forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 248

ridiculus
Senior Member

1688 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/11/2021 : 13:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Zato što svako u životu ima mesta samo za jednu seriju ili film smeštene u Berlin?

Da upotpunimo moguće izbore, onda. Od serija imaš i Counterpart i Berlin Station, ali Babilon Berlin izgleda najbolje, a ja sam sve vreme pričao uglavnom o scenografiji, i audio-vizuelnim aspektima u najširem smislu. Tu je negde u rangu Peaky Blinders, s obzirom da je isti vremenski period u pitanju, iako u različitim državama.

I ima jednu od najboljih špica za neku TV seriju.

Ali, kao i kod Outlandera, gledao sam samo prve dve sezone. Za razliku od te druge serije, koja ima 5 gotovih sezona i još traje, Vavilon Berlin ima samo 3. Imam predosećanje da je treća slabija od prethodnih, ali to ne može preterano da smanji moju ocenu cele serije.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 30/11/2021 14:11:28
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/11/2021 : 16:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

Zato što svako u životu ima mesta samo za jednu seriju ili film smeštene u Berlin?

Tako je!

Šalu na stranu. Babylon Berlin stvarno izgleda dobro, a i čuo sam dobre stvari tako da tko zna, možda jednom i pogledam, no Fassbinder svakako ima prednost.

Znam i za ove druge serije što si naveo, ali ne djeluju mi zanimljivo.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 30/11/2021 : 17:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
dobar je babylon berlin
fassbindera sam gledao u 80tima, vjerojatno premlad za takvu seriju
možda ga jednom ponovim - mislim da zaslužuje

inače, imaju nijemci par jako dobrih (i lijepih) glumica
liv lise fries iz BB, saskia rosendahl i pogotovo paula beer

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/11/2021 : 18:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Paula Beer je izvrsna (i lijepa). Na filmskoj temi sam već više puta spominjao Frantza, odličan Ozonov film iz 2016. u kojem sam ju prvi put gledao. A nije loša ni u Petzoldovom Transitu (2018), iako me film kao cjelina ostavio podijeljenih dojmova.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 30/11/2021 : 18:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
odlična je i u 'djelu bez autora'
i nestvarno lijepa

i ja sam je prvi put vidio u frantzu, u kinu europa na festivalu tolerancije, i ono, baš me očarala

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1611 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 01/12/2021 : 08:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

dobar je babylon berlin
fassbindera sam gledao u 80tima, vjerojatno premlad za takvu seriju
možda ga jednom ponovim - mislim da zaslužuje

inače, imaju nijemci par jako dobrih (i lijepih) glumica
liv lise fries iz BB, saskia rosendahl i pogotovo paula beer

Slazem se s boldanim, ali Fassbinderu nije ni do koljena, tako da preporucam ponoviti. Nakon sto sam pogledao taj Berlin Alexanderplatz, procitao sam knjigu i rijetko se razocarao da mi je knjiga u odnosu na ekranizaciju ispala "tanka", makar uopce nije. A i Babylon Berlin knjige su dobre, makar opet, ni blizu BA.

Snimljena je i nova adaptacija Berlin Alexanderplatza, smjestena u moderni Berlin i s migrantima umjesto Franza Biberkopfa https://www.imdb.com/title/tt6470924/ Treba krajem mjeseca doci na moj lokalni streaming pa javim dojmove (ak se sjetim).

Paula Beer

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/12/2021 : 08:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Snimljena je i nova adaptacija Berlin Alexanderplatza, smjestena u moderni Berlin i s migrantima umjesto Franza Biberkopfa https://www.imdb.com/title/tt6470924/ Treba krajem mjeseca doci na moj lokalni streaming pa javim dojmove (ak se sjetim).

Znam za to. Čak je igrao u riječkom art-kinu u sklopu nekog festivala/revije, ali je bila samo jedna predstava, a ja sam tada bio spriječen. Svakako imam u planu pogledati. Ako se to i desi, javim i ja dojmove.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4027 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 02/12/2021 : 21:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Stigao je Vrh Bogova na Netflix...
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1611 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 03/12/2021 : 19:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Za sve ljubitelje Jacka Reachera, a znam da ih ima puno na ovome forumu:

