Author |
Topic  |
DRAŽEN
New Member

191 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21645 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1227 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 17/11/2021 : 23:20:36
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by vukozec
A sad za ozbiljno. Ženskog Conana imamo odavno, zove se Sonja. Imamo i Prljavih Harieta koliko hoćeš, previše da ih sad nabrajamo. Već skoro 60 godina imamo čak i ženskog Bonda, no nažalost je danas pomalo zapostavljen. Zove se Modesty.
DW je izdaje,zašto zapostavljen?
Mislio sam općenito, u javnoj svjetskoj svijesti. Bond je i dalje superpopularan kod najšire publike, vrijeme kad je Modesty bila popularna je davno završilo.
Modesti je iznenađujuće poznata i kod mlađe publike, samo što je u košu sa Fordićima, Zagorom, Dilanom, Ripom (!) td. "strip za ćaleta" :D |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27526 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29644 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/12/2021 : 10:47:53
|
Pročitao prvi broj Nisam oduševljen Crtež mi je previše Disneyevski, iako zna oduzeti dah u par navrata Priča solidna, ali je u nekim dijelovima ubrzana radnja. Ne mogu se oteti dojmu da bi bilo bolje da se umjesto standardnih 48 stranica ova priča ispričala na desetak više.
Pročitao i drugi broj Puno bolje mi je sjeo Zaista odličan crtež, i dalje netipičan Conan (u vizualnom smislu: kovrčav i mršaviji nego sam navikao), ali ovdje to manje smeta Ovaj scenarij je bliskiji Howardovom Conanu od onoga iz prošlog broja |
Edited by - supermark on 10/12/2021 22:55:25 |
 |
|
tekumze
New Member

123 Posts
Member since 20/05/2012 |
Posted - 29/12/2021 : 10:40:31
|
Pročitao sam sve četiri. Izdanje je prekrasno. Sviđaju mi se dodatni tekstovi o Howardu i konkretnoj priči u svakom albumu.
Prve 3 priče (1-3) su mi sve na isti kalup nacrtane, previše disneyevsko. Strip ima možda premalo stranica za detalniju razradu priče. Bitka između Conana i zmije, a i ostalih protivnika u drugim pričama su banalne. Conan sve sredi bez problema. Nema nikakve napetosti. Strašno mi smeta i premalo golotinje recimo kot Belit. Najzavodljiviji djelovi tela su prekriveni draguljima. Pa zar je to stvarno treba u 2021 godini!? Priče su odlične, pa Howardove su, ali scenarij je nikakav. Nije dovoljno zanimljivo i napeto. U Cronicles of Conan, Savage sword of Conan, i Dark Horsov Conan su priče puno, puno bolje ispričane, zanimljivije... Uopšte nema nikakve usporedbe.
Priče od 1- 3 ocijenio bi 6/10.
Priča 4: Hći ledenog diva zaslužuje 10/10.
To je Conan iz snova. Predivno je nacrtan, brutalan, epski, djevojka je takva kakva mora biti, priča je zanimljiva od početka do kraja. Pa mislim, da je to najbolja adaptacija te priče.
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6348 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 29/12/2021 : 17:15:45
|
Izdanje fantazija. Boje, format, dizajn, dodatni tekstovi i skice. Stvarno sve super.
Po albumima , ocjenio bih ovako:
1 - nešto ovako loše odavno nisam pročitao. Znači onakav crtež..Alary mi je prije(Belladone, Silas Corey) bio ok, ali ovo je tragedija. Zločin protiv čovječnosti. Nije mi jasno kako i tko je dopustio da se ide u tisak. Što je pobogu urednik radio? Kod scene borbi ne vidi se ništa, nula, samo neko mahanje mačevima. Preloše.Priča je prekratka, moglo se to malo razraditi, Belit potrošena bezveze.
2- drastično bolji crtež iako sama interpretacija Conana nije baš uspjela čini mi se. Fino uglađen , uniformiran vojnik i strateg. Ne ide to tako. Daj sirovinu, barbara, koji ne šljivi 5% nikoga. Ovdje toga nema. Plus se u bici ne vidi tko tu koga mlati.
3- bolji, crtež jako dobar. Zogar-sag je baš moćno prikazan. Ali opet Conan vizualno skroz drukčiji nego smo navikli (ali ok, ako je to ideja ove edicije da svako napravi svoju interpretaciju, onda može), priča malo bolja kod predhodnika. Čita se brzo i tečno.
4 - nisam još stigao
Uglavnom, posebno priče jako štekaju, očekivao sam puno više. Ne vidim tu neki svježi i moderniji pristup. Kao što tekumze kaže, nema golotinje skoro pa ništa. Ali da ponovim, samo izdanje je super. Nadam se da će Bookglobe ipak držati nekakav normalni ritam, jer eto uskoro izlazi i Conan od Stevana Subica i to bi bilo lijepo imati u ovoj ediciji. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
emirem
Advanced Member

