forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 248

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/11/2021 : 22:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Sudeći po prvoj epizodi The Wheel of time, ovo je po kvalitetu bliže Witcheru, nego GoT. Više nego osrednje. Ocena prve epizode 3/10.

Atmosfera nikakva, napetost ne postoji, gluma neubedljiva. Ali glavno da u jednom selu na severu imamo Evropljane, Azijate, Arape, Crnce, Latinose i Indijce koji žive izmešano i u slozi.

Opet se ne slazemo. Ja bih dao 1/10. Kakvo skrnavljenje vrhunskih knjiga. Ne znam sta mi je gore ovde… Govorim o prvoj epizodi. Cekam drugu. Ali usrali su i troloke i Mirdraala i Lana, ma sve.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Lukeruk
Average Member

Serbia
507 Posts

Member since 17/01/2018

Posted - 24/11/2021 : 23:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lukeruk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

Jeli pominjao neko White Lotus?
Meni je bila bas dobra. Imate na HBO-u.

Uvodna scena je sjajna. Upravo sam krenuo da gledam.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/11/2021 : 08:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

Sudeći po prvoj epizodi The Wheel of time, ovo je po kvalitetu bliže Witcheru, nego GoT. Više nego osrednje. Ocena prve epizode 3/10.

Atmosfera nikakva, napetost ne postoji, gluma neubedljiva. Ali glavno da u jednom selu na severu imamo Evropljane, Azijate, Arape, Crnce, Latinose i Indijce koji žive izmešano i u slozi.

Opet se ne slazemo. Ja bih dao 1/10. Kakvo skrnavljenje vrhunskih knjiga. Ne znam sta mi je gore ovde… Govorim o prvoj epizodi. Cekam drugu. Ali usrali su i troloke i Mirdraala i Lana, ma sve.

Ja sam ocenjivao samo seriju, knjige nisam čitao. A tebi iz poštovanja sam dao 3/10, nisam hteo da se štrecaš.

Inače, imaš tri izbačene epizode (barem ovde je tako). Druga je mnogo bolja, rekao bih čak 6/10, treća je opet lošija.

Inače, ovih petoro glavnih klinaca su mi obučeni poput hipstera iz neke reklame, nikako kao tinejdžeri iz srednjeg veka.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 25/11/2021 08:31:57
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/11/2021 : 12:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Knjige su mi nesto predivno. Toliko sam se bio vezao za taj svet da mi je bilo zao sto je bio krsj posle toliko knjiga. Pa mi je ovo propast.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/11/2021 : 21:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ja sam isto u startu prekrižio Arcane, a sad sam pogledao trailer i ostajem pri odluci.

Evo pogledao cijelu sezonu. Iako mi se učinilo da serija malo pada kako je odmicala, zadnja epizoda je genijalna. Finale za deset, jedva čekam sljedecu sezonu. Sve skupa jako dobro do izvrsno, sitne zamjerke cu progutati. Ne čude me ocjene na rotten tomatoes.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/11/2021 : 21:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ja sam isto u startu prekrižio Arcane, a sad sam pogledao trailer i ostajem pri odluci.

Evo pogledao cijelu sezonu. Iako mi se učinilo da serija malo pada kako je odmicala, zadnja epizoda je genijalna. Finale za deset, jedva čekam sljedecu sezonu. Sve skupa jako dobro do izvrsno, sitne zamjerke cu progutati. Ne čude me ocjene na rotten tomatoes.

Ako sam dobro shvatio, to je pričom vezano za neke igre? Ima li smisla gledati ako ne znam ništa o njima? S kolikim predznanjem si ti ušao u seriju?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/11/2021 : 21:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ako sam dobro shvatio, to je pričom vezano za neke igre? Ima li smisla gledati ako ne znam ništa o njima? S kolikim predznanjem si ti ušao u seriju?

