forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/10/2021 : 00:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Da... Marolla je zasad odličan!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/10/2021 : 11:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Meni je Rauch bez veze. Mariolu nisam ulovio, što je taj napisao? Ja mislim da je glavni razlog što je Zagor u Italiji uspješan što Buratini vodi politiku Nolite, stara škola koja pomalo nestaje ali je Zagor održava. Ostali junaci u Bonaelija su uglavnom bezvezni. Utjecaj amerikanizacije.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4540 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/10/2021 : 23:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Sjecam se one odlicne zatvorske price, a znam da Sam Jos nesto dobro citao od njega. I moj je dojam da moze biti Samo Jos gore Ako dodje neko drugi umjesto bureta. Vjerojatno ce ga taj Novi urednik usmjerit u superherojske vode, ovako se bar odrzava na zivotu kako je oeiginalno i zamisljen
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6200 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 19/10/2021 : 21:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Povratak u Kuću užasa... Strip izaziva emociju, to se Buretu mora priznati, ali emociju srama... Srama što se ovako uništava Nolittino djelo... A što reći tek o talijanskim čitateljima ako im je ovo ok??!!

Ozbiljan kandidat za najgoreg Zagora ikad. Sam zaplet je totalno nebulozan - tip traži Zagora i CHica da mu ovi po sjećanju kažu detalje sa slike koju su vidjeli možda na par sekundi i to prije koliko, 10-15 godina?
Plus činjenica da više od pola stripa , potpuno nepotrebno i nerazmljivo, zauzima Bat Batterton sa svojim gegovima koji nemaju veze s pričom.
Crtež kao da je iz osnovnoškolskog fanzina. Nije mi jasno tko je dozvolio da se ovo objavi i što je urednik (Burattini) mislio kad je ovaj amaterizam pustio.

Referenca na kultnu epizodu, ali na kraju smeće najgore vrste.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/10/2021 : 21:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Citam onaj "naslijedje" i koje ja dobijam ideje za remake. Mislim se uclaniti na tal.forum i pisat cu na engleskom, briga me, podsjetilo me u stripu da je onaj lik rekao da je Hellingen nizozemskog porijekla, a tu ideju sam ja davno bio iznio i njima i ovdje na forumu. Sigurno je odavde otisla informacija, neko je prenio tamo tekst ili samo ideju koju je Bure malo uredio, ali upropastio strip. Ima na tanane nekih originalnih ideja, ali onaj vokabular za 1850-te koje koristi Zagor ne ide s vremenom, anakrono je.
Ako postoje tri jokera sa tri originsa, onda se moze i Hellingen remakeati.
Nemam nista protiv amerikanizacije Zagora, barem ce smanjiti komentare dok mlati krkane. "Chico, zagrlio bih te, ali me lanci sprijecavaju u tome! " Sta ovaj pise? 😮
Kao ljubavni pisani romani nekada. Ajme meni lipi moji! Srach too much!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 10:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Sjecam se one odlicne zatvorske price, a znam da Sam Jos nesto dobro citao od njega. I moj je dojam da moze biti Samo Jos gore Ako dodje neko drugi umjesto bureta. Vjerojatno ce ga taj Novi urednik usmjerit u superherojske vode, ovako se bar odrzava na zivotu kako je oeiginalno i zamisljen

Ako Zagor ode pod utjecaj amerikanizacije onda će nestati posljednji duh starog Bonelija. Ovaj novi proamerički Boneli mi je totalno bez veze.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 10:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Citam onaj "naslijedje" i koje ja dobijam ideje za remake. Mislim se uclaniti na tal.forum i pisat cu na engleskom, briga me, podsjetilo me u stripu da je onaj lik rekao da je Hellingen nizozemskog porijekla, a tu ideju sam ja davno bio iznio i njima i ovdje na forumu. Sigurno je odavde otisla informacija, neko je prenio tamo tekst ili samo ideju koju je Bure malo uredio, ali upropastio strip. Ima na tanane nekih originalnih ideja, ali onaj vokabular za 1850-te koje koristi Zagor ne ide s vremenom, anakrono je.
Nemam nista protiv amerikanizacije Zagora, barem ce smanjiti komentare dok mlati krkane. "Chico, zagrlio bih te, ali me lanci sprijecavaju u tome! " Sta ovaj pise? 😮