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 03/12/2021 : 19:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Fizički puno bliži knjiškoj verziji, ali mi se ne sviđa taj Walker, Texas Ranger štimung. Cruise je bija smrknut, oštar, šutljiv i direktan, a ovo mi više baca na Castlea, Cartera i slične serije.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/12/2021 : 22:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sa petom epizodom Tocka vremena ocena skace na 3/10. Ali i dalje je to jaaaaako lose odradjeno.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 04/12/2021 : 02:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
nazalost, los je vremenski period kada neki kultni naslovi dozivljavaju ekranizaciju. tjeram se da gledam tu seriju i evo vec par puta ukidam lupajuci se daljinskim po glavi. ne moze pod kozu i gotovo. definitivno dizem ruke. boli mozak, celije odumiru, inteligencija se topi od kolicine nametanja rasne zastupljenosti mimo svake logike. toliko se trude da ti u grkljan nabiju politicke poruke da kvalitet dijaloga i izvedba price padaju u drugi plan. tako je to danas u 90% slucajeva. nece osmisliti nista originalno sa logikom koja nece vrijedjati intelekt nego ce uzeti najpopularnije fransize sa velikim bazama fanova da sire svoje agende. uriniraju po fanovimna koji jadni pjene i kukaju naokolo, uzalud.

trema me hvata kako ce izgledati gospodar prstenova dogodine na tupavom amazonu. po zadnjim POTVRDJENIM informacijama hobiti ce biti crnci, azijati i mauritanci, uz bijelce...pa kad me slog nije strefio. jasno mi je da je kod bezosa praksa rasne zastupljenosti i jednakosti prisutna, tacnije, sve rase zaposlene u amazonu jednako nosaju kese da vrse nuzdu u istim posto nemaju priliku otici u wc u toku radnog vremena, sto je uz vec odavno prisutni mjerac koraka jako sarmantan dodatak. ko ce se brinuti o ljudskim osjecajima, reprezentativnosti i socijalnoj pravdi ako nece bezos i amazon. pa jel?

u sve su usli. u kinematografiju odavno, u industiju video igara sve vise. stripovi nisu ostali postedjeni. gledam i slusam kukaju u americi kako ih mange siju i kako je prodaja stripova slaba. bas me cudi zato.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/12/2021 : 03:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar

nazalost, los je vremenski period kada neki kultni naslovi dozivljavaju ekranizaciju. tjeram se da gledam tu seriju i evo vec par puta ukidam lupajuci se daljinskim po glavi. ne moze pod kozu i gotovo. definitivno dizem ruke. boli mozak, celije odumiru, inteligencija se topi od kolicine nametanja rasne zastupljenosti mimo svake logike. toliko se trude da ti u grkljan nabiju politicke poruke da kvalitet dijaloga i izvedba price padaju u drugi plan. tako je to danas u 90% slucajeva. nece osmisliti nista originalno sa logikom koja nece vrijedjati intelekt nego ce uzeti najpopularnije fransize sa velikim bazama fanova da sire svoje agende. uriniraju po fanovimna koji jadni pjene i kukaju naokolo, uzalud.

trema me hvata kako ce izgledati gospodar prstenova dogodine na tupavom amazonu. po zadnjim POTVRDJENIM informacijama hobiti ce biti crnci, azijati i mauritanci, uz bijelce...pa kad me slog nije strefio. jasno mi je da je kod bezosa praksa rasne zastupljenosti i jednakosti prisutna, tacnije, sve rase zaposlene u amazonu jednako nosaju kese da vrse nuzdu u istim posto nemaju priliku otici u wc u toku radnog vremena, sto je uz vec odavno prisutni mjerac koraka jako sarmantan dodatak. ko ce se brinuti o ljudskim osjecajima, reprezentativnosti i socijalnoj pravdi ako nece bezos i amazon. pa jel?

u sve su usli. u kinematografiju odavno, u industiju video igara sve vise. stripovi nisu ostali postedjeni. gledam i slusam kukaju u americi kako ih mange siju i kako je prodaja stripova slaba. bas me cudi zato.

Vecinski se slazem sa svime napisanim, samo ne znam na koju seriju se odnosi ova poruka.
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 04/12/2021 : 09:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
tocak vremena
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 04/12/2021 : 13:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja sam nekidan izbindžovao Squid game, što u životu nisam uradio. Jedan jedini put sam pogledao dvije epizode zaredom, i to posljednje dvije Breaking Bad, a onda pogledam 7 epizoda SG zaredom.
Jako dobra serija, nemam nijednu zamjerku na kasting, režiju, glumu, efekte, masku, tempo, sve 5. Navlakuša, u nekim momentima uspješno udari po emocijama, velika preporuka. Nije remek-djelo, ali zašto bi i bila.
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 04/12/2021 : 22:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
dobar je SG, i ja sam ga brzo smlatio.

trenutno gledam arcane na netflixu. nisam ocekivao da ce biti toliko dobro. za sada remek djelo. sve moguce preporuke.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2021 : 22:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Cujes li, shaneru?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7262 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/12/2021 : 22:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Čujem, čujem.

