forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/12/2021 : 00:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

@Peyo tnx, ide Rose na listu, a mislim da ću verovatno dati šansu i ostalim pričama

Nadam se da se nećeš razočarati. Ponešto je sadržajem i atmosferom drugačiji od redovnog serijala, plus Vessov crtež kojima svima i ne paše.

Eventualno vidi dodatna razmišljanja ovdje:

https://www.goodreads.com/book/show/327676.Rose
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 18/12/2021 : 13:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Nisam ništa, iako su mi Rose i Stupid Supit Rat Tails već dugo na nekoj široj listi za čitanje. Znam da ima i Coda, no pravo me strah pročitati jer se događa nakon glavnog serijala, a ne bih si htio pokvariti doživljaj onako savršenog kraja priče.

BTW, jesi čitao RASL od Smitha?

Rose je ok, dobro više zbog crteža i čisto kao info o mladost Rose, ali niš više.
Stupid, stupid rat tales je smešno i zabavno.
O RASL je pisano na forumu u par navrata, meni nije ništa što je šteta propustiti. Puno je “bugova” u priči, a i priča mi se nije nešto spektakularno dojmila.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/12/2021 : 13:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ima RASL svoje mane, no meni je glavna odlika tog stripa to što mi je bio nevjerojatno zabavan.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12509 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 19/12/2021 : 13:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Rotwölfchen (Toonfish 2021, 56 str. / Le petite Loup Rouge 2014)

Amélie Fléchais je crtala Čovjek planina (Fibra, 2018).

Bio jednom jedan vučić kojega su svi zvali Crvenvučić zbog njegovog crvenog ogrtača. Jednoga dana majka ga pošalje da posjeti bolesnu baku i odnese joj mekanog, debelog kunića. Baka je živjela u šumi.
I neka ne skreće sa staze i dobro se čuva ljudi a posebno velikog zločestog lovca i njegove kćerke!

Novo vrijeme treba i nove bajke. Stare su već izlizane od pukih čitanja. I pune su klišeja. Zašto bi vuk uvijek bio dežurni krivac? Djevojčice nevine žrtve?

Crtež izgleda kao kolaž i jako je lijep. Ono malo teksta smješteno je kao u slikovnici pa tako dolazi do punog izražaja. Uglavnom čini cijelu stranicu a nerijetko i dvije što pojačava ugođaj tijekom čitanja.

Preporuka izdavačima, roditeljima i djeci iznad 5 godina!

- Čitati naravno prije spavanja.

- Manje je brutalna od Crvenkapice.

- Atmosfera je prava bajkovita. (Ne skreći s pravoga puta! A kako otkriti nešto novo?)

- Zašto plačeš?
- Bila je jako prijazna. Izgledala je tako krhka da je odmah zadobila njegovo povjerenje.

Have mercy
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/12/2021 : 13:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
kad sam se vratio stripu nakon duže pauze,kao i većina nas,uglavnom sam "čačkao" poznate naslove;prva dva serijala koja su me kupila "do koske",a koje nisam do tada poznavao,su Bone i Usagi.
Bone je jedan od onih za desetku (ili 5+),iako ne savršen,jer koliko se sećam,negde oko redine je kvalitet malo pao;ali samo u jednom,manjem delu serijala,da bi se opet podigao na najviši nivo.

Iako imam BG kolekciju,u boji Bone izgleda predivno,pa sa nestrpljenjem čekam obojenu verziju - Komikovu ili ko god prvi bude izbacio.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 19/12/2021 13:11:22
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2700 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 19/12/2021 : 14:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Izbacice neko drugi pre Komika, iskustvo nas je naucilo.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/12/2021 : 15:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
taj drugi je Bukgrob,a oni su jednako spori kao i Komiko.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 23/12/2021 : 09:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Zavrsio Morta Cindera. Brutalno dobro izdanje Fibre. Sam strip...paaaa, ajmo reci samo ok. Crtez odlican, nema sta. Najveca mana za mene je ta sto nema raspleta u odnosu izmedju Ezre i Morta. Zadnjom pricom staje i strip. Ipak bi volio da nakon te price dodje do nekog zavrsetka izmedju pomenuta dva lika. Ovako djeluje bas nedovrseno i naglo presjeceno. Upoznavanje Ezre i Morta je korektno odradjeno, na slican nacin je trebalo i zavrsiti.
Same price su pitke, ali se nisam uspio vezati pretjerano niti za jednu jer su prekratke. Ostale su upecatljive ipak, tj neki dijelovi i kadrovi.

