Da li to znaci ustvari da za kategoriju 10 remake + original kombinacija ako gledamo po prvi put i original i rimejk to znaci da treba da pogledamo 20 filmova za ovu kategoriju?
Da li to znaci ustvari da za kategoriju 10 remake + original kombinacija ako gledamo po prvi put i original i rimejk to znaci da treba da pogledamo 20 filmova za ovu kategoriju?
Ta kategorija i mene malo buni. Koliko remakeova se smije gledati, samo jedan po originalu? Jer Yojimbo nije samo Za saku dolara, ima i Walter Hillov Last Man Standing s Bruceom Willisom, a nasao sam i neki DTV sa JCVD-om. Smije li se vise od jednog remakea po filmu? A ako su adaptacije, ima mali milion npr. Tri musketira. Pogledam 10x Tri musketira, i to je to? Ili nije?
A kak bi se brojalo recimo da gledam Sedam samuraja i onda Sedmoricu velicanstvenih, i onda ovaj novi Magnificent Seven?
Kaj se redatelja tice, brijem da cu i ja Hitcha, bas ko Ernie Pike
Ta kategorija i mene malo buni. Koliko remakeova se smije gledati, samo jedan po originalu? Jer Yojimbo nije samo Za saku dolara, ima i Walter Hillov Last Man Standing s Bruceom Willisom, a nasao sam i neki DTV sa JCVD-om. Smije li se vise od jednog remakea po filmu? A ako su adaptacije, ima mali milion npr. Tri musketira. Pogledam 10x Tri musketira, i to je to? Ili nije?
A kak bi se brojalo recimo da gledam Sedam samuraja i onda Sedmoricu velicanstvenih, i onda ovaj novi Magnificent Seven?
Kaj se redatelja tice, brijem da cu i ja Hitcha, bas ko Ernie Pike
Vrijeme je za citat iz originalnih pravila:
Originally posted by vukozec
- Sve ostale nedoumice oko pravila riješite po vlastitom nahođenju.
Ja ni ovaj put nisam uspio savladati izazov, a s ponavljanjem kategorije domaćih i dodavanjem sportskih, bojim se da ni sljedeća godina neće biti bolja.
Prije početka novog izazova osvrt na prošlogodišnji. Prošle godine sam pogledao 152 filma. Prije ovih izazova nisam vodio evidenciju o pogledanim filmovima, ali vjerujem da je to blizu rekorda.
Neću navoditi sve filmove, već samo 10 po kategoriji (jedan film u samo jednoj kategoriji-
- 10 domaćih (yu ili ex-yu) filmova 10/10 Pjevam danju, pjevam noću Dnevnik Dijane Budisavljević Sretno dijete Kozara Zvižduk u osam Ljubav i moda Crnci 'ko to tamo peva? Srbenka Karaula
- 10 azijskih filmova 10/10 Gisaengchung (Parasite) #Saraitda (#Alive) Liu lang di qiu (The Wandering Earth) Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny Space Sweepers Shanghai Fortress Step Up China Skater Girl Rurouni Kenshin Part I: Origins Rurouni Kenshin Part 2: Kyoto Inferno
- 10 filmova iz 2021. i/ili 10 filmova pogledanih u kinu (možete kombinirati) 10/10 Outside the Wire Bajocero (Below Zero) The Dig The Little Things Sentinelle Godzilla vs. Kong Army of the Dead F9: The Fast Saga Space Jam: A New Legacy Jungle Cruise
- 10 crno-bijelih filmova 10/10 Triumph des Willens Why we Fight: The Battle for Russia Olympia 1. Teil - Fest der Völker Yojimbo Desant na Drvar The Gold Rush Rashomon Blitz on Britain Citizen Kane My Darling Clementine
- 10 filmova koje su režirale žene 10/10 The Soul of America Chia e tazi pesen? I Am Ali You've Got Mail The Intern A League of Their Own The Code Mulan Dancing Queens Wonder Woman
- 10 glazbenih filmova 10/10 Sister Act 2: Back in the Habit School of Rock Ma Rainey's Black Bottom Straight Outta Compton Streets of Fire Tom and Jerry: The Movie Into the Beat Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Artists and Models Pitch Perfect
- 10 ratnih filmova 10/10 Gunjan Saxena: The Kargil Girl Zero Dark Thirty Shindisi The Sum of All Fears Glory American Sniper Where Eagles Dare Hacksaw Ridge A Call to Spy Midway
- 10 dugometražnih (60+ min) dokumentaraca 10/10 Pele Seaspiracy Secrets of the Saqqara Tomb The Edge of All We Know Hot Girls Wanted Breaking Boundaries: The Science of Our Planet Untold: Malice at the Palace Echo in the Canyon Houston, We Have a Problem Solar System: The Secrets of the Universe
- 10 filmova sa IMdB ocjenom manjom od 6.0 10/10 The Meg Charlie's Angels The Silence Seventh Son Journey 2: The Mysterious Island The Predator Doom On Deadly Ground Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life I Still Know What You Did Last Summer
Od ovih 90 filmova koji spadaju u izazov i najbolji i najlošiji su azijski. Ovi kineski filmovi koji su kopije američkih (npr Step Up China ili Shanghai Fortress) su zbilja dno dna. Pretpostavljene kandidate za Oscare sam ostavio za siječanj i veljaču, pa još ne mogu dati ocjenu za 2021, ali riječima našeg premijera "nisam impresioniran".