forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Borbe protiv Turaka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/11/2021 : 17:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
a ostale tri su ok:

Edited by - 1Euro on 11/11/2021 18:06:52
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/11/2021 : 18:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
eto, kako to za sada izgleda:

Edited by - 1Euro on 11/11/2021 18:19:18
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/11/2021 : 18:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Pa gdje je prob?
Dobio krivo ili paket manje?

dvije figurice ozlijeđene od 5
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/11/2021 : 18:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Jebote, pa kako oni to pakiraju?

pa kada sam otvarao pakete, činilo se jako lijepo zapakirano, ono stvarno puno pene svugdje, figurica fiksirana između pjene, puno pjene u tim manjim komadiča uokolo figurice npr, izmjeđu noge, ruku,i tako,...mislim stvarno ne znam kako im se onda dogodi da pola boje odpadne, i da im se slomi podstavek. Kao da su več zapakirali takvu....ono šta su mislili da neču primjetiti ili što?
Mislim ovakvu još nikada nisam dobio (bez pola boje a i ostala možda če ispasti) a figurica je dosta teška i samo mali dio je drži na podstavku, tako da se očito lako slomi, iako imam več nekoliko takvih trkačih figurica, koje stoje na jednoj nozi (jer su u trku) pa su ok, nisu došle ozlijeđene.

Razmišljam da odem, do nekog zlatara npr pa da ga zamolim ako mi može nekako zalotati "lot kolnom" ili nešto, pa i da mi može to napraviti, figurica je bez dosta boje, ne znam kako če to izgledati.

Več sam javio u Ameriku (tamo gdje sam ih kupio) pa ne znam jel če mi zamijeniti ili šta....a baš sam razmišljao da za par dana opet naručim novu turu ali mi je sad malo bezveze, ono stvarno sam tužan, razočaran,...i nekako se plašim, da ču opet dobiti ozlijeđene figurice, pa onda ta natazanja sa carinom itd,....ne znam.....ali dioramu treba nekako završiti
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3024 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 11/11/2021 : 19:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
što se tiče otpale boje mislim da je problem u samoj boji. odnosno načinu bojanja. čini mi se po slici da nema tzv. undercoatinga, odnosno temeljne boje ispod nego je bojano direktno na površinu figurice. a to može rezultirati time da boja otpadne, pogotovo ako se malo udari ili ogrebe. to znači da ih moraš ekstra paziti.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/11/2021 : 19:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

što se tiče otpale boje mislim da je problem u samoj boji. odnosno načinu bojanja. čini mi se po slici da nema tzv. undercoatinga, odnosno temeljne boje ispod nego je bojano direktno na površinu figurice. a to može rezultirati time da boja otpadne, pogotovo ako se malo udari ili ogrebe. to znači da ih moraš ekstra paziti.

možda si u pravu ali kod ostalih figurica nema tih problema sa bojom a od istog su proizvođača....inače, kad se figurica uzme u ruke ona je stvarno lijepa, ima puno sitnih detajla na čizmi npr ili štit je prekrasno naslikan, i to do sada drži, ne izgleda da če se oluštiti (mislim na štit) a za ostalo ne znam, valjda neče, pa ako bi mi je netko popravio (da stoji na podstavku) čak ne bi toliko loše izgledala, kao ono malo pokrpani, poprljani kaput,...ono bitka, pa se ratnici uprljaju. Svakako je neču baciti ali je razočaranje ipak veliko....nadam se da če mi besplatno poslati zamjenu i da če barem ona biti ok, pa ču možda na kraju imati 2 figurice, ionako mi fali tih trkačih figurica,....
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/11/2021 : 20:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Steta, toliko kostaju, a da su nekvalitetno ofarbali.
Nista, reklamiraj, mozda ti posalju kao one stripove iz Bookdepositorya zamjenske,a ove falicne zadrzis, pa napravis nesto sam sa bojom, kupi one akrilne boje za plasticne makete od Airfixa ili Revella. Ja sam radio davno maketu HMS "Bounty".