10851 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7546 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 11/01/2022 : 23:04:05
|
Pročitao sam prvi broj, Kralicu Crne obale. Da ne fantaziram previše citirati ću Acu:
quote: Originally posted by Aco
nešto ovako loše odavno nisam pročitao. Znači onakav crtež..Alary mi je prije(Belladone, Silas Corey) bio ok, ali ovo je tragedija. Zločin protiv čovječnosti. Nije mi jasno kako i tko je dopustio da se ide u tisak. Što je pobogu urednik radio? Kod scene borbi ne vidi se ništa, nula, samo neko mahanje mačevima. Preloše.Priča je prekratka, moglo se to malo razraditi, Belit potrošena bezveze.
Ja ne bih možda baš rekao da je u pitanju zločin protiv čovječnosti, ali ajde, čovjek je bio potresen. 
Toplo se nadam da su ostale epizode bolje.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12935 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6348 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 12/01/2022 : 17:29:36
|
4 - dobar. Najbolji do sada. Konačno - ali faking konačno - imamo djevojku kakvu želimo vidjet u Conanu. Zavodljiva i izazovna, neka je na kraju dobila ono što je tražila ;-) . Priča sama po sebi i nije ne znam koliki spektakl, ali je odrađena korektno. Jači dio je svakako crtež, Recht je već u 3.zavjetu pokazao da zna znanje i ovdje je odradio korektan posao. Scene borbi, žena, medvjedi..možda je malo pretjerao sa omatopejama na pojedinim tablama , ali ok htio je postići određeni efekt in to je uredu. Naslovnica moćna.
Izdanje odlično. Čekamo ostale albume. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7546 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1263 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27526 Posts
Posted - 16/01/2022 : 18:06:11
|
Next album CONAN le Cimmerien to join the collection: "Xuthal la Crépuscular", by Christophe Bec and Stevan Subic! 🔜 Releasing on January 26th.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1190 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 16/01/2022 : 18:20:32
|
Evo, završio čitanje sva četiri broja i mogu reći da je ovo vrlo, vrlo dobro. Treći broj, Iza crne rijeke, za sada mi je najbolji. Nadam se da će Bookgloobe nastaviti s ovim. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7546 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27526 Posts
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2381 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 18/01/2022 : 11:57:13
|
quote: Originally posted by Shaner Junaci, makljaža, prinošenje žrtava, primitivni nagoni i sve to bez neke dublje poante. Not my cup of tea.
Pobogu,pa to su najvaznije stvari na svijetu Ca ce poanta ako ima sve to!! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12935 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 18/01/2022 : 13:36:36
|
quote: Originally posted by pcoro
quote: Originally posted by Shaner Junaci, makljaža, prinošenje žrtava, primitivni nagoni i sve to bez neke dublje poante. Not my cup of tea.
Pobogu,pa to su najvaznije stvari na svijetu Ca ce poanta ako ima sve to!!
Slažem se. U Conanu se traži krv, mučenje, odrubljene glave i udovi, cuganje u mehani, gole konobarice... Kakva poanta, crni Shaneru! |
Have mercy |
 |
|
RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)