Dat ću mu šansu u nekom trenutku. Sinoć dovršio Firefly+Serenity po drugi put. Odlično se drži. Supruga oduševljena. Večeras smo krenuli s novim Bebopom. Ne znam što bih rekao. Morati ću pogledati još koju epizodu pa onda prosuditi.

A sad odoh gledati drugu sezonu Spaced.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/12/2021 : 10:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Tocak vremena je kineska verzija LOTR za tinejdzere. U prvoj epizodi ima nekoliko scena koje jako podsjecaju na LORT, kao na primjer jurnjava na konjima kroz rijeku, onda kada Vorloci trceci ganjaju glavne aktere. Na kraju pete epizode, kada u jednom emotivnom momentu svi pocnu da se lupaju po prsima, bilo mi je toliko neprijatno takvo pateticno sranje da gledam, da sam skrenuo pogled. Na silu cu pregledati prvu sezonu, onda to je to sto se mene tice.

Foundation mi je mozda najvece razocarenje. Ocekivao sam top seriju, medjutim nista od toga. Efekti su ok, ali radnja je toliki smor da sam nakon trece epizode odustao.

ST Discovery, cetvrta sezona. Ovo je nevjerovatno koliko se serija srozala, iskreno se nadam da ce odustati od ovog pataticnog mucenja na kraju sezone.

True Story je solidna miniserija, medjutim pati od previse obrtaja. Tako nesto funkcionise u filmu, ali u seriji slabije zbog razvucenosti.

Day of the Dead, moglo bi ovo biti simpaticno sranje, ukoliko se serija ne shvati previse ozbiljno.

Hawkeye je dosad najdosadnija marvelova serija nove generacije. Ne znam cemu sve ovo, ali s druge strane takva je cijela nova faza.

Dash & Lily je nesto sto preporucujem da pogledate sa zenom/djevojkom. Zene se pale na ovakva romanticna sranja.

Y: The Last Man. Ovo je najbolji primjer kako se od vrhunskog stripa moze napraviti ekranizovano smece. Odustao nakon jedne epizode, to mi se ne desava bas cesto.

Chucky, prva epizoda kriminalna, uzasno losa gluma, srecom pa nisam odustao. Serija, iako banalna, vuce na gledanje, ima interesantnu radnju, sve je povezano sa ranijim filmovima. Jedina zamjerka je pretjerana manija rasne i seksualne ravnopravnosti, pa tako imamo dva djecaka u glavnim ulogama od nekih 13-14 godina kako se ljube i slicne nepotrebne gluposti. Sve razumijem, sve shvatam, ali treba da postoje granice u ovom novonastalom ludilu.
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 05/12/2021 : 18:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Pratim Star Trek od kako znam za sebe i moram reći da je STD jedno negledljivo sranje. Prva sezona je bila donekle podnošljiva jer smo većina bili uzbuđeni što su se vratili, ali ovo poslije je apsolutno govno od scenarija i glume.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/12/2021 : 23:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tocak vremena

[spojlercina]

Jbt, ‘ladno su napravili da su Sijuan Snace i Moraina lezbejke! Idi u q

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 12/12/2021 : 17:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Dexter: New Blood jebeno rastura!!!

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/12/2021 : 08:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Cowboy Bebop - Vjerujem da je anime bila odlicna, nisam gledao, ali je netflixova serija daleko od toga. Vidi se da tu ima potencijal, koji je slabo iskoriscen. Serija ima uzasno iritantan soundtrack, jazz muzika je sveprisutna, cuje se u pozadini bez obzira na trenutacnu radnju.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/12/2021 : 08:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Soundtrack je uvjerljivo najbolji dio serije. Serija me zabavila, anime nisam gledao. Druga sezona je otkazana, steta.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/12/2021 : 08:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Soundtrack je uvjerljivo najbolji dio serije. Serija me zabavila, anime nisam gledao. Druga sezona je otkazana, steta.

Sta ti je dobro kod ovog soundtracka? Soundtrack je tu da docara trenutacnu atmosferu u jednom filmu/seriji, svaki smisao se izgubi kada u pozadini cijelo vrijeme svira jedan te isti ritam, bez obzira sta se desava. Meni je cak na momente bilo doslo da ugasim ton.
Go to Top of Page
Page: of 248 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.73 seconds. Snitz Forums 2000