Američki stripovi su najgore smeće. Baš kod njih ima priglupog teksta, radnja bez ikakvog smisla i poveznica. Samo neki bum kraš tras. A opet ta se jednostavnost nekome sviđa. Meni ne.
Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 22/10/2021 : 11:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
Americki strip se ne sastoji samo od superjunaka (pretpostavljam da se ovo gore odnosi na njih), zapravo je smjesno usporedjivati price iz Zagora s recimo nekim izdanjima od Image Comics, Dark Horse Comics, IDW Publishing itd.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2021 : 11:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Chico ga vodi na lancu?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 12:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by leKrava

Americki strip se ne sastoji samo od superjunaka (pretpostavljam da se ovo gore odnosi na njih), zapravo je smjesno usporedjivati price iz Zagora s recimo nekim izdanjima od Image Comics, Dark Horse Comics, IDW Publishing itd.

Da uglavnom na superjunake. To je serijska proizvodnja kao i Zagor.

U Bonelija sad rade uglavnom kratke serijale koji nisu u skladu sa starom Boneli tradicijom. Izdvojio bih po meni dobre primjere Komesar Ričardi i Merkurio Loi. Kod Komesara je prisutno to mračnjaštvo ali ima dosta klasičnog krimića.
Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 22/10/2021 : 13:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
slazem se da Bonelli ide van tradicije samo bi ja to rekao vise na modernije nego amerikanizaciju, bar sta se tice nestandardnog kadriranja, bolje bojanje (korjeni) i smanjenja broja stranica. S Bonelli strane jasno mi je da takav potez znaci ustedu, manji broj stranica je manje platiti crtacu, manje papra za tisak itd. dok s druge strane mozda ce i privuci nesto nove publike s malo modernijim izgledom.

Jasno mi je i zasto se citacima ne svidja takva promjena, meni osobno ne smeta, ono sto me smeta je sto su mi price dosadne, prestao sam kupovati redovnu seriju nakon one zadnje Zagorove odiseje jer nisam mogao procitati epizode do kraja, tako da sto se mene tice ja bi samo zanimljivije i dobro napisane price (los crtez kod nekih crtaca mogu oprostiti ako me prica drzi), ko ce ih pisati bas me briga bija to Burattini ili cistacia im.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 13:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Neki više vuku na Francuze. Recimo Inkvizitor, Leonardo pa čak i K 11. Granicu još nisam pročitao onako odokativno mi se čini da i ona vuče više na Francuze. Pod amerikanizacijom po meni u Bonelija bilo to mračnjaštvo. Kasidi ima elemente mračnjaštva ali je po meni dobar kratki serijal. Talijani to ipak drugačije rade ali pomalo se gubi ta stara tradicija. Vjerojatno će ti noviji serijali privući neku novu publiku jer trendovi se s vremenom mijenjaju.

Što se Zagora tiče njegov problem je velika količina epizoda. Nema se tu niša novo za ispričati, slično je sa još dugovječnijim Teksom. Meni je Nathan Never ispočetka bio O.K sad mi je totalno bez veze. Tu i tamo naprave nešto dobro u Agenciji alfa, almanahu ili tim specijalnim izdanjima.

Nisam neki poznavatelj američkog stripa, dalje od Usagija i Bonea ne znam, pa da li imaš neto za preporučiti od boljih amera a da je na našem jeziku?
Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 22/10/2021 : 13:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
ako pricamo o stripovima na nasem jeziku onda mi Fibra pada na pamet i ako maknemo super junake jedino sta mogu preporuciti su Fable odnosno Bajke u prijevodu i V for Vendetta (ako nisi gledao film), sad netko ko zna bolje sav Fibrin katalog mozda ima jos sta za predloziti, mozda Hellboy... ali sve zavisi od ukusa.

i naravno nesto sto bi svakako preporucija od Americkog stripa je Calvin and Hobbes ali to sad spada pod humoristicni strip pa... :)
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 13:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Može srpski i bosanski. Hellboy mi se ne sviđa imao sam neko izdanje, čini mi se sistemcomics.

Gledam nešto ta izdanja od Gloconde i ČK pa si razmišljam što bi bilo dobro od amera?