Nikakvim. Nikad nisam ni igrao ni informirao se o lol-u. Cijenim da je tako jos bolje.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 27/11/2021 : 21:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Giri/Haji

Moje drugo gledanje ove neobično genijalne serije. Nevjerojatno dobro!

Zamislite mješavinu stilova Guya Ritchieja, Takashija Miikea, Kar-Wai Wonga i Jeda Mercuria. Jeste? Zvuči toliko ludo da tome ne možete odolit? Zahvalit ćete mi nakon gledanja. ^^

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 29/11/2021 : 18:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Pogledao The Wheel of Time, prve tri epizode. Četvrtu ću sutra.

Elem, još jedna prosečna serija. Za sada nema tu ničeg vrednog gledanja ako niste ljubitelji žanra (kao ja) ili mazohisti (kao... neki ).

Vizuelno izgleda poput nešto slabije varijante Into the Badlands, sa sličnim kostimima i scenografijom. Glumci su slabiji nego tamo, a čak i momci i devojke iz Hronika Šanare imaju više harizme.

Pričali smo u poslednje vreme o pozajmljivanju ideja i koncepata, i ovo je, naravno, sirotinjski Tolkin. Čak i neke rečenice, poput (parafraza):

quote:
Postoje na svetu opasnije stvari od Orka Troloka.

su direktno preuzete iz Gospodara Prstenova. Još uvek je sam Tolkin najbolji Tolkin.

Ali nije baš toliko loše kao što neki komentatori kažu. Samo što nije ništa više od "comfort food", za sada. Nešto što se pravi kao serija bi trebalo da počne jako, ako želi da opstane, a ova počinje slabašno (kao i The Witcher). Možda misle da će biti gledano samo na osnovu snage franšize? Verovatno su u pravu.

Jedina šansa za neki pravi high fantasy na "malom" ekranu nam je Ronald Moore, koji je najavio da radi na seriji A Court of Thorns and Roses. Njegova Galactica je bila jedan od najboljih SF uradaka na televiziji, a Outlander je jedna od najboljih tekućih serija, bez obzira na žanr, tako da ćovek ima reputaciju.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 29/11/2021 18:27:44
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/11/2021 : 18:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kotač vremena je za sad slabašan a ipak ga gledam.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 29/11/2021 : 18:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Giri/Haji

Moje drugo gledanje ove neobično genijalne serije. Nevjerojatno dobro!

Zamislite mješavinu stilova Guya Ritchieja, Takashija Miikea, Kar-Wai Wonga i Jeda Mercuria. Jeste? Zvuči toliko ludo da tome ne možete odolit? Zahvalit ćete mi nakon gledanja. ^^

Ja sam nedavno završio sa gledanjem Vincenza i koga god znam preporučujem za pogledati iako me svi blijedo gledaju kada kažem da je korejska serija Moram pogledati i Giri/Haji, a čitao sam i da je Stranger izvanredna.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 29/11/2021 : 19:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

Jedina šansa za neki pravi high fantasy na "malom" ekranu nam je Ronald Moore, koji je najavio da radi na seriji A Court of Thorns and Roses.

A Amazonov LOTR?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2021 : 20:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam fan epske fantazije u književnosti, ali jesam u kinematografiji. Ove knjige nisam čitao, pa zato gledam Wheel of time bez predubeđenja i apsolutno kao kinematografski uradak.

Serija je čak lošija od Witchera, iako je to bilo teško uspeti. Kostimi generički, neubedljivi, ovih pet glavnih glumaca su obučeni kao neki hipsteri iz 21., a ne kao neki "obični" tinejdžeri iz srednjeg veka. Specijalni efekti nikakvi.
Atmosfera, dinamika i fotografija prosečni, možda i ispod toga.

Prvo sam mislio da je serija rađena za tinejdžere, a moja ćerka (16 godina) me je ubedila u suprotno. Gledam pre neki dan četvrtu epizodu, ona ulazi i gleda sa mnom nekih 2-3 minuta. Komentar: "Šta je ovo Game of thrones sa Wisha?"