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 12/11/2021 : 08:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

možda si u pravu ali kod ostalih figurica nema tih problema sa bojom a od istog su proizvođača....inače, kad se figurica uzme u ruke ona je stvarno lijepa, ima puno sitnih detajla na čizmi npr ili štit je prekrasno naslikan, i to do sada drži, ne izgleda da če se oluštiti (mislim na štit) a za ostalo ne znam, valjda neče, pa ako bi mi je netko popravio (da stoji na podstavku) čak ne bi toliko loše izgledala, kao ono malo pokrpani, poprljani kaput,...ono bitka, pa se ratnici uprljaju. Svakako je neču baciti ali je razočaranje ipak veliko....nadam se da če mi besplatno poslati zamjenu i da če barem ona biti ok, pa ču možda na kraju imati 2 figurice, ionako mi fali tih trkačih figurica,....

Probaj popraviti sa kakvom krvavo crvenom - da ima mrlje od krvi ili rane (još mu u rame zabodeš neku iglicu, da ispadne kao strijela)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/11/2021 : 12:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Zabode mu špric u leđa

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38132 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/11/2021 : 12:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Zabode mu špric u leđa

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 12/11/2021 12:56:01
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/11/2021 : 14:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by lwood

Zabode mu špric u leđa

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/11/2021 : 14:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

Probaj popraviti sa kakvom krvavo crvenom - da ima mrlje od krvi ili rane (još mu u rame zabodeš neku iglicu, da ispadne kao strijela)

upravo bio kod zlatara, rekao je da ne može zalotati srebrom (da neče držati) ali če pokušati sa cinom, ali če se vidjeti.

Amerikanci mi se još nisu javili, tako da ne znam da li če mi poslati drugu, da li ovu trebam vratiti, pa sam nekako na svoju ruku to odlučio, iako očekivam, da če mi poslati novu, a možda neče ni ovu zatražiti, da im vratim. No otom potom.

Sto se tiče boje, kakvu boju trebam i gdje se to može kupiti. Jel neka posebna marka?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/11/2021 : 11:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
opet sam u novinama, danas u društvu Pape Pius IX, Biskupa i misionara, Alfreda Nobela,...i ostalih!

Edited by - 1Euro on 13/11/2021 11:43:27
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 13/11/2021 : 19:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

upravo bio kod zlatara, rekao je da ne može zalotati srebrom (da neče držati) ali če pokušati sa cinom, ali če se vidjeti.

Amerikanci mi se još nisu javili, tako da ne znam da li če mi poslati drugu, da li ovu trebam vratiti, pa sam nekako na svoju ruku to odlučio, iako očekivam, da če mi poslati novu, a možda neče ni ovu zatražiti, da im vratim. No otom potom.

Sto se tiče boje, kakvu boju trebam i gdje se to može kupiti. Jel neka posebna marka?

A šta je osnovni material?

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/11/2021 : 23:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

opet sam u novinama, danas u društvu Pape Pius IX, Biskupa i misionara, Alfreda Nobela,...i ostalih!

Cuj, ti se ne bi trebao ovako reklamirati, ipak osiguraj se!
Tebi ce trebati Fort Worth da obranis zlato, a ne zamak na brezuljku!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/11/2021 : 10:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

A šta je osnovni material?

svinec (olovo) ili neka mješavina, jer su jako teške figurice, jedino ne znam da li je čisto olovo ili još neki dodatki ali u biti olovo je glavna sestavina, pa eto, trebam boju za olovo....gdje se to može kupiti (jer mi treba samo mala količina) i kako se zove takva boja (proizvođač npr...)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/11/2021 : 10:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Cuj, ti se ne bi trebao ovako reklamirati, ipak osiguraj se!
Tebi ce trebati Fort Worth da obranis zlato, a ne zamak na brezuljku!

hvala na brizi ali svi ovakvi zlatni primjerci su ili u sefu na banci ili več prodati muzejima, kolekcionarima,...širom svijeta. Za ovaj zlatni krst se zanimaju npr u Švedskom nacionalnom muzeju.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/11/2021 : 10:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
javili su mi se amerikanci u vezi oštečenih figurica:

Hi, Ales,

Unfortunately you have stumbled upon a few figures that have some known issues with the packing and overall assembly. This is not normally the case for 99.5% of our figures, but that Mamluk and the Georg Von figure have been known to have some issues occasionally.

