Radujte se, narodi. Kompletni Rahan u 5 crno bijelih knjiga od cca 550 stranica, orka format, cijena cca 30 eura. Dvije knjige u 2022, dvije u 2023 i zadnja u 2024.
Samo i samo pohvale za ovaj potez, Strip koji se čeka desetljećima zapravo, a sad u izdanju Fibre - nije moglo bolje,
Nadam se i da će anketa doprinijeti da se Markos odluči za varijantu 275-300str. u 8-10 knjiga, što bi iz vise razloga bilo bolje, jedini kontra argument je nešto veća cijena kompleta ali kad se ovo već konačno uspjelo dobit (autorska prava) trebalo bi stvar odraditi maksimalno,
Jos da hrbat bude kao u jednom francuskom izdanju (mislim da ga zovu crno, postoji i ono pod nazivom bijelo, pa u boji..) gdje komplet čini jednu predobru cjelinu - sliku Rahana, ali kako god bude napravljeno vjerujem da će biti vrhunski,
Iako sam ljubitelj c/b, ovo bih voleo da ide u boji. A Rahana čekam da neko objavi više od 30 godina. Koliko mi je poznato, prava su papreno skupa, svaka čast Markosu što je otvorio novčanik. ;)
Très bien! Mene isto raduje izlazak ovog stripa, nego zar nije bila i kolor verzija? Imao sam stoputa sansu kupiti ovaj strip po sajmovima u Belgiji i Francuskoj, ali sam samo jedan uzeo za kolekciju, tek toliko da ga imam. Komplete sam vidio u razlicitim izdanjima, ali ona sa slikom na hrbatu i nije nesto extra. Podsjeca na one Lustige Taschenbücher stripove sa Donaldom i Mickyjem gdje se radi hrbatna slagalica. Fibra bi mogla nesto svoje original napraviti na hrbatu. Ako se ne baram francuzi daju prava za prodati samo ako izdas onako kako su oni izdali, a ne po nekoj viziji kupca prava. Ja sam za 10-tak knjiga po 200-tinjak stranica, lakse se cita, to mi je iskustvo sa metalnim godinama. LP
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Tri riječi za ovu vijest: BRAVO, BRAVO, BRAVOOOOO!!!! Nebitno hoće li biti 5 ili 10, baš me razveselilo i dugo sam ovo priželjkivao. Mislim da sam čak negdje na forumu pitao ima li zainteresiranih izdavača koji će objaviti Rahana u integralnom izdanju, pa je netko čini mi se pisao da su preskupa prava, ali Marko je to uspio odraditi. Hvala Marko, svaka čast!!! Veselim se prvoj knjizi u svojim rukama :-)
Iako sam ljubitelj c/b, ovo bih voleo da ide u boji. A Rahana čekam da neko objavi više od 30 godina. Koliko mi je poznato, prava su papreno skupa, svaka čast Markosu što je otvorio novčanik. ;)
Vise integrala sa manjim brojem strana, ako je moguce. Ne mora 10. 550 stranica je puno. Bilo je dosta komentara da su tako obimni integrali neprakticni za citanje.
Vise integrala sa manjim brojem strana, ako je moguce. Ne mora 10. 550 stranica je puno. Bilo je dosta komentara da su tako obimni integrali neprakticni za citanje.
Slažem se ja ali većina (prema anketi) za sada misli drugačije.
Danas sam ispitao "vrh bogova" i cini mi se neprakticno citati one dvije cigle. Vjerujem da oni koji imaju prvo izdanje sa pet-sest knjiga lakse barataju s knjigom u narucju. Za Rahana mi je bolje oko 200-250 stranica po knjizi. Kako el Jefe odluci.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Rahana u boji sam vidio samo na Internetu. Boja izgleda grozno. Jasno mi je zašto je Marko izabrao crno-bijelo izdanje.
Imam rumunske mekokoričene albume Rahana u boji, koji su izlazili na kioscima, ali to nije to... boja ne ide uz ovaj strip, bar ovo što sam ja video... c/b je jasan izbor... voleo bih i c/ b Domina da neko izda u integralu... :)