Mislim da je ovo mogla da ispadne odlična serija (priča je sasvim u redu), a ovako...Bukvalno u rangu Xene, Herculesa, Stargate i sličnih serija od pre dvadesetak godina, samo malo ispoliranije.

Gledaću je do kraja, kad sam već počeo, ali ne znam šta bi trebalo da se dogodi da bih joj dao neku prelaznu ocenu.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2021 : 20:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

A Amazonov LOTR?

Ovo bi moglo da bude veoma zanimljivo. Koliko sam razumeo, napraviće brutalniju verziju, a ne onu limunadu koju je Jackson smućkao.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 29/11/2021 : 20:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedina šansa za neki pravi high fantasy na "malom" ekranu nam je Ronald Moore, koji je najavio da radi na seriji A Court of Thorns and Roses.

A Amazonov LOTR?

Nisam bio optimista ni pre gledanja Točka vremena, a sad sam još manje.

Ali pustimo Tolkiena; očekivanja su tu toliko velika da nisam siguran da bi iko mogao da ih ispuni. Nije mogao ni Jackson posle prve trilogije.

Britanija je dobra, ali je specifična. Mnogo svedenija, poput ludačke pozorišne predstave. Ima mnogo crnog humora, i dato je (odličnim) glumcima da se maksimalno iživljavaju, pa se ponekad prelazi na teritoriju Pajtonovaca, tako da neće leći onima koji hoće suvu "ozbiljnost". I tu je magija mnogo "magičnija" nego u svim ovim predstavama sa CGI.

A Moore-ov Outlander je lepota od serije. Svrstavaju je u romansu, ali je zapravo više avantura, a bar isto toliko i istorijska drama. Filmska produkcija. Ima bolju fotografiju i scenografiju od The Last Kingdom; jedan od najvećih u branši i Mooreov stari saradnik, Bear McCreary, je kompozitor; kasting i glumci su odlični. Neko bi pomislio da ova Caitriona Balfe ne ume da glumi, jer je počela kao model, ali eno Kenneth Branagh je uzeo za Belfast, za koji kažu da je preodličan film, i to sigurno nije bez razloga.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 29/11/2021 : 20:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Dzordanov svet je vrlo bogat novitetima. Jedna moc, deca svetla, aes sedai, aijeli, troloci, mirdraali, tocak vremena, ponovorodjeni zmaj, i svasta jos nesto da ne otkrivam. A ova serija je sve toliko banalizovala da je to strasno. Pa recimo zabavljac iliti Tom Merilin kakve skilove ima, pa sta je tacno Sadar Logot i onaj bodez, pa prijatelji mraka, pa Padan Fein… Mracni izgleda kao neki manijak iz americkih trilera osamdesetih. Odgledao sam sve 4 epizode i gledam do kraja jer bas volim to sve ali je propast. Za sada ocena 2/10.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 29/11/2021 : 22:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

A Moore-ov Outlander je lepota od serije. Svrstavaju je u romansu, ali je zapravo više avantura, a bar isto toliko i istorijska drama. Filmska produkcija. Ima bolju fotografiju i scenografiju od The Last Kingdom; jedan od najvećih u branši i Mooreov stari saradnik, Bear McCreary, je kompozitor; kasting i glumci su odlični. Neko bi pomislio da ova Caitriona Balfe ne ume da glumi, jer je počela kao model, ali eno Kenneth Branagh je uzeo za Belfast, za koji kažu da je preodličan film, i to sigurno nije bez razloga.

Pogledao sam sitno sa suprugom i nije loše, ali nije me baš nešto uzelo. Balfe sasvim solidna. Supruga odustala nakon 10ak epizoda, kaže da joj je prebrutalno.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 29/11/2021 : 23:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pogledao sam sitno sa suprugom i nije loše, ali nije me baš nešto uzelo. Balfe sasvim solidna. Supruga odustala nakon 10ak epizoda, kaže da joj je prebrutalno.

Dobro, škotske gore, sela, i zamkovi nisu baš neki primer raskošne scenografije, iako su autentični. Ali u drugoj sezoni idu dalje, čak dalje od britanskih ostrva: francuska dekadentna aristokratija i Versaj... pa da vidim koliko televizijskih serija izgleda tako. Možda Crown, i malo koja druga.

Gledao sam samo dve sezone, zato što pravim predah od Netflixa, ali druga se završava tako da od treće može sve da krene ispočetka... sveže i drugačije. Supruga ti je donekle u pravu, ali brutalnost je selektivna, tj. postoji samo povremeno, i više je psihološka. Ima je najviše u prvoj sezoni, i to na kraju. Što će reći, tvoja žena nije videla glavno.

Edited by - ridiculus on 29/11/2021 23:35:16
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 29/11/2021 : 23:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja nisam fan epske fantazije u književnosti, ali jesam u kinematografiji.

Ne uspevam da shvatim čega si fan, s obzirom da si odbacio i Jacksonove filmove? Potencijala žanra? Ili računaš i animaciju? Tu ima odličnih stvari.

U književnom žanru ima dobrih stvari koliko hoćeš, samo kada se malo izađe iz standardne kolotečine; u kinematografiji možeš da ih nabrojiš na prste ruke. Ne postoje specijalni efekti jači od imaginacije. Postoje odlične bajke na filmu, ali to je nešto drugo.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/11/2021 : 00:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, škotske gore, sela, i zamkovi nisu baš neki primer raskošne scenografije, iako su autentični. Ali u drugoj sezoni idu dalje, čak dalje od britanskih ostrva... pa da vidim koliko televizijskih serija izgleda tako. Možda Crown, i malo koja druga.

Zadnja serija koju pamtim sa impresivnom scenografijom, ali i kompletnim vizualnim dojmom (kostimi, šminka) je The Deuce. Ali dobro, to je nešto skroz drugačije.

Edited by - Shaner on 30/11/2021 00:10:50
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/11/2021 : 00:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
The Deuce je sasvim autentičan - taj deo Njujorka je bio takav, kažu oni koji su živeli tamo. Ali to ne znači da je lep.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/11/2021 : 00:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
... dok, na primer, Mad Men nije uopšte autentičan ali izgleda lepo.

Peaky Blinders je verovatno dobar u tom aspektu - dugo nisam gledao tu seriju, pričam po bledom sećanju. Penny Dreadful isto. The Knick.

Tom Clancy's Jack Ryan takođe. Smešteno u savremeni svet, ali u egzotične krajeve. Krenuo sam da gledam drugu sezonu na Prime-u, čeka me već duže vremena. Tu je mnogo toga dobro urađeno, osim što je glavni lik ponekad nepodnošljiv, poput detata u svojim izlivima besa poteklim iz moralne superiornosti nad ostatkom sveta. Imam utisak da to nije bila namera tvoraca serije, da nas iritiraju? Nije do Krasinkog, već do scenarija. Ali produkcija je vrhunska, sve do muzike.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/11/2021 : 08:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
The Knick je dobar, da. Ostalo nisam gledao. Peaky Blinders ću morati probati u nekom trenutku, previše dobrog sam čuo o toj seriji.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/11/2021 : 09:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Eh, da - da izađemo van engleskog govornog područja - i Vavilon Berlin, jedna od meni omiljenih serija.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/11/2021 : 11:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eh, da - da izađemo van engleskog govornog područja - i Vavilon Berlin, jedna od meni omiljenih serija.

O tome sam isto čuo dobre stvari, ali se dvoumim. Mislim da ću radije pogledati Berlin Alexanderplatz.

Go to Top of Page
Page: of 248 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000