I will leave it up to you to decide how you’d like to hand it. We can either a) continue to send replacements per our policy or B) offer you some type of credit for keeping the figures with issues that you can then use against your next order. I leave it up to you to decide. Please let me know.

And I do understand your frustration and apologize for that. It’s unfortunate, but we’ll make it right, don’t worry.

Best,

Matt

Razmišljam, da bi se odlučio za scenarij B, jer za par dana krečem u novu kupovinu figurica
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 14/11/2021 : 12:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
quote:

javili su mi se amerikanci u vezi oštečenih figurica:

Hi, Ales,

Unfortunately you have stumbled upon a few figures that have some known issues with the packing and overall assembly. This is not normally the case for 99.5% of our figures, but that Mamluk and the Georg Von figure have been known to have some issues occasionally.

I will leave it up to you to decide how you’d like to hand it. We can either a) continue to send replacements per our policy or B) offer you some type of credit for keeping the figures with issues that you can then use against your next order. I leave it up to you to decide. Please let me know.

And I do understand your frustration and apologize for that. It’s unfortunate, but we’ll make it right, don’t worry.

Best,

Matt

Razmišljam, da bi se odlučio za scenarij B, jer za par dana krečem u novu kupovinu figurica

Bolje ti je B, jer ako ti šalju zamjene iz iste serije možeš dobiti isto...

Što se tiče popravljanja, olovo možeš ili lotati ili ljepiti epoksijem.

Kod boja za popravljanje imaš Vallejo https://acrylicosvallejo.com/en/category/hobby/game-color-en/ , http://www.airbrush.si/sl/62-vallejo-barve-modelarstvo . Malo ču propitati moje aviomodelare ako ima ko iskustva za olovnim vojnicima

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/11/2021 : 14:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da i Boris Vallejo koristi iste. 😊

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 14/11/2021 : 16:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerujem da i Boris Vallejo koristi iste. 😊

Pravi majstori svoje tajne ne odkrivaju...

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/11/2021 : 18:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Znam da ste svi zabrinuti za stanje onog Turka, da li če uspjeti rehabilitacija....ja sam ga odnio na popravak u Zlataru i bili smo dogovoreni, da ga danas podignem i ujutro sam ih zvao i nisu ga još popravili, tako da smo se dogovorili za petak, pa ču vidjeti jesu li ga uspjeli zaljepiti/zalotati ili ne....

Što se tiče nove naruđbe, ja sam namjeravao za par dana da naručim novu turu figurica i čekam, da mi se javi onaj Amerikanac, pa da mi da neki popust ili nešto, jer sam dobio ozljeđene dvije figurice prošli put i da se to nekako skombinira sa cijenom nove naruđbe. Pa čekam, da vidim šta če mi napisati, jer on mi je prije napisao i sam ponudio tu mogučnost ali nije mi napisao kako se to napravi, jer kada idem na njegov websajt, trebam ukucati ili neki iznos za diskont ili nešto, pa da mi se smanji iznos....čekam, da vidim šta če mi odpisati, kakav je postupak

Edited by - 1Euro on 17/11/2021 18:35:08
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 19/11/2021 : 18:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Turak se digao na noge i odmah krenuo u boj!!!Dobio je šrauf u nogu, tako da je pričvrsten šraufom i to ga drži, izgleda dosta dobro, ako zanemarimo boju koja je odpala ali bolje tako nego da sam ga bacio u smeče. Možda ga još obojim nekada....za sada izgleda ovako:

čovjek odmah krenuo u prve redove:

Edited by - 1Euro on 19/11/2021 18:04:27
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 19/11/2021 : 18:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
javio se i Amerikanac iz Texasa:

Hi, Ales,

Please let me know what you think is fair for a credit and we’ll create a discount code for you.

Thanks,

Matt

Tako da kada sredimo ovo, ide nova tura figurica!!!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/11/2021 : 21:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

javio se i Amerikanac iz Texasa:
Turak stao na noge!!!

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: