da cekam na kvalitetan film, pogledao bih svako nekoliko mjeseci po jedan, ako uopste.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29656 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/08/2021 : 20:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nekada ta smeća lijepo sjednu za opuštanje
mozak na pašu i uživaj

dobri filmovi ipak iziskuju koncentraciju, a ja sam si fino skinuo Sweet Girl (2021) i neki Marvelovac pa ću ubiti koju moždanu stanicu za vikend
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/08/2021 : 20:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mozak na pašu i uživaj

dobri filmovi ipak iziskuju koncentraciju, a ja sam si fino skinuo Sweet Girl (2021) i neki Marvelovac pa ću ubiti koju moždanu stanicu za vikend

To je to. Nekad želin pogledat kultni film, klasik, evergreen koji još nisan i tako obogatit svoje relativno filmsko iskustvo, a nekad (šta je, iskren da budem, puno češće) želin samo laganini uživat i ne zamarat se vrijednošću onog šta gledam.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2021 : 21:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mozak na pašu i uživaj

Apsolutno. Nekako sam iz tvog posta zaključio da je kod tebe razmera 50:50 sranje/dobri filmovi, pa mi se učinilo preteranim. My bad.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2021 : 21:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

quote:

Referentna točka?
Kako znati razlikovati smeće od kvalitete,
ako ne gledaš i jedne i druge?

Iako, da, nakon nekog perioda prakticiranja obje skupine
stvoriš otprilike predodžbu u kontekstu vlastitog ukusa,
pa nema potrebe za (dodatnim) gubljenjem vremena na škart -
osim ako te ponekad baš neočekivano zaskoči

Pitao si i odgovorio u istom postu.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7623 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/08/2021 : 21:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Kljucna stvar je, koliko ste novih i kvalitetnih filmova pogledali u zadnjih 5-6 godina (tu ne mislim na ponavljanje gradiva)?

Sasvim pristojnu količinu.

Evo na primjer meni odličnih i vrlo dobrih filmova samo iz 2016. godine (bez dokumentaraca):

Toni Erdmann
La tortue rouge
Frantz
Ah-ga-ssi
Julieta
Nocturnal Animals
Baden Baden
Nocturama
Tenemos la carne
Anchiporuno
La region salvaje
Paris pieds nus
Kono sekai no katasumi ni
Prevenge
Popstar: Never Stop Never Stopping
Paterson
Rester vertical
Aquarius
Ma vie de Courgette
A Cure for Wellness
Juste la fin du monde
Neruda
Arrival
Zootopia
Hail, Caesar!

Čisto za upotpuniti sliku, sveukupno sam pogledao 72 filma iz 2016. godine, a lista onih koji me potencijalno interesiraju broji još 107 naslova. Ok, ta lista je sad već podložna reviziji i lako moguće da će puno toga s nje ispasti bezveze, ali svejedno. Svake godine izađe sigurno nekoliko desetaka odličnih i vrlo dobrih filmova, te bar duplo toliko onih "tek" dobrih.

Ako ti treba još koja preporuka, samo javi.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/08/2021 : 22:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan zeleni vitez. Totalni trip.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/08/2021 : 22:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:

quote:

quote:

mozak na pašu i uživaj

To je to. Nekad želin pogledat kultni film, klasik, evergreen koji još nisan i tako obogatit svoje relativno filmsko iskustvo, a nekad (šta je, iskren da budem, puno češće) želin samo laganini uživat i ne zamarat se vrijednošću onog šta gledam.

Jel vi to izjednačujete pojam "smeće" i pojam "mozak na pašu film"? Pošto to nije jednako.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/08/2021 : 22:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Tako je.

Meni su svi nolanovi filmovi zadnjih 15 godina smece... sto cemo sad?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/08/2021 : 22:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Tako je.

Meni su svi nolanovi filmovi zadnjih 15 godina smece... sto cemo sad?

Ništa. Ignorisaćemo te i nećemo ti reći u lice da si neznalica.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2021 : 23:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Shaneru, ubacicu sutra na imdb i pogledati ima li sta za mene. Za vecinu tih naslova nisam nikad ni cuo, samo sam nekoliko pogledao. Ipak sam malo zabrinut sto mi preporucujes Hail, Cesar. Nocturnal Animals, A Cure for Wellness, Arrival su tek solidni.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/08/2021 : 23:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sightseers (2012)
https://www.imdb.com/title/tt2023690/

Pogledao ovo danas. Sta reci, je li to smece, trash, B-zabava...? Ne znam, ali znam da mi je to "netko" preporucio, pa sam trazio... i nasao samog sebe.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=421&TOPIC_ID=31772#2429752

Sad... nije bas u rangu Four Lions, zapravo ni blizu, jer je ipak malo preko granice, ali na taj cudan engleski nacin.
Recimo da je spoj crne komedije i truncice "horrora", zapravo ne horrora, ali mi fali neka druga rijec.
Mozda je i do toga da ima slicnih ljudi tamo vani, ali da bi se bas takvo nesto desilo... na srecu ne (jos). Ma zezam se, naravno da se desava, dosta prica serijskih ubica je takvih, to jest slicnih. No, ova se nekako drzi komedije, ali na opiljen nacin.

Vidim da je film sjeo i boddhisatvi i dr. strangelovu, obojice vec dugo nije ovdje.

Ah da, vidim da je to od redatelja A Field in England koji je bio dosta hvaljen, ali kojeg jos nisam gledao. Dobro, dat cu mu jos sansu za ovoga.

A vidim da ima i novi horrorcic... virus tema, ali ne bas na taj nacin...
https://www.imdb.com/title/tt13429362/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 23/08/2021 23:33:25
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/08/2021 : 23:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:

quote:

quote:

mozak na pašu i uživaj

Jel vi to izjednačujete pojam "smeće" i pojam "mozak na pašu film"? Pošto to nije jednako.

A šta je tebi "smeće", a šta "mozak na pašu"? Je li "Harold i Kumar" smeće? Mozak na pašu? I jedno i drugo?

Nekome će ta dva pojma bit istoznačna za određeni film, a nekome ne.

I to je sve.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4074 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/08/2021 : 23:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by King Warrior

Sasvim pristojnu količinu.

Evo na primjer meni odličnih i vrlo dobrih filmova samo iz 2016. godine (bez dokumentaraca):

Toni Erdmann
La tortue rouge
Frantz
Ah-ga-ssi
Julieta
Nocturnal Animals
Baden Baden
Nocturama
Tenemos la carne
Anchiporuno
La region salvaje
Paris pieds nus
Kono sekai no katasumi ni
Prevenge
Popstar: Never Stop Never Stopping
Paterson
Rester vertical
Aquarius
Ma vie de Courgette
A Cure for Wellness
Juste la fin du monde
Neruda
Arrival
Zootopia
Hail, Caesar!

Čisto za upotpuniti sliku, sveukupno sam pogledao 72 filma iz 2016. godine, a lista onih koji me potencijalno interesiraju broji još 107 naslova. Ok, ta lista je sad već podložna reviziji i lako moguće da će puno toga s nje ispasti bezveze, ali svejedno. Svake godine izađe sigurno nekoliko desetaka odličnih i vrlo dobrih filmova, te bar duplo toliko onih "tek" dobrih.

Ako ti treba još koja preporuka, samo javi.

A Parasite?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/08/2021 : 23:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:

quote:

quote:

mozak na pašu i uživaj

A šta je tebi "smeće", a šta "mozak na pašu"? Je li "Harold i Kumar" smeće? Mozak na pašu? I jedno i drugo?

Nekome će ta dva pojma bit istoznačna za određeni film, a nekome ne.

I to je sve.

Nisi razumio šta sam mislio reći. To što ste pisali ti i supermark je u smislu da kad hoćete da se "zabavite", tj. ne gleda vam se neki film gdje morate upaliti moždane vijuge, ili neki klasik bla bla, onda pogledate "smeće". Pokušavam reći da postoje filmovi za zabavu koji nisu smeće, zašto gledati smeće da se zabavite, bacite mozak na pašu?
To kome je koji film zabavan ili nije, i šta je za koga smeće, u to uopšte ne ulazim.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 24/08/2021 : 00:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ne možeš u to ne ulazit kad upravo o osobnom dojmu ovisi šta je nekome zabavno, a dobro te zabavno, a smeće.

Polaziš od zeznute pretpostavke da su naslovi koje ti smatraš kvalitetnim ostvarenjima za zabavu oni koji bi i meni predstavljali isto.

Pročitaj opet moj odgovor na supermikeov post pa će ti bit jasnije. Ukoliko ne bude, nek ostane na ovome, jer ćemo se na kraju posvađat oko gluposti.

Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000