Edited by - Kruger on 22/10/2021 13:56:22
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1488 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/10/2021 : 14:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Ne mislim da je nužno problem Zagora ili Texa to što postoje dugo, pa se nema što ispričati. To su likovi koje ljudi vole i ako je priča već viđena, ali ispričana sa šarmom, gdje su likovi živi i gdje te priča vodi u taj svijet i sve ide, to je to, to tražiš.
Nema veze ako je negativac opet tip koji želi otjerati indijance i uzeti zemlju, ako je dobro napisan, ako je to u duhu, pa čitat ću ja to opet.

Problem je što se ubija taj duh zadnje vrijeme, što se čitatelje tretira ko tikvane i što se ništa ne prepusti mašti, ugođaju, crtežu...
Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 22/10/2021 : 14:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Može srpski i bosanski. Hellboy mi se ne sviđa imao sam neko izdanje, čini mi se sistemcomics.

Gledam nešto ta izdanja od Gloconde i ČK pa si razmišljam što bi bilo dobro od amera?

vidim da svi uglavnom drze superjunake (ipak je to najpopularnije pogotovo uz trend tih filmova), mozda Rip Kirbi
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 14:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Ne mislim da je nužno problem Zagora ili Texa to što postoje dugo, pa se nema što ispričati. To su likovi koje ljudi vole i ako je priča već viđena, ali ispričana sa šarmom, gdje su likovi živi i gdje te priča vodi u taj svijet i sve ide, to je to, to tražiš.
Nema veze ako je negativac opet tip koji želi otjerati indijance i uzeti zemlju, ako je dobro napisan, ako je to u duhu, pa čitat ću ja to opet.

Problem je što se ubija taj duh zadnje vrijeme, što se čitatelje tretira ko tikvane i što se ništa ne prepusti mašti, ugođaju, crtežu...

Mislim da je Zagora pomalo vrijeme pregazilo. Kad je izašao Zagr extra onda sam uvije govorio kako je Zagor extra bolji od običnog Zagrora. Zagor extra je tada krenuo sa najboljim pričama. Sad Zagor extra prolazi ono najgore razdoblje i pomalo ulazi u bolje razdoblje.
Novije doba, kako kome, meni je Zamberletti dobar a Rauch loš. Mada Zamberletti ima oscilacija i ponešto mu nedostaje sasvim je O.K. Marolla se čini O.K barem na osnovu jedne epizode što sam je pročitao, vidjet ćemo sljedeće. Buratini ko Buratini valjda se zasitio ali po meni je on dobar. Vidim nekima se ne sviđa Kuća užasa, meni je baš lijepo što su ubačeni ovi gegovi, vraća nas u prošlost u doba Nolite.
Da li se može bolje, valjda može. No Zagor je ipak junak za djecu, e sad koju, onu koja su odrasla, valjda. Ovi novi klinci sigurno neće pušiti te pomalo naivne priče koji imaju pozitivan duh.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 15:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by leKrava

quote:

vidim da svi uglavnom drze superjunake (ipak je to najpopularnije pogotovo uz trend tih filmova), mozda Rip Kirbi

Znaju ti Batman co biti dobri, samo ja ne znam koji? Mislim to su ipak bolje napravljene priče pretpostavljam nisu iz serijske proizvodnje.
Go to Top of Page

sinian
Starting Member

10 Posts

Member since 18/04/2015

Posted - 22/10/2021 : 15:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sinian a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam isto. Ova naslovnica je jednostavno savršena!
quote:
Originally posted by Tonto

Ja gledam ovu naslovnicu i mislim se kad je bernie wrightson crtao zagora.

Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 22/10/2021 : 16:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaju ti Batman co biti dobri, samo ja ne znam koji? Mislim to su ipak bolje napravljene priče pretpostavljam nisu iz serijske proizvodnje.

Vecina tih prica je izasla u redovnoj seriji ali nije problem napisati dobru pricu kad kroz serijal prodje hrpa pisaca (po wikipediji na Batmanu je bilo do sad 30 pisaca, moram priznati da sam mislija da ih je bilo malo vise).
Uglavnom sta se tice Batmana moja preporuka bi bila Batman Year One/Batman Godina prva.
Crtez je onako "retro" a sama prica je pocecima Batmana i u njoj je on vise covik nego superjunak.
https://www.fibra.hr/preview/GodinaPrvaPreview.pdf
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/10/2021 : 17:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam neki poznavatelj američkog stripa, dalje od Usagija i Bonea ne znam, pa da li imaš neto za preporučiti od boljih amera a da je na našem jeziku?