Ostat ce u kolekciji radi fenomenalnog izdanja i crteza. Medjutim, ovaj strip me ponukao da povucem rucnu(trenutno) u nabavci Alvara. Izdanje kao izdanje me bas mami. Cijena je trenutno super za onako nesto, bas kolekcionarski primjerak. Ali buduci da je i on koncipiran od kratkih prica, to mi stvara veliku nedoumicu. Na kraju krajeva, kako ispricati vrhunsku pricu u 10ak stranica? To je bas tesko. Ista sumnja mi se stvara i kod Torpeda, ali njega cu nabaviti kao bunt politickoj korektnosti, radi crnog humora i jer bas volim taj zanr i tematiku. Dakle Mort, prica 6(navuceno), crtez 10, izdanje 10.

Zavrsio sam prije Morta i Pakao. Sta reci? Koju posluku porati? Kome? Savrsenstvo pricanja price. Cak i prema sporednim likovima osjetis nesto. I nakon kraja ima kraj koji jos dodatno poslozi stvari. Dodatna objasnjenja su super da se jos bolje razumije prica i eventualno uhvati propusteno. Nisam mnogo stripova procitao do sada u zivotu, ali ovaj je bolji od svih koje jesam citao. Sve ostalo ce se mjeriti po ovome dok ga neki ne skine, ako ga skine.

Prica 10, crtez 8.5(odgovara temi), izdanje 10.

Nemam sta da preporucujem ove stripove, svi vi znate sve o njima. Drugim pocetnicima, posebno zrelijim koji su u guzicu sprcali dovoljan broj godina preporucijem Pakao.

Edited by - Iluvatar on 23/12/2021 09:15:57
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/12/2021 : 09:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da te forma kratke priče ne bi trebala pretjerano brinuti. Kroz njih se može ispričati itekako vrhunska priča... Primjera radi, Spaghetti Brothers se protežu na preko 1000 strana i sve priče su poprilično kratke, no zajedno tvore jednu vrhunsku cjelinu koja ima glavu i rep. Uostalom, neke stvari puno bolje funkcioniraju na 8 stranica nego na 800. Alan Moore je neke od svojih najboljih radova napisao na 10ak stranica ili manje.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Edited by - Paka01 on 23/12/2021 09:18:56
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 23/12/2021 : 09:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Problem Morta je sto nema cjelinu, nema rep ili glavu, zavido kako gledas. Sasjeceno je naglo. Sta se zbilo sa Mortom i Ezrom? Jesu li otisli svaki na svoju stranu? Jesu li nastavili onako da funkcionisu? Mozda ima nesto u onim dodacima na kraju ali nisam ih jos procitao. Zavrsio sam strip kao strip. Da su posvetili jos 10-15 strana i umotali kraj, dobila bi se neka cjelina i moj ukupni dojam bio bi poprilicno bolji.

Kako zavrsava Alvar? Ima li neki poseban kraj ili se strip prekida sa nekom od tih mnogoh kratkih prica?
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 23/12/2021 : 09:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Prekida se iako pri kraju ima priča 3 smrti Alvara Mayora koja daje odgovor kakav bi mogao biti kraj. Nešto kao Priča o Dilanu Dogu za Dilana. Ako ti se ne sviđaju kratke priče, ne zaljeći se, pročitaj preview pa vidi. Meni je npr Alvar prilično bezveze, nije svaki strip za svakoga.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/12/2021 : 10:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da, u tom slučaju onda svakako pročitaj preview

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 23/12/2021 : 20:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote

pročitao sam redbone, biografiju istoimenog benda. oni sa dužim stažom će se već setiti ove rok grupe, a i mlađi ih znaju po come and get your love iz guardians of the galaxy. priča uporedo prati i događaje vezane za borbu indijanaca za svoja građanska prava. crtež je dopadljiv ali nekako previše sveden za moj ukus, jer kod ovakvih narativa volim da vidim autentičnu scenografiju itd. crtajte bre te pozadine

preporuka za ljubitelje: benda, roka, indijanaca, politike, istorije
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 23/12/2021 : 20:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote

search kaže da nismo spominjali strip wika. nije tako ni friško, pa evo reč-dve dok se neko od domaćih izdavača ne prihvati oliviera ledroita. njegove blackmoon chronicles sam propustio, ali mi je zapao za oko kad je radio concept art za heroes of might and magic 5. onda me definitivno kupio kad je bio gost salona u beogradu. njegov requiem mi je grešno zadovoljstvo iako mislim da jebeni heavy metal nikad nije objavio poslednji deo. kažem grešno, jer ledroit je teški kičeraj. no to je i poenta. nekad je manje više, a nekad je manje samo manje

e, taj ledroit je uradio ovaj gore integral od tri epizode od po 60 strana. scenarista thomas day je ubacio valjda svaki fantasy kliše kog se setio, pa se sklonio i pustio oliviera da crta. apsolutno svaka stranica izgleda ko ova naslovna

preporuka za cosplayerke te ljubitelje vila i vilenjaka, steampunka i kiča
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 23/12/2021 : 20:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote

je l' lastman manga? francuska manga? le manga? kako god, čita se ko da jeste. mali format, crno-belo sa grejevima, upečatljivi likovi i akcija. prvi broj bih preporučio i mlađima ali ima par škakljivih situacija. recimo, jedan od glavnih junaka bi da povali mamu drugog glavnog junaka. mada preterujem, bilo je čak i u dragon ballu takvih momenata. je l' čitao neko dalje od prvog broja, ostaje ovako zabavno?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12509 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/12/2021 : 21:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam prvi album Wike. Dalje nije išlo, previše šareno i nepregledno za moj ukus.

Have mercy
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/12/2021 : 21:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

je l' lastman manga? francuska manga? le manga? kako god, čita se ko da jeste. mali format, crno-belo sa grejevima, upečatljivi likovi i akcija. prvi broj bih preporučio i mlađima ali ima par škakljivih situacija. recimo, jedan od glavnih junaka bi da povali mamu drugog glavnog junaka. mada preterujem, bilo je čak i u dragon ballu takvih momenata. je l' čitao neko dalje od prvog broja, ostaje ovako zabavno?

Ostaje!
DragonBall za ljubitelje vrancuza. Dobro, malo karikiram, ali odlično, kao i sve od Vivesa, iako ovde nije on pisao, već samo crtao.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 23/12/2021 : 22:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ja sam čitao prva dva broja, fora su. Bila su po 10 eura na Book Depositoryju. Bio bi uzeo i dalje ali je treći broj (samo taj treći?!?) koštao 30 eura pa sam odustao..
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/12/2021 : 22:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan je Last man.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/12/2021 : 06:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Izvrstan je Last man.

Super! Veselimo se.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 24/12/2021 : 07:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Izvrstan je Last man.

Izvrstan je i Hollywood Jan, pa i To My Eyes, a još nismo videli najavu za njih id strane Fibre. Šta se dešava?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2021 : 08:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jebi ga, znaš kako se kaže, nije toliki problem doći do vrha koliko ostati na njemu i kako svim bendovima govore da su im stari albumi bili bolji:) I Fibri vrijeme ide:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 24/12/2021 : 09:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Ajde, ajde… Samo je drugi album problem, posle kad čovek omatori i postigne sve - opusti se i onda krene zabava i nastaju remek dela. Budi Van Morison!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 24/12/2021 : 12:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Šta nije taj Last man ugašen poslije šestog broja, zbog slabe prodaje? Ili je to samo američko izdanje ugašeno? Ja sam ga bio uzeo nakon Poline, oduševila me bila mekoća Vivesove linije. Stvarno mu je meka linija...
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 24/12/2021 : 13:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Da, u tom slučaju onda svakako pročitaj preview

Pročitao sam ga jednom na brzinu, ali bas sinoc sam uradio to detaljnije. Ne znam, meni se vidjeno jako sviđa. Jako atmosfericno djeluje, a i sama tematika me bas privlaci. Volio bih da su price duze a da ih je manje, ali sta je tu je. Popustile su sajle na rucnoj za koju sam napisao da sam povukao i narucio sam Alvara. Mislim da sa onakvim izdanjem nema fule, jos su prazicni popusti, tako da...
Ocekujem ga sutra na adresi. Ne sumnjam da cu biti zadovoljan ako naravno sve stigne kako treba i bez nekih ostecenja.
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000