Ako ti se sviđaju Usagi i Bone, probaj svakako The Life and Times of Scrooge McDuck. Znam, nema ex-yu izdanja, no ako ti poznavanje engleskog nije problem, ovo je broj jedan naslov koji bi trebao pročitati, ne znaš šta je bolje, priča ili crtež. Zatim RASL od Jeffa Smitha, autora Bonea, nažalost isto nema domaće izdanje.

Od ostaloga šta je objavljeno kod nas, možda Starlight (ima Fibrino izdanje)? Lagani avanturistički SF s vrhunskim crtežom Gorana Parlova. Jesi probao Žive Mrtvace? Jest sapunjara, ali je po meni jako zarazno i zabavno za čitati. Možda bi Bajke isto bile dobar izbor.

Također, Družba Iznimne Gospode su pravo zabavan steampunk/avanturistički SF strip, samo ne znam baš kako će ti leći crtež ukoliko si se navikao isključivo na Bonelli. Brubakerovi krimići su dobar izbor, posebno serijali Kriminal i Spavač, iako realno s nijednim od Fibre nećeš pogriješiti.

Za kraj, preporučio bih i Ponos Vragova Darka Macana i Edvina Biukovića koji je rađen za američko tržište.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 22/10/2021 17:51:45
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/10/2021 : 18:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Optimisti

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 21:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Ako ti se sviđaju Usagi i Bone, probaj svakako The Life and Times of Scrooge McDuck. Znam, nema ex-yu izdanja, no ako ti poznavanje engleskog nije problem, ovo je broj jedan naslov koji bi trebao pročitati, ne znaš šta je bolje, priča ili crtež. Zatim RASL od Jeffa Smitha, autora Bonea, nažalost isto nema domaće izdanje.

Od ostaloga šta je objavljeno kod nas, možda Starlight (ima Fibrino izdanje)? Lagani avanturistički SF s vrhunskim crtežom Gorana Parlova. Jesi probao Žive Mrtvace? Jest sapunjara, ali je po meni jako zarazno i zabavno za čitati. Možda bi Bajke isto bile dobar izbor.

Također, Družba Iznimne Gospode su pravo zabavan steampunk/avanturistički SF strip, samo ne znam baš kako će ti leći crtež ukoliko si se navikao isključivo na Bonelli. Brubakerovi krimići su dobar izbor, posebno serijali Kriminal i Spavač, iako realno s nijednim od Fibre nećeš pogriješiti.

Za kraj, preporučio bih i Ponos Vragova Darka Macana i Edvina Biukovića koji je rađen za američko tržište.

Ponos vragova sam čitao, odličan strip. Rasl izgleda odlično, možda ga netko izda. Družba iznimne gospode imam u izdanju Bele knjige. Ustvari čitao sam i 100 metaka i to je dobar strip. Nabavio od Fibre ali još se čeka da dovršim čitanje serijala. Boy vampir mi je dobar. Proljetos sam pročitao Hit girl, to je pretpostavljam američko, nije loše. Živi mrtvaci izgledaju dobro.

Nisam samo bonelijevac pratim ja i Francuze. Jako me veseli što će izaći Badi longvej, to jest stariji strip ali je meni odličan. Možda jedino što još treba izaći od te starije škole. Noviji mi se Francuzi baš i ne sviđaju, nekako su i oni možda pali pod utjecaj amera.

Edited by - Kruger on 22/10/2021 21:14:07
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/10/2021 : 12:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jako me veseli što će izaći Badi longvej

Gdje, kada, kako će izaći Buddy Longway?
Znam da ima onaj jedan integral koji je izašao odavno, ali ti sad pričaš kao da će izaći nešto novo?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17115 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/10/2021 : 12:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Jako me veseli što će izaći Badi longvej

Gdje, kada, kako će izaći Buddy Longway?
Znam da ima onaj jedan integral koji je izašao odavno, ali ti sad pričaš kao da će izaći nešto novo?

Ne znam jel ČK ili Gloconda malo ih brkam.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.55 seconds. Snitz Forums 2000